שאלה רצינית באמת!!!

שמעתן?

על המושג מזונות ומדור!!! כן, הילדים צריכים לאכול ובעצם גם לשתות ובעצם גם להתלבש וגם מיטה להניח אותה במקום מוגן קרי דירה!!!

wings23

New member
אין לי ילדים אבל..

כסף זה כסף לא? מה זה משנה מה הולך למה? אם היא קיבלה כסף שמוגדר "מזונות" ושילמה עם זה משכנתא אבל שבוע לפני כן קנתה לילדים בגדים ואוכל ונעלים ומשחקים וכו'...מכספה שלה.. מה זה משנה?

wings23

New member
כך הובן מדבריך

שזה כן משנה. אבל אם לא הבנתי נכון קבל התנצלותי הכנה

ליתר דיוק

האב חייב במזונות ילדיו (מעל גיל 6) מדין צדקה בלבד!!! מה הדין כאשר יש לנו שכן עני, ואחד השכנים תמיד מזמין אותו לשבת, שבוע אחד השכן המזמין לא היה בעיר, שכן אחר הזמין את העני לביתו במקום המזמין הקבוע, כשחוזר השכן המזמין הקבוע לעיר יכול לתבוע אותו השכן המזמין המחליף, את הוצאות השבת של העני??? במקרה של אב אם וילדים יתכן שהמצב שונה, אבל כאן לא המקום לדיונים הלכתיים כבדים.

ציפי81

New member
לא נכון בדורינו

שבו ילדים בני שש אינם מפרנסים עצמם כבזמן הגמרא. נדמה לי שהגיל שנקבע היום הינו 15.

פשושית37

New member
שאלה מאוד מאוד רצינית

אך רלוונטית רק למי שמקבלת מזונות בסכום כזה שמספיק למחיית הילדים לפחות שלמיטב ידיעתי אין חיה כזו בעשירון שלנו....

touti

New member
זה משתנה מילד לילד וממשפחה למשפחה

יש את המינימום שקבעו בביטוח לאומי ומדובר בערך ל-1000 שח על כל ילד כמובן שמקבלים הרבה פחות.

פשושית37

New member
לכל הפחות

1,500 ש"ח ובמיוחד בחוג שלנו שדמי מזונות לא משולמים עבור ילדים שהגיעו לגיל 18 שכידוע לך עדיין סמוכים לשולחן האם עד ליום נישואיהם ומחייתם יקרה יותר מטבע הדברים

מה הקשר?

עד גיל 18, זה עד גיל 18!!! בגלל זה צריך לשלם לפני גיל 18 יותר מהעלות??? נאמר משפחה שלמה "משלנו" שיש לה 4 ילדים (וזוג הורים) הכנסותיה החודשיות הינן 9,000 נטו, ואם לאו הם נזקקים לבריות ר"ל???

איפה אתה חי????

אני מסכום דומה לא מצליחה לגמור את החודש... תעשה חשבון פשוט. קח אותי כדוגמא משכנתא 2700 ש"ח מיסים/ חשמל / טלפונים / דלק (תתפלא זה משמש לא רק אותי) בי"ס 1000 ש"ח קניות 2000 ש"ח וזה עוד בלי פינוקים. רק מה שצריך. דמי כיס/ ביגוד/ הנעלה/ טיול/ ציוד לבי"ס שצריך כל הזמן לחדש... להמשיך????

פשושית37

New member
מה??

1500 בעניך זה יותר מהעלות של ילד??? איפה אתה חי?? תעשה חשבון פשוט 2.500 ש"ח משכנתא 100$ עבור כל ילד בישיבה חשמל בסביבות 800 ש"ח מיסי עיריה טלפון נסיעות וזה עוד קודם עבור הזנה שכידוע לך או שלא?? המחיה התיקרה ביותר ומה עם הוצאות כגון הלבשה ,הנעלה ועוד היד נטויה... פשוט מרגיז אותי לעלות את זה על הכתב זה מזכיר לי את מלחמת הקיום היומיומית שאותה אני מנסה לפחות במחשבות לדחוק

למעלה