שאלה לדתיים כאן

begone

New member
אתה כאן רק חמש דקות

באופן עקרוני, הפורום הזה עמוס וגדוש בנושאים כמו כפייה דתית, דמוקרטיה מול פנאטיזם, חרדים מול אתאיסטים, קיומו של אלוהים והקשר בין דת ומדינה. אם תישאר כאן עוד חמש דקות - תראה את זה וגם תבין שלפעמים זה כבר יוצא מהאוזן.

אלי ו.

New member
יוצא מהאוזן? אז בואו נדבר על ספורט

או על פוליטיקה או ספרות. למה דוקא לנסות להתקיף את אמונותיהם של אנשים אחרים? מה שאני רואה כאן זה פשוט שנאה לאחר. זה די עצוב. דרך אגב, אם עוד לא קראת, תתחיל באורוול (1984 וחוות החיות, עזוב את דפוק וזרוק, לא מוצלח, קרא גם את הסיפורים הקצרים שלו, שוה!)

begone

New member
יוצא מהאוזן, אתה תראה את זה

"למה דוקא לנסות להתקיף את אמונותיהם של אנשים אחרים?" אמונות זה דבר חשוב מאוד. אמונות מנחות את חייהם של בני אדם. אמונות מכתיבות מדיניות. אמנות משנות את החיים. אמנות מגבשות תפיסת עולם. אמונות זה דבר קריטי במציאות האנושית. כל אמונה מובילה לפעולה, במידה כזו או אחרת. אפילו חבישת כיפה היא פעולה, או שמירת שבת. כל פעולה הנובעת מאמונה מוכיחה שהאמונה היא דבר חשוב. אני אתקיף כל אמונה לפי מה שנראה לי. אני לא מוכן להיכנע לאמונות של אנשים אחרים. יש אמונות מסוכנות מאוד (חרדים, נאצים, איסלאמים קיצוניים) ויש אמונות שניתן לחיות איתן (אמונה בבורסה). "מה שאני רואה כאן זה פשוט שנאה לאחר" לא רק שנאה. יש גם רחמים כלפי החרדים המסכנים, כעס, פחד ורצון לשינוי עמוק. "דרך אגב, אם עוד לא קראת, תתחיל באורוול (1984 וחוות החיות" קראתי, קראתי. ספרים מעולים, בעיקר 1984.

gershon17

New member
זו היתה שאלה במקומה

מי שאין לו תשובות מפחד להתמודד עם שאלות. האיסור של האינטרנט, כמו האיסור הגורף על טלוויזיה, נובע מפניקה מוחלטת מאיבוד הכוח של רבנים. ההתנהלות של ההנהגה החרדית מושפעת מאד מפוביות כגון אלה. למה אתה חושב השנאה הכל גדולה לרפורמים וקונסרבטיבים? כי הם מציעים אלטרנטיבה שתגרע מכוחה של ההנהגה האורתודוקסית. הנהגות דתיות נהגו כך במשך אלפי שנים (ולא רק הנהגות יהודיות), זה לא מפתיע שגם ההנהגה החרדית מתנהגת ככה.

חוסר דיוק זעיר

ותרשה לי לצטט אותך, בשינוי קל, בבקשה: "האיסור של האינטרנט, כמו האיסור הגורף על טלוויזיה, נובע מפניקה מוחלטת מאיבוד [URL='http://'] הכוח החינוכי של ההורים והמחנכים[/URL]. הרבנים נכנסים כאן כמחנכים, והמחשבה היא על הדור הבא. אצל חרדים, בשונה מחברות רבות אחרות, על כל הפלוסים והמינוסים של השיטה, מגדלים את הילדים על התורה והאמונה, בלי לחשוף אותם לשום דבר חיצוני שנוגד את הערכים במשהו, עד שהם גדלים מספיק כדי להיות אחראיים לעצמם (ואז הם כבר דואגים לילדים שלהם). ילדים לא כ"כ יודעים מה טוב בשבילם. ואני מדברת על הטווח הרחוק. ההתנגדות לרפורמים וקונס´ נובעת מכך שהם מציעים אלטרנטיבה שנוגדת את האמונה, ועיין בקטע הקודם שכתבתי כאן.

Gunz N Mozes

New member
התשובה של אמנון יצחק לזה:

אם בנאדם נכנס לחנות שמוכרת בשר טריפה ומוכר בשר כשר זאת מצווה, אותו דבר לגבי האינטרנט.

begone

New member
על בשר טרף

לפני שבועיים אכלתי במסעדה ברזיאלית ושמה ´פאפגאיו´ בחיפה. הבשרים שהיא מגישה הם כמובן לא כשרים. עוף, בקר, חזיר - הכל טרי לגמרי ובלי טיפת הכשרה. לאחר הארוחה ההיא נזכרתי במסקנה עתיקה: בשר כשר זה חרא. בשר טרף זו חוויה נפלאה. יקולל האיש שהביא לעולם את מוסד הכשרות. כל כך הרבה אנשים אוכלים כל כך הרבה אוכל גרוע, בגלל מנהג שיבטי שאבד עליו הכלח. אז אם אמנון יצחק רוצה להכניס בשר כשר לאינטרנט - שיהיה בריא. אבל אני אמשיך להינות מגופה התמיר של אל מקפירסון, או סינדי קרופורד, או חברותיה הישראליות סנדי בר, ובר רפאלי.

answers2

New member
הרשה לי להטיל ספק רציני../images/Emo32.gif

בכך שתמשיך , או אפילו תתחיל , "להינות מגופה התמיר של אל מקפירסון, או סינדי קרופורד, או חברותיה הישראליות סנדי בר, ובר רפאלי". יש לי יסוד סביר להניח , שאף לא אחת מהן תתקרב אליך למרחק הקטן מ12 מטר. מכל מקום , יערבו לך חלומותיך.

vegi force 1980

New member
טוב

לא משנה את התשובה שלי אני לא אקבל.... וזה רק כי אין תשובה אין תשובה שאתם מוכנים להודות בה שאתם מכבדים את הדת והרבנים שלכם רק לפי נוחות ותו לא

begone

New member
טמבלוש

התכוותי לתמונות שלהן, בגלריות באינטרנט. עם כל הכבוד, המראה שלהן יותר מצודד ממראהו של הרב עובדיה.

אלי ו.

New member
תשובה

הדתיים, ממש כמו החילונים, מתחלקים לקבוצות שונות עם רבנים שונים ועם מנהגים שונים. מי שהרב עובדיה הוא הפוסק שלו, כנראה לא יגלוש. מי שאמנון יצחק (הוא רב?) הוא הרב שלו, כנ"ל. האחרים גולשים בשמחה ובששון. באופן אישי, אני גולש עוד מלפני ש NCSA הוציאה את Mosaic בתקופה שהאסימון היה בטוקן רינג. ועם כיפה! יש לך בעיה עם זה?

Hagai חגי

New member
ביגון.

אני דווקא חולק עליך לצערי, שחמט גם כן נקרא השכלה (פתיחות, הגנות, טכניקות, סגנונות משחק, מטים, לא חסר) לכן ידיעת שחמט בהחלט נקראת "השכלה" לטעמי. (וזה שונה מטניס שהוא משחק פחות אוניברסאלי ופחות שכלי) טוב. אז נעשה קצת קונג פו (עם כפפות כמובן)
(סוג ההשכלה הזה נקרא - אומניות ההגנה העצמית) ואגב, אני מכיר מספיק רומנים "חילוניים" ומספיק "תרבות" חילונית, כמובן שלא הכל שטחי ובאומרי כך התכוונתי למה שהאינטרנט מסוגל להציע מבחינת התאוות וחומרי הכפירה שבו, שהם שטחיים, ולא לאתרי פילוסופיה מתמתיקה וכד´ שאינם נכללים בהגדרה זו. (אך כמובן שאין כמו דף גמרא ומי ישווה לו מבחינת ההיקף והעומק כידוע לכל דורש)

begone

New member
עשה לך רב

זו דת מונותיאסטית נפלאה: אלוהים אחד - ומליון פוסקים שונים. אלוקים בשמיים - ואנחנו עושים מה שבא לנו. תורה אחת ואמת אחת - אבל מיליארד פרשנויות שונות. זה מוכיח שאין אלוהים. תוריד את הכיפה, בן-אדם, על מי אתה עובד? ´לא תעשה לך כל פסל וכל תמונה´...

אלי ו.

New member
כ"כ פשטני

בהרבה הודעות אתה מסתמך על גדולי הסופרים של העולם המערבי כ"תרבות" שלך. אבל ביחס שלך לדת אתה פשטני ולא מוכן לקבל פירושים ודעות שונות. במדינת ישראל יש חוק. למרות זאת במקרים רבים שופטים שונים יפסקו בצורה שונה באותם מקרים. מה הבעיה עם זה? דרך אגב, מדובר בתוצר של ההסטוריה של עם ישראל, במקור אכן היתה סמכות הלכתית עליונה (הנשיא) בגלל הגלות כל תפוצה וכל עיר נזקקה לפוסק משלה. "לא תעשה.."? מה הקשר לעניננו.

begone

New member
פשטני? ייתכן

"בהרבה הודעות אתה מסתמך על גדולי הסופרים של העולם המערבי כ"תרבות" שלך" נכון. מה הבעיה? אני לא מאמין בהם, אלא מעריך את יכולת הכתיבה שלהם ואת הדמיון שלהם. אני לא טוען שהם יפתרו לי את הבעיות ביום-יום. "אבל ביחס שלך לדת אתה פשטני ולא מוכן לקבל פירושים ודעות שונות" הדת היהודית קובעת שיש אלוהים אחד. לכן מוזר מאוד שכל רב חושב שאלוהים נראה אחרת, חושב אחרת ופועל אחרת. הפרדוקס הזה - בין העובדה שאלוהים הוא אחד והפרשנות היא מגוונת - הוא בלתי פתיר. "במדינת ישראל יש חוק. למרות זאת במקרים רבים שופטים שונים יפסקו בצורה שונה באותם מקרים" נכון מאוד - זה קורה כי בני אדם חושבים באופן שונה. אין לי שום בעיה עם זה, זה צפוי וידוע. אין כאן שום בעיה או פרדוקס. החוק במדינת ישראל נכתב על בני-אדם, והוא איננו מונוליטי או אחיד. "במקור אכן היתה סמכות הלכתית עליונה (הנשיא) בגלל הגלות כל תפוצה וכל עיר נזקקה לפוסק משלה" ואיפה אלוהים בכל הסיפור הזה? מדבריך נראה כאילו אלוהים הוא בכלל לא פונקציה, וכל היהדות הזאת מתנהלת כמו כת משפטית בדלנית ותו לא. ועכשיו, כשאנחנו כאן בישראל, קצת מוזר לראות איך כל החרדים מתנהלים כאילו הם עדיין בעיירה פולנית של מאה איש.

אלי ו.

New member
לא טענתי שאתה מאמין בסופרים

אלא שאני מצפה לפחות פשטנות ולהבנה שהחיים וגם הדת זה נושא מורכב. אתה צריך להבין את תפקיד הרב ביהדות. התפקיד הוא שילוב של מנהיג רוחני של הקהילה ופוסק הלכתי (דעה משפטית) אין ויכוחים בין רבנים על "איך אלוהים נראה" יש ויכוחים אחרים, יש דרכים שונות לאותה מטרה. אם תקרא את התלמוד למשל, תמצא הרבה ויכוחים קשים ומרים על פרשנות הלכתית. אין הלכה שאומרת שאסור להשתמש באינטרנט. יש רבנים מסוימים שנותנים הוראה לציבור שלהם להמנע משימוש באינטרנט בגלל החשש שלהם מתכנים לא רצויים. רבנים אחרים מתירים. ויש כאלה, שלא שואלים את הרבנים כל דבר. (ועדיין דתיים ומאמינים) ותתפלא, ישנם דברים רבים שמושפעים מארועים שקרו לפני אלפיים שנה. (חשוב רק מה היה קורה אם עם ישראל לא היה יוצא לגלות של 2000 שנה, איך מהלך ההסטוריה שלנו היה משתנה, איך אני ואתה היינו נראים אחרת לגמרי, פיזית, תרבותית ובכלל)

begone

New member
אני לא כזה פשטני

"אתה צריך להבין את תפקיד הרב ביהדות" אתה חושב שאני לא יודע? "אין ויכוחים בין רבנים על "איך אלוהים נראה" יש ויכוחים אחרים" בוודאי שיש ויכוחים כאלה. יש כאלה טוענים שהוא נראה כמו בני-אדם, ויש הטוענים אחרת. "אם תקרא את התלמוד למשל, תמצא הרבה ויכוחים קשים ומרים על פרשנות הלכתית" אני יודע את כל זה. אתה לא מדבר עם בן-אדם שלא קרא תלמוד. "אין הלכה שאומרת שאסור להשתמש באינטרנט" אין הלכה כתובה בתלמוד, אבל יש הלכה חדשה של פוסקים חדשים. "ויש כאלה, שלא שואלים את הרבנים כל דבר" מה באמת? סקופ עולמי! איך הסתדרתי בלעדיך?
"ותתפלא, ישנם דברים רבים שמושפעים מארועים שקרו לפני אלפיים שנה" עוד סקופ! פה מפיק מרגליות! "חשוב רק מה היה קורה אם עם ישראל לא היה יוצא לגלות של 2000 שנה" אילו לסבתא היו גלגלים, היא היתה דורסת את הרב אמנון יצחק. אילו, אילו, אילו ואילו. לא מעניין אותי אילו. אני חי במציאות היום.

למעלה