שאלה בקשר למוסר

אמיר96

New member
גם אני קראתי

ואני דוקא השתכנעתי מהטבעונים , שנראה לי שיש להם טיעונים מאוד חכמים ואינטליגנטים.

turtin

New member
אתה טועה פעמים

1. אמרתי שגם אם הוא צודק הוא בחר בבחירה של כלום, ולעומת זאת אני בחרתי בצדק ואמרתי לו שגם אם הוא צודק הוא עדין מאמין בכלום ומאמין שהעולם זה הפקרות לעומת זאת אני מאמין בצדק ולא מאמין שהעולם זה הפקרות 2. הוא לא הצליח לענות לי על מה שאמרתי לו גם כשהסתכלתי על הדעה שלו מנקודת מבטו, ואחרי הדברים האלה הוא כבר לא ענה לי כי לא היה לו מה להגיד. תקרא את הודעתי אליו שכותרת: "אני אחדד את מה שאמרתי" ותראה שלאחר זה הוא לא ענה לי כי לא היה לו מה להגיד. וגם לענין החרקים והפרות עניתי לו ולא היה לו מה להגיד, אתה פשוט אומר דברים שלא היו ולא נבראו ואני די בטוח שלא קראת את כל ההודעה, ושוב, אם אתה רוצה להציג טענות שיוכיחו שאני טועה אתה מוזמן.

הבעיה שלך

שאתה לא מספיק אינטיליגנטי - להבין שאתה לא מספיק אינטיליגנטי. ". אמרתי שגם אם הוא צודק הוא בחר בבחירה של כלום, ולעומת זאת אני בחרתי בצדק ואמרתי לו שגם אם הוא צודק הוא עדין מאמין בכלום ומאמין שהעולם זה הפקרות לעומת זאת אני מאמין בצדק ולא מאמין שהעולם זה הפקרות " i rest my case

turtin

New member
נו מה הבעיה

אותו אחד מאמין בכלום, הוא בחר להאמין שהעולם זה הפקרות, יש כאלה שגם בוחרים להאמין ברשע ובכת השטן, אני בחרתי להאמין בצדק. אם יש לך משהו להגיד אז תגיד, אם אני טועה אשמח אם תוכיח שאני טועה. אתה כותב משהו כמו: "אתה טועה וזהו" אם אני טועה אז תסביר למה, זה לא חוכמה רק לכתוב את זה.

Philosopher

New member
אז בתור תינוקות שעברו זאת

איך המרגש? הייתם מעדיפים שלא? בבע

לטעמי

קודם כל אין דבר כזה משהו "רע" בצורה מוחלטת, גם השואה מבחינתי לא הייתה רעה בצורה מוחלטת. (אני צופה התנפלות) במקרה של חיות, אני לא אוהב לראות רצח מול עיניי זה מפריע לי ולכן אני מעדיף שלא ישחטו חיות אל מול פניי. (למרות שסביר להניח שהייתי מתרגל לזה, כעבור זמן מה) בקשר למודעות, עוד מושג שקשה להגדיר - אבל תנאי ראשוני לפי דעתי למודעות היא להיות מודע לקיומו של "אני". חיות לא רק שהן לא שמות לב לקיומו של "אני" אלא גם אין להם מחשבה רציפה, למשל כלב אתה יכול להעניש רק מיד אחרי שהוא ביצע את המעשה כי אם תעניש אותו כעבור זמן מה הוא לא ידע על מה אתה מעניש אותו. אמנם חיות חשות כאב אך הן חשות אותו באופן מאוד אינסטינקטיבי - כמו שאנחנו מזיזים את היד כשאנו חשים בחום קיצוני. הכאב שלהם הוא לא כאב המניע את המודעות הרציונלית כמו במקרה של בני אדם. לכן אני אישית לא מרגיש סימפטיה כלפי כאבם חיות. בסופו של דבר במקרים של מוסר צריך להקשיב לקול הפנימי שלך (זאת נשמעת כמו קלישאת ניו אייג', אבל בסופו של דבר זה נכון גם באופן רציונלי). ואני מרגיש שאני לא רוצה להפסיק לאכול בשר (על אף שאני גם ככה לא חובב בשר גדול) בגלל סבל החיות.

Philosopher

New member
עוד השוואה מטומטמת.

תענה לי מושמוש פושפוש קושקוש, הציפור גם מתעללת בתולעת בדרך? היא אולי דוחפת לה איזה צינור נחמד לכבד על מנת לפטם אותה? כדי שתהיה יותר עגלגלה וחמודה? היא אולי סוגרת אותה בכלוב מיקרוסקופי ולא מאפשרת לה לזוז לפחות איזה חודש חודשיים עד שהיא מתנוונת? הא?????? הההההההא???????

Moridin

New member
ההההההההאאאאאאאא???????????

turtin

New member
נכון אמרת טענה נכונה

ולמה ציפור, אריות שצדים איילים זה גם די אכזריות, אבל האם עצם העובדה ששואה אחת קיימת מצדיקה מאיתנו להוסיף עוד שואה

שתדעי לך

שישנו זן של ציפורים (או חרקים גדולים לא בטוח בזה) שצדים חגבים שותלים אותם חיים בבור (כדי שיהיו טריים) ואז מטילים עליהם ביצים כך שהצאצאים הנולדים יזונו מהם. זה היה טיעון בספרו של דוקינס לאיך אלוהים יצר משהו כל כך מעוות.

Mapisto

New member
אני לא אגרר לרמתך

בכל הקשור לסמניטקה ותרבות דיון. בכל מקרה, גם לתקוע חנית בתוך לב של חיה זה לא פחות כאב, ואמנם אנו עושים את זה מיצר טבעי. אמנם זה לא מוסרי, אבל אני אומר שאפשר להבין את אלה שאוכלים. וכפי שאמרו פה קודם, זה גם לא מוסרי לצחצח שיניים וכו' בגלל שלל דברים אחרים, אבל זה טבענו. את הטבע אפשר לשנות רק בכדי תיעול המערכת מבחינת תמחור או רגולציה כל שהיא.

Philosopher

New member
רוב סליחות

שאני מלכלכת את הנקיון הנפשי שלך עם הרמה הנמוכה עד מאוד שלי, פשוט זה נראה לי מגוחך(מאוד מגוחך) להשוות בין יצורים ללא מוסר וללא הגבלות ערכיות לבין יצורים שברבות השנים פיתחו, שינו ושיפרו את ערכי המוסר שלהם בהתאם לצורכיהם ולהמשך התרבותם התקינה. מה שכן דומה מאוד בינינו לבינם, הוא שגם אנו כבני אדם, וגם הם, כבעלי חיים אחרים, שואפים למטרה הכללית שהיא הישרדות. אך כך רצה הטבע, ובעלי החיים, להבדיל מבני האדם עושים זאת מתוך יצרים טבעיים, אינסטינקטים. ואותה ציפור ה"כולאת" את התולעת באדמה, לא עושה זאת מתוך יצר סדיסטי כלשהו אלא רק מתוך הבנה בסיסית כי זה מה שיועיל לצרכיה הקיומיים. -בניגוד אלינו, הברברים, שאולי "התקדמנו" מהבחינה שאנו רק מסתירים את הסאדיזם שבנו יותר טוב-

Mapisto

New member
מרוב עצים לא רואים את היער

"שינו ושיפרו את ערכי המוסר שלהם בהתאם לצורכיהם ולהמשך התרבותם התקינה" תסבירי לי מה הקשר בין מוסר להתרבות, ההתרבות שלנו נעוצה במיכון של בע"ח. תגידי לי אם היינו מקצים שטחי מרעה, האם זה היה פוגע בבני האדם? בתגובה שלך יש מספר הבלים "יצר סדיסטי"?! כן מתוקה, אנחנו הורגים כדי לספק את תחושת הסאדיסטיות שלנו (עכשיו אמור להיות ציחקוק שטני) לאכול בשר זה מוסרי בדיוק כמו לסוע ברכב, ראי גם את ההודעה מלמטה עלינו ועל האדם הקדמון.

Philosopher

New member
תראה

אין לי שום בעייה לגבי אכילת הבשר כשלעצמה. מעולם לא אמרתי זאת. הבעייה שלי ושל רבים אחרים היא עם השיטה בה נוהגים בחיות המסכנות. אני מאמינה שניתן לאכול פרה מבלי להתעלל בה לפני כן, למה בדיוק זו חובה? ואם זה יצר טבוע בנו- להיות סאדיסטי, מדוע אני לא מרגישה כך? ובטח שיש קשר בין מוסר לבין התרבות. הרי מהו מוסר? בגסות, הוא תירוץ לניהול דרך חיים שיוויונית ולא פוגעת. אם הייתה אנדרלמוסייה, כלומר, היינו חיים בחברה ללא מוסר כלל, אתה יכול לדמיין לעצמך המשכיות כלשהי? אפילו אם כן, בוודאי שלא לקדמה ולאורח חיים טוב ומאושר. ללא מוסר וללא חוקים, אין הגבלות והכל מותר. הרי זה ברור שזה מוביל לאבדון. אולי אתה הורג בכדי לספק את תחושת הסאדיזם שלך, אני מביאה אותה לכדי יישום בתחומים אחרים(אני אתן לדמיון שלך להחליט אילו תחומים).

למעלה