שיעורים בחסות..

אני פשוט לא הייתי מציינת את הסיטואציה הזו

כדוגמא ל"חשיפה לנצרות", בהקשר הספציפי של הדיון הזה.
אבל בואי נעצור כאן. אני מאד נהנית לקיים כאן דיונים בפורום, ובד"כ ממש לא רואה בזה בזבוז זמן, אבל יש מקרים שזה כנראה פשוט כן.

לא נורא. לא חייבים:)

פולספגן

New member
זה מה שהאמריקאים בחרו להציג לנו ולהם

(אני בסה"כ מפרשנת את מה שמציגים לי)

AlicePJ

New member
הם כושים כמו שאת פלסטינית.

האם הם הגיעו כולם מארץ כוש? לא, כוש זה צפון סידן של היום לדעתי, וממש לא כל השחורים הגיעו משם. אבל נניח שכן, ונניח שמקורם במדינה שפעם קראו לה כוש - לישראל פעם קראו פלסטינה, לפני לא כל כך הרבה שנים. לפי אותו הגיון, אני יכולה מעכשיו לקרוא לך פלסטינית. מתאים לך?

AlicePJ

New member
את מעדיפה שאני אקרא לך חמדנית? שולטת על

העולם? לא חסרים כינויים גזעניים לכל עם וגזע ודת. אני מעדיפה שלא תשתמשי בהם, אבל כמובן אם את בוחרת להיות גזענית זה לא יפתיע כאן אף אחד.

פולספגן

New member
שמעתי ממך, מה שהם לא אז בואי נשמע מה הם כן?

איך את היית מכנה אותם בכדי שלא יישמע "גזעני"?

AlicePJ

New member
לא צריך מרכאות כפולות. זה לא רק נשמע גזעני,

זה באמת גזעני.
למה שתקראי להם בשם של מדינה שהיא לא המוצא שלהם? זה כאילו מישהו יקרא לך יפנית, מה הקשר? מעבר לכך שזה שם לא נכון, זה גם כינוי שמבחינה היסטורית נחשב גזעני. אז כל פעם שאת משתמשת בו, את לא "גזענית", אלא את גזענית.
איך לקרוא לאנשים? בשם שלהם, בד"כ. אם את רוצה להתייחס לקבוצה של אנשים בעלי מכנה משותף אני מציעה שתקראי להם בשם הזה - למשל כשאת מדברת על קבוצה של אנשים שבמקרה כולן בנות - תקראי להם נשים (או בנות, בהתאם לגיל שלהם). כשאת רואה אנשים שהמכנה המשותף שלהם הוא צבע עור בצבע מסויים, אני מציעה שתקראי להם שחורים. או שתשאלי אותם מה הם מעדיפים.

פולספגן

New member
באמת?

הסיבה שבניו יורק עברו לסגולים, היא כי שחורים נחשב למילה גזענית, אז תעשי לי טובה ...

מה שמייחד את הקבוצה והוא צבע עורם שהיינו שחור ונקראים כושים.
מבחינה היסטורית וגם כיום בחלק מהמקומות יהודי נחשב למילת גנאי, אז האם את נעלבת שקוראים לך יהודיה?

AlicePJ

New member
אנשים שאומרים סגולים הם אנשים גזענים שרצו

לגוון. יש לי מספיק חברים שחורים ואני יודעת טוב מאוד מה מעליב *אותם*, אז כן, את פלסטינית אוכלת דם נוצרים לפסח....
הם לא מכוש, אין כזאת מדינה, ולכן את פשוט נשמעת טיפשה וגזענית שמנסה יותר ויותר להתחפר בעמדות הגזעניות שלה.
שאלת אגב פעם ישראלים ממוצא אפריקאי, למשל אתיופים, איך הם מרגישים כשאת קוראת להם ככה? אני חושבת שזה יפתח לך את העיניים, אבל מצד שני לא נראה לי שאכפת לך להיות גזענית ואת נהנית להיות רדנקית, אז תהני.

פולספגן

New member
את אפילו לא יודעת מה זה רדנק

רמז:- זה לא קשור לשחורים

אין לי חברים שחורים, אך יצא לי לדבר עם הרבה.
אף פעם לא שאלתי אותם בסוגיה, כי זה לא עניין אף אחד, אך לא היה לי כל בעיה לצחוק איתם הומור שחור על הכל.

Kermit2m

New member
מצטערת לבשר לך

אך אני מתגלגלת מצחוק כשאני קוראת אותך. את צריכה להשיג מחדד דחוף.

AlicePJ

New member
הבנת הנקרא, הבנת הנקרא

כישור חשוב שלא נותנים לו כנראה מספיק משקל.

פולספגן

New member
אותו דבר

(לא זזה צעד אחד ימינה או שמאלה בלי אישור של רופא שיכול אפילו להיות חצי מגילך ועם אפס נסיון מעשי
)

ט ו ש ה

New member
נכון...

שכחתי שגם במיילדות יש לך ניסיון, ובילית ימים ושבועות ארוכים בחדר לידה, כך שגם כאן יש לך מושג ברור בדיוק על מה את מדברת....

....בדיוק כמו לאורך כל השרשור הזה.......

.....ברור.....

פולספגן

New member
את יכולה עד מחר לצרוח "אני עצמאית" אך בלי

בדיקת רופא שייאשר לך להמשיך או שייתן לך הנחיות, את

ט ו ש ה

New member
כמו שאמרתי

את המומחית בתחום.
מזל שאת פה כדי להסביר לי את התפקיד שלי.
תודה, נשמה טובה שכמותך, כפרה

למעלה