שאלה לי אליכם

מעניין אותי

מה התהליך המחשבתי שמתרחש אצלך, שמבדיל בין חירטוטי ז'רגון לבין הבנה שיש לך מחסור בידע.

הידע שלך בנושא שיבוט

תקוע איפשהו בעידן דולי, שם חשבו שיש חשיבות מכרעת לביצית. תתקדמי.

ואם להיות הוגן

עדיין צריך להשלים את ההבנה כיצד להפוך את התא הפלוריפוטנטי עוד שלב אחד אחורה לתא טוטיפוטנטי, שהוא הזיגוטה המושלמת שגם יכולה ליצור את השליה. אבל מדובר בסה"כ בעוד שינוי אפיגנטי קל שהבנתו תושלם בחודשים / שנים הקרובות.

תא סומטי יכול ליהפך לעובר?

הייתי רוצה לקרוא.

בזמנו סברתי ששתי ביציות יכולות ליצור עובר (ניקבי כמובן. הביצית היא "שוביניסטית נשית"). מדעניות בכירות הסבירו לי שלא. הן אמרו שבתרומת הזרעון יש איזה חומר (לא קלטתי את שמו, לא יודעת את תפקידו) החיוני לפעולת הגרעין השלם. לדעתי סביר שיתגברו על ענין זה הרבה הרבה לפני שיהפכו תא סומטי לעובר. לדעתי סביר שדבר אחרון זה אף פעם לא יקרה.

כן, תא סומטי יכול בתיאוריה להיהפך לעובר

תקראי על עבודתו של המדען yamanka בנושא דה-דיפרנציאציה של תא סומטי לתא גזע עוברי. הדרישה כדי ליצור עובר מתא סומטי היא להפוך אותו לתא טוטיפוטנטי, שזו הזיגוטה. לתא פלוריפוטנטי אנחנו כבר יודעים, ואת השלב האחרון מפלוריפוטנטי לטוטיפוטנטי לומדים עכשיו, ויש כבר הצלחות חלקיות.

לא מכירה את הז'רגון (אם כי ברור לי שטוטי = כל

ופוטנטי = יכול), מעבר לעירפולי הז'רגון שלך אני מנחשת ש"תא טוטיפוטנטי" זו ביצית עם גרעין מושלם....

כן,

תא טוטי-פוטנטי הוא התא שמתקבל ע"י איחוד הביצית עם הזרע, כלומר מדובר בזיגוטה.

התא הטוטי-פוטנטי זהה לתא הפלורי-פוטנטי בכך שיכול ליצור את *כל* רקמות העובר. השוני בין הטוטי-פוטנטי לפלורי-פוטנטי, הוא בכך שהראשון יכול ליצור גם את הרקמה החוץ-עוברית, כלומר השלייה. היום אנחנו יודעים להפוך כל תא סומטי בגוף, לתא פלורי-פוטנטי, ביעילות של כמעט 100 אחוז. ההבדל הטכני בין תא פלורי לתא טוטי, הוא הבדל קטן (הבדל אפי-גנטי קטן), ובעתיד הקרוב נדע גם לבצעו ביעילות מושלמת (וזה יהיה היום שבו נוכל ליצור עובר מכל תא סומטי).

ואז יפתחו גם רחם מלאכותי, כולל השמעת

פעימות לב אשה לעובר המתפתח, ותבוא הגאולה לעולם.....

אוי לנו ואוי לניסויים ה"מדעיים" המטומטמים.

לא בהכרח מסכים

ראשית צריך להפריד בין עניין השיבוט, לבין רחם מלאכותי. גם ביום שיתאפשר להפוך תא סומטי לזיגוטה, אין סיבה שזו תהיה הדרך המועדפת להבאת צאצאים לעולם (שכפול של אנשים קיימים...). סביר שזה יאסר על החוק.

לגבי רחם מלאכותי, אני מוצא בזה תועלת. אם יהיה אפשר ליצור רחם מלאכותי שיחקה בצורה אותנטית רחם אמיתי, זה יכול לתת סביבה אידיאלית לגידול העובר בתנאי מעבדה (ביטחון מלא בהריון, תזונה מושלמת וללא טוקסינים כדוגמת אלכוהול/עישון ועוד), ובנוסף לזה ימנע מאות אלפי מקרי מוות בשנה של נשים בעת לידה.

מאות אלפי מקרי מוות? מאיפה לקחת את הנתון הזה?

בכל מקרה, אדם שייוצר במעבדה יהיה לדעתי נכה רוחנית, וסביר שגם גופנית, עם כל הפיקוח. ואיפה ההנקה? גם היא תהיה מלאכותית ועלובה?
הריון הוא עומס גדול על הגוף, ולידה היא לעתים לא נדירות קשה. אבל סביר שזו הדרך האידיאלית ליצור להיווצר, והיא מביאה גם לאהבה של האם לילד/ה שלה. (חוץ מבמקרים של דכאון לאחר לידה). ללא אהבה שום תינוק אינו שורד בחיים. ואין לי ספק שהרחם הוא סביבה אידיאלית, והקשר מתוכו עם הגוף של האם נותן הרבה לילד המתפתח.

אוי לזכרים ואוי למחשבותיהם ומזימותיהם ה"מתקדמות". אני מקווה שיוכשלו.

הכוונה היתה

למקרי מוות בכל העולם, בשנה, בזמן הלידה (בארה"ב למשל מתות קרוב ל 1000 נשים בשנה בזמן הלידה...).

יש לי במשפחה שני זוגות שאימצו ילדים (זוג אחד אימץ תינוקת, והשני שני ילדים קטנים), אני יכול להגיד לך שאי אפשר להבדיל בין האהבה שלהם למאומצים, לבין אהבה לילד ביולוגי (גם עבור הזוג שאימץ ילדים קטנים). והילדים המאומצים יצאו באמת אנשים נהדרים (מוצלחים, אוהבים את ההורים, וההורים אוהבים אותם).

עדיין מדובר באשה שעברה הריון ולידה

ובגבר שחי איתה. מה יהיה היחס של מישהי ומישהו לתינוק שיצא מקופסה? ואיך, כפי שכתבתי, יתפתח נפשית תינוק כזה בתוך קופסה, אפילו אם נניח שגופנית יהיו לו מרבית התנאים? (כל התנאים לא יהיו לדעתי. הלא הרחם נמצא בתוך גוף).

דידי 9

New member
אני מתחננת, יורדת על ברכי-תקראי בעיון את

זה!

http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1365&MessageId=173610932

כשל נטורליסטי

זה שאת מסיקה שהאישה נעלה מעל הזכר כי היא "ברירת המחדל של הטבע" והזרע הוא רק חצי גרעין זה כמו שאני אגיד שהגבר נעלה על האישה כי הוא יכול להתרבות שנים רבות אחריה, וכן הוא לא סובל מהריון שהופך אותו לחלש ותלותי ללפחות תשעה חודשים (אם לא יותר).

ואת מתוסבכת לאללה, לא שזה שלילי אבל תנסי במקום לחפש צידוקים להשקפת עולם מעוותת בספרי ביולוגיה לחפור בעצמך ובעבר ולמצוא מה מקור הכאב שלך. זה יעזור לך הרבה יותר לדעתי.

הגבר יכול להתרבות? ה"עזר כנגד" רק שופך זרע.

בודאי שההריון והלידה וההנקה הם מעשה רב, וטוב עושה הטבע שאיננו מטיל על גוף האשה את המעמסה הזו בשנות חיים מאוחרות.
גוף האשה בהריון עמוס יותר יותר מאשר בזמנים אחרים. אבל ההריון כל כך חשוב למין האנושי (ולכל מין באשר הוא), כל כך יקר, שיש לשמור על האשה ההרה ולהפנות משאבים רבים להזנתה ולטיפוחה.

אני חושבת שמי שמתוסבך זו את - את חותרת ל"שיוויון" ול"זהות" עם הגבר בכל דרך, ודוחה כל גאווה נשית, כל הרגשת זהות ייחודית של אשה. בטח חינכו אותך בכלל שהזכר הוא הסטנדרט לאנושות. את בטח משתמשת בלשון זכר כל פעם שאת רוצה לומר משפטים כלליים..... אומללה.

יו את קוראת מחשבות?

אני לא טענתי שאני לא מתוסבכת, אבל אני מודעת לעצמי לפחות.
אין לי מה להתגאות על משהו שלא השגתי בשתי ידיי. לא חושבת ששיוויון מחייב זהות להבדיל ממך. וכן אני משתמשת בלשון זכר כשאני מדברת באופן כללי כי יותר נוח והייתי מעדיפה שזה יהיה כמו באנגלית.

הבנו שנפגעת מגברים, אבל באמת שאת קריקטורה. ומנגנון ההגנה שלך למרות מה שאת נוטה לחשוב הוא לא באמת כזה מתוחכם, ומאוד לא מודע. לפחות לא ברמות שהייתי מצפה מאישה בגילך.

מה את, אייג'יסטית?

וכן, הגיע הזמן שנשים כמוך יבינו ששימוש בלשון זכר כלשון כללית היא סירוס של הנשיות. אבל כנראה לא אצליח להכניס את ההבנה למוחך...... את והדומות לך כנראה אטומות מדי.

את לא יכולה להבין גאווה נשית והרגשת זהות חזקה בלי להניח ש"נפגעת מגברים"? יותר מתאים לניאנדרטל זיכרי מצוי לחשוב כך.

מה קריקטורי בהצבעה על העליונות של האשה בתחום הרביה? רבות הנשים המרגישות כך.
ואת בטח לא תתענייני לקרוא את הספר The Natural Superiority of Women מאת האנתרופולוג אשלי מונטגיו. שיהיה לך לבריאות.......

לאאאא

אין לי מה להיות גאה בהיותי אישה לא בחרתי בזה נולדתי לזה.

מאחלת לך בריאות ושלווה בחזרה בובה.

למעלה