שאלה (בעיקר לדתיים)

voguemaster

New member
לא יוצאים משום נקודת הנחה כרובי

זה לא מעניין אותנו כהוא זה. גם אם התורה אמת, יש אנשים שרוצים לחיות את החיים שלהם אחרת, ולא מאפשרים להם. זו כפיה!!

begone

New member
בוודאי שהתורה אמת מוחלטת!

נחש מדבר? אירוע שגרתי. שמשון הורג אלף איש בלחי חמור? ברור מאליו. הים נקרע לשניים? סביר בהחלט. אישה הופכת לנציב מלח? תופעה ידועה. חומות יריחו נופלות בגלל שופרות? שכיח ונפוץ. עשרת המכות? הגיוני ואמין. מתן תורה בהר סיני? שודר בטלוויזיה. יונה נבלע על ידי דג ונשאר בחיים? מתרחש כל יום. התורה שלך היא אמת - בדיוק כפי שהמיתולוגיה היוונית היא אמת.

דוד170

New member
אין במיתולוגיה היוונית מישהו שאומר

אני בורא העולם לעם ומראה שהוא שולט על העולם.

איילת1974

New member
אבל אני אומרת, שאני בוראת עולם

וה1974 בציין את הגיל שלי באלפים. עכשיו תוכיח לי שאני לא!

דוד170

New member
סוף סוף יש מישהיא שמתחילה להבין

את הראיה. אבל חסר לך בסיפור תיאור שמראה שאת יכולה לשלוט על העולם בספר התורה יש תיאור שלו שהוא שולט על כל הטבע ויכול לשנות את הטבע. נא לקרוא בספר שמות. לדוגמא אחד מכת חושך שלושה ימים חושך. מכת ערוב , חיות טרף שטרפו רק את המצרים. וכו´.

pppliat

New member
זו בדיוק הנקודה:

"בספר התורה יש תיאור שלו שהוא שולט על כל הטבע ויכול לשנות את הטבע" זו בדיוק הנקודה. זה תיאור ותו לא. גם אני יכולה לתאר את עצמי עכשיו שאני בלונדינית עם עיניים כחולות עם רגליים חטובות וגוף משגע... נו הבנת את העיקרון, אבל זה באמת אומר שאני כזאת? (ואני לא). תיארתי את עצמי באופן שקרי, זה קורה להרבה, אולי גם "אלוהים" קצת נסחף.....

דוד170

New member
טוב הכל טוב . אבל עדיין לא קבלתי

תשובה לשאלה . אם אתה אומר שהתורה ניתנה על ידי אדם , מדוע לא נתנו הכופרים במשך כל הדורות וגם בדור הזה תורה דומה בכדי להפריך את התורה הזאת בכדי למנוע את הכפיה הדתית . הסיבה שלא נתנו --- כי לא ניתן להחדיר להיסטוריה סיפור עם תיאור כזה. בזה אנחנו רואים שזה ראיה מוחצת לאמיתות התורה.

pppliat

New member
אני קראתי את התגובות של האנשים פה

והם מביאים לך הרבה סיפורים דומים, אבל אתה בוחר להתעלם. אתה כל הזמן חוזר על אותה השאלה. מה הטעם לשאול אם אתה מתעלם מהתשובות???

begone

New member
דוד170

כל אחד יכול לכתוב ספר. גם אני יכול לכתוב ספר. זה לא משנה אם כתוב משהו בספר. מה שמשנה זה מה שאנחנו רואים במציאות. ובמציאות אין אלוהים. במציאות אין אודין, אין זאוס, אין אללה, אין Ra, אין בודהה, אין שיווה ואין אלוקים. אם תוכל להראות לי את אלוהים היהודי ממש (פיזית) - אני אחזור בתשובה.

דוד170

New member
בבקשה נראה אותך מצליח לכתוב ספר

שכתוב בו שאתה עושה ניסים שמראים שאתה שולט על הטבע בעולם ונראה אם יש מישהו שיסכים לומר לבנים שלו שימותו למען הספר כמו שיש בתורה .

oren*

New member
כמו שמתו על ההגדה במלון פארק?

בושה וחרפה לך ככה לרקוד על דם ההרוגים, אדם נלוז ועלוב. שולט על הטבע? האלוהים שלך לא יכל לעצור כמה שעות של גשם שהחריבו בית קברות יהודי עתיק ובית כנסת עתיק, מה אתה מספר סיפורים על מצריים של לפני אלפי שנים? את מי זה מעניין? הבן שלך ימות על ספר? הרי אף אחד ממאות אלפי החרדים לא נסע לפראג לנסות לעצור את המים ולהציל את בית הקברות ובית הכנסת, לא עניין אף אחד, אז יעניין את הבן שלך? אם אלוהים קיים, הוא רצח את קרובי משפחתי בשואה וזו סיבה מספיק טובה לא להאמין בו ובטח שלא לקבל את מצוותיו או להתנהג לפי רצונו.

דוד170

New member
בתורה מתואר רצח ועבדות שהיו ליהודים

במצרים הרבה יותר ממה שאתה מתאר. המצרים היו לוקחים את התינוקות הזכרים של היהודים וזורקים אותם ליאור. הצרות שהיו במצרים היו בגלל שלא שמרו מצווה אחת ברית מילה. שבט לוי שהיה אף הוא במצרים לא סבל עבדות ולא שום סבל אחר כי הוא קיים את המצווה הזאת. במכת החושך נהרגו מליוני יהודים שלא רצו לצאת ממצרים. כך כתוב ספרי הקודש. מה דעתך על זה? אם אתה תאמר שזה לא הגיוני התשובה שלי תהיה לא אנחנו קובעים מה הגיוני. אנחנו אפילו לא גרגרי עפר לעומת בורא העולם.

גוססי

New member
וואלה? כל זה כתוב?

שמע, אתה חייב לקרוא את הארי פוטר. יש שם דברים מדהימים, והכל קרה במציאות. עובדה, כתוב!

דוד170

New member
עדיין לא קיבלתי תשובה . אם את אומר

שמי שנתן את התורה היה אדם, מדוע לא הביאו הכופרים תורה דומה בכדי להפריך את התורה ולהיות ללא כפיה דתית.

גוססי

New member
דודXXX, תבין משהו חשוב

לא אכפת לי אם אלוהים נתן את התורה או לא. האלוהים שלך, אם הוא קיים, הוא פושע סאדיסטי ורוצח מטורף. שומר נפשו ירחק ממנו.

sandchicken

New member
אתה מלכתחילה חייב את חייך לא-לוהים

אז אין לך לבוא בטענות אם הוא נוטל אותם, במעשה או מחדל (ר"ל אי-מעשה).

למעלה