שאלה רצינית באמת!!!

ציפי81

New member
כן. אני אומרת כל חודש מחדש.

האם בעל צריך לומר תודה לאשתו על שהיא מבשלת לו או מכבסת את בגדיו? כן, למרות שזה "טבעי". צריך לומר תודה בלי קשר למחוייבות של מבצע הפעולה לעשות אותה.

touti

New member
אולי הילדים צריכים לומר תודה לאבא

שמקיים בהם מצות צדקה??

התכוונת אולי...

שאבא צריך לומר תודה לילדים, על כך שהם מזכים אותו לעשות צדקה בכל עת. [זה הזן בניו ובנותיו]

לידיעתך....

במקרה האישי שלי, אני מציע שוב ושוב שיתוף פעולה בגידול וחינוך הילדים וכו' אולם מה שאני מקבל כתגובה, זה אי התייחסות במקרה הטוב והשמצות והכפשות במקרה הפחות טוב. אולם העניין שהעליתי והתרחב עוד יותר תוך כדי התגובות, לא קשור כלל למקרה הפרטי שלי!!! זו שאלה שצריכה להעסיק כל אחד ואחת מאיתנו. לצערי, מרוב הרגישות של העניין אצל רובנו, איך שהחברים כאן שמעו מזונות ישר הרגש השתלט והשכל קצת קפא.... חלק התגובות ירדו לרמה אישית לחלוטין, אני מקווה שנוכל עכ"פ בסופו של דיון להציג מספר תובנות חדשות בנושא הכל כך טעון....

ותשחק

New member
איני חושבת שזה בשל העובדה כי הנושא

הוא טעון.. זה שוב 'להאשים' את ה'נושא', להסתכל על הצד האחר.. אני לא קראתי תגובות של נשים/גברים שירדו לפסים אישיים לא טובים, אלא גם כאלו שהדברים צרמו להם, דיברו והסבירו, ונתנו נקודת זווית אחרת, מראה אחרת על כל הדברים, בסופם של דבריהם (לא רק אני). לדעתי, אפשר ללמוד מכך הרבה.

טיטניק1

New member
ובתגובה אליך מר קטנטן

דעתי היתה משום השלטת שכל על רגש..עובדת שטח יבשה.. ולגבי עניין הכרת תודה: זה שגבר נותן מזונות-להזכירך,הוא נותן זאת לילדיו,הווה אומר: "מזונות ילדים"!! הווה שואל כפונקציה מתלווה לכך:מדוע האישה צריכה להודות על כך?? וכי קוסמטיקה קונה לה בזאת?? העובדה שהאקסית מגדלת את הילדים שלך במסירות בהחלט זה ראוי להערכה.וזה בלי כל קשר שאתה גם מוכן לגדלם. שהרי זה מה שנקבע בתוקף משפטי,רבני או מה שלא יהיה. הכרת תודה זה לא להשמיע את המילה היפה "תודה".הכרת תודה זה התייחסות שמכבדת אותך ואותה גם יחד.עצם השאלה לגבי המזונות..והמחשבה לו קונה לעצמה משהו בכסף זה-בהחלט בעיני מהווה זלזול בעובדה שמסורה לילדיך..

איתן פז

New member
לכסף יש ריח?

שאלתי רב (העוסק בתחום ומוכר מאוד בבתי הדין) ואמר לי שמותר לה לכתחילה להשתמש בכסף לכל צרכיה, שהרי ברור שהוצאות הילדים במכלול 18 שנות התבגרותם עולות מעבר לדמי ההמזונות (אם כי גם האם אמורה להשתתף בהוצאות הילדים, לגביי אין זה רלוונטי כיון שאני משלם באמת הרבה פחות מהוצאות הריאליות), ומה שהיום היא לוקחת מחר היא משלמת. אומנם (המשיך הרב) במידה וברור שהיא מזניחה את הילדים ומטפחת את עצמה או את חשבון הבנק שלה, יש מקום לערב רשויות רווחה וכדו'. או אז אולי יועברו היורשים לחזקת האב והיא תהיה זו שתצטרך להשתתף בהוצאותיהם...(לא מכיר תקדים כזה- א"פ). לגבי התגובות בנוגע לגובה המזונות וכו'. בהסכם שלנו נכתב כי חובת הכלכלה מוטלת על המחזיק/ה אולם כאשר האם תהיה מחזיקה יחוייב האב בסכום סמלי כיון שההלכה קובעת כי חייב לתת מזונות. כלומר אם היא רואה עצמה כמסוגלת להחזיק את הילדים ולגדלם בכבוד בלי להתבכיין אין לי וכו', שתחזיק ותפרנס. אם לא, א. שתתן לו לעשות זאת (קרי לגדלם ולפרנסם בכבוד). ב. שתעשה מה שמשפחות מעוטות יכולת לא חד הוריות עושות... אני יכול לכתוב כאן פירוט הוצאות חודשי לילד עד גיל 18 שיעלה 5000 ש"ח לחודש, לעומת פירוט שיעלה 500 ש"ח. ואל תתחילו לצעוק עלי מאיפה הבאת 500 ש"ח כי עשתה לי אישה גרושה (+3) חישוב הוצאות שנתי שכלל די "מותרות" והוצאות חריגות והגיעה לסכום הזה בסך החודשי. אמנם סעיף הבילוי אצלה למשל נמוך בהרבה מסעיף הבילוי בציבור הכללי, כיון שאצל החרדים הוא הרבה יותר זול. כמו גם ביגוד, סיבסוד לתלבושת בי"ס וכו' הרבה יותר זול. (אוכל להביא כאן את הפירוט שעשתה לי אם זה יעניין אתכם). לגביי מדור, השכירות או המשכנתא; מקובל לחשוב שהאב חייב לממן את כל המשכנתא או השכירות וכל מי שלא מממן הוא מתחת לראוי. האמת אינה כך. החישוב (בהגדרת הוצאות מדור) הוא הוצאות המדור חלקי המתגוררים חלקי 2. כלומר אם הילד בגינו משולם מדור הינו דייר אחד מתוך 4 נניח (האם, בן זוגה, צאצא בן הזוג והילד) והם גרים בדירה העולה 1,000$ לחודש שכירות. המחיר אותו הוגן שישלם האב עבור מדור, הוא 125$ בלבד שזה מחצית מהוצאות הדיור של הילד. מי שמחשב ונותן מעבר לזה טוב ומטיב.

ציפי81

New member
500 ש"ח זה בלתי אפשרי

קח את הקטנה שלי, עדיין עם טיטולים: גן - 500 ש"ח לחודש. ולא, אי אפשר לוותר על גן. בתחילה כשהיה לי קצת קשה להסתדר כלכלית וגם מעוד סיבה אמרתי לאקס שלי שאני רוצה להוציא אותה מהגן, הוא הודיע לי שזה לא הוגן כלפי הילדה שמאוד זקוקה לחברת בני גילה. והוא צודק. טיטולים - 130 ש"ח לחודש. ואני ממש לא ממשיכה לפרט לגביה, זה רק להראות לך איך תוך שניה 500 לא מספיק.

איתן פז

New member
עם פעוטים זה אכן בלתי אפשרי

אבל כשמדובר בילדים בלי טיטולים ובחינוך חובה (70 ש"ח לחודש בערך לחד הורית, כולל חוגי העשרה למיניהם). זה יכול לכלול גם את הוצאות השיניים והקייטנות וכו'. ושוב כמובן שאני מדבר על רמת חיים מאוד מאוד צנועה. אבל קיימת! ואני יכול להעיד שילדיה לא נראים מוזנחים כלל! והעיקר, הם נראים מאושרים וחיוניים! וזה מה שאם או אב זקוקים בחייהם!

ציפי81

New member
תספר לי איפה מקבלים חוגים חינם?

בחינוך החרדי לא שמעתי על דבר כזה. והלימודים אצלנו גם עולים הרבה כי אנחנו ממנים חלק מהתשלום למורות (כן, בית יעקב, לא איזה בית ספר פרטי). וחוצמיזה, דווקא בתור אחת שחיה ברמת חיים מאוד צנועה אני שואלת אותך: מי אמר שחייבים לחיות מאוד מאוד צנוע? למה להרגיש כל הזמן את עניבת החנק על הצואר?

ציפי81

New member
עוד משהו, ביחס ל"מדור"

חושבת שרובינו קוראות "מזונות" לסכום החודשי שאנחנו מקבלות, סכום שאמור לכסות הכל כולל את נושא המדור. אם רק נוסיף את נושא המדור לתפריט, הרי שזה אומר שרבות מאיתנו מקבלות סכומים פשוט מחפירים, ואני לא מדברת על שכירות של 1000$ בכלל. אני אשמח לקבל את הפירוט של אותה אישה. ואם הילדים היו עולים לי רק 500 ש"ח לחודש, כבר מזמן הייתי יכולה להרשות לעצמי להחזיק רכב מפואר. לדעתי האישה הזו פשוט לא יודעת לעשות חשבון כלכלי נכון, ואני לא אתפלא אם מצבה הכלכלי לא טוב (אלא אם כן היא מקבלת מזונות גבוהים).

בקי בכל

New member
אם היו הילדים בחזקתי.....

בודאי שהייתי צריך לשלם סכום הגדול מסכום המזונות ששלמתי עד כה. שלמתי מזונות לילדים שלי עד גיל 18, וגרושתי כל הזמן תבעה להגדלת מזונות ולא הצליחה כי אני לקחתי עו"ד פרטי והיא קבלה עו"ד מהסיוע המשפטי. הכסף פה מדבר כן!! אבל ככל שחולף הזמן אני מרגיש שוב ושוב אך ילדי מתרחקים ממני בטענה שלא הקדשתי להם מספיק אהבה, שלא קניתי להם דברים שכל כך רצו, והדור הזה רכושני כזה, הסברתי להם שלא יכולתי יותר, אבל אחד הילדים ענה לי: "המזונות ששלמת לאמא לא הספיקו לנו לאוכל, כשאתה חיית במשכורת גבוה מאוד אכלת טוב עשית חיים ולא חשבת לקנות לנו אזה ממתק אחד לשבת, אמא עבדה כנכה בחצי משרה אבל נתנה לנו את כל כולה גם את הבריאות שלה, ואיפה היית כהיה לי חום? כשהיו לי צרות? למה תמיד התרחקת מאיתנו? למה תמיד התקמצנת עלינו? וחשבת שאם תתן לנו יותר אהבה זה יעלה לך עוד כסף? אני אומר לכם אני לא יכול לשכוח את המילים האלו כמו סכינים בלב עד היום, וזה רק חלק מהטענות שלהם. לא ציפיתי מהילדים שלי שיגיבו ככה. אבל ביננו וביני לבין עצמי אני מודה לא הייתי יכול מסכום המזונות ששלמתי לגדל את הילדים שלי, והיום אני מצטער שגרמתי כזה צער לילדים שלי ואני משלם מחיר יקר על המחיר הזול ששלמתי בעבר ואפילו מחיר יקר וכפול, אתם יודעים איך זה שאני האבא מתקשר לילדים והם מסננים אותי, לא ראיתי אותם מספר חודשים וככל שהם גדלים יותר ככה הם מתרחקים יותר, אני מרגיש שעשיתי טעות שלא אהבתי אותם מספיק, שלא אפשרתי להם לחיות ברווחה שאני יודע שכן הייתי מסוגל, שנלחמתי באמא שלהם בעלות של מזונות כשהיא אשה נכה, על חשבון הילדים שלי. והנה אני אומר לכם תנו את כל כולכם לילדים כל מה שבאפשרותכם כי העתיד הוא הקבלה להשקעה שתעשו היום.,,,, אני נכשלתי אבל מאחל לכם הצלחה בדרך

מה הקשר....

בין אהבה לכסף???? יכולת לתת להילדים אהבה גם ללא שהיה לך כסף...... אפשר לתת כסף גם בלי אהבה..... נראה לי שערבבת כאן שני דברים נפרדים.

touti

New member
האמת היא ,

שמי שנכשל פה לא פחות זו גרושתך שהסיתה את הילדים נגדך בגלל כסף אהבה של אבא לא קונים בכסף אהבה של אמא לא מוכרים בכסף כואב הלב איך לא מפרידים בין 2 הטריטוריות של אבא ושל כסף. אני בטוחה שעשית מה שיכולת למען ילדיך. גם אם יכולת לעשות יותר, אתה חושב שהילדים צריכים לאהוב אותך לפי גובה המשכורת שאתה מקבל?????? אני לא חושבת ככה. מצטערת לשמוע שהילדים שלך לא השכילו לאהוב אותך על סמך היותך אביהם. ולא בנק. בהצלחה גם לך:)

למעלה