אני מבינה מאין מגיעה השאלה
אך לגבי היא די מכעיסה. איני צריכה לחזור על כל ההוצאות לילד, כתבו כאן לפני, וגם אין לי כוח, כי הרשימה מלאה, והיא הולכת וגדלה ככל שהילד גדל. מישהו החשיב במזונות משהו שקשור לחשמל, שזה הון תועפות ברמות, שהולכים על חימום אמבטיה לכל ילד, חימום חדר כל הלילה, כשכולם מצטופפים בחדר כדי לחסוך בחשמל, כי איני יכולה לעמוד בתשלומים? מישהו מחשיב שכר דירה באמת, או שכר דירה בדירת 1.5 חדרים בעיר, כדי שלילדים יהיה קצת יותר מרבע חדר לשחק? חוגים? קייטנות? בריכה? פעילויות? כל ההוצאות שהחצי ממני והלאה.. המזונות הם לא ברמה שניתן לכלכל ילד, בית, וזה לא ברמה הקיטורית. תכל'ס קבעו סכום מסויים למזונות, אך מי שעברה תהליך גירושין כזה או אחר, יודעת עד כמה היא ויתרה על מזונות נורמליים, ועל ויתורים גדולים אחרים, למען החופש שלה. וזה עוד לפני שדיברנו על תשלומי מזונות שלא היו מעולם, בזמנים ארוכים של פרידה, הרבה מעבר לשנה, שלא לדבר בכלל על כתובה, מזונות אישה. אז להתחיל להתחשבן על כך, שבמקום לשלם על הנורה שדלקה כל הלילה, כל לילה במשך 365 ימים בשנה, קניתי קרם ידיים (דרך אגב, סתם כדוגמא)? איני מבינה זאת.. מעבר לכך, קטנטן, עם כל הכבוד, אי אפשר כל הזמן להאשים את האקסית בהכל, להיכנס לחישובים הקטנים, וסליחה מכבודך, הקטנוניים קמעה. אם הייתי יושבת על כל פיפס, אם רק הייתי מתארת לך את החיים שלו לעומת החיים שלי, את ההוצאות שלו לעומת ההוצאות שלי.. אבל אין בי רצון, טעם להתעסק בזה. אני רוצה להתקדם הלאה. והפרנסה, כבר ממזמן הבנתי - היא רק ממנו שם למעלה. את הישועה שלי ואת פרנסת ילדי בלבד(!!) לא אראה מסכום של מזונות, וגם לא ארצה.