דיון לא תיאולוגי
"הוא דיון תיאולוגי גרידא, שיכול להתנהל גם בלי קשר לשואה" זה לא דיון תיאולוגי, מכיוון שאנחנו עוסקים כאן במציאות ולא רק בתיאולוגיה סגורה. "בדיונים תיאולוגיים אין לחילוני סיכוי לנצח דתי, וזה הוכח כבר בעבר" יש לך נוסחה מתמטית לנצחונו של דתי בויכוח? אתה לא רציני. "אי אפשר להפריך את טענת קיום האל, גם לא באמצעות השואה" הבאתי לך טיעונים, ואתה חוזר כמו תוכי על ה´אי אפשר להפריך´ הזה שלך. הוכחתי לך שמבחינה לוגית, השואה עומדת בסתירה לכל מה שכתוב בתורה על מהות האלוהים. והשואה עומדת בסתירה לאינטרסים של אלוהים. והשואה עומדת בסתירה לעצם יכולת ההתגלות של אלוהים. "באופן עקרוני אלוהים משגיח על עם ישראל" באופן עקרוני זה לא מספיק. הוא צריך להשגיח באופן מעשי. אם אני משגיח על התינוק שלי באופן עקרוני ואז הוא נהרג בגלל שהזנחתי אותו, אז ההשגחה שלי שווה לישבן. "כשהעם חוטא מספיק, אלוהים מפסיק להתערב לטובתו" ההיסטוריה האנושית מוכיחה, שבכל רגע נתון בקיומו של העם היהודי, תמיד היו בו חוטאים. תמיד תמיד תמיד תמיד. לא היה אפילו רגע אחד בהיסטוריה של העם היהודי בו לא היו בו חוטאים. ועכשיו לך ותוכיח ש´העם חטא מספיק´ רגע לפני השואה. אין לך שום הוכחה, וזאת עובדה. "אלוהים לא עומד למבחן" שקר וכזב - אלוהים הבטיח הבטחות, כרת את ברית בין הבתרים, עשה עסקאות עם אברהם בסדום, שיכנע והסביר וניסח חוזים בע"פ עם נביאים. אלוהים עמד למבחן כל הזמן, וגם ננזף על ידי כמה מדמויות התנך. ראה פרשת איוב, שבו אלוהים העמיד את עצמו במבחן בהתערבות עם השטן. "אם השואה היתה יוזמה, או לפחות אירוע צפוי, של אלוהים, אז אין פה שום כשלון" תוכיח לי שהשואה היתה יזומה או צפויה על ידי אלוהים. אין לך אפילו בדל ראייה לכך. שוב אתה נופל כאשר אתה מנסה לעסוק במציאות. כי אין לך אפילו לא הוכחה אחת. הכל תיאורטי אצלך, הכל באוויר, הכל היפותטי. זה לא מחזיק, זה לא תופס, זה לא משכנע. "הטעם נובע מכך שמאמינים ללא הוכחה בקיומו" האם אתה מוכן להאמין ללא הוכחה בקיומו של אללה? "זה נושא שלם שמוסדר, תאמין או לא, היטב באמונה היהודית" אמונה לא מסדירה כלום. אם אני אכתוב ספר ובו אספר על כשרוני המיוחד לעוף בגובה רב, האם ´הסדרתי´ את נושא התעופה? לא! אי אפשר להסדיר נושאים ולא להוכיח אותם. זו לא הסדרה, אלא סתם כתיבה. אני יכול לכתוב כל דבר, אני יכול להגג ולפטפט על כל דבר. האם זו הסדרה? לללללללאאאאאא! "גם ענין הדטרמיניזם מוסדר" אם השואה היתה צפויה מראש, איך תסביר שאף חרדי לא צפה אותה מראש? "התשובות להן קיימות אלפי שנים וכל אדם דתי רציני יודע אותן" כל אדם רציני? באמת? יש לך הוכחות לטענה זו? "עם טענות כאלה לא תצליח לערער את אמונתו של איש" אתה רוצה להתערב? הצלחתי לעשות זאת, בקרב חלק מידידיי הקרובים. "יש מצבים בהם אלוהים לא מסייע לעם" למשל, כאשר הם מושמדים. או כאשר הם באמת צריכים אותו. בקיצור - כאשר צריכים את אלוהים, הוא לא שם. כאשר לא צריכים אותו - גם אז הוא לא שם. אלוהים לא מסייע אף פעם, ואין לך שום הוכחה שהוא אי-פעם סייע. "טענה קיצונית אפילו גורסת שאלוהים מעניש באופן אקטיבי את העם" הטענה לא שווה דבר, כי אין לה הוכחות. האם מישהו ראה את היטלר מדבר עם אלוהים ואומר לו ´בסדר אלוהים, אני אעשה מה שביקשת, ואשמיד את היהודים החוטאים הללו´? לא! "כדי לקבל את סיועו של אלוהים יש להתנהג בצורה מסויימת" תראה לי בן-אדם אחד שהתנהג בצורה מסוימת, וזכה לסיוע מוכח של אלוהים. תראה לי בן-אדם שזכה להתגלות אלוהית. בן-אדם אחד! "אלוהים מחוץ למציאות: הוא בהכרח כזה, מאחר והוא זה שברא אותה מלכתחילה. יכולתו להתערב במציאות קיימת, ודאי" אתה לא יכול להיות מחוץ למציאות וגם להתערב במציאות. זו סתירה לוגית פשוטה. או שאתה במציאות, או שאתה לא במציאות. אי אפשר להיות בבית וגם להיות מחוץ לבית באותו הזמן. "נתקלתי במאמרים דתיים שלמים בנוגע לשואה שמראים שהיא נובאה" אין אף פסוק בתורה שמזכיר את המילים הבאות: שואה, היטלר, נאצים, מחנות ריכוז, מחנות השמדה, אושוויץ, רצח עם, קרמטוריום, ליל הבדולח, חוקי נירנברג, תורת הגזע, הימלר, אייכמן, גבלס וכו´ וכו´. בתורה יש רק פסוקים מופשטים לחלוטין כמו "יום יבוא ויהיה אסון נורא" - ומשפטים כאלה תוכל למצוא גם בקוראן. "השואה היא אישוש לאמיתות נבואות חורבן והשמד בתורה" האם המספר שישה מליון מופיע בתורה? לא. האם המילה ´שואת יהודי אירופה´ מופיעה בתורה? לא. האם המילה ´מלחמת העולם´ מופיעה בתורה? לא. האם המילה ´גרמניה´ מופיעה בתורה? לא. האם המילה ´השמדת ישיבות אירופה´ מופיעה בתורה? לא. אין כאן שום אישוש. רון סי, עייפתי. אתה כמו רובוט. אין לך הוכחות. אתה רק מפטפט ומפטפט, וכל מה שאתה אומר בדרך כלל זה "טוענים ש" או "התורה אומרת ש", אבל אין לך שום דבר לומר על המציאות.