שיעורים בחסות..

פולספגן

New member
בהחלט התארחתי אצל משפחה עם עץ

היה לי את הפריבילגיה להתארח כי עוד הייתי רווקה, אך היום שאני אסע, כנראה שאקח את המשפחה לטיול בזמן הזה.

כן, חוקי החברה הם לעתים חזקים מחוקי השלטון וכדאי מאוד לא להיות עוף מוזר..

Kermit2m

New member
אז איך זה שכאן את כן עוף מוזר

ויוצאת כנגד חיסונים ועוד דברים שהם מקובלים בחברה?

בכל מקרה, למה רק התארחת אצל משפחה עם עץ? למה את לא שמת עץ? למה לא הלכת לכנסיה?

הדיון ההזוי הזה בכל מקרה נמשך כבר יותר מדי זמן.

פולספגן

New member
איך הסקת שלא הלכתי לכנסיה?

בקיצור, הסקתך כרגיל שגוייה והלכתי ביחד עימם לכנסיה.

אני יוצאת כנגד חיסונים בעילום שם ובעולם האמיתי, אף אחד לא יודע את דעותיי לעומקם, למעט אחות טיפת חלב שמטפלת בילדיי.

Kermit2m

New member
או קי, אז הלכת עם חברים לכנסיה בקריסמיס

בזכות זה לא היית עוף מוזר בארה"ב על פי הגישה שלך? ורגע, זה משנה אם זו כנסיה פרוטסטנטים, קתולית ואולי בכלל רומן קתולית ואפילו סיינטולוגית? או שכל כנסיה מספיקה כדי שלא תהיי עוף מוזר. ועץ עדיין לא היה לך, רק ביקרת אצל חברים להם היה עץ. אז כן היית עוף מוזר, או לא?

פולספגן

New member
לא, כי לא הייתי נשואה ולרווקה יש הקלות

נראה לי שזה משנה לאיזה כנסיה את הולכת, אבל ממש לא נכנסתי לזה, אלא פשוט חוויתי את החוויה.

Kermit2m

New member

אז מזל שרווקות שלא שמות עץ והולכות לסתם כנסיה רנדומלית הן לא עוף מוזר, כי הרי מישהי נשואה היתה נחשבת לעוף מוזר.
רגע, ההקלות זה רק לרווקות או גם לנשואות ללא ילדים? מה לגבי פנסיונריות? ומאיפה ספר החוקים המעניין הזה?
בקיצור, גברת, את קוקו לגמרי. אבל בהחלט מבדרת! תרגישי חופשיה להעלות עוד תובנות מה"פוסט" שלך ומה"שבתון" שלך.

Kermit2m

New member
הכשרון שלך בלהסיט דיונים

בכל הודעה שלך למקום אחר הוא באמת פנומנלי. את פשוט לא עונה לעניין ובכל הודעה כמעט מעלה משהו נוסף שאינו קשור.
מכל הדיון הסהרורי שלך לא הבנתי למה ואיך מי שגר בארה"ב כפוף ל"דת השולטת".

פולספגן

New member
כי האמריקאים לוקחים מאוד ברצינות את הדת

אני לא מדברת על השלטון אלא על האזרחים (חברתי).

Kermit2m

New member
האמריקאים לוקחים מאוד ברצינות את חופש הפרט

וחופש הדת, ואף אחד לא כפוף ולא מרגיש שהוא צריך להיות כפוף לשום דת.

Kermit2m

New member
לדתות יש תפקיד חשוב למי שמאמין בהם

יחד עם זאת ארה"ב היא אינה ארץ המוגדרת כנוצרית, בשונה מישראל המוגדרת כיהודית, והיא מאוד טולרנטית כלפי כל סוג הדתות. גם באופן מעשי.
בכל מקרה, אם את באמת מאמינה בזה, הרי שללכת לבית של חברים שיש להם עץ לכנסיה בקריסמיס לא יקדם אותך כלל. אם את מאמינה בזה, הרי שעלייך להתנצר לפני השבתון הבא שלך.

d a p h n a

New member
כמו שהסברתי

התרבות המערבית - לא רק הדת, אלא התרבות: האמנות, הארכטיקטורה, המוסיקה, הספרות, הטלוויזיה - כולה רוויה באלמנטים מהנצרות. אי אפשר באמת להבין את אמנות הרנסאנס, או את המוסיקה של טורי איימוס, או את "משחקי הכס", בלי לדעת משהו על העקרונות של הנצרות ולהכיר את סיפורי הבריאה שלה.

מאחר ורובנו חיים בתוך התרבות המערבית הזו, מן הראוי שנדע משהו על היסודות שלה. בדיוק כמו שאנחנו לומדים היסטוריה - ולא רק של העם היהודי - כדי להבין משהו על התרבות והעולם שבו אנחנו מתקיימים.

ומאחר ואנחנו חיים במדינה שחלק ניכר מתושביה מוסלמים, מן הראוי שנכיר משהו על התרבות שלהם.

ומאחר ושורשי התרבות והדת שלנו נעוצים בתרבות המספוטומית, היה נחמד אם היינו לומדים משהו גם על הדת של אשור ובבל.

ומאחר ואנחנו לא מנסים לגדל את ילדינו לבורות וזלזול באחר, היה נחמד אם הם גם היו יודעים דבר או שניים על הדתות העיקריות האחרות בעולם, שלחלקן יש הרבה הרבה הרבה יותר מאמינים מאשר ליהדות.

חיה קרן

New member
דפנה- אני למדתי הרבה ממה שאת מתארת בתיכון

אני חושבת שזה היה תחת "מדעי החברה" שהיה הרחבת 5יחידות
אבל גם בשיעורי הסטוריה, [וחברות שלי קראו בקוראן כשלמדו ערבית]
למדנו את עיקרי הדתות, את המקורות, וגם לקחו אותנו לסיור של יומיים במקומות קדושים לכל הדתות העיקריות בארץ, עם שיחות עם אנשי דת, הסברים ודיונים.
אמנם לא קראתי את הברית החדשה, ולא את הקוראן, אבל למדתי את ההתפחות, את "הסיפורים" העיקריים, וכן קטעים מהם.

היה לי המזל לגדול לאב שבין חבריו היו מוסלמים ודרוזים, שהכיר לי אותם וחשף אותי גם למנהגים ולדרכי חייהם
[הו, קבלת הפנים שהוא קיבל אצל חבר דרוזי מהצבא, כשכל הכפר בערך הגיע |דקה של נוסטלגיה|]

מסכימה איתך לחלוטין בנושא הצורך בחינוך והכרת השונה, ובחשיבותו, ומצטערת שלא למדתי יותר לעומק..

פולספגן

New member
אבל את הדברים האלו כן לומדים -

מי שלומד אומנות, יילמד את הידע הבסיסי של הנצרות אותו הוא צריך בשביל להבין את אמנות הרנסאנס.
כנ"ל, מי שלומד מוסיקה.

מי שלא לומד אומנות, אני א רואה צורך שיידע את הדברים האלו, שלא יועילו לו בחיים למעט ידע כללי ולעניות דעתי, ידע כללי צריך להיות בחירה של אדם ולא כפיה עליו.

רוב המקומות בארץ אינם במגע עם מוסלמים, למעט חיפה, יפו ועכו.
ערים אלו כן צריכים לדעת יותר על הדת של האחר מאשר מקומות אחרים בארץ שאינם במגע עם מוסלמים.

על אשור ובבל, אנחנו כן לומדים בבי"ס ברמה בסיסית, אך כמו כל דבר שאין בו כל שימוש, זה נכנס מאוזן אחת, עושים מבחן ואז יוצא מהאוזן השניה ולא זוכרים דבר, אז למה ללמוד מלכתחילה?

אנחנו מגדלים את ילדינו להכיר את השורשים שלהם, לא לשכוח לעולם את מה שעברנו בגלות ולשמר את זהותינו כיהודים על כל המשתמע מכך

ואיכשהו אנחנו מגדלים אותם להיות גזענים

וחסרי כל סבלנות לשונה. אז אולי משהו בכל זאת דרוש תיקון, לא?

פולספגן

New member
היכן את רואה גזענות בתוכנית הלימודים?

לגבי "סבלנות לשונה" מלמדים אותם כבר מקטנות ואפילו בכיתה א' יש מקצוע במערכת השעות שכולו מתייחס לקבלת השונה.

אגב, כבר מהגן מלמדים אותם על קבלת השונה, אז תגובתך לגמרי לא ברורה לי ...

את שואלת ברצינות היכן אני רואה גזענות

בתוכנית הלימודים?
בהנחה שכן, אז אנסה להסביר:
לא - אני לא חושבת שיש פרק בתוכנית הלימודים תחת הכותרת "כיצד נהיה גזענים". אני פשוט רואה את ההתנהלות של האנשים ששייכים לחברה שלי וגרים במדינה שלי. רואה איך הם מתבטאים בסופר, בפייסבוק, בפורומים ובטוקבקים, מה היחס שלהם למהגרים ולזרים, איך הם נוהגים בכביש וכן הלאה וכן הלאה, וואני יודעת שמשהו בחינוך לא עובד.

כי יותר מדי אנשים הם גזענים, מיזנטרופים, אלימים וחסרי סבלנות וסובלנות.
לא כאן בפורום כמובן. אבל מסביב כן. ואני מאמינה גדולה בחינוך כיוצר - ופותר את הבעיות הללו.

פולספגן

New member
אני שואלת סופר ברצינות ולא רואה בתוכנית

הלימודים משהו שיורה להם להתנהג כך.
הכל מהבית ובי"ס לא יכול לשנות חינוך רקוב מבית.

למעלה