שאלה (בעיקר לדתיים)

איילת1974

New member
שאלה (בעיקר לדתיים)

פעמים רבות נשאלה כאן השאלה, אם אלוהים קיים והוא זה שברא את כולנו בצלמו, מגוע אין הוא גורם לכולנו להאמין באופן אוטומטי?!, וכתשובה עניתם שהוא רוצה להעניק לנ את זכות הבחירה. אם האלוהים, שבו אתם כה מאמינים, רוהצ להעניק לנו את זכות הבחירה ושנגיע לאמונה ולקיום מצוות בכוחות עצמנו, מדוע אתם כופחם עלינו קיום של מצוות דת? מדוע אתם מכריחים אותנו להנשא כפי שאתם חושבים שהוא רוצה, שוללים תחבורה ציבורית בשבת וכד´.. אם האלוהים שלכם בכבודו ובעצמו נתן לנו את זכות הבחירה מי אתם שתשללו אותה

oren*

New member
ועוד שאלה (בעיקר לדתיים)

אם הדת קבעה שהחזיר חייה טמאה ומלוכלכת, כיצד הטכנולוגיה של היום רואה בחזיר המקבילה הגנטית הקרובה ביותר לזו של האדם? כרגיל, עוד שטות אלילית שמתגלה כלא נכונה, נראה מה יגידו כל אנשי הדת כשבגופם או בגוף יקירהם יפעם לב חזיר או תנקה את דמם כליית חזיר. בייקון להמונים.

Lu Tze

New member
טכנית אתה טועה

החזיר הוא לא בעל החיים הכי קרוה אלינו מבחינה גנטית, קופים למשל יותר קרובים אלינו מהבחינה הזאת, העניין הוא שהחזיר מספיק קרוב כדי לבצע השתלות ועדיף חזירים מאשר קופים. אבל בעיקרון אני מסכים איתך

oren*

New member
התכוונתי מבחינת התאמת איברים להשתלה

מבנה כלי הדם והאיברים הפנימיים של החזירים דומה מאוד לזה של בני האדם, כמו גם אחוז הקליטה הגבוה של איברי חזיר בגופם של בני אדם (בחלק גדול מהמקרים אף יותר מקליטת איבר של אדם אחר או איבר תותב מפלסטיק/מתכת). קל מאוד להתאים את המבנה הגנטי של חזירים כך שאיבריהם לא ידחו על ידי בני אדם עם סוגי דם שונים (מה שקורה היום שזורקים איברים טובים להשתלה). מעניין, כל כך הרבה יתרונות בחיה טמאה, חוץ מהבשר הטעים שלה.

החיה הכי קרובה לאדם מבחינה גנטית

היא כמובן היהודי החרדי, ואף היא אסורה למאכל, עקב כפייה דתית.

begone

New member
עוד משהו נחמד

הסושי, כידוע, הוא לא כשר. אבל תזונאים בכל העולם קבעו חד-משמעית שסושי הוא אחד מן המזונות הכי בריאים והכי טובים לאדם. ולא רק זאת - העם היפני הוא בעל תוחלת החיים הגבוהה ביותר בעולם (בין השאר גם בגלל האוכל המצוין שהם אוכלים). האם הדת היהדות מכריחה אותנו לאכול מזון לא בריא? בהחלט. האם הדת היהודית מונעת מאיתנו להאריך את תוחלת החיים שלנו? בהחלט כן. ולגבי החזיר - בשר החזיר איננו בריא. זה כבר ידוע. אבל איסור מוחלט על אכילת חזיר זו התעללות בבני-אדם.

vegi force 1980

New member
ואני שואל

למה סושי לא כשר?.. זה הריי דג! דגים זה כשר לא? יעני ראיתי השבוע סושי מדג סלומון אז מה לא כשר בזה? שהדג לא מבושל?? זה העניין? ד"א זה החזיר חיה טמאה ומלוכלכת דווקא מתאים לבניי האדם שהם גם חיות טמאות (ומלוכלכות)

איילת1974

New member
אין כ" קשר בין בריאות לכשרות.

עובדה ראשונה אתה הבאת לנו- הסושי. כמו כן סוס- אין הרבה הבדלים בין סוס לפרה (חוץ מהעניין הפסיכולוגי), אז שזה לא עניין של בריאות, אך אני רוצה לחזור לשאלתי הראשונה, שמיועדת בעיקר לדתיים. מאוד מעניין אותי מה הם חושבים על כך, ולכן אני אודה לכם אם שאר הדיון יתמקד בשאלתי הראשונית.

nissimhania

New member
דווקא יהיה לך קשה לעכל בשר סוס

ועוד יותר קשה לעכל את התשובה לשאלתך הראשונית.

איילת1974

New member
אז אתה טועה, ובגדול!

אין הבדל, מבחינת העיכול, בין סטייק סוס לסטייק פרה.

../images/Emo26.gif קודם כל שניהם טעימים מאוד

וכדאי לציין את זה. דבר שני, לא צריכים להכנס לתוך העיניין הזה בצורה כ"כ עמוקה לפי דעתי. המחזירים בתשובה מספרים, כי בקרינה אינפא אדומה, באמצע הלילה, במרכז אירופה נראה ע"פ כל מיני הוכחות כי החזיר מעלה גרה. אהא! אז עכשיו אפשר לדעת בוודאות זה בסדר לא לאכול אותו! סתם שטויות, זה כלל לא חשוב. הוכח, מעל לכל ספק, כי יש סתירות בתנ"ך, וסתירות בהלכה, ואין טעם ללכת לויכוחים מדעיים אודות תצפיות באינפא אדום באמצע הלילה, רק כדי לדעת שמנהג ההמנעות מאכילת חזיר מיותר. המחזירים בתשובה מספרים כי לחזות האלוהים אין מספר מצומצם של עדים, אלא 60 אלף! (ואני מקווה שאני לא מתבלבל טועה במספר
), משום שכל העם חזה במחזה הר סיני. א-ב-ל ע"פ חוקי ההלכה כל מי ש"עשה לו כל פסל או מסכה..." פסול מלתת עדות! אז הינה סתירה לדוגמא! תצפיות וניסויים ביולוגיים תורמים לאנושות כולה, אך אין טעם בהם רק אם נועדו לצורך הפרת תאוריות כאלו או אחרות המופיעות בספרי הקודש, שהרי הם קובץ של כתבי מתקופות שונות, ואין טעם לעקביות בהם. מי שהבין כי המנהגים הללו מיותרים לו, הבין. מיש לא, אני חושב שהדרך של הוכחות מדעיות לא תעבוד עליו. אנחנו מכירים את סיפור הדג, שלבסוף נמצא סוג שכזה. זה לא ממש עזר, חוץ מהפרחה של טיעונים של מחזירים בתשובה, שזה, אגב, טוב ויפה לכשעצמו. אותם החילונים שאינן בטוחים בשאלת הקיום עלולים להתבלבל מהדוגמאות היפות של המחזירים בתשובה, על כך שאלוהים הוא יודע כל, וחשוב להדגיש שחלק גדול מהן הופרחו. עבור אותם המאמינים בכך מגיל אפס, אני לא חושב עבודה מדעית תעזור, משום שבדר"כ החרדים אינם מאמינים כלל במדע המודרני, אלא כאשר הוא תואם להם. שנת לימודים מוצלחת לכולם!

pppliat

New member
בקשר לסתירות בתנ"ך

ראו הודעתי למטה (2-9-02 שעה 14:55). שתי סתירות בלבד, אבל מצאתי עוד כמה. אם מישהו מעוניין לקרוא...

oren*

New member
הסושי כמאכל הוא כשר וגם מוכרים סושי

ברשת פיקנסין שהיא רשת בבעלות דתית-חרדית. התוכן של הסושי יכול להיות לא כשר (שרימפס, סרטן, צלופח וכו...), למרות שברוב המקרים הוא בנוי מאורז + ירק כלשהו (אבוקדו, מלפפון, גזר) או דג סלמון כך שאין בעיית כשרות.

למעלה