שאלה ל´קוורים´ , QWERIM

damnguest

New member
שאלה ל´קוורים´ , QWERIM

האם אריה דרעי, נכלל בהגדרה ´חרדי´? (רשמתי בשירשור חדש כדי שתיראה.., כי כמו שאני מכיר אותך מכאן אתה מתחמק ומתפתל כמו נחש בין השאלות שאתה יודע שיכשילו אותך)

גוססי

New member
בודאי שהוא חרדי

אבל הוא גם "זכאי", ולכן אין סתירה בין חרדיותו לבין הרשעתו בגניבה וקבלת שוחד.

טעות

לא זכור לי מי מחסידיו החילונים טען שהוא זכאי. מי שטוען זאת הוא אחד מן השניים או שניהם יחד. (מהחרדים כמובן) 1.הוא זכאי(*) על פי דין תורה. שהרי דנים אדם על פי שני עדים ולא אחד. 2.כל כך מעריצים אותו ומאמינים ביושרו שבעיניהם הוא זכאי. כל שנותר הוא להמתין באם יצליח להוכיח את חפותו. (*) גם על פי לא מעט משפטנים ויודעי דבר במשפט.

גוססי

New member
דין תורה אינו תקף במדינת ישראל

ומאחר והאיש הורשע ע"י 9 שופטים ביותר מערכאה אחת, ומאחר ופסק הדין כרגע נראה סופי, הסיכוי שהוא יוכל להוכיח את חפותו נראה מעט קלוש. כאשר ניתנה לו ההזדמנות לכך בעת חקירתו במשטרה הוא העדיף למלא את פיו מים ובהמשך לנקוט בכל טכסיס לעיכוב ההליך המשפטי, כך שאם הוא סבור שהוא חף מפשע אין לו למי לבוא בטענות אלא לעצמו בלבד.

אין בעיה

אתה מדבר על משפט אזרחי, ואני דיברתי על בית דין תורה. הרי זה ברור שדין תורה אינו תופס בערכאות האחרות בהם נשפט דרעי. במילים אחרות אין לי (בעקרון) ויכוח איתך.

גוססי

New member
לא נכון

אתה חפשי להשפט גם בפני בית דין רבני/בד"ץ/סנהדרין/whatever אם רצונך בכך. כמו כן ההלכה אומרת "דינא דמלכותא דינא" ובכך מעניקה את סמכות השיפוט לרשות החילונית.

אמיר.

New member
לא נכון.

המדינה אינה מעניקה סמכות כפיה לבית הדין. למעשה המדינה אוסרת על בתי הדין הרשמיים שלה לדון בדיני ממונות !!! "דינא דמלכותא דינא" אינו תקף כאן.באופן בסיסי ניתן לומר שהכלל הזה מדבר על שלטון נכרי שאינו חייב לדון לפי התורה. מה שאין כן במדינתנו, מדינת ישראל, מדינת היהודים. כאן יש חיוב לשלטון היהודי לדון לפי ההלכה.

גוססי

New member
לא נכון 2

"למעשה המדינה אוסרת על בתי הדין הרשמיים שלה לדון בדיני ממונות !!!" בתי הדין הרבניים הוקמו ע"י המדינה ולכן הם כפופים לחוקיה. אף אחד לא ימנע ממך ומכל החפץ בכך להדיין בפני גוף וולונטרי שיתפקד כבורר ע"פ חוקי ההלכה. אדרבא - כך בדיוק פועל הבד"ץ. "כאן יש חיוב לשלטון היהודי לדון לפי ההלכה" אין שום חיוב הלכתי כזה. למדינת ישראל אין שום מעמד הלכתי השונה מכל מדינה אחרת. בכלל, ההלכה לא מכירה בישות הנקראת "מדינת ישראל", ולפיכך מערכת המשפט הישראלית היא בבחינת "דינא דמלכותא" לכל דבר וענין.

אמיר.

New member
תרתי דסתרי.

אבל אתה מסובב את העובדות איך שנוח לך. המדינה היא שלי. אני רוצה שבתי המשפט שלה יפעלו על פי התורה. בינתיים לא זו בלבד שלא נותנים לי אפשרות, אלא מונעים ממני. אין לי ענין בגוף וולונטרי, ללא סמכות של אכיפת החלטותיו. אני אזרח המדינה וזכותי לממש את זכויותי. ולגבי דבריך: "למדינת ישראל אין שום מעמד הלכתי השונה מכל מדינה אחרת". אני שמל על נסיונך להצטרף לעדת הפוסקים, אבל אם כן - תשתייך לעדה החרדית. למדינת ישראל יש מעמד הלכתי שונה בתכלית מכל מדינה אחרת. ראיה ? ניתן דוגמה פשוטה: אמירת הלל בברכה ביום העצמאות.

רון סי

New member
פעולת בתי המשפט על פי התורה

היא בעייתית, משום שהתורה מתבססת על ההשקפה שיש אלוהים וכולי. כשבאים לבסס שיטה, רצוי לבסס אותה על משהו שניתן להוכיח אותו באופן רציונלי, כך שכולם יסכימו פחות או יותר עם הנחות היסוד. שיטה שמבוססת על אמונה דתית אי אפשר להוכיח באופן רציונלי.

גוססי

New member
ואיך אתה רוצה שאסובב את העובדות?

נראה לי שפירושך לרעיון חופש הדת אינו מבוסס כראוי. חופש דת מורכב משני אלמנטים: הראשון הוא כיבוד זכותך למלא באופן חפשי את כל המצוות הדתיות שעולות על דעתך כל עוד לא נפגעת זכות בסיסית של אדם אחר. האלמנט השני הוא כיבוד זכותך לא להיות מעורב בפולחן של שום דת אחרת. מאחר ודתך אינה אוסרת עליך להשפט בפני בית משפט חילוני-אזרחי, הרי שהאלמנט הראשון בחופש הדת שלך לא נפגע (לא נאלצת לעבור בכך על שום איסור הלכתי). האם באמת זכותך לדרוש שבתי המשפט יפעלו ע"פ דין תורה? לא, בודאי לא במדינה המעניקה לאזרחיה חופש דת (אותו החופש שאתה דורש לעצמך), שכן אז נפגע אלמנט מס´ 2 אצל אזרחים שאינם מאמינים בדת שלך. ובענין המעמד ההלכתי של מדינת ישראל - מאחר ואין כל גוף מסודר הפוסק הלכות שתהינה מקובלות על כל הציבור היהודי, איו כל סיבה שנקבל דוקא את הפסיקה החביבה עליך. יש יותר מדי רבנים ויותר מדי זרמים מכדי שהזרם "שלך" יחשב כקובע הלכות.

אמיר.

New member
בזזזזזזז - שגיאה.

אמונתי אוסרת עלי להשפט בפני בית דין אזרחי. להלכה יש דרכים להתמודד עם הכפיה שנעשית במדינה, אבל זה מתוך חריקת שינים. למזלי האישי טרם הוצרכתי לבתי המשפט בארץ. אתה מתעלם משום מה מזכותי להגדרה עצמית. קביעותיך שוללות למעשה את זכותי לשאוף להקמת מדינה יהודית. קצת יומרני. לגבי המעמד ההלכתי של המדינה. אינךמבין את דרכה של ההלכה. בשום נושא אין כיום "גוף מסודר הפוסק הלכות שתהינה מקובלות על כל הציבור" ובכל זאת ההלכה חיה ונושמת. עצם העובדה שרבנים רבים ומסגרות הלכתיות רבות וחשובות (כולל למשל הרבנות הראשית לישראל) פסקו שיש לומר הלל ביום העצמאות מראה שיש למדינה מעמד הלכתי. זה שקומץ תמהונים חוק על זה... נו לכל דבר יש מתנגדים.

גוססי

New member
אולי. איני חסין בפני שגיאות

"אמונתי אוסרת עלי להשפט בפני בית דין אזרחי" האם קיים איסור הלכתי להשפט בפני בית דין אזרחי?

begone

New member
כזבים ושקרים

"הוא זכאי(*) על פי דין תורה. שהרי דנים אדם על פי שני עדים ולא אחד" א) במשפט דרעי היו למעלה ממאה עדים ב) אתה מנסה למחזר את הטיעון המופרך של הרב עובדיה ג) אתה כזבן סידרתי, וכבר נמאס לעקוב אחרי הררי הכזבים שלך ד) מעולם לא קראת את פסק הדין ה) אפילו אם היית מנסה לקרוא אותו, לא היית מצליח ו) יש להזכיר גם גם חבריו הקרובים של דרעי הורשעו, לא רק הוא

ביגון, מה יהיה?

כל כך קשה לך להבין את שהבין ´גוססי´? א.דיברתי על פי דין תורה ולא אחר. ב.לא ממחזר כלום. קרא שוב את שכתבתי. ג.ראה סוף תגובתי... ד.נכון. אין טעם וצורך שאקרא אותו, כבר עשו זאת עבורי משפטנים אחרים בעיתונות הכתובה כמו גם האלקטרונית. ה.אל תהיה בטוח. ו.מה הקשר? ג.דרושה כאן התנצלות. אם אינך מסוגל להבין את שהשאר כאן מבינים אז זו בעיה שלך. זו לא פעם ראשונה שאינך מסוגל להבין את בן שיחך, ולא רק איתי, זו תופעה המלווה אותך מיומך הראשון כאן בפורום. וכשאתה מוצא את עצמך במצב שכזה אתה מיד משתלח ללא רסן. "מי שאינו יודע לרקוד יטען לריצפה עקומה."

begone

New member
הצלופח ממשיך להתחמק

"דיברתי על פי דין תורה ולא אחר" זה לא משנה - אתה טענת שהיה רק עד אחד. ואני אומר לך שבמשפט הארוך הזה היו יותר ממאה עדים. אתה שיקרת. לא תוכל להתחמק מזה. "לא ממחזר כלום" זו טענה ידועה של דרעי ושל עובדיה. ואתה פשוט חוזר עליה. "אין טעם וצורך שאקרא אותו" לא אין טעם - אתה פשוט לא מסוגל. אין לך מספיק השכלה. וכל שאר טענותיך - כרגיל דמגוגיה צרופה, מתובלת בקללות. איך אתה מסוגל להסתכל על עצמך בראי?

למעלה