תשובות:
וסליחה על המספור, אך יותר נוח לי ככה להתייחס:
1. "אני מנסה להראות לך כבר כמה שרשורים,שיש דברים שהם טבעיים ושאין להחליפם כי אז אתה נוגע בעקרונות מוסריים. היום אתה מוכן לבנק הזרע,סטוצים,זוגיות ללא ילדים וללא נישואים. מחר תהיה מוכן להשתלות של רחם מלאכותי. מחרתיים כבר תהיה מוכן גם לבת זוג-רובוטית ואולי להחליף את כל בני האנוש ברובוטים ממוחשבים."
כל הדברים שציינת, יכולים לשפר את החיים של בני האדם, ואיני רואה בעיה מוסרית בהם. להיפך, כשמשתמשים בהם בצורה נבונה ומושכלת, הם משפרים את המוסריות של החברה שלנו. לגבי רחם מלאכותי לגברים, זה יכול לשפר את המוסריות בכך שגברים יתחלקו בנטל ההריון עם נשים, למרות שלדעתי הפתרון הנכון יותר הוא לבצע את ההריון בצורה מלאכותית לגמרי מחוץ לגוף, ואין לי ספק שלשם אנחנו הולכים (מה גם שזה יותר בטוח שההריון יתרחש בסביבת מעבדה בטוחה ומבוקרת). לגבי החלפת כל בני האדם ברובוטים ממוחשבים, צריכה להיות סיבה מאוד טובה לעשות דבר כזה, כל שינוי צריך לשפר את החיים, או לפחות לא להרע אותם. הנקודה היא שלא צריך לפסול שום דבר מראש, אלא לבחון כל שינוי לגופו, ואז להכריע.
2. "כשיש התנגשות בין דילמות מוסריות לפיתוח מסויים,אז יש לבטל את הפיתוח.בדיוק כמו בעניין שיכפולים גנטיים."
אני מסכים. קידמה לא צריכה לבוא על חשבון מוסריות. אבל כל דבר צריך לשפוט לגופו. שיכפולים גנטיים למשל, יכולים להיות דבר רע אם משתמשים בהם בצורה לא נכונה, אבל משפחה שהילד שלהם נהרג, ורוצה לשכפל אותו, זה מקרה שצריך לבחון אותו.
3. "אצלך?זה לא קיים.זה מראה על הרבה חסכים ויותר מזה,זה מפחיד אותי לדעת שיש אנשים שחושבים כמוך(לא שמעתי אותם בשרשור הזה ואולי טוב שכך)."
לא יודע מדוע קיבלת רושם שאצלי כל שינוי מתקבל בברכה ללא שום מחשבה. אני משתדל להיות אדם מעמיק, ולא לקבל על עצמי תפיסות שלא חקרתי אותן לעומק ומצאתי אותן כעדיפות על אלטרנטיבות אחרות.