שאלת הקבוצה הינה המורכבת ביותר בקיום
זו שאלה שאין מהותית וחשובה וקשה ומסתורית ממנה
אוטיסטים רבים חיים במהותם וזהות את השאלה הזאת בצורה שאין חיונית ממנה
זה מצב שמצד אחד הוא הכי קשה בעולם אבל מצד שני הוא מסמן סיכוי לפתרונות הכי עמוקים והכי יצירתיים והכי מרגשים
זה לא מקרי שהרבה אנשים עם תחושת זהות מורכבת בוחרים להתמכר לרכיבת אופניים למשל
כי יש ברכיבה מימוש של דינמיקה מאוד אלמנטרית ומאוד מאזנת בין תנועת היחיד לתנועת הכלל
בין הפנים והחוץ
זו של איזון שיכול מאוד לאזן מי שנוטים למה שנקרא בטעות הפרעת קשב
אותו הדבר גם רכיבה על סוסים או בכלל כל תנועה(אפילו נסיעה ברכבת)
איינשטיין כתב בזמנו לבנו שלקה במחלת נפש קשה שהחיים זה בדיוק כמו רכיבה על אופניים וצריך לנוע כל הזמן בשביל להישאר מאוזן
אני כמובן לא מסכים עם איינשטיין בעניין זה אבל יש בדברים גם אמת ובסך הכל הוא אדם הרבה יותר חכם ממני
אוטיסטים חיים בבשרם ובדמם ונפשם את שאלת הקבוצה כשאלה הכי פתוחה
הבעייה שהסביבה,מטבע הדברים,מאוד לא פתוחה ומאוד לא סובלנית לכל מה שמערער את תחושת הקבוצה שלה(כי כאמור תחושת הקבוצה מהווה את אחד הרכיבים הכי אלמנטרים של הזהות)
מה שגורם לך שאוטיסטים נענשים בצורה שאין קשה ממנה רק בגלל שאינם בנויים לקיים את כל אין סוף הטקסים הקטנים בדיוק שמעיד על השתייכותם הטבעית לקבוצה
זה מביא לפגיעה אנושה בפרנסה
(אני הצלחתי להתפרנס כהלכה או בכלל רק אחרי המון המון שנים ועשרות עבודות וזה לא בגלל שאיני עובד טוב ,להפך,כמו הרבה אוטיסטים אני הכי מסור בעולם,אלא בגלל שאיני בנוי לקיים הזדהות עם קבוצה כמו נ"ט,ולכן העבודה היחידה שהצלחתי להחזיק בה מעמד ולבטא מעט מהיצירתיות שלי במידה שאפשרה לי הכנסה מאוד יפה הייתה עבודה שלא דרשה ממני כמעט ושום מגע עם קבוצה,עבדתי בבית,או לבד בעמדה,הפנים במסך,"מנותק",מכולם,ובהייטק זו עמדה שלפחות בחלק מהמקומות ,אלה היותר יצירתיים,היא די נסבלת ומקובלת)
עדיין,כמו הרבה אוטיסטים,אני סובל מאוד בשיגרה בגלל שלא רק שאין בסביבה שותפים לחיפוש שלי אחרי הגדרת הקבוצה אלא שאני נענש כל הזמן ונחשב לאדם רע כי איני מגיב כמצופה על כל הטקסים של הטקסים של הטקסים שהם הכי נורא חשובים לנ"ט
אני יודע שבשבילם זה אינם טקסים ועצם נוכחותי פוערת להם בור שחור בנשמה ובתחושת ערכם העצמית
אבל חוץ מלהגלות את עצמי לאי בודד או להתאבד אין לי שום דבר לפייס את דעתה של הסביבה
השתתפות מתמדת בטקסים שמאשרים את השתייכותי לקבוצה שאיני שייך לה תגרום לי כאבי גוף ונפש במידה שבאמת כבר עדיף לי לירות בעצמי
הלוואי הלוואי הלוואי הלוואי שהנ"ט היו מסוגלים לטיפה אחת קטנה של סובלנות
ולו רק זעירה
לצערי
מסיבות שגם אני לא מודע לחלוטין לקיומן
הם לא
וזה פשוט נורא