שאלה לי אליכם

shayCn

New member
לא דניאל,אתה גאון

בוא נצ'פר אנשים בוגדניים וניתן להם יותר זכויות,יותר אופציות..
בעצם..

יודע מה?..עכשיו כשאני חושב על זה..

בוא ניתן אופציות גם לרוצחים עם דם על הידים,לבעלי הון מושחתים ולאנסים..

דרך אגב

גם אם אחרי שהילד נולד הבעל מגלה שהוא לא שלו, הוא עדיין מחוייב לשלם על הילד הזה מזונות עד גיל 18.

shayCn

New member
נו,ואתה אומר לי

שלא מצ'פרים פה את הבוגדת?..בחסות בתי המשפט יש מקרים הזויים..

SSL11

New member
סתם מפחידים את האזרחים?

תוכל בבקשה להצביע על אלה מהרשימה הבאה של מדענים ומומחי אבטחה המתנגדים להקמת המאגר הביומטרי, שסתם מפחידים את האזרחים?
זו רשימה חלקית ביותר, דרך אגב.

שמעתי את כל הטיעונים כנגד

דשנו בזה פה בפורום, עד אפר. לא שיכנעו אותי שהמאגר מוסיף סכנה חדשה שלא קיימת כבר עכשיו.

shayCn

New member
די כבר,די

אין לך ביצים לאף אחד ואף פעם לבוא ולהגיד וואלה,אתה צודק ואני טעיתי.
אפילו שמראים לך הוכחות בפנים יש לך את החוצפה לומר את המילה האחרונה.בחיי שאתה מתיש.

לא הראו לי שום הוכחות בפנים

וזכור לי שפתחתי שירשור וביקשתי מכל אחד שיש לו טענה כנגד המאגר שיפרוס אותה. לא נותרה טענה אחת לגיטימית כנגד המאגר. והאמת היא שאני דווקא התחלתי עם תפיסה כנגד המאגר. ההבנה כי אין בו סכנה, הגיע לאחר שהתחלתי להתעמק בטיעוני הנגד.

shayCn

New member
בזמנו העליתי לך אינספור בעיות במאגר הביומטרי

זו לא חוכמה להתנהג כמו קיר ורק להגיד 'אני לא מקבל' כל הזמן.מתי קיבלת פה משהו?מתי חידשו לך משהו?
תעלה לינק מאותו שרשור של 'חצי דקה' ואני אראה לך כמה טענות העליתי.

תעלה אתה את הלינק

ותראה שלכל טענה שהעלת, קיבלת תשובה מלאה ממני, שהוציאה את העוקץ מהטענה שלך לגמרי. לא היתה אבן אחת שלא הפכנו אז, ולהכל קיבלת תשובות. אתה פשוט לא זוכר.

shayCn

New member
תודה,יש לי הרבה מה לעשות

חוץ מלנבור בארכיון ולחפש הודעות.
חוץ מזה,שאתה זה שהעלית את נושא השרשור,אז אתה מוזמן גם להביא אותו על מנת לעמוד מאחורי המילים שלך.
חוץ מזה חוץ מזה,אתה נשמע מלא.רוצה להפתח ולפרוק קצת?

shayCn

New member
אגב

אם אני לא עונה,זה אומר שעניתי מספיק ופשוט הגעתי להרגשה שאנחנו טוחנים מיםאיך אתה מסיק שכאשר מישהו לא עונה לך אז זה אומר שקיבל את דעתך?

לא יודע אם קיבלת את דעתי או לא

פשוט לא שכנעת אותי, למרות שירדתי לסוף דעתך.

shayCn

New member
כן,זה הדדי

הסירוב הקבוע שלך גם לא שיכנע אותי באותו שרשור,כמו בשרשורים נוספים וגם בשרשור הנוכחי.פשוט לא מסכים עם ההשקפות שלך.סה טו.

SSL11

New member
שני לינקים ושתי טענות, לדוגמא

טענה: אין צורך במאגר הביומטרי על מנת למנוע זיוף תעודות זהות. אין אפילו צורך בתעודות ביומטריות לשם כך.
הסבר: אמצעים ביומטריים אינם מונעים זיוף. זיוף נמנע על ידי אמצעיים פיזיים על התעודה כמו סיבים מוזרקים, ועל ידי החתימה האלקטרונית שעל השבב החכם. השימוש בביומטריה והקמת המאגר הן הסיבה העיקרית למכת זיוף התעודות הנוכחית מכיוון שהן מעכבות כבר למעלה מעשר שנים את הוצאת התעודות החכמות הרגילות. לכן, מבקר המדינה הורה למשרד הפנים להוציא מייד תעודות חכמות ללא נתונים ביומטריים וללא מאגר ביומטרי. משרד הפנים התעלם.
לינק: דו"ח מבקר המדינה בעניין

טענה: המאגר הביומטרי הוא סכנה לביטחון האישי והלאומי, בין השאר בגלל האפשרות הכמעט ודאית של דליפת המידע
הסבר: שאל את המומחים. מדובר במומחי האבטחה המובילים בארץ שהרבה מהם גם מובילים בעולם בתחומם.
לינק ראשון: ראיון עם דיקן הפקולטה למדעי המחשב הטכניון
לינק שני, לבעלי רקע טכני: להלן תיאור של הדרך שהקמת המאגר הביומטרי תגרום לכך שהמידע הביומטרי של כל תושבי המדינה ייאסף על ידי מעצמות זרות. שים לב כי מדובר בשיטה שלא ניתן לחסום. אם התיאור הוא טכני מדי, אשמח לנסות ולהבהיר אותו

התייחסות לשתי הטענות:

ראשית רק אפתח ואומר שלא מרשימים אותי תארים של אף אחד. מה שמעניינת אותי היא רק תוכן הטענה, ולא הטוען אותה.

טענה א' - אסביר לך כיצד תעודה ביומטרית + מאגר, יכולים למנוע זיוף (ותקן אותי אם אני טועה): כאשר מבצעים לי אימות ביומטרי בעזרת התעודה, לוקחים את טביעת האצבע שלי, ובודקים האם היא זהה לטביעת האצבע בתעודה. במידה וזהה, מניחים שכל מה שרשום בתעודה נכון. ברגע שאין מאגר, זה רק עניין של זמן עד שידעו לזייף את הנתונים של התעודה (בין אם על הצ'יפ או ההטבעות/הדפסות עצמן), ואז אני יכול להתחזות לכל אדם (כי תמיד טביעת האצבע שלי תתאים לזו שעל התעודה, ורק זה אמצעי הזיהוי). ברגע שיש מאגר, לא מסתפקים בהשוואת טביעת האצבע שלי לטביעת האצבע שעל התעודה, אלא גם מריצים את טביעת האצבע במאגר, כדי לראות אם הפרטים במאגר זהים לפרטים בתעודה, ובצורה כזו אין שום דרך לזייף אלא ע"י פריצה למאגר עצמו (ארוע לא סביר).

האמצעים הפיזיים שדיברת עליהם (סיבים וכו'), זה רק עניין של זמן עד שיצליחו לזייף גם אותם. סתם משחק של חתול ועכבר, משחק שניתן לסיים אותו סופית בנצחון החתול, ברגע שהזיהוי הוא ביומטרי + מאגר.

טענה ב' - כבר הרבה שנים שלמשרד הפנים ולצבא יש מאגרים ביומטרים שלנו - תמונות פנים (פלוס עוד מאפיינים כמו גובה) ביחד עם המון נתונים אישייים שלנו. המאגרים הללו מזמן כבר דלפו (עוד בזמן שירותי בצבא הם דלפו, והמידע בהם היה הפקר). לכן, הנזק כבר נעשה. מי שקיבל העתקים של המאגרים הללו יכול להצליב עלינו מידע בקלות ע"י הקשה של תעודת זהות או דרכון.

מקווה שעניתי לך על שתי הטענות באופן מספק.

shayCn

New member
קודם תנסה להבין מה זה מאגר מידע

אני זוכר שגם בשרשור של חצי דקה היה לך קושי להבין את המשמעות של מאגר - מסד נתונים שיושב על שרת כלשהוא.
ברגע שפרצו לשרת הזה,אז זה רק עניין של זמן עד שטביעת האצבע של דניאל תהיה אצל אחמד,פעיל טרור באחד הכפרים שמחכה להוראה להשתמש בזהות שלך.
למה אתה חושב שאין אפשרות לפרוץ למאגר מידע?אתה מודע לכוח ההאקרים של מדינות זרות?של אירגונים טרוריסטיים?לפני חצי שנה אירגון כזה פרץ לאתרים ולקח מתוך המאגרי מידע מספרי כרטיסי אשראי.לא מזמן שמענו שארה"ב צוטטה לסלולריים בישראל וגרמניה.אובמה בעצמו אמר לפני שבועיים שארה"ב תמשיך לרגל,כי מדינות אחרות נוהגות כמוה.לנוכח הלגיטימציה הזו,הייתי אומר שהיום יותר מתמיד אין זכות קיום ל"מגה-מאגר" שכזה שיכלול הרבה יותר מאגרי נתונים מאשר מאגר בודד כיום מכיל.

אני מודע לכך שייתכן שמאגר המידע ידלוף

אני רק לא רואה איך זה מסוכן יותר מהמצב הנוכחי בו דלפו מאגרים דומים כמו אלו של משרד הפנים והצבא. הבעיה היא לא דליפה, אלא שינוי נתונים במאגר, ושינוי נתונים הוא משהו מאוד לא סביר שיתרחש. יש מספיק מאגרים רגישים כמו של בנקים וחברות אשראי, שלא מצליחים לשנות להם נתונים ואוי ואבוי אם היו מצליחים.

shayCn

New member
על מערכות מבוזרות שמעת?

כל מערכת כוללת סוג של מאגר מידע מסויים.למשל במאגר המידע של דומינוס פיצה קיימים הפרטים שלי כגון שם,כתובת,פרטי כרטיס אשראי(להזמנה דרך האתר).במאגר המידע של קופת החולים שהיא מערכת מבוזרת קיימים היסטורית הבדיקות,החיסונים כולל משקל,גובה וכד',אבל..מכיון שזו מערכת מבוזרת,אז המידע לא מגיע רק מרופאת המשפחה,אלא גם ממסופים של רופאים מקצועיים שלא שייכים בעצם לסניף קופ"ח שלי.בעצם המידע לא נמצא במסוף אלא בשרת מרכזי ויודע לנתב את המידע עפ"י שאילתות שהמשתמש מבקש ממנו.
האקר שפורץ לאתר דומינוס יכול להשיג רק את המידע שבאתר עצמו.הוא לא יודע להגיע למאגר המידע של קופת החולים שלי.
האקר שפורץ למסוף אחד כלשהוא של קופת החולים שלי,יכול להשיג מידע מכל רופא מקצועי,רופא משפחה שהייתי אצלו אי פעם.
הבעיה באבטחה היא כשהמערכת מבוזרת וכוללת הרבה מאגרים מהרבה מערכות שונות.

ואני אסכם את כל זה במשפט אחר,קצת לא קשור אבל שיכניס אותך לפרספקטיבה: גם אייפון לעיתים נתקע ודורש ריסטארט.

למעלה