שאלה לי אליכם

shayCn

New member
קראתי הרבה פעמים

בהרבה מקומות את מה שכתבתי,אבל כשאני אמצא,אני אביא לך את זה.קשה לי להזכר איפה קראתי את זה.
אוסטרליה זו מדינה מערבית נאורה שכמות מקרי האונס והרצח בה היא מינימלית עד כמעט לא קיימת,וידוע שהמחוקקים קובעים חוקים עם דרגות ענישה ושפיטה על סמך מקרים סטטיסטיים והמנטליות של אותה מדינה.אין סיבה באוסטרליה להתגמש ולנסות להבין אנס שטוען לאי שפיות,כיון שהמקרה הוא מספיק חמור כדי לבחון את המקרה לעומקו.
ההגדרה למצב פסיכוטי היא שונה ממה שהמציאות מכתיבה.אדם שהיה מאוהב,חברתו נפרדה ממנו והוא חווה שיברון לב בצורה חזקה,יכול בקלות להכנס לדיכאון עמוק ולקפוץ מהגשר.זה שהחוק קובע ששיברון לב זה לא מצב של אי שפיות, זה בגלל שבמושגים הקליניים זה ככה.מבחינה פסיכולוגית,זה אכן אי שפיות.אז מבחינת החוק אדם כזה לא נחשב לא שפוי,כי מבחינה קלינית הוא שפוי,אבל מבחינה פסיכולוגית בסיסית יותר,הוא לא שפוי.
אני לא נכנסתי למעמד של קצב ואייל גולן.את כתבת שהם נורמטיביים ואני טענתי שלא.מבחינה פסיכולוגית,הפירסום והמעמד עירער את מצבם הנפשי, למרות שאת טוענת שמבחינה קלינית הם שפויים.
אני אתן לך דוגמא טובה יותר,בבית האח הגדול לפני שנתיים התברר שאותו פסיכיאטר נתן שם לסער ועוד אנשים תרופות פסיכוטיות.למה לטעמך הם היו צריכים את התרופות והסמים האלו?ברור שהפירסום הרב גרם להם למתחים רבים ולהרגשת אי יציבות נפשית.תדעי לך שסלבים יותר מסוכנים מאנשים כמוני כמוך,בגלל החשיפה שלהם.הם מודעים לחשיפה,הם צריכים לעמוד בציפיות רבות ויש על הכתפיים שלהם המון לחצים.לטעמי זה מתכון מצויין להתחלה של סכיזופרניה.
היום אני יותר אאמין אם ציון ברוך אנס בחורה ברחוב מאשר איזה משה ביטון מאשדוד.

שי סלח לי, אל תיפגע,אבל אתה לוקה בבורות עמוקה

הגדרה פסיכולוגית של אי-שפיות, אם אתה מתכוון למדע הפסיכולוגיה היא הגדרה קלינית.

אתה מגדיר אי-שפיות במובן העממי וקומון סנסי. זו לא הגדרה שמשתמשים בה כדי לאבחן אנשים. ובטח לא הגדרה שהחוק משתמש כדי לקבוע מי שפוי ומי לא.

אנשים שלוקחים תרופות הם לא בהכרח אנשים לא שפויים. אתה צריך להבדיל בין נוירוזה לפסיכוזה. במקרה של האח הגדול לא סתם קמה צעקה-אנשים טענו שחילקו שם תרופות כמו סוכריות בלי הצדקה.

וסכיזופרניה לא מתפתחת בגלל לחץ-סכיזופרניה היא מחלה עם בסיס גנטי מולד, אירועים מלחיצים יכולים להפעיל אותה, אבל לא כל מי שחווה לחץ מפתח סכיזופרניה. אתה מתחיל עם נתונים סטטיסטיים על אוסטרליה ושוכח שבסך הכל סכיזופרנים מהווים 1% מהאוכלוסייה. תספור כמה אנשים נהיו מפורסמים ו/או עוסקים בעבודות מלחיצות וכמה מהם פיתחו סכיזופרניה בעקבותיהם.

ולא תמיד מי שמתאבד עושה זאת מאי-שפיות. יש הרבה מתאבדים שבוחרים בזה במודעות מתוך שיקולים אישיים שלהם.

וזה הותשתי. בוא נסיים את זה פה בחייאת רבאק.

shayCn

New member
אוקיי,נסיים את זה רק שאלה אחרונה

שתגידי לי איך לדעתך ניתן לאבחן אדם ולקבוע כי הוא סכיזופרן?
הרי הפסיכולוגיה של הנפש היא לא מדוייקת ולא צריך להיות מעורה בתחום כדי לדעת זאת.
מה עוד שבעניין כזה,כשמחליטים שבן אדם שביצע אונס הוא לא שפוי,יתכן ועושים איתו חסד גדול והבן אדם הכי שפוי שיש.

ומאחר שקיימת רביית בתולין בטבע

כבר ברמה של לטאות וכרישים, וסביר מאד שעוד בע"ח די גבוהים, שהמדע עוד לא גילה זאת עליהם, ומאחר שיש בע"ח שיש בהם רק נקבות (שוב, ברמה של לטאות. וודאי עוד בע"ח די גבוהים), נאמר בפירוש: הזכר הוא המחשבה השניה של הטבע. הוא עזר כנגד.

אגב, אפילו העובר האנושי מיסודו מתוכנת להיות ניקבי. אם הוא מתפתח "אוטוסטרדה", באופן חלק, מהתחלה עד לסוף, נוצרת תינוקת. רק הפרעה, אפשר לומר, התערבות בהתפתחות, של הורמונים מסוימים בשלב מסוים של ההריון, מסיטה את ההתפתחות לכיוון זיכרי.
איך אמר ביולוג גדול (דווקא גבר)? "הנקבה היא ברירת המחדל של הטבע".
ובמילים אחרות: אנחנו המין הראשוני. אנחנו המין המועדף. הזיכריות היא התפתחות מאוחרת , וסיבותיה אלו ואחרות. לא אתפלא אם יימצא שזכרים הם בַּיסוד נקבות שהשתנו.

גם האב המשותף לאדם ולקוף

הוא המין הראשוני, ואנחנו צאצאים שלו. לא הייתי ממליץ לך ללכת בכיוון הזה.

אולי האם הקדמונית?

הכיוון הוא ברור: הנקבה היא המין הראשוני בטבע. הזכר - "מחשבה שניה" של האבולוציה. ולרוב הצער, עבד זה התנשא למלוך מתקופה מסוימת בקיום המין האנושי, ואת כוחו הגופני, שנוצר בבירור לטובת הנקבה, וכנראה נברר על ידה, הוא הפנה נגדנו.
אני שואלת את עצמי אם היתה פעולה נרחבת של נשים - אמהוֹת - כדי לגדל ולסגל את צאצאיהן הזכרים לטובת המין הנשי. ואם היו חיסולים ביַלדוּת של זכרים שלא התאימו (אלימים , מפנים אלימות כלפי ילדוֹת). איני יודעת אם יש מחקר שיטתי ומקיף (של מלומדות פמיניסטיות או גם מלומדים פמיניסטים) על יחסי נשים-גברים בתרבויות האנושיות, החל מהתקופה הפריהיסטורית, כולל תרבויות מטריארכליות שנותרו דורות רבים . (למשל : הפואבלו). מן התקשורת עולה בורות גדולה בנושא, ואיש ההמון כמובן נבער מדעת לגמרי.

אין לי בעיה עם "אם קדמונית"

אבל האם בשיעורי ביולוגיה צעקת על המרצה בכל פעם שהז'רגון התפרש לך כפגיעה באגו הנשי?

תאמיני לי שאני בנאדם מאוד שיוויוני, לא מתייחס לנשים בזילזול בשום דבר, אלא כשוות (וגם נכנס פה לעימותים מדי פעם עם כאלו שחושבים אחרת). אבל מה שאת עושה זה קיצוני, וזה מרחיק. זה לא תורם למטרה שלך.

שמחה לדעת. לא, בשיעורי ביולוגיה

הז'רגון אף פעם לא היה בו פגיעה באגו הנשי, היתה לנו מורָה,(טובה מאד) ואגב אני הייתי המצטיינת בכתה, אם כבר מדברים על סיפוק לאגו.

טוב, אני שאלתי כי

האקדמיה לעברית החליטה שהמקבילה של Ancestor תהיה "אב קדמון" ולא "אם קדמונית", ולכן השתמשתי באפשרות זו. יש בעיה עם השפה העברית שהיא שוביניסטית, כמו הדת היהודית. עם זאת, מי שרוצה לדבר עברית ולהיות מובן (במיוחד כשמשתמשים בז'רגון) עדיף שילך לפי הכללים.

דידי 9

New member
תקשיבי זה פורום הכרויות-לא לטאות וכרישים

שמתרבים לבד....
אבל תרשי לי להפנות אותך לשם-

FOROMLTOT/BODEDOT.SHMITRABOTLEVAD/.CO.IL

shayCn

New member
אאוץ' איזו חשיבה חד צדדית מוטעה

משתמע ממך כאילו הגבר בכלל לא נמצא בתהליך.איך נראה לך שיווצר הגרעין לולא הזירעון?הביצית לבדה לא יכולה ליצור גרעין,היא חייבת את הזירעון שמגיע מהגבר.הפעולה היא עיבור - מעבר זירעונים מהגבר דרך הפין(התעלה המקשרת) אל הרחם.אם היו רוצים לדבר על הפעולה שבין הרחם לחצוצרות אז היו קוראים לזה ריחום או חיצרור,אבל העיבור מתאר את הפעולה ההרמונית שבין הגבר לאישה.

בור נבער: בביצית יש חצי גרעין

ובזרע חצי גרעין. (במיטוכונדריות של הביצית יש עוד חומרי תורשה). הביצית יש בה גרעין שלם מלכתחילה, וקיימת בה פעולת חלוקה מסוימת המפחיתה את הגרעין לחצי. הביצית היא תא שלם . הזרע איננו אלא חצי גרעין. הביטוי עיבור הוא מטומטם מתנשא ובור - הוא בא מאבותינו הנבערים. והגיע זמנו להישלח אל ערימת האשפה של המושגים הנבערים. התעלה המקשרת לרחם היא הואגינה. מה שקורה בין גבר לאשה אינו עיבור כלל אלא יחסי מין: תרומה חלקית של הגבר (זירמת הזרע), לואגינה (לא לרחם, מטומטם!!), שאיבת הפין ע"י הואגינה. זה הכל, בכך מסתכמת תרומת הגבר. כל השאר - העברת הזירמה לחצוצרה, בליעת הזרעון, ופעולת בניית העובר, הכל פעולה של האשה|. לכן נקרא לגבר "התורם המשני". זה מקומו, והגיע הזמן שיידע את מקומו.
לא נעים לך? סורי, אלה עובדות הטבע.

דידי 9

New member
מעניין אם סוק יקרא גם לך

"נסיכה"!

חחחחחחחחח אמלההההההההההההה זה לא אמיתי!
את קיימת במציאות? את נושמת והכל....?

דידי 9

New member

את מפחידה אותי קצת...

למעלה