שאלה רצינית באמת!!!

touti

New member
אתה יודע מה מצחיק?

גבר חושב שבסכום שהוא משלם זה פותר את כל בעיית ההוצאות של הילדים אבל למעשה ההוצאות של הילדים הם הרבה יותר ממה שכתוב על הנייר טיפולי שיניים מחברות וכלי כתיבה גם באמצע שנה נעליים וסנדלים בגדים ותלבושות תסרוקות ואביזרי שיער אביזרי הגיינה ילקוטים וגם כל מיני קשקושים מפנקים טיולים שנתיים טיפולים רפואיים לרבות הנסיעותא ליהם וכו'

"גבר חושב"??? תודה על המחמאה!!! ../images/Emo6.gif

השאלה כמה עולה, אחרי הכל..... בממוצע שנתי לכל חודש.

בורבה

New member
תותי מה מצחיק ההפך הוא הנכון../images/Emo7.gif

מה שכתבת על הוצאות של שיניים נעליים ומיני קשקושים מתחלק בין האב לאם .

ציפי81

New member
האם הכסף הוא רכושם של הילדים?

וגם אם כן, היא בכל מקרה אפוטרופוס שלהם ולכן יכולה להחליט למה להשתמש בכסף. אבל בינינו קטנטן, אם לאישה אין מקור מחיה אחר משום מה (יש נשים גרושות כאלה?) אז כדאי שלאם ילדיך יהיה מותר להשתמש בכסף. אחרת, איך היא תתקיים בדיוק? ממני, שהלואי שלשאלה כגון הנ"ל היתה בכלל משמעות אצלי...

אiר1

New member
קטנטון

מבלי רצון לפגוע, השאלה הזו שלך צורמת במידה לא מבוטלת. ולא בגלל שהיא באה ממך, אלא בגלל שזו הגישה של רוב הגברים. הגישה אל דמי המזונות, בגישה של "תכנית עסקית". לו אני מדברת רק מנקודת מבטי, אומר לך, שאינני עושה חישובים מדוקדקים, בהעניקי לילדיי את צורכם. גם אם אביהם נותן עבור 400 ש"ח לחודש, לשלושתם יחד (!), אני אינני עושה להם חישובים. אני מעניקה לילדיי את מיטב כספי עבור הוצאות ביה"ס (תשלום שנתי לבי"ס, ספרים, תיקים, ציוד בי"ס, טיולי בי"ס), אוכל (כולל פינוקים, כן, מותר לי לפנק אותם, ומותר להם בהחלט להתפנק), בגדים, טיולים (גם פה, מותר להם ליהנות מהחיים, גם אם אביהם אינו רוצה לפרגן להם את זה), מותר להם לחיות כבני אדם מוערכים ומטופחים, גם אם אביהם החליט לעשות חישוב מדוקדק על כל שקל שהוא נותן להם. אז אם זו גישתו לילדיו ולחיים - שיבושם לו. אני רואה עצמי כאמא. לא כבנקאי קפדן. אלא אמא, שמעניקה לילדים את החיים הטובים ביותר שאפשר לתת להם. את זכרונות הילדות הטובים ביותר שאפשר להעניק להם. וזה הדבר מוליך אותי. חבל שהוא וגברים כמוהו אינם מבינים את המהות הבסיסית הזאת. פשוט לתת להם באהבה.

את קוראת מחשבות???

מה ההתנפלות הזו??? גבר, גברים...... כן, הוצאות משפחה, גם כן צריך תכנית-עסקית!!! מה רע בזה? מי אמר/כתב/חשב שילדים לא צריכים לחיות בטוב ובנעימים??? בסך הכל שאלנו, כמה היא [באמת] עלות המחיה כולל הכל ברמה סבירה???

touti

New member
בעצם שאלת אם יש דרך לפקח על המזונות

שיוצאים מכיס הגבר לכיס האשה.

ותשחק

New member
../images/Emo210.gifאמרת את הכל ויותר מכך!!

באהבה!! לכן השאלות האלו כל כך כואבות לי..

touti

New member
אור:)

דווקא לדעתי כן צריך לגשת לכל עניין הכסף בתוכנית עסקית אבל זה א קשור לגרושים, אלא בכלל כל אחד בחיים שלו צריך ללמוד להיות מחושב כלכלית ולהתאים את ההוצאות לגובה ההכנסות :)

ותשחק

New member
אני מבינה מאין מגיעה השאלה

אך לגבי היא די מכעיסה. איני צריכה לחזור על כל ההוצאות לילד, כתבו כאן לפני, וגם אין לי כוח, כי הרשימה מלאה, והיא הולכת וגדלה ככל שהילד גדל. מישהו החשיב במזונות משהו שקשור לחשמל, שזה הון תועפות ברמות, שהולכים על חימום אמבטיה לכל ילד, חימום חדר כל הלילה, כשכולם מצטופפים בחדר כדי לחסוך בחשמל, כי איני יכולה לעמוד בתשלומים? מישהו מחשיב שכר דירה באמת, או שכר דירה בדירת 1.5 חדרים בעיר, כדי שלילדים יהיה קצת יותר מרבע חדר לשחק? חוגים? קייטנות? בריכה? פעילויות? כל ההוצאות שהחצי ממני והלאה.. המזונות הם לא ברמה שניתן לכלכל ילד, בית, וזה לא ברמה הקיטורית. תכל'ס קבעו סכום מסויים למזונות, אך מי שעברה תהליך גירושין כזה או אחר, יודעת עד כמה היא ויתרה על מזונות נורמליים, ועל ויתורים גדולים אחרים, למען החופש שלה. וזה עוד לפני שדיברנו על תשלומי מזונות שלא היו מעולם, בזמנים ארוכים של פרידה, הרבה מעבר לשנה, שלא לדבר בכלל על כתובה, מזונות אישה. אז להתחיל להתחשבן על כך, שבמקום לשלם על הנורה שדלקה כל הלילה, כל לילה במשך 365 ימים בשנה, קניתי קרם ידיים (דרך אגב, סתם כדוגמא)? איני מבינה זאת.. מעבר לכך, קטנטן, עם כל הכבוד, אי אפשר כל הזמן להאשים את האקסית בהכל, להיכנס לחישובים הקטנים, וסליחה מכבודך, הקטנוניים קמעה. אם הייתי יושבת על כל פיפס, אם רק הייתי מתארת לך את החיים שלו לעומת החיים שלי, את ההוצאות שלו לעומת ההוצאות שלי.. אבל אין בי רצון, טעם להתעסק בזה. אני רוצה להתקדם הלאה. והפרנסה, כבר ממזמן הבנתי - היא רק ממנו שם למעלה. את הישועה שלי ואת פרנסת ילדי בלבד(!!) לא אראה מסכום של מזונות, וגם לא ארצה.

ציפי81

New member
למרות שהוא הכעיס אותי

בואי נדון אותו לכף זכות. יכול להיות שהיא מטרטרת אותו הרבה ואין לו הרבה דרכים להחזיר לה אז הוא עושה את זה בדרך הזו....

בורבה

New member
אז ....דמי מזונות אהה קטנטן נקודה כואבת.

דמי מזונות ילדים נועדו להבטיח את קיומם ורווחתם של ילדיו של האב גם לאחר פירוק השותפות בין האב לבין האם. ובחלוקה שווה בין ההורים. כרגיל ישנן נשים שידעות להכניס סעיפים שונים ומשונים לגבי רווחתם של הילדים למטרות אישיות שלהן וזה גזל ........ לא לשכוח שלנשים יש השתתפות והחזרים מביטוח לאומי ולשכת רווחה בחוגים וטיולים של הילדים השאלה עם גם זה צריך התחשבות בתשלום של האב בדמי מזונות???? ומה קורה שלאישה יש דירה ולא משלמת משכנתה גם מחויבים במדור לילדים ??? וכשהילדים נמצאים אצל האב בשבת או חופשה גם האם משתתפת בתשלומים יש הוצאות חשמל מים ארנונה שכר דירה אוכל דלק אהההה חומר למחשבה .

ותשחק

New member
בורבה

אז לא הבנתי - אתה "בעד" או "נגד" - מילים לגמרי לא מתאימות לכאן, כי אין כאן שום בעד ושום נגד, אך רק לצורך העניין..

בורבה

New member
ותשחק יקרה

אך ורק לצורך טובת הילדים שווה בשווה בכול ודגש בכול ושווה בשווה.

ותשחק

New member
לכן ציינתי

כי אין כאן עניין של בעד ונגד, כי ברור הוא כי הכוונה היא לטובת הילדים. אך מה שכן ניסיתי להבין, האם מיקדת את הנקודות שהעלת יותר ביחס ל"גנות/זכות" האישה או ביחס ל"גנות/זכות" הגבר (שוב, לא מוצאת מילים מתאימות. לא חלילה מדובר כאן בגנות), או שנתת לנו נקודות למחשבה משני הצדדים. תודה.

ציפי81

New member
שווה בשווה? מי שיש לה שווה בשווה - שתקום

רובינו נשארות לשבת, כשהנטל הגדול יותר עלינו.

למעלה