שאלה (בעיקר לדתיים)

הגינגי

New member
אתה מפספס את העניין החשוב

לא משנה אם הסיפורים אשר מסופרים בתורה או בשאר התנ"ך באמת קראו כפי שמוספר, שהרי אפילו בתנ"ך עצמו יש מספר גרסאות שונות לסיפור אחד. התנ"ך הוא ראשית כל ספר חוקים המדבר על מוסר ועל דרך חיים והסיפורים המסופרים בו מטרתם להביא מעין משל לקורא שיבין יותר טוב את מקורותיהם ואת הסיבות לאותם חוקים. אותו דבר לגבי המיטולגיה היוונית גם היא בנויה ממשלים אין ספור שמטרתם לחנך איכשהו את האדם. אם אתה לא מאמין במוסר של התורה, זכותך המלאה גם נאי למעשה לא ממש מאמין בה, אבל אל תזלזל באלה שמאמינים בה. כפי שזכותך לא להאמין זכותם להאמין.

begone

New member
האמנם אני מפספס?

"התנ"ך הוא ראשית כל ספר חוקים" מי אוכף את החוקים? משטרת התנ"ך? ומה שווים חוקים בלי אכיפה? "המדבר על מוסר" מוסר המתבסס על שקר (אלוהים) איננו מוסר. "ועל דרך חיים" למה שאחיה כמו בדואי לפני 3000 שנה? "מטרתם להביא מעין משל לקורא שיבין יותר טוב את מקורותיהם ואת הסיבות לאותם חוקים" מעדיף לקרוא את משלי איזופוס. "אותו דבר לגבי המיטולגיה היוונית" מיתולוגיה, לא מיטולוגיה. "אם אתה לא מאמין במוסר של התורה" אין כאן שאלה של אמונה. זו שאלה של הזדהות. אני לא מזדהה עם מסרים פשטניים. "אבל אל תזלזל באלה שמאמינים בה" אני אזלזל במי שארצה מתי שארצה. כמו כן - אני אזלזל באנשים שטוענים שיש אלוהים, בעוד אין להם מושג קלוש איפה הוא נמצא ואיך הוא נראה. "כפי שזכותך לא להאמין זכותם להאמין" האם זכותם להאמין בתורת הגזע הנאצית?

ast1

New member
מהי דמות המדינה

אם זו מדינה יהודית אז ניאלץ להגדיר מיהו/מהו יהודי והכי פשוט זה לזנות את ההגדרה של המדינה למדינת כל אזרחיה לבטל את חוק השבות. וממילא היהדות החרדית תפסיק לנסות ל"כפות" את דעתה. כי לא יהיה לה איכפת מאף אחד (רק אל תעלבו אם כשהנכד שלכם יחזור בתשובה בטעות הוא לא יוכל להתחתן יהודיה חרדית)

begone

New member
אם זו מדינה יהודית

מה עושים כאן מליון מוסלמים, רבע מליון נוצרים, עשרות אלפי דרוזים ועוד רבע מליון חסרי-דת? תחליט - אם זו מדינה יהודית, אסור להם לחיות כאן. ואם זו לא מדינה יהודית, אז כנראה שצריך להתמודד עם המציאות ולתת להם לחיות כמו בני-אדם עם אותן זכויות בדיוק. אין חצי בהריון: או שאתה מעיף אותם מכאן, או שאתה מתנהג אליהם כמו שווים בין שווים. מה אתה בוחר? טרנספר או שוויון?

זאת באמת בעיה קשה

אז מה זה בעצם אומר "מדינת היהודים"? רק המקום היחידי בעולם שיהיה בו רוב יהודי (בניגוד לשאר העולם, שבו יש מיעוט יהודי, לא משנה מה גודלו)? אז מה זה בעצם אומר להיות יהודי? ואם לא יהיה רוב יהודי, ולא יהיו שום חוקים שיריחו מהדת היהודית, במה בעצם מדינת ישראל תהיה שונה מכל ארץ אחרת? ואם היא לא שונה מכל ארץ אחרת, למה בעצם שהיהודים יבואו לחיות בה? מה זה בעצם אומר לך, "מדינת היהודים"? מיכל

begone

New member
למה ליצור בעיות קשות?

"אז מה זה בעצם אומר "מדינת היהודים"? רק המקום היחידי בעולם שיהיה בו רוב יהודי (בניגוד לשאר העולם)" רוב זה גם 51 אחוז. רוצה לגור במדינה עם 51 אחוז יהודים? את אולי לא, אני בוודאי שכן. קשה מאוד להגדיר רוב בצורה ברורה. "אז מה זה בעצם אומר להיות יהודי?" אין לי מושג. אבל אני יודע מה זה ´ישראלי´, וזה מספיק טוב בשבילי. אני מסתדר הרבה יותר טוב עם ההגדרה ישראלי מאשר יהודי. "ואם לא יהיה רוב יהודי, ולא יהיו שום חוקים שיריחו מהדת היהודית, במה בעצם מדינת ישראל תהיה שונה מכל ארץ אחרת?" במה שוודיה שונה מפינלנד, ובמה נורבגיה שונה מקרואטיה? יש דבר כזה ´חוק נורבגי´ או ´חוק צרפתי´? לא. "ואם היא לא שונה מכל ארץ אחרת, למה בעצם שהיהודים יבואו לחיות בה?" יהודים לא צריכים מדינה שונה. יהודים צריכים מדינה שתקבל אותם תמיד, כי יהודים זה עם שמאוד מרגיז עמים אחרים. "? מה זה בעצם אומר לך, "מדינת היהודים"" המושג ´מדינת היהודים´ הוא פליטת פה אומללה. אין מדינת יהודים. יש מדינת ישראל, שבה חיים ביחד יהודים עם עמים אחרים. אנחנו רוצים לחיות. לא איכפת לי אם השכן שלי פלשתינאי או נורבגי. אני רוצה לחיות, ומספיק לי שהמדינה הזאת מוכנה לקלוט יהודים ת-מ-י-ד.

אתה טועה !

"המושג ´מדינת היהודים´ הוא פליטת פה אומללה" הרצל: אוופסס, נפלט לי, מצטער. נראה לך שזאת הייתה פליטת פה שלו ושל דומיו? הרי הוא השקיע בזה מחשבה רבה, לא אדם כהרצל "ימולל מילים בבוהן".

begone

New member
הרצל? רק בן-אדם, זה הכל

"הרצל: אוופסס, נפלט לי, מצטער" הרצל עשה הרבה טעויות בחייו. הוא איננו קדוש, לא משיח ולא רב נערץ. הוא עבד קשה, עשה כמה טעויות, כמו כל בן-אדם בעצם. אין לי שום בעיה לומר בקול רם: הרצל עשה כמה טעויות בחייו. גם בן-גוריון. כל אדם עושה טעויות, אפילו האנשים הכי מצליחים, עשירים והישגיים בעולם. "נראה לך שזאת הייתה פליטת פה שלו ושל דומיו?" לא. הוא פשוט שכח שיש כאן פלשתינאים. "הרי הוא השקיע בזה מחשבה רבה" גם להרצל היו פנטזיות. והוא גם לא יכול לחזות את העתיד, בדיוק כשם שאף בן-אדם לא יכול לחזות את העתיד. "לא אדם כהרצל "ימולל מילים בבוהן" הרצל גם אמר שאין סיכוי לעברית לתפוס. אז מה? הרצל הוא רק בן-אדם. חי, עבד, ומת. רק בן-אדם, ולא יותר.

Governor

New member
הרצל לא דבר על "מדינת היהודים",

אלא על "מדינה יהודית" נא לחפש Der Judenstaat. מישהו שאינו בקיא דיו בגרמנית טבע את המונח המוטעה...

begone

New member
מי זה הרצל בכלל?

הבחור שכח שחיים כאן כמה מאות אלפי פלשתינאים. עזוב את הרצל, הוא היסטוריה. הוא לא היה גאון גדול, ואין שום סיבה להתייחס אליו כאילו היה איזה נביא מיסטי. בחור נחמד עם רעיון סביר, והרבה טעויות בדרך. בסך הכל בן-אדם, לא הרבה יותר מזה.

אנדרי ז

New member
אם בן עתידי שלי יחזור בתשובה

הבעיה הכי קטנה שלי תהיה עם מי הוא יתחתן...

פלסטיק

New member
שאלה כספית

לא מעניין את הממסד הדתי (להבדיל מהאדם הדתי) אם תשמרי על לא חשוב מה, חשוב לו אם ירוויח כסף מזה. מעניין אותו אם תשתמשי בנוזל שירותים כשר? נו באמת... מעניין אותו אם ירוויח משהו מתעודת הכשרות. תביטי על המאבק בנושא בית הדין או תעודות הכשרות בין הכת של כדורי לכת של עובדיה. נראה למישהו שהם חושבים שהמזון שעליו ניתנת תעודת הכשרות של עובדיה איננו כשר לכדורי וליהפך? כמובן שלא, רק חשוב לאן זורם הכסף.

למה להתחיל מהסוף?

נחזור להתחלה... לאחר יציאת מצרים ומעמד הר סיני ונדידתנו במדבר במשך 40 שנה תוך חוויות ניסים במוחש, לא היית שואלת שאלה כזאת. זה היה ברור לך! עכשיו לאחר אלפי שנים.... כמי שהעבר הנ"ל אינו נוגע לה, לא רק שקל לך לשאול, אלא את מרגישה בטוחה לרטון. לי ולהרבה אחרים זה ברור ואין מקום לשאלה. השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך היא מי או מה קדם למי/מה? פשיטא.

begone

New member
נכון, ואני גם מוסיף

איך אפשר לפקפק בנכונות סיפורי האחים גרים? אחרי שכבר נלחמנו בסאורון וזרקנו את הטבעת להר האבדון, אחרי שספיידרמן ניצח את כל אויביו, אחרי שסטיב אוסטין זרק לים את כל הבריונים, אחרי שסופרמן הצליח להציל את העולם מכלייה, אחרי שזאוס כלא בים את כל הטיטאנים, ואחרי שכיפה אדומה ניצלה מהזאב הרע - איך אפשר להתלונן על הדת היהודית וסיפוריה המופלאים? "נעים מאוד" - אתה ראית פעם את אלוהים? לא. אז - I REST MY CASE

pppliat

New member
ועוד שאלה קצת מתפלספת...

אם אלוהים הוא משהו אבסטרקטי ולא מוחשי, איך הוא יכול לברוא אדם גשמי בצלם שלו? (צלם=דמות ומאוחר יותר תצלום) ועוד משהו: ישנה אקסימה אצל היהודים כי אלוהים הוא אחד. אבל מצאתי משהו קצת מטריד בקשר לזה...זה נמצא בספר בראשית פרק א´ פסוק 26:"ויאמר אלוהים נעשה אדם בצלמנו כדמותנו ...." יש פה מעין דיבור ברבים לא? כאילו אלוהים מדבר על עצמו ברבים..... נקודה למחשבה.

begone

New member
ואם הוא יכול לעשות הכל

אז למה הוא לא יכול להרוג את אללה? הרי אללה הוא מתחרה שלו. ומה עם האלוהים של הנוצרים? למה אלוקים שלנו לא מחסל אותו? הרי אלוקים יכול לעשות הכל!

begone

New member
אולי אללה לא מאמין בו

אל תשכח שאלוהים בעצמו ´אמר´ ש "לא תעבוד אלוהים אחרים". דהיינו אפילו אלוהים הגדול מודה שיש לו מתחרים.... אוף, הדת הזו מלאה פרדוקסים בלי סוף. יש לנו אלוהים שיצר את העולם, אבל לא מסוגל להרוג כמה אלילים מתחרים. פאתטי!!!

למעלה