שיעורים בחסות..

BellA עלמה

New member
שיעורים בחסות..

האם הייתם כהורים\ מורים שחברות מסחריות היו נכנסות לבתי ספר ונותנים שיעורים בחסותם ? למשל שיעורי ספורט בחסות נייקי \ ריבוק\ שיעורים באנגלית בחסות ברליץ בתוך מסגרת בית הספר.. המורים מטעמם וכו.
היה לי היום איזה וויכוח קטן עם מישהי שאמרה שהייתה שמחה לתת שיעורים בנושא ניהול תקציב בחסות הבנק בו היא עובדת ..
מצד אחד רעיון מעולה ומאוד שימושי מצד שני אני לא כלכך בעד הכנסת חברות מסחריות אל תוך בתי הספר . מריח לי לא נכון..

מה דעתכם?

Noich80

New member
מחשבה שלי

מצד אחד המימון יכול מאוד לעזור. אם לכל תלמיד יהיהמחשב, או ציוד מעבדה מתקדם יותר, או ציוד חינוך גופני מתקדם יותר, בחסות מי שלא יהיה- דיינו. הבית ספר שאני מלמדת בו נמצא בישוב מבוסס ונואש לשיפוץ וחידוש.

עם זאת כמחנכת, יש לי בעיה עם ערכים מסויימים שמותגים מסויימים יכולים להעביר, והגבול מאוד דק בין מה כן ומה לא. אני חושבת שבית ספר צריך להיות מקום ניטרלי ונקי מהשפעות כאלה או אחרות שנעשות ממש ב"כפיה". הרי ילד צריך ללכת לבית הספר ולקבל את זה ככה "לפנים" ללא יכולת סינון גורם לי לפחות לאי נוחות.

dudusch

New member
הנהלים הם שבאמת אין דברים כאלה..

בפועל? היו אי אלו גורמים שהצליחו לחדור באיצטלות שונות...

BellA עלמה

New member
אני הייתי רוצה חינוך

נקי מדברים כאלה .. מריח לי לא טוב למשל שיעור ספרות בחסות סטימצקי \ צומת ספרים..
מימון? אני מכירה למשל בית הספר מסוים שלמשל הקים קרן כדי לממן למשל שיעורים באנגלית לדוברי השפה ברמת שפת אם .. ההורים הם אלה שהקימו את הקרן וממנים אותה..
אין לי בעיה למשל שהורים יקימו קרן לשיעורי ניהול תקציב וחשבון בנק וכו. לא הייתי רוצה שבנק ייקח חסות על שיעורים כאלה.

פולספגן

New member
לי אין בעיה עם זה

כל המותגים ידועים לילדים וזה כלל לא משנה אם ימומן ע"י החברות, כי בתכל'ס מי שקובע מה לקנות לילדים זה אנחנו ההורים.

BellA עלמה

New member
מי שמוציא את הכסף מהארנק

אלה ההורים אבל הילדים יכולים להשפיע ועוד איך.
אישית לדעתי בתי ספר אמורים להיות חופשיים מדברים כאלה..
לא מעוניינת שחברות משכריות תממן שיעורים כאלה ואחרים. וגם לא מעוניינת לראות פליירים ופרסומות בבתי ספר.

פולספגן

New member
הילדים שלך מודעים לכל המותגים האלו

מה הם לא יודעים מה זה נייק?
האם משנה לך, אם הם מבקשים נייק או ריבוק?

אם את דוגלת בקניית מותגים, אז בין כה וכה את קונה את זה ואם את לא דוגלת בקניית מותגים, אז מן הסתם תמשיכי לא לקנות אותם.

foofoo77

New member
לא הייתי מסכימה לזה

בית ספר צריך להיות נקי מגופים מסחריים בעיני
נכון שילדים מכירים מותגים ויודעים במה מדובר אבל יש גבול לכל תעלול
אני גם לא אסכים שיתנו שיעורים של חב"ד (למרות שלי אישית שיעור אחד ממש זכור לטובה).

BellA עלמה

New member
מה אם פוליטיקאים

שיתנו שיעורי אזרחות בבתי ספר?

לדעתי לזה לא חושבת שהייתי מתנגדת (תלוי מי הפוליטיקאי)..

וכן בתי ספר צריך גם להיות נקי מדת ועניינים דתיים (אלה אם זה בית ספר דתי) ואם כן אז ללמד את כל הדתות (נצרות, אסלאם ויהדות)

foofoo77

New member
מתנגדת

כמו שלא ארשה לילד שלי להיות פעיל בתנועה פוליטית עד גיל 18
כמו שלא אסכים להרבה דברים .
אני אלמד את הילד שלי לקרוא , להחכים ולבחור מה שמתאים לו ולא את מה שמערכת החינוך מחדירה מבחינה אידיאולוגית / דתית / מסחרית וכו'.
בית הספר אמור להיות מקום נייטרלי לגמרי מבחינת התכנים שבו , ללמד את הילד בלי אינטרסים. לצערי ברגע שלומדים רק על החגים היהודיים ולא על החגים הנוספים של הנצרות והאיסלאם זה חוטא לכולם כי ככל שנכיר ונדע יותר כך גם הסובלנות שלנו כלפי דתות אחרות תהיה טובה יותר.
אנחנו לא לבד כאן בארץ ולא בעולם.

BellA עלמה

New member
כפי שכתבתי אם מכניסים דת לבתי ספר

אז להכניס את כל הדתות(בעיקר את שלושתם)

איזה לימודי דתות את רוצה שיכניסו ?

צר לי אין לי שום רצון וצורך שהילדים שלי ילמדו לימודי דת מאחר ואנחנו לא דתיים בבית

אין לי בעיה שהם ילמדו להעריך את השונה ילמדו עיקרי הדת ומה היא אומרת אבל לא שילמדו לימודי איסלם נצרות וגם לא יהדות אין לי שום צורך שהילד שלי ידע לאיזה כיוון צריך לשים את המשטח של השטיח בזמן התפילות של האיסלם או שידעו את כל תרי"ג המצוות שהיהודים צריכים לקיים או באיזה גיל מטבילים לנצרות .

BellA עלמה

New member
עקרונות של שלושת הדתות

למשל הידעת שהרבה סיפורים בתנ'ך מאוד דומים לסיפורים בקוראן ..
וכן שיהיה לילדים מושג מה זה ברית החדשה ..
אני אישית די מצטערת שאין לי את הידע הבסיסי הזה

d a p h n a

New member
יש שיעורים של world religions

שבהם מלמדים על העקרונות של מגוון דתות ,לא מנקודת מבט של הכשרה דתית (כלומר, לא כדי ללמד את הילדים איך לקיים את המצוות) אלא כדי להכיר לילדים את העולם שבו הם חיים. דווקא נראה לי דבר חשוב.

למעשה, אני חושבת שזה מאוד מצער שרוב האנשים המשכילים בישראל לא קראו מעולם את הברית החדשה, למשל. הברית החדשה היא אמנם לא יצירה ספרותית מרשימה כמו התנ"ך, אבל היא כן מהווה את היסודות הבסיסיים של כל התרבות המערבית, מהציורים של לאונדרו דה וינצ'י ועד באפי ציידת הערפדים. חבל מאוד שרובנו לא יודעים שום דבר על הנצרות או על הספר הבסיסי שלה, על אף שהיא מהווה חלק כל כך מהותי מהתרבות שבה אנחנו חיים.

פולספגן

New member
אנו מספיק נחשפים בעיקר לנצרות ב-

אין כמעט סרט או סידרה אמריקאית שלא מראים חבורת כושים שרים במקהלה בכנסייה ויש הרבה דיבורים סביב הדת.

לאיסלאם פחות, אך גם יש מידי פעם, כמו למשל בסדרה חטופים שהוקרנה לא מזמן בארץ.

ט ו ש ה

New member
זה מבחינתך "חשיפה לדת"?

"חבורת כושים שרים במקהלה", ומחבלים?
אחלה. גם לניסוח וגם לתוכן.

d a p h n a

New member
נראה לי שברגע זה הוכחת את הנקודה שלי

אם את באמת חושבת שלראות כמה אנשים בכנסייה זה "חשיפה לנצרות" אז את כנראה לחלוטין לא מבינה על מה אני מדברת.

אני לא מדברת על "לראות כמה אנשים מקיימים איזה טקס נוצרי". אני מדברת על להבין את היסודות שעליהן מושתתת הנצרות, סיפורי היסוד שלה, הרעיונות הבסיסיים שלה - רעיונות שמופיעים במישרין או בעקיפין בכמעט כל יצירה תרבותית של העולם המערבי.

פולספגן

New member
השאלה הנשאלת היא כמה עומק את רוצה בחשיפה?

מבחינתי, זו חשיפה מספקת ולא מדובר רק ב"לראות כמה אנשים מקיימים איזה טקס נוצרי", אלא יש הרבה דיבורים והסברים סביב הדת.

d a p h n a

New member
הבהרתי בדיוק איזה עומק אני רוצה

אני רוצה שאנשים יקראו את הברית החדשה, או לפחות חלקים ממנה, וגם שיקבלו כמה הסברים בסיסיים על תולדות הנצרות (למשל, על העקרונות של הנצרות הקתולית ועל הרפורמציה).

ובנוסף, כמובן גם שאנשים יקראו חלקים מן הקוראן ויקבלו הסברים על האסלאם, ושיחשפו גם לעוד כמה דתות.

פולספגן

New member
מבחינתי, הדרישה שלך מוגזמת

גם כך, הילדים מוצפים בהרבה מידע לא חיוני שנשכח מהר מאוד לאחר שהם נבחנים עליו, אם זה במבחנים הרגילים וגם אם זה בבגרות.

לדעתי, מספיק לדעת ברמה בסיסית מאוד.

למעלה