שאלה רצינית באמת!!!

שאלה רצינית באמת!!!

האם לאשה שמקבלת מהאקס כסף למזונות הילדים, מותר להשתמש בכסף גם לצרכי מחייתה? הבהרה: אין השאלה במקרים כמו לדוגמא, כאשר היא קונה 4 מינים לסוכות עבור הילדים, בוודאי היא יכולה גם לברך עליהם, שהרי לא במידת סדום עסקינן, השאלה היא דווקא במקרים כאשר היא משתמשת בכסף להוצאותיה האישיות. תשובות רציניות מנומקות ו/או עם מקורות תתקבלנה בברכה

touti

New member
לא.

הכסף מיועד לילדים ולא לקוסמטיקה אישית שלה. אבל אין דרך לעקוב אחרי זה, אין פיקוח שנעשה שימוש לצורך הילדים בכסף הזה.

touti

New member
בביטוח לאומי אשה לא מקבלת מזונות

אלא אם כן רשום בהסכם גרושים שהמזונות מיועדים לילדים ושאלה לא מזונות אשה... אם האשה משתמשת במזונות שלא כדין זה מצפון שלה לך אין מה לעשות בעניין הזה.

odery

New member
שאלה חשובה.

מכיוון שלא פתחתי חשבון מיוחד עבור המזונות,אינלי דרך לעקוב במדויק,זה נכנס להכנסות ומשם ישר יוצא להוצאות.זה לא שאפשר לסמן את הכסף באיזה חומר זרחני או משו.מאידך,אני מקבלת בדיוק את העלות של הגן והצהרון שלה,כך שאם נשארים איזה 200 שקלים זה ``המחיה``

touti

New member
את בסדר:)

אבל שמעתי סיפורים מחברים גרושים שמתעצבנים שהם משלמים מזונות והילדים מסתובבים עם בגדים בלויים ומקבלים מנות מבושלות מתמחוי

odery

New member
אז האישה הזו *~#@

לפני חצי שנה התכשיט דילג לי על חודש מזונות,בטעות.הוא שילם ביום שישי האחרון.אינלי נקיפותמצפון שאסע עוד שבועיים לסיני (בע`ה,בע`ה,בע`ה) ואבזבז את מה שיש בעו``ש.

odery

New member
קטנצ`י

הוא החליף בנק ועשה את הה``ק סמוך לתאריך,בקיצור לא קיבלתי באותו חודש,שמתי לב אחרי 3 חודשים,ידעתי אותו,וביום שישי האחרון הוא הפקיד את הכסף.ההקשר לשאלה שלך ולסיפור הזה,הוא שהסתדרתי בלי החודש ההוא,עכשיו שהוא הפקיד אני לא מתחיבת לא להשתמש בכסף הזה לעצמי.זהו בערך,אבל אתה פסדר לגמרי(אתה מוכן לבדוק אם השמיכה נופלת לי כשאני הולכת לישון,ולסדר לי?)

בקשר לשמיכה....

נראה לי שלא.... אבל אם הסתדרת ללא אותו חודש, בגלל שאת ההוצאות את מיממנת מכספך, יתכן שהכסף הזה בעצם פרעון ההלוואה שכאילו הלווית לו (גם זה לא בטוח ע"פ שו"ע) אולם אם הסתדרת בגלל עודפים שנשארו מחודשים קודמים, בוודאי שהכסף הזה גם כן שייך לילדים!!! אני מפרגן לך מכל הלב, עושר ואושר בהרחבה ובנחת. (וגם שהשמיכה לא תיפול....)

odery

New member
איזה באסה,עד שמישו דאגלי

הסתדרתי כי קיבלתי בונוס באותו חודש,מעין משכורת 13.ת`בודק לי בספרים הקדושים?

touti

New member
מה פתאום?

משכנתא זה מדור של הילדים זה המקום שהם גרים בו ברור שזו הוצאה מוכרת לילדים!

קודם כל וודאי!!!!

שמשכנתא זה לא למימון הדירה שלי כי גם הם גרים כאן ובסופו של דבר עד 120 בע"ה זה יהיה שלהם (שיהיה להם על מה לריב
...) חוצמיזה מי משלם לי בי"ס 1000 ש"ח בחודש, ביגוד והנעלה כל חודש בממוצע 500 ש"ח, צהרון 200 ש"ח וזה עוד בלי אוכל/ דמי כיס...

חמודה,

הדירה שלה *שייכת* לה!!! עם הכסף הזה שהוא משלם עבורהילדים, אולי שהיא תרשום את הילדים כשותפים שלה בדירה??? טוף, אני לא מתכוון ממש ברצינות.... העיקר שיהי לה הרבה נחת מהם..... וגם לכולנו משלנו....

ציפי81

New member
אז מה לגבי, שאני גרה בשכירות?

האם אסור שהכסף ילך לשכירות? הרי אם הייתי גרה לבד הייתי גרה כנראה בדירת חדר, בשבילן אני גרה בשלושה חדרים, מה אתה פוסק במקרה כזה? מקווה שחידדתי את הנקודה.

למעלה