אני מנסה להבין
למה את חושבת שקצב הוא לא חולה נפש? האם בדקת אותו ומצאת כי הוא שפוי?
נראה לי שאת הולכת שולל אחרי התפקיד הציבורי והמעמד שלהם לפני המעשה.לא היה שום גורם של הפסיכיאטריה שאיבחן את אייל גולן או קצב, (וגם אם כן,אז זה חסוי)ולטעמי הם הגיעו לסוג של מעמד שיצר אצלם חולי כיון שהאמינו שהם מחוסנים בפני כל מעשה ובפני כל גורם,לכן הירשו לעצמם.
בדר"כ אנשים לא פונים לפסיכיאטר שיאבחן אותם מיוזמתם,לכן קשה להעריך מי היה נורמטיבי בעת המעשה ובעצם הנתונים שקיימים הם לגבי אנשים שאנסו ורק לאחר שנעצרו,אובחנו ע"י פסיכיאטר ונמצאו חולי נפש. מה שאומר,שביננו יש אנשים רבים שהם לא שפויים,חולי נפש ופסיכים,אלא שמעולם לא אובחנו ואין לנו מידע פסיכיאטרי עליהם.
אז השאלה שנשאלת היא: האם להסתכל על כולם מראש כלא-שפויים עד אשר תוכח שפיותם?או שמא עלינו לראות את כולם כשפויים עד אשר תוכח אי-שפיותם?..לטעמי,וגם לטעם החוק - האפשרות השניה היא הרלוונטית כיון שלאבחן אנשים מבלי שיש חשד לאי-שפיות,זו חדירה לפרטיות ועבירה חמורה עפ"י חוק.
ובכל זאת..מחקרים שביצעו ובדקו מקרי אונס בלבד,מצאו כי האשמים בביצוע האונס שאובחנו לאחריו - נמצאו ברובם לא שפויים.אני מסכים שגם מחקרים כאלו הם בספק כיון שהמושג אי-שפיות זמנית נכנס לתמונה.בן אדם יכול להיות נורמטיבי כל חייו ובכל זאת,בפרק זמן מסויים לאבד את שפיותו ולרצוח משפחה שלמה.