שאלה (בעיקר לדתיים)

np equals p

New member
האמת היא

שבדוגרי זה בכלל לא ספר מעניין, רובו ספר ממש ממש משעמם.

oren*

New member
הוא הראה שהוא שולט על העולם?

שישה מיליון נרצחים בשואה ילדה בת עשרה חודשים מקבלת כדור בראש פיגוע בבר מצווה במאה שערים שלושה ילדים בהתנחלות מאבדים את רגליהם בית קברות יהודי עתיק נהרס בשיטפון בשנת 2002 בית כנסת יהודי עתיק הנרס בשיטפון בשנת 2002 היהודים מהווים 0.03 אחוז מאוכלוסיית העולם ותלויים בארצות אירופה וארה"ב שליטה של האל היהודי
בדיחת המילניום בודהה בטח צוחק עליו יחד עם אללה ו-GOD

דוד170

New member
ל---oren מה עם מלחמת המפרץ .

הוא יראה שהוא מסוגל לשלוט על כל הרסיסים של הטילים שלא יפגעו באנשים למרות של הבנין יתרסק.

oren*

New member
צריך להגדיל את מינון התרופות שלך

אתה פשוט אדם חולה. אלוהים הראה שהוא שולט בדברים כך שלא יפגעו אנשים? מה לגבי כל אלה שחגגו את ליל הסדר במלון פארק בנתניה? אנשים דתיים שנרצחו ליד שולחן החג? חג שמסמל את יציאת מצריים והכוח של אלוהים? (קשקושי אגדות כמובן, העיקר שיש מי שנהנה משירת הקושיות וקבלת האפיקומן כמו סנטה קלאוס). שישה מיליון יהודים נרצחו בשואה ואתה מדבר איתי על טיל סקאד? אם לארבעה ילדים נרצחה בגוש קטיף בת 26 מההתנחלות נוקדים נרצחה הרב עובדיה ביטל דרשה שבועית עקב סיכון בטחוני
היכן האלוהים שלך
האם הוא פוחד מאיזה מחבל מוסלמי
האפיפיור נוסע בכל העולם, בן תשעים ומשהו, לא נימול ולא פוחד מאיומים בטחוניים
הוכחה נוספת שאללה ו-GOD חזקים יותר מאלוהים היהודי, צוחקים עליה יחד עם בודהה וזאוס קשקושי אלילים של מי שנאחז באיזה מקרה חד פעמי שבו אנשים לא נפגעו כסימן משמיים.
בית כנסת יהודי עתיק נחרב בשיטפון בפראג בשנת 2002
בית קברות יהודי עתיק נחרב בשיטפון בפראג בשנת 2002

gilad_no

New member
אלוהים,

זה הכל עניין של השקפה. קיומו או אי קיומו של אלוהים לא צריכה להשפיע על מהלך חייכם. ומה אם יש אלוהים אבל בזמן השואה הוא בדיוק הלך לשרותים? מה אם בפיגוע בנתניה הוא בדיוק ראה משחק בטלוויזיה או שיחק פוקר עם זאוס? גם אם יש אלוהים, זה לא אומר שהוא מנהל את העולם בכל רגע נתון. לא הכל תלוי בו ומכוון על ידו. לפעמים זה קצת מזל טוב או רע שמתערב. גם לאלוהים מותר לנוח לפעמים ...

begone

New member
מלחמת המפרץ?

למה בחרת דווקא את מלחמת המפרץ? אני מעדיף להתייחס דווקא למלחמת השחרור (10 אחוזים מן היישוב היהודים נהרגו ונפצעו), מלחמת סיני (עשרות רבות של הרוגים), מלחמת ששת הימים (מאות הרוגים), מלחמת ההתשה (מאות הרוגים), מלחמת יום כיפור (אלפי הרוגים), מלחמת לבנון (700 הרוגים) והאינתיפאדה השנייה (600 הרוגים והמספר ממשיך לעלות). גם במלחמת המפרץ היו הרוגים. כמו כן, האסון האקולוגי בכוויית היה גדול מאוד. וסדאם חוסין, המוסלמי האדוק, עדיין בשלטון! אז איפה אלוהים? מתחבא במגירה?

דוד170

New member
במלחמת המפרץ 39 טילים לא פגעו

באנשים והטיל ה-40 פגע ופגע.

begone

New member
דוד, תקרא טוב-טוב

מלחמת המפרץ לא התרחשה בישראל. היא התרחשה בעירק. זאת הסיבה שבגללה מספר ההרוגים כאן היה קטן מאוד. לעומת זאת, בשואה נרצחו באכזריות שישה מליון יהודים. 6,000,000 יהודים. יש לך הסבר איך אלוהים נתן לזה לקרות?

דוד170

New member
יש הסבר טוב מאוד . כמו שהוא שמר

על היהודים מפני הרסיסים של הטילים למרות שהבנינים נהרסו עד היסוד . כך הוא השגיח בהשגחה פרטית שלא יהיה לאף יהודי בשואה סריטה נוספת יותר ממה שהוא אמור לקבל. למה פה הוא שמר ושם לא . אם תתפלל אליו הוא יענה לך. הבעיה שאתה לא רוצה תשובה לשאלה לכן אתה לא שואל אותו אלא אותי. אבל האמת שיש תשובה והתשובה האמיתית תקבל ממנו רק אם תתפלל. אחרי שתקבל תשובה ממנו תאמר לי מה הייתה התשובה.

voguemaster

New member
אלוהים נותן תשובות ??? ../images/Emo12.gif

וואלה ?? LOL
אלוהים לא נותן תשובות. אתה אולי מדמיין שכן, אבל זה רק המוח שלך... כרובי, תתעורר!!!!!!!

begone

New member
כבר התפללתי

אולי זה יפתיע אותך - אבל כשהייתי קטן באמת ניסיתי את הסיפור הזה של הדת. הלכתי לבית כנסת עם אבא שלי, התפללתי והלכתי לפי כל הפולחנים המוזרים של הדת היהודית העתיקה. אבל כלום לא יצא מזה. הייתי רעב ביום כיפור - וזהו בעצם. "הוא השגיח בהשגחה פרטית שלא יהיה לאף יהודי בשואה סריטה נוספת יותר ממה שהוא אמור לקבל" אלוהים דאג שרק שישה מליון יושמדו? אלוהים נפלא! תסלח לי, אבל העובדה שאתה לא מאושפז בכפייה במוסד לחולי רוח - מעידה על כשל עמוק במוסדות האבחון בישראל. אני לא יודע אם לבכות או לצחוק כשאני קורא את מה שאתה כותב על השואה. אם סבתא שלי היתה בחיים, היא היתה מארגנת לך כרטיס חינם ליד ושם. אולי אז תבין משהו אודות המציאות.

ofir_y

New member
חחחחח נשמה,

בכל הדתות העם קיבל אותו כאלוהים בלי שהוא יצטרך להסביר שהוא בורא עולם. אז אחרי כל הניסים והנפלאות וההתגלויות המופלאות, למה האידיוט צריך להסביר לנו שהוא בורא עולם?

פלסטיק

New member
וואלק? אפילו אצל טולקין יש

בוא נאמין בטולקין וספרו הקדוש "הסילמריליון" גם יש תפוצה אדירה לספרים שלו - אצלך הרי זו אמת מידה לנכונות

דוד170

New member
ל---פלסטיק

אני מראה לך עכשיו שלא יכול להיות שהתורה נכתבה על ידי אדם. כתוב בתורה בספר דברים פרק ד´ פסוק לב´: כי שאל נא לימים ראשנים אשר היו לפניך, למן היום אשר ברא אלהים אדם על הארץ, ולמקצה השמים, ועד קצה השמים: הנהיה, כדבר הגדול הזה, או, הנשמע כמהו. השמע עם קול אלהים מדבר מתוך האש, כאשר שמעת אתה--ויחי. או הנסה אלהים, לבוא לקחת לו גוי מקרב גוי, במסת באתות ובמופתים ובמלחמה וביד חזקה ובזרוע נטויה, ובמוראים גדלים: ככל אשר עשה לכם יהוה אלהיכם, במצרים--לעיניך. לה אתה הראת לדעת, כי יהוה הוא האלהים: אין עוד, מלבדו. מן השמים השמיעך את קלו, ליסרך; ועל הארץ, הראך את אשו הגדולה, ודבריו שמעת, מתוך האש. ותחת, כי אהב את אבתיך, ויבחר בזרעו, אחריו; ויוצאך בפניו בכחו הגדל, ממצרים. להוריש, גוים גדלים ועצמים ממך--מפניך; להביאך, לתת לך את ארצם נחלה--כיום הזה. וידעת היום, והשבת אל לבבך, כי יהוה הוא האלהים, בשמים ממעל ועל הארץ מתחת: אין, עוד. ושמרת את חקיו ואת מצותיו, אשר אנכי מצוך היום, אשר ייטב לך, ולבניך אחריך--ולמען תאריך ימים על האדמה, אשר יהוה אלהיך נתן לך כל הימים. עד כאן דברי התורה. נותן התורה מנבא שלא היה ולא יהיה לעולם סיפור כפי שמתואר בעשרת המכות וביציאת מצרים ובמעמד הר סיני. אם אתה אומר שאדם כתב את ספר התורה, איך זה שלא עשה עוד משהו כפי שכתוב בתורה? האיסלם והנצרות לא הביאו סיפור דומה אלא לקחו את הסיפור של העם היהודי. אבל אין אף אדם בעולם בכל הזמנים ובכל המקומות לא תמצא ספר שכתוב שמישהו פונה לעם ואומר לו אני בורא העולם שעשיתי לכם ניסים שמראים שהוא שולט על העולם ועל הטבע. ולאחר מכן הסכמה של העם שהם מסכימים שמי שמדבר אתם הוא בורא העולם. כלומר אם אתה חושב שקל לעבוד על האנשים ולהחדיר להיסטוריה סיפור יציאת מצרים, איך זה שלא היו עוד סיפורים דומים בכל העולם בכל הזמנים. התשובה לשאלה האחרונה : כי לא עשה זאת יצור גשמי אלא בורא העולם. .ומאחר שיש רק בורא אחד, אין עוד בעולם מישהו נוסף שהחדיר להיסטוריה סיפור דומה. כתוב בספר שמות פרק יט´ ט´ ויאמר יהוה אל משה, הנה אנכי בא אליך בעב הענן, בעבור ישמע העם בדברי עמך, וגם בך יאמינו לעולם; איך ידע כותב התורה שלא היה בעבר סיפור דומה ? למרות שלא היה אז רדיו ואמצעי תקשורת כמו שיש היום? תשובה כי לא אדם כתב את ספר התורה. התורה אומרת שלא תיתן לאף אחד להצליח להכניס ספר דומה להיסטוריה. שיש בו סיפור שמופיע מישהו שאומר אני בורא העולם וכו´. אני פרסמי את הראיה הזאת בהרבה אתרים ואף אחד לא הביא לי ספור שדומה לספור התורה. אם נותן התורה אמר שלא יוכל אף אחד להכניס ספר דומה ומה שהוא אמר מתקיים , זה ראיה מוחצת לאמיתות התורה. כלומר זה מראה שמי נתן לכל אחד אפשרות להפריך את הספר ואף אחד לא הפריך את הספר. אני יסביר את עצמי במשל: אם מישהו מפיץ ספר שכתוב בו שהוא הכי חזק בעולם ומי שרוצה יכול לבוא ולהתמודד אתו , אם אף אחד לא בא זה מראה שהוא הכי חזק. אתה יכול לא להאמין לזה שפרסם את הספר שהוא הכי חזק בעולם, אבל בכדי להוכיח שהוא לא כך אתה צריך להתמודד איתו , אם את לא התמודדת לא הוכחת שהוא לא צודק. הנמשל: בתורה כתוב שלא יהיה מישהו שיוכל לפרסם ספר שכתוב בו אני בורא העולם. אם כופרים במשך הדורות שניסו להפסיק את קיום תורה ומצוות ליהודים לא פרסמו ספר דומה, זה מראה שמי שכתב את הספר לא מאפשר זאת. בברית החדשה אין ספור שבו מופיע מישהו שאומר אני בורא העולם. מי כתב את הספר מונע כל מי שירצה להפריך את הספר. והוא נותן לכל אחד אפשרות להפריך ואף אחד לא הפריך. השאלה שלי מדוע לא הכניס אף יצור בעולם עוד ספר דומה כמו ספר התורה בכדי להפריך את התורה. http://www.mechon-mamre.org/i/1108.ht בכדי להפריך את התורה צריך שיהיה בו מישהו שאומר לעם אני בורא העולם ואני מראה לכם שאני שולט על הטבע בעולם (בתורה כתוב עשרה מכות שמראים שליטה על הטבע בעולם) והסכמה של העם שהוא בורא העולם. אין סיפור כזה באף ספר בעולם. וגם לא בספרים שהבאת ולא במיתולוגיה היונית.

פלסטיק

New member
אין לי כוח לקרא את ההצפה הזו

לא בפעמים הקודמות שהצפת ולא בפעם הזו. רק לשאלה ששאלת אם היו עוד סיפורים כאלה: כן והמון. נתנו לך כאן המון דוגמאות אבל אתה כנראה לא מסוגל להבין אז למה לטרוח?

Governor

New member
ישו הרחום, מארי הבתולה הטהורה אם

מושיענו, הרי התורה כולה מיתולוגיה יהודית פרי הזיות של כמה חמולות שישבו סביב למדורה ועישנו נאפאס לא מזוהה...

פלסטיק

New member
עכשיו חורף ויורד גשם

אבן שתעזוב תיפול כלפי מעלה העצים כחולים החתולים נובחים ואין אף סיפור שדומה לספר התורה הכל נכון כמובן

למעלה