קרבות בסיסטמה

SGRACIE

אני חושב שמקומך לא איתנו בקבוצה הנחותה שלנו. אני חושב שאתה כ"כ נחרץ בדעותיך שאתה אפילו לא מוכן לחשוב טיפה מעבר למה שאתה מאמין בו. אתה צודק!!!!!1 BJJ היא האמת האמיתית הטובה החזקה והיפה ובזאת אני קורא לסגירת השרשור המעצבן והלא מפרה הזה...

sgracie

New member
פורת השוכח סיסמאות

אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה, אני לא מתנשא על אף אחד להיפך, אני אפילו אומר שBJJ לא נותן מענה לריבוי יריבים, אך בד בבד אני גם טוען שאין אומנות לחימה אחרת שעושה זאת (ושוב אני אדגיש, ב-י-ע-י-ל-ו-ת). השרשור התחיל מנושא מסויים והתפתח לכיוונים נוספים תוך העלאת נימוקים והסברים לטכניקות (אם כי לא תמיד) אז להגיד שהשרשור לא מפרה זה קצת מטעה אני אשמח להווכח שאני טועה, אני מוכן להפגש עם כל מורה סיסטמה ולראות את התרגילים האלו, בקרקע והטפיחות שאמורות לעלף אותי, מבוצעות בהצלחה עלי, ותאמין לי שאז אהיה הראשון שכותב בפורום שבחים מפה ועד...

גרייסי שמע

עזוב אותך אחי אתה ניצחת מראש. בוא לא ניפגש ולא נוכיח ולא כלום וגם אל תכתוב פה כי אנחנו לא ברמתך הגבוהה של ההבנה וכנראה גם לא נהייה. יבוא יום ומישהו באמת יתעצבן עליך ותקבל פעם אחת פיצוץ כזה שתבין. אגב אני לא מאחל לך את זה אבל שמע לי בתור אחד שקיבל - זה יבוא לך ורק אז תלמד לכבד אנשים אחרים באשר הם.

ואני הייתי בטוח שקרב מגע היא השיטה הכי חזקה

ננדין

New member
אז זהו, שמאוד אפשר להתווכח על ה"עובדה" הזאת

ושלא תבין אותי לא נכון, אני חושב שקרב מגע היא שיטה מעולה והיא בטח לא בלון נפוח אבל יתרונה הגדול ביותר היא בהקניית כלים להתגוננות בזמן יחסית קצר... וחוץ מזה, הקרב מגע האזרחי והקרב מגע הצבאי/ביטחוני הם דברים שונים לגמרי... ואת הצלחת הקרב מגע בעולם אפשר ליחס לתדמית מעולה ושיווק נכון (כמו רוב השיטות שמצליחות כולל שלי...)

סיסטמתי

New member
אני לא חסיד שוטה...

...לפחות לא חסיד
כמו שאני מבין סיסטמה די ריבאקו, עבודת הקרקע משמשת למעבר בלבד, אתה לא ממש רוצה להשאר שם כי מישהו אחר שאתה לא רואה, עשוי לבעוט לך בלסת. אני חושב שזה מהותית שונה מהפילוסופיה של BJJ כמו שאני מבין אותה (להביא לקרקע כדי לסיים שם). לגבי שיתוף הפעולה, יש בזה משהו, אני חושב שזה כמו לשאול אקידוקה למה הוא מטיל את עצמו כשמסובבים לו את פרק היד - יש סבירות שזה יכאב יותר אם לא יהיה שיתוף פעולה. ויש גם תרגולים ללא שיתוף פעולה שמצטלמים פחות טוב. מורים לסיסטמה מביאים את הנטיות האישיות וההסטוריות שלהם לשיטה - יהודי כשר בשם דימטרי פורמן למשל, שבא מרקע של האבקות בקולג' שם דגש על קרקע. אתה בטח תגיד שזה חומר בסיסי ביחס לקוריקולום של BJJ ויתכן שאתה צודק. מאידך אם תסתכל על ה- MMA כמו שהוא נראה היום ב- UFC, רובם עושים גראפלינג מאוד בסיסי (ומעצבן לטעמי) ומשיגים יתרון ב- Ground & Pound, או איך שזה נקרא. הכל מגיע בסופו של דבר לחלוקת זמן בשיעורים ותמיד יש מקום ללמוד עוד. לדעתי, אם הפילוסופיה של סיסטמה אומרת שעבודת קרקע היא רק עוד מישור אחד לתנועה במרחב, אז שליש מהזמן צריך להיות מושקע בעבודת קרקע. אני למשל מרגיש הרבה פעמים על הקרקע דביל מוחלט וברור לי שזה קשור לכמות הזמן שמבלים שם. באשר לשאלה אם השיטה משמשת את הספצנז' או לא, והאם היא הומצאה במאה העשירית ועברה כשיטה סודית מאב לבן או שפותחה על ידי השמן והרזה בשעות הפנאי בפארק של סנט פטרסבורג - אני בטוח שלדגשים האלו יש מניעים שיווקיים, אבל תאמין לי שזה מטריד אותי כצבע מכנסיו המנומרות של המורה. יש דברים הגיוניים בשיטה, היא לא גורמת לפציעות למרות גילי המופלג, אני נהנה, וכמובן שהיא מאפשרת להגג הגיגים בפורום החביב הזה

crane

New member
למה ציפית?

זו הדגמה. תלמיד נמצא במאונט על ראש השיטה שלו, ברור שתהיה מידה כזו או אחרת של שיתוף פעולה. לפי זה לשפוט את השיטה? אני מאוד התרשמתי מהתנועה המשוחררת והרגועה של המורים האלה ביו טיוב, ומיכולת ההשתנות שלהם. אלה דברים שהרבה יותר קשה ללמוד מטכניקה כזו או אחרת.

sgracie

New member
לא הבנתם את טענתי לגבי שיתוף הפעולה:

יש לשתף פעולה בתרגיל שעובד רק בגלל שאין טעם להתנגד לתרגיל ש---עובד--- בזמן הדגמה מול תלמידים וייייייששששששש לשתף פעולה בהקשר של תרגיל שיעבוד רק על גופה, או במצב היותר גרוע, יריב שבקושי יודע קרקע, כי בלאנס בסיסי ינטרל את אותו תרגיל וישאיר אותך אובד עצות במצב בו באמת תדרש להגן על חייך ואתה על גבך.

sgracie

New member
סרטון אחד מני רבים:

http://www.youtube.com/watch?v=dE_4bRXATLc שימו לב לקטעים ב: 1:20 - ממש בולשידו 1:43 2:50 אני מאוד מצטער, כל מתאמני הסיסטמה באשר הם בפורום, אבל סרטונים כאלו הם מסוג הדברים שמוציאים שם רע לשיטה וגרמים לה להראות מגוחכת גם אם זה לא בדיוק מגיע לה. וזה לא סתם סרטון שצילמו באיזה מועדון זניח עם מאמן שאף אחד לא שמע עליו

אני חושב שאתה לא מבין

סיסטמה היא לא שיטה ספורטיבית. גם אין בה טכניקות. למעשה, מה שראית בסרטון זה לא סיסטמה, זה מה שמציגים לקהל הרחב בשביל שהם לא ידעו מה זה סיסטמה. כי זה סודי. זהו.

סיסטמתי

New member
...את האיין המוחלט...

אם אתה רוצה להגיע ריק לחלוטין לקרב, אתה צריך ללמוד משהו שהוא איין (לא ספורטיבי, לא שיטה, ללא טכניקות, ללא מטרה). באופן סמלי גם השם הוא כזה - סיסטמה (לא סיסטמה של משהו, לא סיסטמה על משהו, סתם סיסטמה). מורגש, שגם אתה אוהד סמטמה

sgracie

New member
בתור התחלה:

1:20 - לא הייתי עושה דבר שונה, כי זה כל כך מגוחך שאין איך להתחרות בזה. אני אגיד לך מה, תביא אדם שיוכל בטפיחה קלה על רקותיי או צווארי לעלף אותי כך וקנית לעצמך חסיד של השיטה לכל החיים. לגבי שני הקטעים האחרים, מכיוון שבעבודה אני לא יכול לצפות בסרטון שוב, ואני זוכר רק קטע אחד מתוך השניים (ולא זוכר אם הוא הראשון או השני) אז אני אתייחס לקטע מסויים בקרקע, כשוסילייב זורק את היריב שלו מהמאונט כשהוא אוחז בכפות רגליו: הוקים יבטלו לך כל אפשרות להצליח עם התרגיל הזה, התרגיל הזה גם לא יעבוד כאשר אינך חזק מספיק לדחוק (אני מתכוון ממש לדחוק=bench press) את היריב שלך מעליך, ועוד מכפות הרגליים. תשכב על גבך ותנסה להפעיל כוח ממצב שבו ידיך לצד מותנייך, מקבילות על הריצפה. גבי מה הייתי עושה במקום: אני עושה BJJ, אז תכתוב ביוטיוב mount escape ותקבל את התשובה

EranGoshin

New member
הבחור מהלינק למטה יכול לעזור לך

אם הנקודות לחיצה שלו http://www.combatpressurepoints.com/seminarpreviewvideoscombatpressurepointsprofessorstevestewart

סיסטמתי

New member
...ואולי לסיום?../images/Emo178.gif

לגבי ה- 1:20 - הוא לא מעלף אף אחד, והוא עשה את זה גם לי באחד הסמינרים, הוא פשוט נותן מכה קלה מאוד עם גב שתי אצבעות בחיבור של הלסת לאוזן, זה לא נוקאאוט, כי סיסטמה מנסה לא להיות הרסנית וזה בסך הכל שיעור, זו הדגמה שמערערת את שיווי המשקל ומפריעה, משהו כמו ברך לצלעות שכאתה בסייד קונטרול ממש לפני שאתה עובר לארם בר. מבחינת תחושה זו פשוט תחושה מאוד לא נעימה שמסיטה לך את תשומת הלב ממה שרצית לעשות (וזה כואב כמה שעות אחר כך). באשר לזריקה מהמאונט, זה ממש לא כוח ידיים, הוא לא דוחק אלא יוצר גל עם הגוף ואחרי שהרוכב מתרומם הוא מסיט את מרכז הכובד שלו עם הידיים. אם היו הוקים אפשר היה לעשות את זה גם בלי ידיים.

sgracie

New member
טוב, אז לסיום, הודעה אחרונה:

אם אתה רוצה באמת לדעת האם זה עובד או לא, תפוס מישהו שיודע קרקע של BJJ, תבקש שירתק אותך במאונט ונסה את התרגיל, צפה להיות מופתע... ואם זה לא מעניין אותך...

bmt29

New member
כן סיסטמתי צפה להיות מופתע!

בכל זאת מדובר בלוחם BJJ מיומן שמדבר כאן, אחד שהכניע לוחמי סיסטמה רבים וטובים! JB

למעלה