התייחסות לשתי הטענות:
ראשית רק אפתח ואומר שלא מרשימים אותי תארים של אף אחד. מה שמעניינת אותי היא רק תוכן הטענה, ולא הטוען אותה.
טענה א' - אסביר לך כיצד תעודה ביומטרית + מאגר, יכולים למנוע זיוף (ותקן אותי אם אני טועה): כאשר מבצעים לי אימות ביומטרי בעזרת התעודה, לוקחים את טביעת האצבע שלי, ובודקים האם היא זהה לטביעת האצבע בתעודה. במידה וזהה, מניחים שכל מה שרשום בתעודה נכון. ברגע שאין מאגר, זה רק עניין של זמן עד שידעו לזייף את הנתונים של התעודה (בין אם על הצ'יפ או ההטבעות/הדפסות עצמן), ואז אני יכול להתחזות לכל אדם (כי תמיד טביעת האצבע שלי תתאים לזו שעל התעודה, ורק זה אמצעי הזיהוי). ברגע שיש מאגר, לא מסתפקים בהשוואת טביעת האצבע שלי לטביעת האצבע שעל התעודה, אלא גם מריצים את טביעת האצבע במאגר, כדי לראות אם הפרטים במאגר זהים לפרטים בתעודה, ובצורה כזו אין שום דרך לזייף אלא ע"י פריצה למאגר עצמו (ארוע לא סביר).
האמצעים הפיזיים שדיברת עליהם (סיבים וכו'), זה רק עניין של זמן עד שיצליחו לזייף גם אותם. סתם משחק של חתול ועכבר, משחק שניתן לסיים אותו סופית בנצחון החתול, ברגע שהזיהוי הוא ביומטרי + מאגר.
טענה ב' - כבר הרבה שנים שלמשרד הפנים ולצבא יש מאגרים ביומטרים שלנו - תמונות פנים (פלוס עוד מאפיינים כמו גובה) ביחד עם המון נתונים אישייים שלנו. המאגרים הללו מזמן כבר דלפו (עוד בזמן שירותי בצבא הם דלפו, והמידע בהם היה הפקר). לכן, הנזק כבר נעשה. מי שקיבל העתקים של המאגרים הללו יכול להצליב עלינו מידע בקלות ע"י הקשה של תעודת זהות או דרכון.
מקווה שעניתי לך על שתי הטענות באופן מספק.