קרבות בסיסטמה

Tonjin

New member
באיזושי צורה נראה לי שדווקא אם מסתכלים על

סרטוני ווידאו (זהו הכלי הראשון שבו האדבוקטים של הבג'ג' אוהבים לנפנף כהוכחה ל"אולטמטיביות" של השיטה) אז נכון שבזירה הבג'ג'ניק בדרך כלל מנצח, אבל דווקא בסרטונים של קטטות רחוב ומועדונים למינהן לא זכור לי (אם כי אני באמת לא סמכות לכלום ובטח שלא לצפייה בסרטוני ווידאו - אבל בכל זאת עלו כאן כמה וכמה במשך השנים) אפילו אחד בהם ראיתי לוחם בג'ג' מכריע את הקרב ואפילו לא מישהו שמגן על עצמו בטכניקת בג'ג'..

sgracie

New member
אז תשאל את עצמך זאת: האם אתה יודע BJJ?

אם לא, איך תזהה כשתראה? ואם כן, אז אתה לא! כי יש הרבה סרטונים שכאלו מסתובבים להם ברשת: חפש ביוטיוב rickson beach fight ותקבל אחלה קרב רחוב (חוף ים) שבו שני הצדדים מגינים ותוקפים עם BJJ דרך אגב, הכלי הראשון שבו האדבוקטים של הBJJ אוהבים לנפנף בו הוא לא סרטוני ווידאו, אלא זירות ה-MMA, וזה נראה לי קצת יותר משכנע.

Tonjin

New member
נו, באמת.. ראיתי את הסרטון הזה ואני חושב שדי

ברור לכל מי שרואה אותו שמדובר ב"קרב זירה" מאורגן שבמקרה נערך על חוף-הים.... לגבי מה שנראה כמו BJJ, מבחינתי קרב שהוכנע בנניח שני ג'אבים וקרוס או בבעיטה למפשעה לא הוכנע בטכניקות BJJ... ולסיום, מה לעשות, אבל לרובינו הגדול והמוחלט זירות הMMA הן בפירוש סרטוני ווידאו...

sgracie

New member
??? אבל זירות הMMA הן לא פיקציה, איפשהוא

בעולם (רמז: ארה"ב נגיד) הן קרו באמת וצולמו ואז אתה רואה אותם בצורת סרטונים. אבל אני מנופף בפיסת מציאות, לא בסרטון של מאסטר בהטעייה. אני גם משתתף בתחרויות שכאלו אז לתחרות הבאה אני גם אזמין אותך אישית כדי שתראה שאני מנופף ב-אמת, ולך מה יש להראות? והקרב הזה לא היה קרב זירה, אתה ממשיך לכתוב ללא הבנה. התפתח שם ריב כתוצאה מחילופי דברים, שהפך לחילופי מהלומות על רקע יוקרה מקצועית, והם נלחמו ! עוד מעט גם תטען שה-UFC מבויים כמו הWWF שום הוכחה לא תספק אותך כי אתה בוחר להתעלם מהמציאות.

Tonjin

New member
תנשום עמוק ותרגע

אתה לא הראשון ולא האחרון שהשתתף בקרב זירה וזה לא הופך אותך לאלוהי ההגנה העצמית, רד מהעץ ושתה כוס מיים: גם אם השתתפת בתחרות זירה אתה לא מחזיק את האמת בכיס הקטן של הטייטס שלבשת שם... כן, גם אני יודע לכתוב בצורה מתנשאת ומזלזלת... אבל אני לא חושב שזה באמת מקדם את הדיון קרב שנערך בהסכמה מראש על זירה ששורטטה בחול הוא קרב זירה אפילו אם היו בו "חילופי מהלומות" (ואני חשבתי שבזירה משגרים צ'י...) שנית, אני מבין שלשיטתך כל סרטון שצולם בזירת MMA משקף מייד ובאופן בלעדי את המציאות וכל סרטון שנקלט באקראי ע"י עובר אורח עם מצלמה, או מצלמת אבטחה במעגל סגור או בצורה דומה לא... אבל עזוב, שום הוכחה לא תספק אותי, אני מתעלם מהמציאות, איך אני לא יכול לראות שכל הסרטונים האלו הם למעשה של "מאסטר בהטעייה"

sgracie

New member
אמרת שלא ראית, אז בבקשה:

חיפוש קצר בגוגל http://www.youtube.com/watch?v=kgZ6zjH8Vq8 ולגבי "אלוהי ההגנה העצמית", אני לא חושב את עצמי לכזה, אך אני כנראה מבין בזה יותר ממך, גם בזכות העובדה שאני נלחם בקרבות MMA. לא כתבתי בהתנשאות, אבל תחשוב מה שתרצה.

Tonjin

New member
מהטיעונים הלא-לוגיים והתינוקיים ששמעתי

(מה גם שהוא מבוסס על הרבה חוסר-מידע, הנחות מוקדמות וכשלים לוגיים) אבל שיהיה... בקשר לסרטון, ראיתי את הבג'ג'יק תופס את הבחור הגדול, לוקח אותו לרצפה ונתפס בגיליוטינה כזו שאם איש הקונג-פו היה רוצה הוא היה מקצר אותו בראש תוך כמה שניות.. חוץ מזה ראיתי קרב מאורגן, בו החברים של הבג'ג'ניק מקיפים או מסביב ו"מאבטחים" (אגב, מה התפקיד של הגבר בחזייה שהסתובב שם? זה משהו נפוץ בBJJ כי זאת פעם ראשונה שאני רואה משהו כזה), לא צריך לעשות קרבות MAA במגע מלא כדי להבין מה היה קורה אם הבג'ג'ונר היה לוקח את זה לרצפה במצב הפוך וכמה זה מומלץ להגנה עצמית במקום שהוא לא מגרש חנייה ריק מוקף בחברים שלך... שנית, גם את הסרטון הזה היה מראה משהו (והוא לא) הוא עדיין אחד מתוך עשרות שלא (היו כאן סרטון בעבר של טאקוונדוקה מנצח קרב MMA לדוגמא) כך שאני לא חושב שיש לא משקל כלשהו כהוכחה נגדית

sgracie

New member
אמרת שלא ראית, אז הראיתי לך. ואם אתה חושב

שבגיליוטינה הבחור מקונג פו היה יכול לקצר אותו בראש מהמצב הזה אז אתה ממש לא מבין כלום בקרקע, ומעכשיו אתה יכול להמשיך להתווכח עם עצמך

Tonjin

New member
מה, אי-אפשר לעשות גליוטינה מהגארד?

ובקשר להבנה שלי בקרקע, אתה עשוי או שלא עשוי להיות מופתע - מה שכן ברור זה שאמירה כזו וללא הסברים נוספים לא מוסיפה לך כבוד או מוציאה אותך חכם יותר.

sgracie

New member
ההסבר הטכני לאמירתי:

מהמצב הנ"ל, זה שאתה על גבך ותופס בגיליוטין אתה נתון לחסדיו של יריבך במידה והוא יודע BJJ(לא רק BJJ, אבל גם). אתה פתאום בא ושואל על גיליוטינה מהגארד, אך מה זה רלוונטי שאפשר לעשות אותה מהגארד כשבמצב הנ"ל הוא שוכב על הגב ויריבו עליו במאונט? שאל כל מאמן BJJ והוא יסביר לך: אתה במצב ביש (בתור הלוחם שלמטה) ואני יודע שאתה מתאמן ב-BJJ, חגורה כחולה, נכון? אז על סמך הכחולה שלך ומה שאמרת על המצב בקרקע שבו אתה על הגב, תופס מישהו בגיליוטין ויכול לתלוש לו את הראש קבעתי שאתה לא מבין קרקע. אגב, לא מחפש להוסיף לעצמי כבוד או להציג עצמי כחכם יותר ממך, אני פשוט חולק איתך קצת ידע, שלא תתפוס בטעות מישהו במצב הזה ותהיה בטוח שאתה בעמדת יתרון.... יכול להוביל לכיוונים לא נעימים

Tonjin

New member
אתה צודק, אתה צודק - פאדיחה שלי...

ראיתי את הסרטון פעם אחת ובחצי-עין, משום מה הייתי משוכנע שהוא היה בגארד.

zoti

New member
גליוטיה מהגארד - עובד

גליוטינה על מישהו שנמצא במאונט עליך - לא עובד בכלל. הדבר היחידי שאפשר להשיג מכזה מצב זה אולי להפוך אותו אבל זה לא יעבוד נגד מישהו שיודע מה שהוא עושה.

רגע

אם תפסתי גיליוטינה ביד ימין, אני לא יכול לנעול לו את רגל ימין ולתפוס את יד ימין שלו ביד שמאל הפנויה שלי, ולעשות אומפה מעל כתף שמאל?

zoti

New member
לא הבנתי מה אתה מנסה לעשות

אם אתה רוצה לזרוק אותו מעליך כשהוא במאונט ותפסת את הראש אז למה לתפוס את הרגל? זה ימנע את ההטלה שלו מעליך.

אני רוצה לתפוס את הרגל בצד שאני מגלגל אליו

שלא יוציא רגל וימנע את הגלגול. רק לתפוס אותה עם הרגל שלי

zoti

New member
לדעתי, לא יעבוד. הוא ישתמש ביד בשביל למנוע את

הגילגול. אתה צריך לזרוק אותו מעל לראש שלך. לא הצידה. תפיסת הרגל עובדת כשאתה גם מנטרל את היד באותו צד. במידה ותפסת את הראש, הדבר היחידי שאני מכיר שעובד הוא אומפה תוך כדי אחיזת הראש. עם קצת מזל ותיזמון אתה מגלגל אותו ונוחת במאונט כשהראש תפוס בגיליוטינה. במידה והוא מנסה למנוע את הגילגול אני אוהב להכניס לפחות רגל אחת בין הרגלים שלו בזמן האומפה הראשונה ואז להשתמש בה כשאני מפעיל לחץ על הראש, להרים אותו בעזרת הרגל ושוב לנחות במאונט. כל זה טוב ויפה כל זמן שעבודת הקרקע שלו לא חזקה כי מי שיודע איך להיחלץ מאחיזת הראש שלו כשהוא נמצא במאונט יצא מזה די בקלות.

sgracie

New member
יש עוד דרך

תוך כדי שאתה תופס את ראשו והוא מתחיל להשתחרר אתה מחכה לרגע שבו ראשו "קופץ" אל מחוץ לאחיזה. באותו רגע ממש אתה שולח שתי ידיים ישרות לאיזור הבטן התחתונה ודוחף בכוח תוך כדי הוצאת ישבן לצד הנגדי (לפעמים טוב להוסיף גם הומפה). כשהראש יוצא מהאחיזה יש רגע קצר שבו היריב שלך עוד בתנופה כלפי מעלה\אחורה, וזה זמן טוב לדחוף אותו לאותו הכיוון.

nitzano

New member
בטח

ערמת ילדים, ערמת ילדים........... כיתה ב' יאללה מכות יאללה, מישהו ימות אינשאללה

למעלה