שבוע טוב

Ricca

New member
אל תתחתנו בחו"ל. חבל על הכסף.

בנוסף, זה גם יהפוך אותכם לעבריינים, כי אם התחתנתם בחו"ל, אתם חייבים בדיווח למשרד הפנים.

עדיף לערוך הסכם ידועים בציבור שיסדיר את המעמד החוקי שלכם, אבל לא יכפה עליכם ביקור ברבנות או במשרד הפנים.

על הסכם כזה, אם תחפצו בכך, בשביל הכיף אפשר להוסיף טקס אזרחי או דתי לא מוכר (רפורמי למשל.. ).

ayaht

New member
שאלת מליון הדולר היא...

מה חושב ומרגיש בן זוגך.

ברור לך ולנו ממה שכתבת שהוא עובר התעללות מצד הוריו.
יש ספר שלם שעוסק בנושא ונקרא "הורים מרעילים".
באמת ההמלצה במקרים הללו היא לצמצם קשר למינימום ובמקרים קיצוניים לנתק לחלוטין.

קל לייעץ. מאוווווווודדדד קשה לבצע.
מילא במדינה כמו ארה"ב שבה המרחקים האדירים ממילא מונעים קשר צפוף וחונק מדי.
אבל אנחנו מדינה שבה הרוב חיים לפי העקרון ש"משפחה זה מעל לכל".

אז השאלה האמיתית היא, האם בן זוג יתמיד בנתק מהוריו?
או האם יסורי המצפון יגברו עליו, הזמן יעבור, דברים יישכחו, ואת פתאום תצאי הרעה שפירקה משפחה והוא הבן האובד ששב לחיק משפחתו שנגזלה ממנו?
האם תמצאי את עצמך חלילה לבדך במערכה מול סבים שמתעללים גם בילדיך וכל זה בתמיכתו המלאה של בן זוגך?

זה הסיכון האמיתי כאן.
אני ממליצה שאת צו ההרחקה מהם, כפי שהציעה amyrlin seat תדאגו להוציא *לפני* שאתם מתחתנים.
וכמובן לזכור שחתונה בקפריסין דינה כמו חתונה ברבנות: גירושין לחומרה.
כדאי לזכור שברבנות לא אוהבים גירושין, גם על אישה מוכה שנמצאת בסכנת חיים הם עלולים לנסות לכפות שלום בית, ואם הם ישמעו על ריחוק מהורי הבעל, את תהיי מטרה לזעמם.
אני באופן אישי מתנגדת לחתונה מכל סוג שהוא, אבל אם את חייבת. עדיף לעשות הסכם טרום נישואין שיבטיח לפחות שכל דיון יהיה אך ורק בבית דין אזרחי...

הדסהש1

New member
בוקר אור..למעשה שניכם אנשים בוגרים

שלא חייבים אישור מההורים..לא חייבים להתחתן כלל
יש לי בת שחיה ללא נישואין עם בן זוג
יש להם 2 בנות שנקראות ע"ש משפחה של האב...אנני יודעת אם עשו הסכם
כל שהוא...אבל אפשר דרך עו"ד לסדר זאת..
אם אנני טועה שהולכים להרשם ברבנות צריך להביא מסמך שההורים
יהודים והיכן נישאו...

אני לא בטוחה

שזה תופס ברבנות אם יש לה הסכם להתדיין רק בבית דין אזרחי.
אם הם יהודים שניהם, הגירושים אכן ובכל מקרה יהיו ברבנות ורק שם(כאמור גירושין לחומרה) - בלי קשר לאיפה יהיו הדיונים או ההסכמות. ויכל מאוד להיות שלמרות הכל הוא יוכל לפתוח שם תיק.
הדיינים אמנם מאוד בעד שלום בית אבל אם בני הזוג מגיעים ומעוניינים להתגרש לא מדברים איתם מילה אחת על זה.הגעת עם הסכם? תודה שלום טקס גירושין וזה נגמר. וגם אם אחד מבני הזוג מבקש שלום בית, הם קצת מורחים את זה. לא מונעים לאחר מכן את הגט אלא אם כן אחד הצדדים מסרב בכל תוקף לתת אותו (גם אשה יכולה לסרב) ואז יש לך אשה עגונה, לגבי גבר אני לא בטוחה איך זה נקרא.

LadyOfClockwork

New member
אני אענה לכולכן בתגובה אלייך,

ראשית, נאמר כאן ש"לחיות במשפחה עם בעיות קשות כל כך" וכו' -- אנחנו, מן הסתם, לא חיים עם המשפחה שלו.
לא היה לנו קשר איתם למעלה מחצי שנה, כך שאני לא "חיה" עם אף אחד מלבד בן זוגי.
שנית, תשתחררו מהעניין ש"פירקתי" משפחה. אני לא פירקתי דבר. אין שום דרך לסובב את זה כך.
הנתק היה ביוזמת בן זוגי. כבר היה נתק פעם בעבר עד שהם החליטו "לקבל" את הזוגיות שלו, הוא הסכים לחזור להיות בקשר ואז הם שוב כשלו.
גם כשהיה קשר, הוא היה רופף. זה כבר 10 שנים שהוא בקשר מאוד רעוע איתם גם כשיש קשר, וזה התחיל הרבה לפני שאני בכלל נכנסתי לתמונה. אני לא אשמה בכלום.
כאשר הם צעקו עליו שהוא הורס לעצמו את החיים והורס את המשפחה והורג את סבתא שלו, הוא נעמד ואמר "מספיק" וניתק איתם קשר בעצמו.
אני תמכתי בללכת לטיפול, הם ניסו וזה לא הצליח (אני גם הייתי חלק מהטיפול).
הוא בחר לנתק איתם קשר, שאלתי אותו אם הוא רוצה ללכת אליהם פעם בשבוע בלעדיי כמו שהם מבקשים והוא השיב שלא. אם הם לא מקבלים אותי כחלק מזוג, אני לא רוצה להיות חלק מהמשפחה הזאת.
תמכתי בו גם בהחלטה הזאת. מעולם לא אמרתי לו מה לעשות, או לחצתי לאיזשהו כיוון. אני בחיים לא אעשה דבר כזה.
שום דבר לא היה מיוזמתי -- כפי שכבר אמרתי כמה וכמה פעמים, אז תפנימו את זה כי זו לא אשמתי, כלום מזה לא קרה בגללי.

לגבי נישואין בקפריסין, או אזרחיים בכלל -- לא חייבים להתגרש ברבנות אם לא מצהירים על נישואין ברבנות. אני לא מתכוונת לעדכן את הרבנות בשום דבר מחיי, כי הם לא עניינה, והיא תישמר הרחק הרחק ממני. לי ולרבנות לעולם לא יהיה שום קשר, תודה רבה.
לא מעניין אותי מה הם חושבים על יחסיו של בן זוגי עם הוריו -- הם חשוכים בדיוק כמו הוריו והם יישארו הרחק מחוץ לחיי.

כפי שכבר הסברתי, יישום הקונספט של ניתוק מהמשפחה כבר אירע ובן זוגי לא היה עמם בקשר כבר חצי שנה או יותר. וכאמור, גם לפני כן המצב ביניהם לא היה טוב.

לגבי ילדים, כפי שכבר הוסבר גם להם -- הם לא יהיו חלק מזה. זה נאמר להם בכמה הזדמנויות, גם אם הם לא מבינים את זה או מאמינים -- זה מה שנאמר וזה מה שבן זוגי התכוון אליו.
דיברנו על האופציה של פיוס בהמשך הדרך. הסכמנו שנינו שאם יהיה פיוס והם ירצו קשר עם נכדיהם, זה יקח זמן כדי לבנות שוב אמון בסיסי (שוב, אנחנו מדברים פה על אנשים מאוד לא בריאים בנפשם -- הם לא מוכנים לראות אותי, אז אני משערת שגם ילדים שהוא יעשה איתי יהיו "פגומים" בעיניהם) ולאחר שנוכל להאמין שהם מסוגלים לשהות במחיצת ילדינו, נאפשר את זה במסגרת מוגבלת.
הכל תלוי בכמה הם ירצו ויתאמצו על מנת לבנות איתנו בכלל ועם בן זוגי בפרט את הקשר.
זה לא השתנה בעשר השנים האחרונות וזה גם לא ישתנה במהלך חייהם -- הם חשוכים, גזענים, מפלים ומכלילים. הסיכוי שהם ירצו קשר עם נכדים שבנם הביא לעולם איתי, קלוש ביותר.

לבסוף, עניין ה"משפחה היא מעל לכל" לא נוגע לנו. כשבן זוגי ואני הכרנו, היה איזה יום שהייתי אצלו והוריי התקשרו ושאלו איפה אני ועניתי שאני בבית. אחר כך חששתי שהוא יעלב, אז הסברתי שהמצב שלי עם ההורים שלי מאוד לא פשוט ושלעת עתה, אעדיף שהם לא ידעו שיש לי קשר עם מישהו.
הוא חייך וחיבק אותי ואמר לי "תאמיני לי, אני מבין אותך לגמרי!" ואמר שגם לו יש משפחה מורכבת ושגם הוא לא אמר להם עדיין דבר.
זה היה אחד הדברים הראשונים שגילינו שיש לנו במשותף. בעינינו, משפחה היא ערך עליון. מאוד חשוב לנו לבנות משפחה, להקים בית ויש לנו ערכים זהים לגבי חינוך ילדינו.
מצד שני, אנחנו מבינים שההורים שלנו מגיעים מרקעים מאוד שונים והם גדלו בצורה אחרת. הייתה לי תקופת נתק ארוכה מהוריי, היו לי חוויות משפחתיות מאוד קשות וכאמור, גם היום אנחנו בקשר די רופף כאשר עם אחיותיי כמעט אין לי קשר בכלל.
כשהמשפחה שלך עושה לך יותר רע מטוב (ובמקרה שלו, רע בלי טוב), זה הסימן לשחרר את עצמך מהם ולחיות את חייך באופן חופשי.
אני מאמינה בזה ובן זוגי מאמין בזה ואנחנו מבינים שההורים שלו אינם אשמים במצבם.

mykal

New member
כמה דברים לסכום שהבאת.

1

1)את מסבירה שוב ושוב, שאת לא גרמת ואת לא אשמה,
באי הקשר של בנזוגך למשפחתו. נראה לי, שכולנו כאן מבינות זאת.
מה שניסיתי אני ואחרות נוספות לומר לך--שיש מצב שביום מן הימים עלול בנזוגך
לבוא 'בטיעונים' (בכונה לא כתבתי טענות) שהיית המאיץ או הגורם למצב,
כי רגשית יש זמנים, של צורך בהורים גם אם עשו רע. (ולא משנה עם טוב או בלי טוב)
אם את מודעת לאפשרות, אם את מדברת על כך כדי שלא יוכל לומר זאת.

2)שום אדם לא נרשם ברבנות. מסמך הנישואין או ההכרה בזוגיות, (למשל ידועה בציבור)
הכל רשום במשרד הפנים. (הרבנות לא מחפשת אתכם)ולכן דברו איתך על אופציה של גירושין לחומרה.
או לחילופין אם יולדו ילדים מפרק ב'--כשיבואו להנשא.

ועוד משהו--אם ממילא אתם לבד, וממילא אינכם מעונינים בקשר 'מקלקל'
עם הוריו וגם לא כ"כ עם הוריך--אני הייתי במקומכם מחפשת דרך לרילוקיישן.
רחוק, לא מחייב, בנית מסגרת חדשה.

ומילה אחרונה, את נשמעת מודעת, החלטית, ומאוד ברור לך הקשר והמערך המשפחתי
שאת מעונינת בו--לכן, כל שנותר לי זה לאחל לך הצלחה וחיים טובים.

כמה מילים כתגובה לסיכום שלך ראשית, לגבי עניין ה"לא חייה עם המשפחה שלו"- נכון שפיזית את לא חייה איתם אבל אלו הורי בן הזוג שלך, ואיך שלא תסתכלי על זה, הם חלק או היו חלק מחייו ודבר כזה קשה מאד לשנות.
כרגע יש נתק אבל זה לא אומר שיהיה נתק גם עוד שנה, 5, 10 שנה או יותר.
לדוגמא אחת מגיסותיי, לאחר שילדה את ילדה הראשון חשה יותר הבנה כלפי אימה ורצתה יותר קרבה כאשר קודם היו חיכוכים. יכול להיות שאחרי שיגיע למערכת היחסים הזו ילד הדברים ישתנו, הדעות ישתנו, הבן זוג שלך ירצה להתקרב להוריו או שהוריו ירצו להתקרב אליו. אולי.... במיוחד אחרי שגם את וגם הוא די מרוחקים ממשפחותיכם.

שנית, היה ברור מסיפורך שהנתק מהוריו היה החלטה שלו והיו לו בעיות איתם עוד לפני שהגעת, לכן ברור שאת לא אשמה ולא מאשימים אותך (והאמת, זו נקודה לזכות בן זוגך שתומך בך ומעמיד אותך במקום הראשון עוד לפני שהתחתנתם).
המטרה של כל הבנות כאן היא לתת לך זוויות ראייה אחרות משלך והכל מתוך ניסיונן, בכל זאת אני מאמינה שהן נשואות וראו דבר או שניים בחייהם. אז למרות שאת יודעת בוודאות מה את רוצה ולמה את מצפה, החיים יכולים להפתיע אותך.

שלישית, לגבי נישואים ברבנות- אני מודה שאני לא כל כך יודעת מה הפרוצדורות אבל שמעתי מחברים שלא יכלו להתחתן ברבנות מסיבה כלשהי ונסעו לקפריסין. אך עורכי הדין יידעו אותם שבכל זאת הרבנות מקבלת קשרי נישואים כאלו ?(חוץ ממשרד הפנים). ואני מאחלת לכם רק טוב אבל אם תעלה בכל זאת בעתיד אפשרות של גירושים את תהיה חייבת לערב את הרבנות. אבל אני לא בטוחה, שווה לך לבדוק את העניין.

דבר אחרון ששכחתי לכתוב בתגובתי הקודמת ומייקל הקדימה אותי: לא שאלתי אותך האם אתם קרובים אליהם ואם יש אפשרות לגור בעיר אחרת שלא יגיעו אליכם. את רשמת עד כמה שזכור לי שהם מחפשים אתכם ואת לא מעוניינת שימצאו. ועצת הרילוקשיין של מייקל נראית לא רעה בכלל.

לא נותר לי אלא לאחל לך המון הצלחה ושקט נפשי.

LadyOfClockwork

New member
אז שוב אגיב לשתיכן בפוסט אחד, ברשותכן :)

אין ספק שאם בעוד כך וכך זמן, בן זוגי יחליט שהוא רוצה לחדש איתם קשר -- אני אהיה בעד (אני בעד גם עכשיו ואף ניסיתי לשכנע אותו, אבל הוא סירב) ואעשה את מה שיידרש כדי לעזור לכך לקרות. במידה וירכשו את אמוננו, נוכל לנהל איתם מערכת כלשהי.
אני לוקחת את זה בחשבון ואין לי שום בעיה עם זה. כרגע, זה המצב ואנחנו מקבלים אותו. כחלק מטקס אמירת ה"אני אוהב/ת אותך" שלנו, אנחנו גם מוסיפים ש"את/ה המשפחה שלי", כי ברור לנו שכרגע -- אנחנו מה שיש לנו.

לגבי נישואים אזרחיים, הרבנות לעולם לא תשמע שאני נשואה ולא תקבל שום מסמכים או גיבוי רשמי לכך. כשאתחתן, אתחתן בחתונה אזרחית בחו"ל ולא אדווח על כך לאף גורם, גם לא למשרד הפנים. ברישומים הרשמיים אישאר רווקה עד יומי האחרון.
לכן, אם חו"ח אתגרש, זה לא יהיה דרך הרבנות.
בנישואים אזרחיים, אם מדווחים לרבנות -- צריך להתגרש דרך הרבנות.
יש לי חברים שבחרו להתחתן בחתונה אלטרנטיבית וחברם הטוב השיא אותם (אין לו שום הסמכה, הם פשוט אוהבים אותו ובחרו בו), ושניהם רשומים כרווקים.
לי, אישית, חשוב שם המשפחה (אני לא מוכנה שיהיה לי שם משפחה שונה מלילדיי ואין לי שום כוונה לתקוע להם שני שמות) ומכיוון שבן זוגי הציע לשנות שם משפחה לשם אחר משלנו (שוב, הוא כן רוצה לנתק את עצמו ממשפחתו גם באספקט הזה) -- אני חושבת שזה רעיון מצוין, כך שאם נשנה שם משפחה, זה יהיה הדבר היחיד ולא מצב משפחתי.

אנחנו אכן קרובים אליהם גאוגרפית (גרים באותה עיר), ורילוקיישן מעניין אותנו מכל מיני סיבות (כלכליות, מקצועיות וכו') כך שאנחנו בהחלט חושבים ומתכננים צעדים בכיוון הזה. אני מאוד ארצה לעשות את זה. בן זוגי מברר על מדינות בהן המקצוע שלו מבוקש ובודק כיצד ניתן להשיג אשרות כדי להוציא את העניין לפועל.
לי יש מקצוע (תעודת מקצוע) ואני קצת חושבת על לימודי תואר, אבל אני בת 29 ואני מרגישה שזה נורא מאוחר :( יש לי המון לבטים בנושא. בן זוגי מעודד אותי מאוד, ואני לא קרובה אפילו לעמוד בלו"ז שתכננתי לעצמי כשהייתי בת 18 -- אז אני מתלבטת.
אבל זה לא רלוונטי לעניין :)

איך שומרים נישואים בסוד מהרשויות?

לא תבקשו משכנתא עם תנאים של זוגות נשואים?
תבקשי מהמדינה קיצבאות של חד הורית?

ואגב......עכשיו כשאהבה בשיאה את חושבת ככה, אבל אם חלילה חלילה תגיעו למצב שאת תירצי להפרד, מי אמר לך שהוא לא ילך לרבנות כי שם מצבו של הגבר טוב יותר משל האישה
ושהוא לא יעשה לך דווקא(כי כשמתגרשים ....זה לא גן עדן)

בקיצור, לא נראה לי שבאמת שאפשר להתחתן ולהשאר רווקים......

היא לא יכולה לבקש קצבאות של חד הורית

כמו שכבר כתבתי לך המון פעמים בעבר קצבאות נותנים למי שזקוק לכך כלכלית עם הצהרה ובדיקות. אם היא חיה עם מישהו - לא מגיע לה (וביטוח לאומי באים הביתה ובודקים), אם ההכנסה שלה מעל 3000 שקלים בחודש - לא מגיע לה. אם היא מובטלת אבל מקבלת מזונות/חיה עם מישהו - לא מגיע לה.
בקיצור, שוב, את צריכה להיות במצב מאוד מאוד עגום כדי לקבל קצבאות. הדבר היחיד שהיא יכולה לעשות זה להכניס את הילדים שלה למעון של התמת ולבקש הנחת חד הורית. כדי לקבל הנחה כזו צריך להצהיר אצל עו"ד שאת חיה לבד (אפילו לא עם אמא) ואת לא נשואה. אם תופסים אותך משקרת... והם עושים בדיקות, זה נגמר לא נעים.

ולשאלתך הראשונה, רק אם היא התחתנה אצל הכלב בסלון. ברגע שמתחתנים באופן רשמי אפילו באלסקה, יוצא אישור נישואים ואופס... זה ישר בידיים של משרד הפנים. אמנם ש"ס כבר לא ממונים עליו אבל עדין יודעים כל מה שקורה שם.

אני לא מומחית בעניין

אבל מעיון קצר ברשת יש למשל :-לפי סעיף 40 (ב)(1) לפקודה זכאי הורה במשפחה חד הורית לתוספת של נקודת זיכוי אחת עבור כל שנת מס. נקודת הזיכוי הנוספת מקטינה את הסכום אותו עליו לנכות למס הכנסה.

-חוק הביטוח הלאומי נותן להורה מענק בתחילת כל שנת לימודים עבור כל ילד. סכום המענק תלוי בגיל הילד

-חוק דמי מחלה קובע כי מכסת ימי ההיעדרות בגין מחלת ילד במשפחה חד הורית תהיה כפולה מאשר המכסה שזכאי לה הורה שאינו יחיד. כך ניתנת לאם חד הורית הזכות להיעדר 16 יום בשל מחלת בנה, 60 יום עקב מחלה ממארת של הילד ו- 30 ימים לטיפול בילד עם מוגבלות.

-קדימות בקבלת הילדים למעון יום. נקבעו הקלות בסכום דמי האחזקה במעון למשפחות חד הוריות, כאשר הסכום הספציפי תלוי גם במספר הנפשות במשפחה ובהכנסת ההורה.
זכאות להלוואה מוגדלת מטעם המדינה לצרכי דיור.

לגבי הסיום לא הבנתי את העניין של הכלב בסלון

עשינו את הדיון הזה כבר בעבר אני מרגישה קצת

כמו תוכי.
בשביל שנק' מס יגידו משהו את צריכה להרוויח מעל 6500 שקלים בחודש אחרת לא מורידים לך מס בכל מקרה.
ביטוח לאומי נותן מענק כל ספטמבר לילדים מכיתה א' עד כיתה ו' זה נכון. מדובר על כמה גרושים לקנות ציוד לתחילת שנה. אמא שלי קבלה בזמנו על אחותי שנתיים.
את לא מקבלת יותר ימי מחלה. לכל אדם יש כ18 ימי מחלה בשנה מהעבודה. להורה נשוי מותר להשתמש ב4 ימים בעבור ילדו ולהורה חד הורי מותר להשתמש ב8 ימים.
ולגבי המעונות - שהכונה למעונות תמת, אז הקבלה למעונות תמת כמו שכבר אמרתי אכן נותנת זכאות אבל!!! את מצהירה אצל עורך דין שאת חיה לבד (לבד באמת.רק את והילד/ים) ומשרד התמת מבצע בדיקות שרירותיות. זה מה שכתבתי כבר קודם.

בקשר לסיום אסביר שוב, כמו שכתבת בעצמך, הדרך היחידה שלה להתחתן בלי שזה יגיע לרשויות זה לבקש מהכלב לחתן אותה.
כל דבר אחר צפוי להגיע לרשויות. אם החבר הכי טוב שלה חיתן אותה ופטפט על זה הופ זה אצל הרשויות. וכל חתונה אצל אדם מומסך להשיא בכל מקום בעולם מגיע ישירות למשרד הפנים. מוציאים לך תעודת נישואים כדי שהנישואים יהיו חוקיים,זה מועבר לרשויות באותה מדינה שמחוייבות על פי חוק בינלאומי לעדכן גם את המדינה בה את אזרחית - קרי ישראל. בקטע הזה היא לחלוטין חיה בסרט.

Frau Shnorkel

New member
סמויה כאן אבל חייבת להגיב

את טועה ומטעה לגבי זה שכל נישואין מכל סוג שהוא מיד מדווחים למשרד הפנים. זה בכלל לא נכון, מדינות ממש לא מעבירות אחת לשניה מידע מהסוג הזה, חובת ההוכחה היא תמיד עלייך. אני מתחתנת בגרמניה והייתי חייבת להציג תמצית רישום ולחתום על הצהרה בשבועה כדי להוכיח שלא נישאתי בעבר. כדי שהנישואים שלי יוכרו בישראל אני חייבת להביא תעודת נישואין מתורגמת לעברית עם אפוסטיל, אחרת אף אחד לא יסכים לעדכן שאני נשואה במערכת, בטח ובטח שלא יעשה זאת באופן אוטומטי. אם אני לא אצהיר על זה אף אחד בכלל לא יידע מזה, רק שהחוק אומר שמחובתי לעדכן מצב משפחתי תוך 30 יום.

אני אסביר לך למה אני לא טועה

את רצית הכרה בנישואים שלך במשרד הפנים- שיהיה רשום לך בתעודת הזהות שאת נשואה ושתהי זכאית לתנאים של נשואה. למשל משכנתא, נקודות זיכוי במס ועוד דברים.
פה אנחנו לא מדברים בכלל על זה, פה היא לא תלך ותבקש (ותוכיח) מבחינת המדינה לא יכתבו אותה נשואה בשום מקום. אבל כשהיא תרצה להיפרד ממנו, הרבנות תדרוש ממנה גט. אם היא תתחתן עכשיו בקפריסין עוד שנה תחליט להיפרד ותפרד אף אחד לא יתערב לה בשום דבר. אבל אם בעתיד היא תרצה להתחתן עם מישהו אחר ברבנות לא יאפשרו לה. אם בעתיד היא תחיה בזוגיות עם מישהו בלי נישואים (או נישואי "סוד" אחרים) ותרצה ממנו ילד על הילד האלו יחולו איסורים. במדינת ישראל, בגלל נושא הממזרות הגופים עושים הכל כדי לא להצהיר על הילד כממזר אז אני לא יודעת איך זה יתבטא, ברוך השם עם נושא של ממזרות אין לי נסיון. אבל אני כן יודעת להשליך ממקרים אחרים, שכדי לא להכריז על ילד ממזר רושמים את הגבר שכתוב כנשוי לה (ומאחר והיא לא התגרשה מעולם אז יכולים לומר שזה הגבר הראשון) כאב הילדים. במקום האבא האמיתי שלהם.
אני אישית ממש לא ממליצה לקחת בזה צ'אנסים.
ומבחינת העברת סוג מידע, אז אם תבדקי ברשויות בגרמניה תראי שאת רשומה שם נשואה. ואם תבדקי במחשבים בכל מדינה אחרת של האיחוד גם בה את תופיעי אוטומטית כנשואה. היום שס כבר לא שולטים במשרד הפנים, אז חלו כל מני שינויים (אני מניחה) אבל אני גם יודעת שידם של הרבנים סופר ארוכה. כמו שהם יודעים מי מהעולם שעלה יהודי ומי צריך להוכיח את יהדותו יש לי תחושה שגם בזה הם לא יפספסו.

Frau Shnorkel

New member
אנחנו לא מדברות על אותו הדבר

אני בכלל לא מתייחסת למה שיקרה אם הוא "ילשין עליה" לרבנות אם יום אחד הם ייפרדו או אם היא תצטרך להוכיח את רווקותה המחודשת או במקרה שיהיו לה ילדים מגבר אחר.
אני התייחסתי רק לטענה שלך שגם אם מתחתנים באלסקה או בכל מקרה אחר בו לא הכלב בסלון חיתן אותך, מיד ה"אח הגדול" מדווח את זה למשרד הפנים. זה פשוט לא נכון. ברור שבגרמניה ואולי גם באיחוד יופיע שאני נשואה, הרי כאן אני מתחתנת. זה נורא נחמד שיש לך תחושה אבל העובדה הקיימת במציאות היא שבכל מדינה אחרת שבה ארצה להכיר בנישואיי (או להתחתן מחדש), כולל ישראל, אצטרך להוכיח את מצבי הנוכחי.

התחושה היתה רק בנוגע לשס

לא בנוגע להוכחת והעברת המידע.
אני לא רוצה להתווכח ונמאס לי לתת דוגמאות אישיות, אז בפעם הבאה שאת פוגשת זוג שנישא בחול ולא דיוח בארץ, שיעשו בשבילך בדיקה איך הם מופיעים במרשם האוכלוסין. למשל אם הם רוצים להוציא תעודת רווקות בעיר מגוריהם.

או קי

ומי אמר שהוא או לא היא אלא כל אחת אחרת שתבחר בדרך כזו לא תרויח פחות מ-6500??
והגרושים שנותנים בתחילת שנה הם אולי גרושים אבל רק חד הורית מקבלת אותם
וחד הורית עדיין יכולה להשמש בכפול ימים וכו'

אז כן יש הטבות לחד הורית והשאלה מה קורה במקרה של מי שמנצל אותם ולא מגיע לו

תראי, לרמות את המערכת אפשר כל הזמן

הרי בן זוגה יכל להצהיר בטפסי המס שלו שהוא משלם מזונות (זה לא משהו שבודקים בפועל) ולקבל נק' זיכוי במס. אם היא מרויחה מעל 6500 שקלים (לא פחות אלא מעל) היא יכולה להצהיר שהיא חד הורית ב101 שלה וגם לקבל את נק' הזכות ההן. היא יכולה לבקש הנחה בארנונה של 10% והוא ירשום את הכתובת שלו אצל אמא שלו כדי שיראו שרק הכתובת שלה ושל הילד שם, והיא למעשה גם יכולה להחליט שהיא נשארת אמא בבית (הוא מפרנס) ואז עד גיל שנתיים של הילד תוכל לקבל סוג של הבטחת הכנסה כי הרי הוא לא משלם לה מזונות (שוב, ביטוח לאומי עושה בדיקות שרירותיות לבדוק שאת גרה לבד אבל כל עוד לא מלשינים עליך ספציפית כנראה שלא יגיעו אליך) היא יכולה להצהיר הצהרה כוזבת אצל עורך דין ולרמות את מעונות התמת (ולעבור גם בבדיקות השרירותיות שהם עושים) ועוד ועוד ועוד.
בדיוק כמו שאני ואת יכולות לעבוד בשחור ולבקש השלמת הכנסה ומס הכנסה שלילי (מענק עבודה בשמו החדש) וכן הלאה.... לשקר ולרמות כולם יכולים. אבל רב האנשים הלא נשואים שחים יחד (ולא אלו שמתחתנים בסתר) לא מרמים את המוסדות, לא מבקשים הנחות שקריות או קצבאות שקריות ושמחים מאוד לחיות ככה. אז לפני שאני בודקת כל זוג נשוי ולא נשוי (כי זוגות נשואים שמצהירים שהם נשואים משקרים לא מעט בעצמם) אני יוצאת מנק' הנחה שאין לה מטרה לשקר ולסחוט. רק להסתיר את הנישואים כדי לברוח מהצורך בקשר עם הרבנות. ושוב אני תוהה שאלה שלא קבלתי עליה תשובה במספר הפעמים שהעלתי אותה, מה הקטע של להתחתן בסודי סודות ולחיות כל החיים בפחד שזה איכשהו יגיע לרשויות בשלב זה או אחר. תעשי הסכם אצל עורך דין ומסיבת חתונה באיזה מקום בעולם שתרצי עם איזו כמות אנשים שתרצי ותקנחי בזה.

shushlush

New member
לא מדוייק

ביטח לאומי נתן לאמי מזונות על תקופה שהורי כבר היו גרושים ועדיין חיו ביחד

עד היום יש תביעות מטורפות של שלושת הגורמים (אחרי כ15 שנה) אבא-אמא-ביטוח לאומי, כשאנחנו הילדים (אומנם כבר מזמן לא קטינים אבל בכל זאת) תקועים באמצע כל הוויכוח המהמם הזה

מעולם לא הגיע מישהו מביטוח לאומי לבדוק אם אמי מתגוררת עם מישהו

הכותרת שלך לא נכונה

זה לא שזה לא מדוייק, אלו הנהלים. זה שיש יוצאים מהכלל זו הסיבה לקיומו של הכלל.
ברור שביטוח לאומי לא עוברים בית בית ובודקים אותו. אבל הם ועוד איך מפעילים חוקרים או אנשים שלהם (אני לא מספיק יודעת) וזה מנסיון אישי.
אני לא מכירה את הנסיבות הפרטיות שלך, אבל בדר"כ כדי להתגרש ברבנות יש צורך להראות שנחתם הסכם בנוגע למזונות ורכוש. אז אני יכולה רק לנחש שאולי נחתם אצל הוריך איזשהו הסכם שחייב אחד מהם לעזוב את הבית והוא סרב, כנל לתשלום המזונות ואז לאחר הבהרה שיש פה מצב בעייתי הסכימו לעזור לאמך ולא להשאיר אותה גם עם גרושה באותו בית וגם בלי יכולת לפרנס את הילדים.
עכשיו יש 2 אפשרויות כשביטוח לאומי משלם מזונות במקום גבר. או שהם מורידים לו את זה מהמשכורת (הבוס שלי לשעבר שילם את המזונות שלו דרך המשכורת. אני חושבת שזה קרה כי מרגע שאשה מקבלת מזונות דרך בט"ל היא זכאית להנחה של 70% בארנונה ולעוד המון המון הטבות נוספות) או שאין לו כסף לשלם וביטוח לאומי משלם במקומו כשלאורך כל שארית חיו הם ינסו להחזיר לעצמם את הכסף הזה. יכולה לספר לך על דוד שלי שחלה בסרטן ואמור היה לקבל קצבת נכות ואת הקצבאות הראשונות הם שתו לו כי יש לו חוב אדיר על מזונות.

שאלה בעקבות מה שכתבת, למה אתם הילדים באמצע התביעה? הם יכולים לרדוף אחרי אבא שלך שלא שילם או אחרי אמא שלך שקבלה מזונות אולי לטענתם לא כחוק. אבל איך אתם קשורים?

למעלה