שיעורים בחסות..

d a p h n a

New member
אני חושבת שאפשר בכיף לוותר על שנה אחת

של לימודי תנ"ך, בשביל להכניס במקום זה שנה של world religions כזה, שבו לומדים על היסודות של דתות העולם.

פולספגן

New member
מה הערך המוסף של מה שאת מציאה?

זה אולי יכול להוסיף למי שבוחר לרדת מהארץ ואז ילדיו יוכלו בייתר קלות להבין מי נגד מי, אך זו לא מטרת המשורר ולכן אין שום סיבה שבעולם שיילמדו זאת.

ט ו ש ה

New member
לא, כי בארץ אין בכלל מוסלמים ונוצרים....

.... ואנחנו לא חיים במדינה שיש לה משמעות עמוקה גם לדתות אחרות ברחבי העולם, ולכן באמת אין שום משמעות להבנה של הדתות האלה, שמניעות ומשפיעות על כל ההתרחשויות בעולם המודרני היום.
אכן, פולספגן, חסר חשיבות לחלוטין, אלא אם יורדים מהארץ.
הדבר היחיד שמדהים יותר מהבורות שלך, זה הסבלנות של דפנה להמשיך ולענות לך ברצינות למרות השטויות שאת כותבת.

פולספגן

New member
ברומא תתנהג כרומאי -

הם חיים במדינתינו ולכן הם צריכים להיות כפופים לדת שלנו.

כשאנו בתפוצות, אנו כפופים לדת המקומית, למעט קהילות מקומיות וזה בדיוק אותו דבר עם מה שקורה איתם, כי בכפרים שלהם אף אחד לא מונע מהם ללמוד את דתם ואפילו הם מקבלים הכרה בבחינת הבגרות במקום מקצועות שאנו חייבים בהם.

אני אתעלם מהבוטות שלך, כי את לא שולטת בעצמך ואין לך כל שכל בכלל לדעה משלך ולכן מצטרפת לעדר ללא כל הבנה של מי נגד מי.
לידיעתך, את הפוסט שלי עשיתי בארה"ב ובנוסף לימדתי בשנות שבתון שלי בארץ שם, אז אני קצת מכירה איך הדברים מתנהלים ואין שום סיבה שישראל תהיה יותר יפת נפש מאשר ארה"ב.

ט ו ש ה

New member
הגיע הזמן שתחליפי תקליט גברת

הרוטינה הזאת של גסותרוח, ניסיון להעלבות אישיות, ואז חזרה על המנטרה של "כמה אני מוצלחת, כמה אני שווה, כמה אני יותר חכמה מכולם" מיצתה את עצמה איפה שהוא בתחילת 2012.
יאללה, תתקדמי |פיהוק|

ט ו ש ה

New member
כמו שאמרתי

כשיהיה לך משהו חדש בקנה, להוסיף על הניסיונות הפתאטיים הקבועים להעליב אותי (עכשיו זה בסדר? קיבלתי את אישורך?), או להתנשא מעלי, או להסביר לי כמה את יותר חכמה/מוכשרת/מוצלחת/אינטלגנטית ושווה ממני - תשלחי לי מסר, אני אכנס לקרוא. בנתיים? הרוטינה שלך משעממת, הגיע הזמן שתגווני קצת, אני בטוחה שבארסנל הידע העצום, המגוון והמופלא שלך, ובמאגר נסיונך העצום בכל תחומי החיים, יש לך את היכולת לעשות את זה.
איחלתי לחיילת בהצלחה

פולספגן

New member
אני לא צריכה לעשות את זה, כי את פשוט עושה

צחוק מעצמך ולי נשאר רק לגחך על טפשותך.

ט ו ש ה

New member
מעניין...

כי בנתיים, ממה שאני רואה בשרשור הנוכחי, היחידה שזוכה להסברים כמה היא סתומה, גזענית ובורה, היא לא אני...
אבל כמו תמיד, לא נפריע לך בסרט בו את חיה, ממי

ט ו ש ה

New member
אז זהו....שלא....

אני מעדיפה לחייך ולא לשלוח לך סמיילים עצובים.

לשמחתי, אני במקום מספיק שמח, בוטח ומאושר, כדי שהניסיונות הפאתטיים שלך להעליב אותי לא עושיםם דבר, פרט ללהעלות גיחוך קל על שפתיי. נשאלתי על ידי המנהלות האם למחוק את התגובות שלך, ואמרתי שלא, כי כמו תמיד, הן מעידות עלייך הרבה יותר מאשר עלי

אז לא נשמה, לא התכוונתי ל
אלא באמת ל
. נראה לי שאת ממש ממש זקוקה לאחד, עם כל המרמור והארגסיות המשתוללות, וגם כי בינינו? את מה זה בידור טוב מבחינתי.

BellA עלמה

New member
אני חייתי בחו'ל 22 שנה

ולא הייתי כפופה לדת "שלהם" תודה לאל.
ואני לא חושבת שהנוצרים והמוסלמים צריכים להיות כפופים לדת שלנו (בשום צורה).

פולספגן

New member
הם לא צריכים ללכת לבית כנסת, אך כן מחוייבים

לא לנסוע ביום כיפור או לאכול לפני אנשים.

בנוסף, אם הם לומדים בבי"ס שלנו, אז הם מחוייבים ללימודי התנ"ך.

Kermit2m

New member
אין סיכוי

שעשית ״פוסט״ כלשהו או שלימדת שם בשבתונים שלך בארץ (
באמת שזה היה מצחיק) וברור שלא בארה״ב אחרת לא היית כותבת שכפופים לדת המקומית מלבד קהילות מסויימות...

פולספגן

New member
מבחינת החברה ולא השלטון

לכי לכנסיות ותראי איך הן מפוצצות והאמריקאים מכניסים אותן עמוק לתוך חייהן.
עוד דוגמה, אם לא יהיה לך עץ מואר בחג המולד, את תהיי עוף מוזר.

Kermit2m

New member
כלומר הטענה שלך

היא שמבחינה חברתית מי שלא נוצרי מרגיש עוף מוזר כי אינו הולך לכנסיה ואין לו עץ כריסמיס?
איך זה קשור למה שאמרת קודם, "כשאנו בתפוצות, אנו כפופים לדת המקומית". כשאת באה לשנת שבתון את הולכת לכנסיה ושמה עץ כריסמיס כי חברתית את כפופה לדת המקומית?

למעלה