שאלה לי אליכם

תראה

גם היום, יש מאגר מידע של משרד הפנים, ומאגר מידע של הצבא, ומאגר מידע של קופת החולים ועוד ועוד, האם הם מחוברים זה לזה? האם המאגר הביומטרי יהיה הראשון שיחבר בין כולם? למה? כלומר ייתכן שזה שיקול אבטחת מידע שצריך לקחת בחשבון, ולא להשתמש במאגר הזה כדי לחבר אליו עוד מאגרים.

shayCn

New member
כן,זה בדיוק זה

מאגר אחד יחבר בין כל המאגרים של כל הרשויות עבור כל אזרח במדינת ישראל.זה חתיכת סיכון.
תחשוב על זה שהאקר מספיק מתוחכם(רשת ריגול של מדינה זרה) לא רק שגונב זהות של ישראלי אחד,אלא מצליח דרך המאגר שלו להגיע למאגרים אחרים וזהויות אחרות.תחשוב על זה שהוא מצליח להגיע למאגרי מידע של בכירים בצבא,פוליטיקאים..זה פשוט סיכון בטחוני.

בסדר

יכול להיות שלא צריכה להיות גישה דרך האינטרנט למאגר הזה. זה אומנם לא יאפשר לקבל שירותים מהבית ע"י זיהוי ביומטרי, אך לדעתי לקבל שירותים מהבית ע"י זיהוי ביומטרי זה לא רעיון טוב מלכתחילה, כי שם דווקא המאגר יתקשה להגן מזיופים.

shayCn

New member
תגיד

רשומות של משרד הפנים היו באינטרנט?גם לא.נכון?אז איך הגיע לציבור קובץ אקסל שכולל את כל המאגר?אחד העובדים פשוט הדליף אותו באינטרנט בזמנו.
איך שלא יהיה,מאגר שכזה חייב להיות ברשת כדי שאמצעי זיהוי ברחבי הארץ יוכלו לתקשר איתו.

shayCn

New member
לא מדויק

היום הגישה של עובד היא רק למאגר אחד.כדי שתהיה הדלפה מכל המאגרים צריך מישהו מבפנים שיש לו גישה לכל המאגרים.זה צריך להיות אישיות בכירה כדי שזה יקרה.

בכל אופן,כדאי לך לקרוא.היום מהכותרת הראשית של YNET:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4483253,00.html

SSL11

New member
דניאל, אם המצב גרוע אז כדאי להחמיר אותו?

המאגר הצבאי הוא חלקי מאוד, לא מעודכן, אינו ברובו ביומטרי כי הוא על נייר, הגישה אליו מוגבלת מאד, בצבא קורות אומנם דליפות אך הן נדירות ביחס לאלה שקורות במשרד הפנים. הכי חשוב, פעם היתה סיבה הגיונית לצבא לקחת טביעות אצבע: זיהוי חללים. היום כבר היא לא קיימת כי ישנם אמצעים טכנולוגיים יעילים בהרבה, ולכן, סביר שמתישהו המאגר הצבאי יימחק. אני לא יודע מאיפה אתה יודע שהיו דליפות של המאגר הצה"לי, אבל אתה צודק. אכן היו כאלה, חלקיות מאד למזלנו. זוהי אחת הסיבות מדוע אסור להקים מאגר כולל.

לגבי הטענה שנתונים ביומטריים מגינים מפני זיוף היא אינה נכונה, ולמרות שמשרד הפנים יודע זאת, הוא ממשיך להזכיר את זיוף התעודות כתרוץ להקמת המאגר. אענה לך בפרוט בתגובה מאוחרת יותר.

SSL11

New member
נתונים ביומטריים אינם מגינים מפני זיוף

הטענה שנתונים ביומטריים מגינים מפני זיוף היא אינה נכונה, ולמרות שמשרד הפנים יודע זאת, הוא ממשיך להזכיר את זיוף התעודות כתרוץ להקמת המאגר.

כאשר מבצעים אימות שלך מול התעודה, לא משווים את הטביעות שבתעודה לאלה שבקצות אצבעותיך. מי שעושה זאת, מי שעושה זאת אפילו בבנק או בטאבו!, דינו מאסר שלש שנים. אתה יכול לקרוא את החוק כלשונו או את הדיון בתפוז שהגיע משם לתקשורת, לפני כמה חודשים. בין השאר, הסיבה היא שהיתר לעשות זאת פרושו היתר להקמת אלפי מאגרים ביומטריים פרטיים, בכל סניף בנק לדוגמא, ופרושו גם מסירת מפתחות ההצפנה של התעודה לעשרות אלפי אנשים.

בוא נניח בכל זאת שהמצב היה כמו שאתה מתאר. אתה טוען ש"זה רק עניין של זמן עד שידעו לזייף את הנתונים של התעודה". תמיד ניתן יהיה לזייף תעודה שנראית פחות או יותר כמו תעודה אמיתית, אבל לא ניתן לזייף את החתימה האלקטרונית של הנתונים. אתה יכול לחשוב על החתימה האלקטרונית כעל מין ספרת ביקורת משוכללת מאד שלא ניתנת לניחוש. זאת אומרת, אם "דחפת" לשבב שעל התעודה נתונים לא מקוריים, למשל, תאריך לידה שונה, החתימה לא תתאים.

בוא נניח בכל זאת שאיזה מעצמת על מצאה דרך לזייף חתימות אלקטרוניות בלי לפרוץ למאגרי משרד הפנים ולגנוב את מפתחות ההצפנה משם. מה שאתה מתאר כפיתרון זה לאפשר גישה ישירה למאגר הביומטרי לשם זיהוי. זה אומר, שלעשרות או מאות אלפי אנשים שזקוקים לזהות אנשים אחרים, בנקאים, פקידי משרד הפנים והתחבורה, שוטרים, עובדי טאבו, דואר, עובדים בבתי חולים וכן הלאה, תהיה גישה למאגר הביומטרי. אפילו מחוקקי חוק המאגר הביומטרי המקורי, שנפסל והפך לחוק המאגר-רשות, לא חלמו לאפשר גישה כזו. מאגר כזה ידלוף תוך שעה. עדיף כבר לשלוח אותו באימייל היישר לעזה, דובאי, טורקייה ואיראן.

SSL11

New member
מצטער אבל, לא ענית לשאלתי. אנסה שוב

טענת שהמתנגדים למאגר סתם מנסים להפחיד את הציבור.
שאלתי אותך אם אתה יכול להצביע על מי מבין המתנגדים הללו שסתם מנסה להפחיד את הציבור.
האם אולי מדובר על שני חתני פרס הנובל ששם (בעלי דיעות פוליטיות הפוכות, דרך אגב)?
אולי על פרופסור זיו, חתן פרס ביטחון ישראל. פעמיים.
מה לגבי כל דיקני הפקולטות למדעי המחשב בארץ? מפחידים סדרתיים לא?

shayCn

New member
הוא פיספס את המילה 'מסוכן'

למרות שהפונטים בגודל של פיל זה היה בצהוב חיוור.

Anna Vasserman

New member
בתור מישהי שעברה הריון ולידה

לא מוכנה לוותר על החוויה הזו.

לא נותנת לאף אחד להיות בהריון במקומי.

להרגיש את הילד גדל בתוכך זו הרגשה קסומה, ואחרי זה להניק אותו (אי אפשר להניק ללא הריון..) זו גם חוויה שאני לא אוותר עליה.

מצד שני, היה לי הריון מדוגם ללא שום תופעות לוואי למיניהן (בחילות/צרבות/בצקות חשקים מיוחדים וכו'). אולי נשים אחרות שסובלות בהריון כן יקפצו על הרעיון.

shayCn

New member
תודה רבה.דיי הרגעת אותי

למרות שיש לי הרגשה שהרבה מאוד נשים יקפצו על הרעיון האוטופי הזה.

זה מדהים שיש נשים שלא מוכנות לוותר

על הסיוט הזה. מצבי הרוח, הבחילות, החששות, הרס הגזרה, הכאבים... תהיו לי בריאות.

Anna begins cc

New member
דניאל,

אתה מסתכל על זה בצורה שטוחה.

אני יכולה ליצור בנאדם.
אתה קולט מה אני אומרת לך?
לעשות בנאדם, בעצמי. יש מאין.
(עם קצת עזרה ממך..)

זה האמ-אמא של הקסמים בעולם.
מצבי רוח ובחילות זה מה שימנע ממני לעשות את הקסם הזה?

shayCn

New member
וואוו זה כל כך..כל כך..

Anna begins cc

New member
אני לא מסתכלת על זה בתור נזקים.

קראתי מעט מהדעות שלך בשרשור אחר,
ולכן אני חושבת שאנחנו לעולם לא נצליח להסכים בנושא.
מי שלא רוצה ילדים, לעולם לא יוכל להבין את הרצון הזה. את הבערה הפנימית.
זה כמו שאני לא מבינה אנשים שהתשוקה שלהם היא אדרנלין ואקסטרים,
ולא ברור לי איך אנשים קופצים ממטוס או עושים באנג'י או אפילו.. רוכבים על אופנוע.
זה נראה לי סיכון עצום, פוטנציאל מטורף להרוס את הגוף שלך,
ואני פשוט לא מבינה בשביל מה.

מה שמניע אותי זו השאיפה להיות אמא,
הרצון להחזיק את הילד שלי בידיים, להסניף את הראש שלו,
ללמד אותו טוב ורע,
זה ישמע לך נורא ואיום ממקום עמדתך- אבל זו המטרה שלי בחיים. זה היעוד שלי. להיות אמא.

אתה נמצא במקום אחר, וזה הכי לגיטימי בעולם, כמובן,
ולכן את התשוקה הזאת לא תוכל להבין.
אתה רואה סימני מתיחה וצלקות, כאבים ובחילות,
אתה רואה כמויות של כסף, והחלטות, ודילמות,
אתה איך לוקחים ממך את החופש שלך.
וגם אני רואה את הדברים האלה,
אבל מעבר להם- אני רואה אהבה.
האהבה הכי טובה שתוכל להיות לי.
וקלישאתי ככל שזה ישמע, היא מנצחת.

האהבה הכי גדולה שאני רוצה לעצמי

היא רומנטית.

והדיון כאן לא היה אם להביא ילד או לא, אלא האם הגבר יתחלק עם האישה בנטל ההריונות. מה שלא הבנתי אלו נשים שלא מוכנות לוותר על הנטל.

Anna begins cc

New member
סבבה,

הסברתי לך.
לפחות את איך שאני רואה את זה.
אני מרגישה שהיכולת ליצור אדם היא זכות שקבלתי,
ולא בא לי לוותר עליה, למרות שהקושי שמגיע איתה
(שהוא ברור לי מאד, פשוט לא דיל ברייקר)
זה הכל.

אפשר לסיים את זה כאן, מבחינתי.

את יודעת

אמרתי את כל הדברים האלה שדניאל אמר לאחותי (אני גם מנסה לשכנע את עצמי שהוא צודק)
והיא אמרה לי, את צודקת, זה אולי נכון - אבל בבוקר, אפילו אחרי הלילה הסיוטי שלא עצמתי עין דקה - לראות את החיוך שלו שווה כל דקה ללא שינה.
(טוב אחיין שלי באמת מהמם ברמה בינלאומית).

אז אני יכולה להבין את דניאל
ויכולה להבין את מי שבוער בהם להיות הורים.
ואני מנסה להבין בעצמי איך אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה (רמז - כסף, המון כסף).

למעלה