שאלה (בעיקר לדתיים)

nirdagan

New member
לידיעתך אסור גם לאכול בשר אדם

האיסור על אכילת בשר חזיר איננו אומר שהחזיר מלוכלך או משהו כזה. גם אסור לאכול בשר אדם. מכאן אנו למדים שחזלינו ידעו שהחזיר דומה לאדם.

a_goa

New member
אז זהו ש.....

אני אוכל חזיר בכמויות וגם סושי(הדבר שאני הכי אוהב בעולם) אני ממליץ על מסעדת "ג´ירף" בהרצליה פיתוח שהיא מסעדת נודלס והיא חזקה מאוד יש שם גם קלאמרי ושרימפס שגם אותם אני מאוד אוהב וממש לא יקר שם אז לכל אוכלי הטרפות למינהם:ג´ירף אבי

voguemaster

New member
../images/Emo45.gif

אבל אם כבר הג´ירף בהרצליה אז נרד על מנה של ספייריבס

nirdagan

New member
הג´ירף לעומת זאת

היא בהמה טהורה - מפריסה פרסה, שוסעת שסע, ומעלה גרה!

יו איזה גבר.

תגיד אתה גם מעיז לאכול חמץ בפסח? מלא הערצה לתעוזה חסרת המעצורים שלך.

oren*

New member
אתה ממש לא מחובר למציאות הא?

מבחינת אדם חילוני, אכילת חזיר היא כמו אכילת שניצל, שניהם מוגשים על צלחת מה הקשר לתעוזה חסרת מעצורים? אם לא מאמינים בדת, אז גם לא מאמינים באיסורים של הדת וזה כולל גם אכילה כרגיל בפסח (חמץ או לא חמץ, אני לא אוכל לחם דווקא כדי לאכול חמץ אלא כי זה חלק מהתפריט היומיומי שלי)

מפגר אתה לא מסוגל לקלוט ציניות?!

לצערי, הספקתי לבלוס כמה צ´יסבורגרים בחיים הקצרים שלי ואני מבין את זה טוב מאד. בדיוק בגלל זה הצחיקה אותי ההצהרתיות שבה הוא הציג את אכילת החזיר והסושי שלו.

oren*

New member
כתבת שאני מפגר, אז אני לא מסוגל

לקלוט ציניות מה בדיוק הצחיק אותך בהצגת אכילת החזיר והסושי שלו? אני מאחל לך חיי בריאות וכבוד המשפחה כמו בתרבות היפנית.

צודקת ב100 %

מטרת חוקים אלו (למרות שעל רבים מהם אני חולק), אינה לגרום לך לקיים מצוות. הרי אם לא תסעי באוטובוס תסעי במונית, ואין לאף אחד יכולת (או רצון) לשלוט באופן שבו את מחליטה לחיות את חייך (גם אם אני חושב שאת עושה טעות). מטרת החוקים היא לשמר את אופייה היהודי של המדינה. אין לנו ארץ אחרת ואנו רוצים לשמור על ייחודה. שאוטבוסים מטעם המדינה ה´יהודית´ ייסעו בשבת צורם וכואב לרבים מאזרחיה. לגבי נישואים וגירושים הבעיה היא גם הלכתית ואם תרצי אני אכנס לזה. בכל מקרה הרעיון הוא שאף אחד לא מנסה לכפות עלייך אורח חיים, אבל בהחלט ישנו מאבק על אופייה הציבורי של המדינה.

nirdagan

New member
לא רוצים לכפות אורח חיים?

תגיד לי אתה חי במדינת ישראל?

begone

New member
ילדון, פקח עיניך אל המציאות

"שאוטבוסים מטעם המדינה ה´יהודית´ ייסעו בשבת צורם וכואב לרבים מאזרחיה" א) אוטובוסי אגד ודן אינם שייכים למדינה, אלא לקואופרטיב עצמאי ב) כל המוניות במדינה נמצאות בפיקוח משרד התחבורה ג) שכחת מליון מוסלמים, רבע מליון נוצרים ועוד עשרות אלפי דרוזים. להם אין רגשות? הם לא אזרחים? להם אין דתות? ד) בארה"ב חיים יותר ממליון חרדים אדוקים והם מסתדרים יופי עם תחבורה ציבורית בשבת ה) אם אתה רוצה לדבר על ´צרימה´ או ´כאב´, אז תדע שגם לי מאוד ´צורם´ ו´כואב´ שאין תחבורה ציבורית בשבת. האם ה´כאב´ וה´צרימה´ שלי אינם חשובים לך? לא, כי אתה מפלה בין דם לדם. ו) מתי לאחרונה התמודדת מול המציאות? "הרעיון הוא שאף אחד לא מנסה לכפות עלייך אורח חיים, אבל בהחלט ישנו מאבק על אופייה הציבורי של המדינה" ברור שיש כפייה. מה שקורה במדינה זו מלחמת דת קלאסית. אני לא מפחד להודות בכך, וברור לי שאתה מיתמם.

מדינה יהודית

המדינה פה היא יהודית. ככה היא תמיד תהיה ומי שלא טוב לו עם זה יש עוד כמעט 200 מדינות אחרו בעולם (כולל ארה"ב על מיליון החרדים שלה). בהחלט, ברגע שאתה חי עם אנשים יש כפייה. פרסומות של בחורות ערומות כדי למכור צמיגים לאוטו למשל, הם כפייה כשהם נמצאים במקום ציבורי. בכל מקרה אני מסכים אתך שהמצב הקיים לא טוב ושדרושים פתרונות יצירתיים, רק רציתי להבהיר שלא שמירת תורה ומצוות היא מטרת החוקים האלו (זאת הייתה שאלתה).

begone

New member
לא ברור בכלל

"המדינה פה היא יהודית" לא יכול להיות שהמדינה היא יהודית, אם שליש מאזרחיה איננו יהודי. זה דבר והיפוכו. זה כמו שתגיד: זה משולש לבן, למרות שחלק ממנו שחור. "ומי שלא טוב לו עם זה יש עוד כמעט 200 מדינות אחרו בעולם" אף מדינה בעולם לא תהיה מוכנה לקבל מליון וחצי אזרחים ישראלים. "פרסומות של בחורות ערומות כדי למכור צמיגים לאוטו למשל, הם כפייה כשהם נמצאים במקום ציבורי" אין בישראל פרסומות כאלה, וגם לא בארה"ב. "בכל מקרה אני מסכים אתך שהמצב הקיים לא טוב ושדרושים פתרונות יצירתיים, רק רציתי להבהיר שלא שמירת תורה ומצוות היא מטרת החוקים האלו" תלוי באילו חוקים מדובר.

דוד170

New member
האם בשאלה שלך את יוצאת מנקודת

הנחה שהתורה אמת או מנקודת הנחה שהתורה לא אמת?

nirdagan

New member
ההנחה היא

שכולם מסכימים ש 12345 ההוכחות שהבאת עלינו ברחבי הפורומים שתורה היא אמת הן כולן שטויות במיץ עגבניות. על זה מסכימים שומרי מצוות וחילוניים כאחד.

דוד170

New member
אם אתה אומר שהתורה ניתנה על ידי

אדם, איך זה שלא היה עוד מישהו שהפיץ תורה דומה?

oren*

New member
אולי לא היה עוד אדם שרצה לצאת טמבל?

ספריו של טולקין נמכרו במאות מיליוני עותקים בכל העולם ותורגמו לעשרות שפות כולל ניבים ערביים ואידיש - איך זה שלא היה עוד מישהו שהפיץ ספר דומה? טולקין ברא עולמות, המציא שפות על בוריין כולל ניבים וסלנג, יצר עמים שונים, מפות כוכבים, כשפים וקסמים. אולי הוא פשוט איחר את הרכבת? נניח והספרים שלו היו מתפרסמים שלושת אלפים שנה קודם היית חיי היום כמו אחת הדמויות בספריו.

פלסטיק

New member
אילווטר הוא אלוהים וטולקין נביאו

הוא לא איחר את הרכבת - בואו נאמין בו

nirdagan

New member
היו הרבה

גם הנוצרים והמוסלמים טוענים שהם מאמינים בתנ"ך, פשוט יש להם תוספות ופרשנות שהם הם הממשיכים האמיתיים של היהודים.

למעלה