קרבות בסיסטמה

sgracie

New member
אני לא יכול שוב להתמודד עם הנחות הבסיס האלו

כל פעם חוזרים איתכם לאותן הטענות תמיד הכל אצלכם או היפותטי כי זה לא מוסרי להלחם ברחוב, או רק עקרונות כי אין לכם משהו פרקטי להראות, או אסים שאתם שולפים מהשרוול כמו ריבוי היריבים (ואין לכם משהו יותר טוב להציע כנגד לסיטואציה הזו, אז פשוט תעזבו את זה כבר). הנחת הבסיס היחידה שאני מוכן לקבל היא שאני יודע שליריב אין נשק, קר או חם. וגם במצב זה, גם אם אתה מומחה בלוחמה נגד אותו נשק, יש ליריב יתרון משמעותי.

אלישיר

New member
בלי קשר לויכוח של MMA VS TMA.

בעזהי"ת עבודה על מתקפה קבוצתית, היא טכניקת עבודה בדיוק כמו שקלינץ' היא טכניקה, או קרקע, או כל דבר אחר. הווי אומר, אתה יכול (תיאורטית לפחות), לקחת כל שיטה שבעולם, ופשוט להשקיע כחלק ממנה -בתרגול מול מתקפה קבוצתית. למשל: כתרגיל בסיסי להכיר מה בעצם הולך כאן ומה ההבדלים; לתחום ריבוע של חמש מטר רבוע, ולהציב בו חמש חבר'ה שמנסים לצוד אחד שישי, רק מה -בשלב בסיסי זה, הם צריכים ללכת כמו זומבים, בלי יכולת לעשות פניות חדות, ובלי להפעיל ידיים. אתה פשוט מתרגל להתחמק מהתנועה המרכזית של הגוף שלהם, ולהתחיל לשים לב לתנועה לכיוונך מכל ווקטור אפשרי, לראות איך אתה יכול לסבך את הזומבים עם התנועה שלהם תוך כדי התחמקות, וכו' וכו'. לא חושב שיש בעיה לחקור מתקפה קבוצתית לאור עקרונות ה-BJJ, פשוט צריך לחקור את הנושא, כי הוא נושא משל עצמו, כאמור. ובכל זאת: עבודת המרכז של האייקידו, למיטב אשר ראו עיני, פשוט יותר טבעית ויעילה כאן, כי היא מאפשרת לך לצאת מנתיב ההתקפה שוב ושוב ביתר קלות.

sgracie

New member
זו הבעיה, תרגול מול "זומבים" לא מדמה דבר

הדומה למצב אמת. אם באיזשהוא שלב העבודה הייתה מתפתחת לכך שה"זומבים" היו מתחילים להתנהג יותר ויותר כמו תוקפים אמיתיים, ניחא, אך אז היית רואה שאתה לא מתחמק מכלום, כולל עבודת המרכז של האייקידו. גם הדגמות אייקידו ראיתי בחיי, חי או בוידאו. תוקף אמיתי לא תוקף כמו שהם מדגימים ומתרגלים. גם אתה לא מבין את כוונתי: הייתי מת לראות איזה לוחם אייקידו/סיסטמה/קונג פו עושה קרבות אמיתיים ומנצח אותם בתרגילי הדגמות שלו, אלו שנראים כאילו הוא לא מתאמץ. זה היה מוסיף עניין לזירות MMA, זה בטוח.

אלישיר

New member
מרוב עצים לא רואים את היער.

בעזהי"ת אנא. אתה לוקח את הדברים חזרה אל ה-TMA VS MMA החביב עליך, ומתוך כך אולי לא קראת את דברי כמות שהם. תקיפה קבוצתית, אינה הכפלת התקיפה היחידית בטור לינארי. אפשר לומר שהנצילות של תקיפה קבוצתית פחותה ואף פחותה בהרבה מתקיפה יחידית. כשאתה תופס יריב לקראת הטלה -לא יקרה לך שפתאום יד אחת תתנגש בשניה. לעומת זאת אם שלשה חבר'ה ינסו לתפוס את אותה הנקודה -אפילו אם היא לא תזוז, יכולות להיות כאן התנגשויות בין המתקיפים, וכל שכן אם הנקודה שכולם מנסים להגיע אליה, זזה. בטח שראיתי וחוויתי תרגול יותר מתאגר משל הזומבים. אמנם לא בחמש על אחד, אבל אם לא כן, בשביל מה כתבתי זאת? לעניות דעתי, אפשר לקחת כמעט מכל שיטה, אופן עבודה מסויים. הרי זה כל הרעיון של ה-MMA; לא להצמד לקוריקלום של שיטה אחת, אלא לקחת את כל מה שעובד. כך גם כאן, כשדיברתי על אייקידו, לא דיברתי על כל המכלול שלה , ולכן לא אליו תתייחס בתגובה (אם אתה רוצה להגיב), אלא רק על עבודת המרכז והאגן שלה, שלעניות דעתי לוחם שיסגל לעצמו את יכולת התנועה והשליטה הזו באגן ובמרכז, ישדרג את עצמו לפחות בעוד צעד קדימה.

sgracie

New member
פה אתה צודק, אין ספק שעקרונות כמו עבודת האגן

שימושיים ויעזרו לך גם אם נחליט אחר כך לעבור לבלט אומנותי. זה בערך כמו שקופצים על חבל כדי לפתח קואורדינציית יד-רגל, לאו דווקא אפליקטיבי בקרב אמת אך משרת את המטרה הסופית ונחמד לראות תגובות ענייניות שלא מעלות שוב את הטענות הפופוליסטיות שנטחנו דק כמו ריבוי יריבים והנחות יסוד

אלישיר

New member
יציאה מנתיב ההתקפה.

בעזהי"ת התועלת שיש בעבודת האגן-מרכז של האייקידו, היא למשל ביציאה קלה מנתיב ההתקפה, כשאתה עדיין במלוא שיווי המשקל כאילו בכלל לא זזת מהמקום. בהחלט שימושי כנגד מישהו שקופץ עליך. וכאן, אתה מדבר באוויר. זה מעבר לים, שתקח איזה חודשיים שלש, ובין השאר תבדוק את הנקודה הזו. צריך להבין משהו על האייקידו כאמנות לחימה פנימית, ומתוך כך אולי תראה את הדברים אחרת: מוריהי אואישיבה, לא למד אייקידו. הוא לקח את כל מה שהוא למד, ועל גבי זאת, יישם את העקרונות שהוא הגיע אליהם בהמשך. גם אתה, בהחלט תגיע מתישהו לנקודה בה תראה שאת אותה תנועת BJJ שעשית באופן נוקשה ושטחי (יחסית. יחסית להיכן שתבין את מה שאתה עושה עכשיו -עוד עשר שנים ועוד עשרים), אפשר לעשות באופן לא פחות יעיל -אבל עם עקרונות "פנימיים".

אבל בלי ההנחות יסוד

זה לא אומר שפשוט הוכחת שBJJ היא אומנות הלחימה הכי יעילה לפייר-פייט?

אלישיר

New member
../images/Emo13.gif אני לא הוא, אבל אני כבר כאן...

בעזהי"ת א. כל שיטה שמעוניינת לבחון את עצמה בזירה, צריכה להעביר את תהליך הלימוד שלה דרך הזירה כבר מהשלבים המוקדמים ביותר, ולא כמקום בו לוקחים את המומחה וזורקים אותו בפעם הראשונה למים הקרים. ב. היות שקל מאוד להגיע לחביקה במצב יחסי כוחות שקולים, אמנות זירה שלא תכין את עצמה לנקודה הזו ולהשלכות שלה (קרב קרקע), כאילו לא עבדה על יכולת זירה, וחזרנו לסעיף א.

כן אבל

הBJJ נועד לפי מה שהוא אמר בשרשור זה( או בקודם, יש כאן כלכך הרבה מעברים מויכוח לויכוח שקשה לי לעקוב) לא לזירה אלא לרחוב, קרב רחוב שבו אתה יוצא מהנחה שיש לך יריב אחד והוא לא חמוש הוא פייר-פייט בת'כלס.

אלישיר

New member
פייר פייט, זה קרב טקסי.

בעזהי"ת זה זמן אני חושב להעלות לפורום מאמר קצת יותר מקיף, בנסיון לדון באב-נושא של כל זאת, ולכן יש בי קצת חוסר רצון להכנס לזה כבר עכשיו, אבל פטור בלא כלום אי אפשר. חלק מכללי הלוחם, צריכים להיות עורמה תמידית, פעולה מאחורי הקלעים, משחק ומניפולציה נפשית, ידיעה לבחור את שדה הקרב שעדיף לך ולא נוח ליריב שלך, עירנות להשתמש בכל אביזר שכן קיים ולא קיים באזור (החל מקופסת תבלין של פלפל שחור גרוס, וכלה בספרי צבע או תרסיס אקונומיקה שבדיוק מונח ליד במטבח של המסעדה), ומעבר לכל אלה גם המנעות מקרב שבו אינך מוכן ללכת עד הסוף -ומתוך זאת גם לקחת סיכון וכובד משקל בהתאם, וכמו כן גם יכולת נפשית לעצור לרגע ולהתבונן ממקום מנותק, ועוד ועוד. כל אלה, הם מעבר לטכניקה. אתה יכול לסגל לעצמך הלך רוח של "צייד-לוחם" (הפרימיטיבי), על גבי כל שיטת לחימה שלמדת, אבל בוודאי תוכל לראות את ההבדלים הגדולים בין קרב ספורטיבי ובין קרב לא ספורטיבי, עד כדי האמירה שלי ש"פייר פייט הוא קרב טקסי". קרב טקסי הוא קרב רחוב?!

BJJ דבר אחד, קרבות זירה דבר אחר

לפי דברי העוסקים ב-BJJ, בשיטה יש עיסוק רב בהגנה עצמית שלא בזירה, כולל נגד נשק. לעומת זאת, עבור מי שמתרכז בקרבות זירה, אין שום צורך לעסוק בלחימה נגד נשק - זה בזבוז זמן מבחינתו. שוב, חוזרים לענין הנחות המוצא.

Tonjin

New member
כמעט בכל שיטה שהיא מעט עתיקה בהחלט יש

התיחסויות לריבוי יריבים וניסיון להקניית יכולות בתחום, כמו גם כמעט בכל שיטה שהיא מודרנית ומוכוונת הגנה עצמית.. אם אתה הולך לטעון שההתייחסויות האלה הן בד"כ מועטות מידי ולא מתורגלות מספיק אז כנראה שלא נהיה בוויכוח ממשי, אבל גם התייחסות כזו היא מן הסתם יותר מכלום....

Zegdel

New member
מול מספר יריבים

אסור לך להיות מכותר >>> אתה חייב לשמור על תנועה מתמדת >>> אתה לא יכול לרדת עם מישהו לרצפה, כי אז אתה נייח >>> BJJ לא יעיל במקרה הזה, פרט להטלות מאוד מאוד זריזות. אגרוף יכול להיות יעיל מאוד כנגד מספר יריבים

Tonjin

New member
אתה שם למעגליות של הטיעון שלך...?

הלוחמים הטובים בעולם (בזירות) לא עושים קרב-מגע ומנצחים באמצעותו (בזירות) מה אתה יודע?, הרוכבים הטובים בעולם (על אופנוע) לא מצליחים לנצח בעזרתו במירוצי פורמולה-1... אתה מסתכל על הטובים בלוחמי הבג'ג' והמואי-טאי בזירה ומתפלא שהם לא עוסקים בקרב-מגע? מעניין איזה מסקנות ניתן להסיק מזה?

sgracie

New member
לא... אני מסתכל על לוחמי ה-MMA ומסיק

מהעובדה שאין שם לוחמי קרב מגע את המסקנה שקרב מגע זה לא כזה להיט כשמנגד עומד לוחם מיומן ב-BJJ ומואי טאי אותם רוכבי אופנוע לא טוענים להיות אלופי מירוצים-בכל-כלי-תחבורה, אלא "רק" אלופי מירוצי-אופנועים, לכן אין לי איתם בעיה. כן יש לי בעיה עם מי שיעשה... נגיד, קרב מגע, ויטען שקרב מגע זה ---ה---דבר בכל מה שקשור לקרבות רחוב

למעלה