שאלה לי אליכם

shayCn

New member
שאלה לי אליכם

השנה היא 2021.השתלות רחם בגברים והשתלת פין גברי אצל נשים היא תופעה "מתפתחת" בעולם.
אם הייתם בזוגיות ומעוניינים בילדים והיתה לכם האפשרות להשתיל רחם אצל הגבר כדי שהוא זה שיביא ילדים.הייתם מסכימים לפרוצדורת ניתוח שכזו?
הייתן מסכימות להשתלת פין כדי לחוש סקס מהצד המזיין,מהצד המעבר(התעברות,עובר)?

תחשבו על זה(לנשים): יחסכו ממכן 9 חודשי יסורים,איבוד מקום העבודה בגלל חופשת לידה,שינויים פיזיולוגיים של הגוף בלידה ולאחר לידה וכד'.

גבר שמכה את אשתו

היתה סיטואציה הכי נורמלית והכי מקובלת בהלכה היהודית של לפני מספר מאות שנים.

אני מניח שיש אנשים שמרנים היום שממשיכים להכות את נשותיהם, לפי ההלכה היהודית מאז.

הטענה שלי היא שהתקדמנו מפעם. נכון שיש לנו הלכות של חז"לינו, אבל צריך לזכור שהתובנות שלנו היום הרבה יותר מתקדמות מפעם, ולכן מומלץ להפעיל שיקול דעת והגיון ולא ללכת כשמרן עיוור.

ותשובה ישירה יותר

לא הייתי משתיל רחם, אבל לא הייתי מתנגד שיהיה רחם מלאכותי כדי שהאישה לא תאלץ לסבול 9 חודשים ובנוסף לזה להשחית את הגזרה שלה, פעמים רבות באופן בלתי הפיך.

shayCn

New member
אני מנסה להבין את הקשר

בין השתלת רחם להכאת נשים ולא מצליח..

אוקיי,כנראה שכחתי לציין זאת,אז תוספת לסיטואציה: אתם נמצאים בזוגיות מדהימה.מאוהבים.היחסים בינכם הכי טובים שיכולים להיות.

הנה דניאל,תיקנתי.

הקשר הוא

שאני מנסה להראות לך שההתנהגות המסורתית שאתה כל כך מקדש אותה, הגיע מתוך עבר מאוד פרימיטיבי. אני מנסה להגיד לך שהרבה מן השינויים ההגיוניים הם לטובה (הגיוניים, בניגוד לשינויים ההזויים שאתה הצעת) , ושתפסיק להיות מקובע.

shayCn

New member
סליחה רגע,זו צביעות

אתה שיודע להבדיל בין כל ניואנס בכל נושא שהוא, מוצא הקשרים מוכללים ושוביניסטיים בין נושא רפואי כמו השתלת רחם לבין נושא עברייני כמו הכאת נשים.
נא תתייחס לנושא בבקשה ואל תעלה פרטים משרשורים אחרים,אחרת אני אזכיר שפעם הזמנת פיצה עם תוספות..

דווקא

עניין השתלת הרחם בגברים כדי שיוכלו לשאת בנטל ההולדה הוא כביכול מוסרי. אני פשוט לא מעוניין להשתתף בזה.

shayCn

New member
ברור שלא

זה בדיוק מה שאמרתי לסוק על אותם גורמים פוליטיים שמקדמים נושאים שהם לא מאמינים בהם.אתה מוכן שגברים אחרים ישאו בנטל הלידה,שישתילו רחם בעצמם,אבל אתה על עצמך לא תהיה מוכן להשתיל רחם מלאכותי.
העיקר שזה יפה לך בעין.

אני לא אשתיל על עצמי

אני אומר לך שאני בכלל לא סגור שאני רוצה ילד, אז אתה מציע לי להשתיל רחם מלאכותי?

זה כמו שתגיד לי שהתחלת לאכול כשר, ואני אבקש ממך לעזור בשחיטת חזירים למאכל.

shayCn

New member
אבל אמרתי נניח..לא?!

הרי כל הסיטואציה היא לא מציאותית!!

מה הקשר שכל הסיטואציה לא מציאותית?

הרי תקפת אותי בהודעה הקודמת, במילים:
"אבל אתה על עצמך לא תהיה מוכן להשתיל רחם מלאכותי."

אז הסברתי מדוע אני על עצמי לא הייתי מוכן.

רק חשוב לציין שבניגוד אליך

מכיוון שאני לא הייתי מוכן לעבור את הסבל הכרוך בהריון (עם רחם מלאכותי, נגיד), גם לא הייתי מבקש מבת זוגי לעבור, אם היא לא באמת רוצה את זה. אתה לעומת זאת, גם אם היתה לך היכולת לקבל רחם מלאכותי, היית עדיין מאלץ את בת זוגך להביא בעצמה את כל הילדים שלכם, ואם היא לא היתה מסכימה, היית זורק אותה, ומביא אחת אחרת שתסכים. זה בערך ההבדל בין הוגנות+מוסריות, לבין שמרנות, או ההבדל בין אהבה אמיתית לבת זוג, לבין אהבה לא אמיתית ולא מלאה. קיבלת פה דוגמא נהדרת.

shayCn

New member
ברור.אתה היחיד בשרשור

שמתבטא כאילו תהיה מוכן להחליף כל דבר קיים באמצעי מלאכותי.
אני מנסה להראות לך כבר כמה שרשורים,שיש דברים שהם טבעיים ושאין להחליפם כי אז אתה נוגע בעקרונות מוסריים.
היום אתה מוכן לבנק הזרע,סטוצים,זוגיות ללא ילדים וללא נישואים.
מחר תהיה מוכן להשתלות של רחם מלאכותי.
מחרתיים כבר תהיה מוכן גם לבת זוג-רובוטית ואולי להחליף את כל בני האנוש ברובוטים ממוחשבים.
אני מגיע מעולם התיכנות שהוא אחד מסמלי הטכנולוגיה והמודרניזציה.תאמין או לא,אבל לפני שבועיים עברנו שיעור מיוחד רק על הסכנות שבטכנולוגיה ובקידמה.מראים לנו שיש גבולות.השמים הם גבול.
כשיש התנגשות בין דילמות מוסריות לפיתוח מסויים,אז יש לבטל את הפיתוח.בדיוק כמו בעניין שיכפולים גנטיים.
אצלך?זה לא קיים.זה מראה על הרבה חסכים ויותר מזה,זה מפחיד אותי לדעת שיש אנשים שחושבים כמוך(לא שמעתי אותם בשרשור הזה ואולי טוב שכך).

somewoman

New member
שניכם

שוכחים משהו אחד קטן.
דניאל בקו המחשבה שלו, ואתה בהסבר שלך
רגש

יש מקומות שהם בלתי ניתנים להחלפה בשום דבר, מכיוון שהרגש משחק בהם תפקיד, ודי מרכזי.
רגש בלתי אפשרי להחליף בשום דבר...

זה מה שאמרתי לו קודם

שהרצון שלו בילד הוא רצון רגשי. אם נלך לוגית, אפשר כיום (בעקבות מחקרים בתחום) כבר להתחיל ולהפריך ברמות ביטחון סבירות, את הטענה כי ילדים משפרים משהו בחיים של הוריהם (בממוצע).

shayCn

New member
נכון

רגש זה הכל, וכשיש פגיעה באמות מוסר - יש פגיעה ברגשות של אוכלוסיה מסויימת שאמות המוסר הם עקרונותיה ודרכה.

אין מה לדאוג סאם,פשוט משתמשים בפורום לצרכיו ולייעודו כמקום לדיון.

על אילו "אמות מוסר" אתה כל הזמן מדבר?

הרעיון שלך להשתיל לגבר רחם מלאכותי, עד כמה שהוא רעיון הזוי, לא ישים, ולא ראוי ליישום, הוא רעיון שאין שום בעיה מוסרית איתו. היחידים שיהיה להם בעיה מוסרית איתו, אלו אנשים שמרנים (דתיים/מסורתיים) שבמחינתם שינוי סדרי הטבע זו פגיעה אישית. אבל לאנשים שאינם מקובעים, לא תהיה שום פגיעה מוסרית. השמרנות שלך נפגעת, אז אתה אומר שעשו לך משהו לא מוסרי. אבל השמרנות שלך היא מבחינתי לא ערך בפני עצמו שיש להגן עליו, היא סתם השמרנות שלך.

אני גם משוכנע שבמבחינתך

ניתוח לשינוי מין הוא ניתוח לא מוסרי. מי שם אותך לקבוע שאדם שרוצה להחליף את מינו עושה משהו לא מוסרי? זה פוגע בך שהיא נולדה נקבה ורוצה להחליף את מינה לזכר? באיזו זכות אתה מתערב לאנשים בהחלטות הכי אינטימיות שלהם?

shayCn

New member
ההחלטה של בן אדם לשנות את מינו קורה

כי האופציה הזאת קיימת.
מה אם אני אגיד לך שאפשר להשתיל זנב,קרן על הראש,בולבול במצח ומה לא?..אז תגיד לי שזכותו של אדם לעשות בגוף שלו מה שהוא רוצה?..

פשוט אין גבול מבחינתך וזו הטעות שאני רואה.המציאות מראה שלכל פיתוח יש גם חסרונות שאין להתעלם מהם.אני לא מדבר על אפליקציה או איזה אתר אינטרנט,אלא על שינויים בגוף האדם ושינויים בסביבה.
אני שמח שכמדינה,אנחנו שמרנים איפהשהוא,אבל רואים גם התרופפות וזה כתוצאה של התרופפות מוסרית שמובילה לאישור של פיתוחים שמבחינות מוסריות לעולם אין בעיה לקבל,אבל אצלנו זו דוקא בעיה כי זה פוגע בשכבות אוכלוסיה.לא,לא רק דתיים.

לפני שאתה קורא לאנשים שבחרו בניתוח לשינוי מין

כאנשים שמשתמשים בפתרונות לא מוסריים שעושים מה שהם רוצים עם גופם (ואני מזכיר לך שאלו אנשים שכל חייהם מרגישים שהם נולדו למין הלא נכון), תבוא קודם כל בטענות לכל אלו שמקעקעים את עצמם לדעת. על זה אתה לא זועק לשמיים, אבל לדעת רבים זו השחתה של הגוף. כיצד מחט הקעקועים היא לי מוסרי, אם היא נוצרה כדי להשחית את שכבות העור הטבעי עימן נולד האדם?

למעלה