שאלה בקשר למוסר

רון סי

New member
אני לא מתנגד להפלות

או בכל אופן, לא הבעתי את יחסי הערכי להפלות. מה שעשיתי (ואמשיך לעשות) זה להראות שבמסגרת המוסר והשקפת העולם המקובלים עלינו כיום, הפלה היא רצח. מסקנה זו היא רציונלית. עכשיו, מי שמתנגד לרצח צריך לעשות את החשבון שלו בקשר להפלות.

אמיר96

New member
יש שתי אפשרויות

1. היחס הערכי שלך להפלות הוא כמו שתארת 2. היחס הערכי שלך להפלות הוא שונה, ואז השאלה למה אתה מוצא צורך להציג ולהגן על עמדות, שאתה לא מחזיק בהן, וגם בלי שום רמז שמדובר בתרגיל אינטילקטואלי ותו לו. עוד היינו יכולים להאמין שאתה מדבר ברצינות.

רון סי

New member
יש עוד אפשרות, והיא העדיפה

שלא תעסוק בי אישית אלא ברעיונות שאני מציג.

אמיר96

New member
לגביי

אני כרגע צמחוני. למעשה אני טבעוני פרט למוצרי חלב (היות שהשתכנעתי שתעשיית הביצים אכזרית במיוחד). הרעיון של זכויות בעלי חיים מלווה אותי כבר הרבה שנים, אבל רק לפני שנה בערך החלטתי ליישם אותו בחיי. לגבי טבעונות - אני מודה שטבעונות שלמה יותר מצמחונות. אני אחשוב על מעבר לטבעונות בשלב מאוחר יותר.

turtin

New member
תגובות לכמה דברים שנאמרו פה

קודם כל אני חייב לציין שנאמרו פה כמה דברים מענינים למשל כמו: 1)בעלי חיים לא יכולים לחוש כאב 2)כל אחד מגדיר את המוסר שלו 3)מאיפה אתה יודע שבעלי חיים מסוגלים לחוש כאב? תשובות נתחיל מאימרה 3: קודם כל כל הדיון הזה על "מאיפה אתה יודע" שואל את השאלה הבאה: איך בוחנים תיאוריה? או בהקשר שלנו איך בוחנים מוסר? תשובה: תיאוריה כמו מוסר בודקים לפי הסיכויים שזה נכון, זהו. נכון אולי זה בהתחלה לא יראה לכם כל כך אבל עם כל הכבוד אתם גם לא תחתכו לכם את היד של עצמכם בטענה של "מאיפה אתה יודע" אולי אני דווקא אאנה מזה ואתם גם לא תקפצו מהגג בטענה של "אולי, לך תדע" הרצפה תהפוך לבריכת מים וזה בסך הכל דבר די מהנה. כך שדבר זה נראה לי צריך די לענות לכם אימרה 1: אני יכול לדעת שבעלי חיים מרגישים כאב שוב לפי הסיכויים שזה נכון, אם תיתן לכלב בעיטה אתה תראה שהוא יתנהג בדיוק כמו שאתה הייתה מתנהג, וגם מחקרים שעשו אנשים שיש להם הרבה יותר ידע מלי ומלך גילו שבעלי חיים מסוגלים להרגיש כאב וזה דבר מאוד מקובל היום. אימרה 2: לא נכון, לא כל אחד מגדיר את המוסר שלו, מוסר זה לא משהו שמגדירים, מוסר זה דבר קבוע כמו עובדה, אם יצור אחר מרגיש כאב זה נותן לו מעמד מוסרי וזה לא מוסרי ולא צודק להתאכזר ולהתעלל בו, ואם כל הכבוד אליך שאת צמחונית את גורמת הרבה שואה לבעלי החיים כי לידיעתך עצם העובדה שאת אוכלת חלב את מממנת את תעשית הבקר אז זה נראה לי צביעות די גדולה. דבר אחרון שאני רוצה להגיד, אני מאמין שכל ויכוח יכול להתנהל עם תוצאות ומסכנות רק אם באמת 2 הצדדים רוצים להתמודד עם העובדות ולדעת מה באמת נכון ומה האמת. אני מוכן לקחת על עצמי לענות לכם על כל שאלה שתשאלו ולתת תשובות אם יהיה לי ואם לא יהיה לי אני מוכן להודות באמת, הייתי גם רוצה לבקש ממכם להקריב את הדבר הזה ולהיות כנים עם עצמכם בויכוח שיהיה פה. שהשאלה היא: האם למרות שאתם מממנים את המשקים המתועשים (כן/לא) ולהסביר, פשוט מאוד ואני אקשה ואתם תגידו את ההקשיה שלכם. אני מאחל ויכוח כנה ביני לבינכם

turtin

New member
ועוד משהו לצמחונית

כמובן שגם אם את מממנת את משק החלב את מממנת את ההתעללויות שעוברות הפרות והסבל שנגרם להם, כי זה לא מדובר פה ב"בשר זה רצח", אני האמת לא באתי כאן לדבר על רצח אלה על התעללות וגרימת סבל.

Philosopher

New member
אני חושבת שזה לא פרקטי להיות קיצוני

למרות שאני מבינה את כוונותיך ובאופן כללי מסכימה עימן, אך אם אני לא אוכל לא בשר, לא חלב, לא ביצים, אז מה כן? אולי לך יש מספיק כסף בשביל לנהל אורח חיים טבעוני, ואם אתה יודע על אפשרות בה גם אני אוכל לעשות זאת מבלי להוציא יותר מידי, אני אשמח לשמוע. וחוץ מזה, ואני יודעת שזו שאלה מעצבנת, מה אוכלים טבעונים?? רק ירקות ופירות?

turtin

New member
שלום

דבר ראשון אוכל צמחוני יותר זול מאוכל שמבוסס על רכיבים מהחי, זה תלוי בבן אדם, יש כאלה שיעדיפו לקנות כל מיני מעדני סויה משובחים ויש כאלו שיסתפקו בקרטון סויה לשבוע או יכינו פולי סויה בבית, אני יכול להגיד לך לדוגמא שלדעתי האוכל שאני אוכל הוא יותר זול מאוכל שאוכל אדם ממוצא שאוכל רכיבים מהחי. בקשר לדבר השני אני מעביר אותך לפורום "צמחונות וטבעונות" את מוזמנת לשאול שם את השאלות ויענו לך בשמחה.

nati31

New member
בקשר ל"הפרכות" שלך

א)לטיעון הראשון אני לא אתייחס כי הסיכוייים ישתנו אם תשאל אנשים שונים. ב)(שוב פעם נכנסת לעניין הסיכויים) אם אתה מביא לבעל חי בעיטה תגובותיו הפיסיקליות הם די דומות לבני אדם, זה נכון. אבל התגובות האלה הינן אלא תגובה שלא קשורה לכאב אלא תגובה ביולוגית בכל יצור.(כל עוד לא הוכח אחרת אין שום קשר לכאב והבעות פנים) מכיוון שלבן אדם יש נפש הוא גם חווה כאב אז לכן התעללות בבן אדם הרבה יותר חמורה מאשר בבע"ח. ואפשר וכדאי(כן כדאי) לעשות בהם(בב"עח) ניסויים לטובת המדע. ג)אני לא אומר שזה מוסרי להתעלל בחיות. אני פשוט רואה את האי מוסריות של התעללות מסיבות שונות התלויות בנו ולא בהם. נ.ב מפאת קוצר הירעה לא רשמתי יותר מידי אם תרצה אני אפרט יותר.

turtin

New member
כפי שכבר כתבתי

זה דבר ידוע שבעלי חיים יכולים להרגיש כאב, אני לא מבין על סמך מה את אומרת את הדבר הזה שבעלי חיים לא יכולים לחוש כאב, כפי שכבר אמרתי יש אנשים שמבינים יותר טוב ממני וממך על הפיזיולוגיה של בעלי החיים. וזה דבר מקובל וידוע בכל העולם שבעלי חיים יכולים לחוש כאב. ואני מבקש לדייק במבנה התשובה וזה כבר לא הפעם הראשונה שאני מבקש, להגיד "כן" ולהסביר.

nati31

New member
ידוע איפה?

מי אמר שעצם קיום מערכת עצבים מצביעה על חווית רגש, זו סתם הנחה לא מבוססת, כי אתה לא יכול להשוות בין בני אדם לחיות הם פשוט שונים.

turtin

New member
ובין בני אדם לבני אדם אתה כן יכול

מנין לך שהבן אדם השני יכול להרגיש כאב? זה שאתה יכול להרגיש כאב זה לא אומר שהבן אדם השני יכול להרגיש כאב? אולי הבני אדם אחרים הם בעצם רובוטים ורק אתה יכול להרגיש כאב, אין שום קשר לדיבור. זה שבני אדם יכולים לדבר ובעלי חיים לא זה לא אומר שבעלי חיים לא יכולים לסבול. כמו שכבר אמרתי הדרך לבדוק אם תיאוריה נכונה היא לפי מה הסיכויים שזה נכון, וכמו שכבר אמרתי רוב הסיכויים מצביעים על כך שבעלי חיים יכולים לחוש כאב, אם אתה תשאל אנשים שמתמחים בבעלי חיים ותתענין במחקרים (אני מניח שאתה לא מומחה גדול לבעלי חיים) אתה תראה שהם אומרים שבעלי חיים יכולים לחוש כאב, ותתפלא, אבל כל העולם כיום מכיר בכך שבעלי חיים יכולים לסבול, אתה לא תמצא מדינה רצינית אחת בעולם שאומרת שבעלי חיים לא יכולים לסבול ואתה לא תמצא מדינה אחת רצינית בעולם שאין בה חוקים נגד התעללות בבעלי חיים. ולמה זה? מסיבה פשוטה מכיוון שגם הם הגיעו למסכנה שאכן העובדות מצביעות על כך שבעלי חיים יכולים לסבול (שכמובן מדובר על סיכויים גבוהים). אתה רוצה לצאת נגד זה, אז למה אתה עוצר פה? תלך גם על בני אדם, מאיפה אתה יודע שבני אדם יכולים לסבול? תצא נגד זה! למה אתה לא עושה את זה? חוץ מזה מה הבעיה להתעלל בתינוק? הוא לא יכול לדבר, אולי לפני שהוא לומד לדבר הוא לא יכול לחוש כאב. אבל מה אתה לא תעשה את זה כי אתה אתה יודע שהסיכויים שאתה צודק הם נמוכים, כמו שאתה יודע שאם אתה תקפוץ מהגג יש סיכויי יותר טוב שתימרח על הריצפה מאשר שתרחף כמו ציפור

nati31

New member
לא הכול נכון

לגבי הטענה הראשונה כבר הסברתי. יש קשר גדול ביותר בין מודעות ורגשות לבין דיבור או התקשרות. אני גם הסברתי שאם יש ליצור מערכת עצבים זה לא בהכרח אומר שיש לו נפש. "ואתה לא תמצא מדינה אחת רצינית בעולם שאין בה חוקים נגד התעללות בבעלי חיים" נכון וגם אני נגד התעללות בבע"ח אבל מה שמבדיל בינינו הוא שאני חושב שאסור להתעלל בבע"ח לא בגלל שכואב (כי לא כואב לו) אלא בגלל עצמך זה לא מוסרי כלפי עצמך. "חוץ מזה מה הבעיה להתעלל בתינוק? הוא לא יכול לדבר, אולי לפני שהוא לומד לדבר הוא לא יכול לחוש כאב" הבעיה שהכוונה היא להתקשרות עם בני אדם והוא כן מתקשר בדרך שונה מאיתנו. בקיצור בוא נסיים את הוויכוח הזה כי אני רואה שאין לא מטרה

turtin

New member
אהה, עכשיו אין מטרה לויכוח

על זה בדיוק אני מדבר כשאני אומר שאין כנות עצמית, כשאנשים רואים שהנושא לא נוח להם הם פשוט מתעלמים כי זה לא באמת מענין אותם מה צודק ונכון אלה מה שנוח להם הם עושים. "הבעיה שהכוונה היא להתקשרות עם בני אדם והוא כן מתקשר בדרך שונה מאיתנו" אותו הדבר עם בעלי החיים, הם מתקשרים בדרך שונה מאיתנו. זה מענין איך בנית לך עולם שאומר ש "בעלי חיים לא יכולים לחוש כאב" לידיעתך אם אתה תלך ותתחיל להתעלל בבעלי חיים (בכלבים וחתולים לדוגמא) במדינת ישראל אתה תסיים בכלא עם פסיכולוג צמוד שיסביר לך שבעלי חיים מסוגלים להרגיש כאב, ואם אתה לא תשתכנע אתה גם תישאר בכלא עד סוף חייך מתוך סכנה לבעלי החיים. כבר אמרתי לך שזה הוכח שבעלי חיים מסוגלים לחוש כאב מכיוון שרוב הסיכויים מצביעים על זה.

nati31

New member
turtin

לא זכור לי שאמרתי שמוסרי להתעלל בבע"ח (מה שאמרתי אין שום בעיה לערוך בבע"ח ניסויים שתורמים למדע). ואם תשים לב לסתירה בדבריך:"כבר אמרתי לך שזה הוכח שבעלי חיים מסוגלים לחוש כאב מכיוון שרוב הסיכויים מצביעים על זה." דבר ראשון רוב הסיכויים מצביעים ההפך, אם "רוב" הסיכויים מצביעים על זה איך זה הוכח?(כזכור לי הוכחה זה דבר בדוק במאת האחוזים)

turtin

New member
100%?

אתה לא תמצא שום הוכחה שהיא 100% כמו שכבר אמרתי זה לא 100% שאם אתה תקפוץ מהגג אתה לא תעוף. אבל אכן רוב הסיכויים או האחוזים מצביעים על זה שבעלי החיים יכולים לחוש כאב, אתה שואל אותי איך? זה דברים מורכבים, אתה מוזמן לשאול בפורום "זכויות בעלי חיים" שגם אני לא בטוח אם יענו לך ממש לעומק. בכלל אתה תצתרך לקרוא מלא ספרים על הוכחה שבעלי חיים מסוגלים לחוש כאב ותצתרך להקדיש לכך את כל חייך כדי לחקור הכל ממש לעומק. זה דבר ידוע, לא צריך לגלות את אמריקה כל פעם מחדש.

nati31

New member
אתה הולך סחור סחור

כבר אמרתי שאין שום צורך בוויכוח, כי לא אני ולא אתה נשנה את הדעות של השני.

turtin

New member
כי אתה עושה מה שנוח לך

אין לך באמת שום רצון להסתכל על המציאות

turtin,אם אתה כ ז ה ג ב ר !...

בתאריך 9-04-04 בשעה 02.15,נפתח שירשור ארוך מאד בפורום "זכויות בעלי חיים",נכון לעכשיו בדף 2,בכותרת "חג שמח לכם". השירשור הניב עד לרגע זה 191 תגובות. הבחור המכונה:"וינסטון סמית",ששאל את השאלה הפשוטה מאד,זכה לתגובות זעומות ולכינויים בגוון נאצי פאשיסטי,במובן הצר של המילה. אתה היית אחד האנשים שהגיב לו,ולא הצלחת למצוא מענה,ו"להשיב לו מלחמה",ולכן מצאת את עצמך,אץ רץ לפורום פילוסופיה ע'מ לחזק אמונות ותאוריות שאתה מחזיק בהם,ובינתיים זה לגיטימי. אבל אתה חצוף לא קטן,כי אתה וחבריך,לא טרחתם להגיב לו על דברים קשים באמיתותם שהוא כתב לכם תחת הכותרת:"אם יש לכם עוד כח",מה-10-04-04,ולא רק זאת,אלא שהבחור העיר את תשומת לבכם לא פעם ולא פעמיים על עניין ההתחמקות ממתן תגובה להודעה שלו,שאני ממליץ לכולכם לקרוא אותה! אני מזכיר לך turtin,שדעה היא לא דבר שאתה חייב או מחויב להחזיק בה בכח,מכיוון שדעה היא דבר גמיש ומשתנה,ולכן הייתי מצפה ממך ומשאר חבריך לפורום "זכויות בעלי חיים",להגיב להודעות אינטליגנטיות,גם כשהן מנפצות עד דק את כל הטיעונים שעליהן נשענת ה"תורה",שלכם. נשאלו על ידו שאלות שאותי לפחות,העמידו נפעם,משתאה,ומתקשה לספק להם תשובה,ואז גם הבנתי מה גרם לעובדה שאף אחד מכם לא טרח להגיב להן! זכותך לרוץ לחפש חיזוקים בפורום פילוסופיה,אבל אם אתה טוען שאין למישהו אחר שום רצון "להסתכל על המציאות",ואתה בעצמך בורח ממנה כמו מאש,אז איזה זכות יש לך בכלל,לבקר מישהו אחר על דברים שאתה טעון בהם תיקון? מקווה שלא נעלבת,ואם אתה כזה מלומד כמו שאתה מתיימר להציג את עצמך אז בוא ונראה אותך מתמודד עם השאלות הקשות מאד שהוא הפנה לכם באמצע השירשור תחת הכותרת:"אם יש לכם עוד כח",ואם תוכל,אודה לך אם תקשר את ההודעה לפורום פילוסופיה,כמו גבר! אני לכשעצמי,מודה שכעת,ולאחר שקראתי את הודעתו באופן יסודי,נמצא בצד השני של המתרס,וכל הכוונות שהיו לי פעם להצטרף לפורום "זכויות בעלי חיים",התאדו כלא היו... אז,לסיום,זו לא בושה לשנות דעה,וזכור שגם חמור רעב לפני מקלחת,מסוגל לשנות את דעתו,ואני מקווה שגם אתה. גדולתך תתבטא ביום ש"תצא מהארון",ותכריז כי גם אתה שותף פעיל למדרג זכויות,וכי גם אתה מפלה בין דם לדם,"בזכות",האמפטיה שאתה רוכש או לא רוכש לבעל החיים/האדם.(ראה את הדוגמא עם החרקים והפרות) מקווה שלמדת עוד משהו בחיים. שיהיה לך בהצלחה.

אתה צודק

קראתי את השרשור המדובר ודיעותיי מתיישבות כמעט אחת לאחת עם דיעותיו של וינסטון סמית'.

למעלה