אני לא כועסת,
אני מעריכה את הניסיון לעזור אבל כל זה לא רלוונטי בשום צורה ובשום אופן.
אני לא מחפשת להתחתן כרגע.
כשאהיה מאורסת, אברר מה האופציות שלי ואעשה מה שהכי יתאים לי. אם הסכם עו"ד אז הסכם עו"ד, אם כלום אז כלום ופשוט נשנה את שמות המשפחה שלנו (אנחנו רוצים שם משפחה חדש).
כך או כך, אני לא מחפשת עצות לגירושים ידידותיים או איך להתגרש מבעל שרוצה להרוס לי את החיים. אני לא שם, אני אפילו לא מאורסת.
כל הדיון הזה לחלוטין לא קשור אליי ואל מה שרציתי יעוץ לגביו.
עוד דבר שרציתי לציין -- ההורים שלו אינם אלימים. לא זוכרת מי אמרה את זה, אבל ההורים שלו אינם אלימים והוא לא סובל מדיכאון או מכל דבר שכזה.
שיהיה ברור, ההורים שלו אמנם גזענים, צרים ורעי לב -- אבל הם בשום פנים ואופן לא אלימים כלפי אף אחד.
אבא שלו צועק, וזה הכי הרבה שיכול לקרות שם.
יש לציין, בנוסף, שהם מעולם לא אמרו שום דבר ישירות אליי. הם דיברו עליי מאחורי גבי ומאחורי גבו של בן זוגי, אבל מעולם לא אמרו שום דבר רע אליי.
הם פגשו אותי פעם אחת בלבד, והתנהגו בצורה הכי מתורבתת שיכלו. רק למחרת הם התחילו לעשות רעש ובלאגן.
הם אמנם אנשים איומים ונוראיים, אבל אלימים הם לא.
לגבי בן הזוג שלי, הוא לא מדוכא או כועס או עצוב או מתוסכל. למעשה, אני מעריצה אותו ממגוון של סיבות, ביניהן הדרך האצילית בה הוא מתמודד עם האנשים האלה. אני יותר נעצבת ממנו, הוא בדרך כלל מחייך ואומר "הפסד שלהם" וממשיך הלאה.
גם כשהם הלכו לטיפול, המטפל הדגיש שבמהלך השיחה בה נכחו שלושתם (בן זוגי והוריו), הוא היה רגוע ושקול ולא איבד את קור רוחו לרגע, בעוד שאבא שלו השתולל וצרח.
הם לא יכולים לעשות שום דבר שיזיק לנו. אם הם יחליטו לבוא לכאן ולצרוח ולהרים בלאגן, נתקשר למשטרה. הם לא מסייעים לנו כלכלית, לא יודעים עלינו שום דבר -- אין להם שום כוח עלינו, וזה בדיוק המצב שאנחנו מעוניינים לשמר.
אני לא בהכרח רוצה להתחתן. חשוב לי שיהיה יום מסוים שיהיה היום שבו החלטנו החלטה כזאת חשובה ומאוד מאוד חשוב לי שם המשפחה, אבל כל היתר מבחינתי לא משנה בכלל.
מה שכן, זה לא קשור רק לכפייה דתית. זה קשור להרבה דברים, ביניהם העובדה ש"דת משה וישראל" לא מסמלת בעיניי שום דבר וזה מבחינתי חסר חשיבות לחלוטין, גם בן זוגי וגם אני לא מגדירים את עצמנו "יהודים חילוניים", כי זה פשוט לא אנחנו.
בנוסף, הרבנות היא מוסד רקוב, עבש ומיזוגני שאני לעולם לא מתכוונת לדרוך בו את רגלי.
בקיצור, אפילו שזה לא רלוונטי בכלל כי אנחנו (עדיין) לא מתחתנים, מהסיבות האלה ועוד הרבה אחרות, בן זוגי ואני מאוד נגד הקונספט של חתונה רבנית.
מה זה יהיה בסוף? אין לי מושג. יתכן שהסכם עו"ד, טבעות ושם משפחה. אין לדעת.