קרבות בסיסטמה

sgracie

New member
שוב "מספר התוקפים אינו ידוע", יש שיטה שטוענת

לפיתוח יכולות להכניע מספר יריבים? אם לא, אז מה רלוונטי זה שלמשל BJJ לא נותנת מענה מתאים, או משאירה אותך חשוף לבעיה הזו? לגבי תכנות ליניארי, זוכר, ומקווה לשכוח

זקס11

New member
התהפכו היוצרות- עכשיו אתה מיתמם../images/Emo8.gif

קודם כל אתה מודה ש BJJ לא אופטימלית מול מספר יריבים. דבר שני, מאיפה לך שאין שיטה שכן נותנת מענה או מענה חלקי? הרי זה מה שסיסטמה ו קמ"י מתיימרים לתת. האם הם באמת עושים עבודה טובה? אינני יודע, בשביל זה יש פה חברה הרבה יותר מומחים. האם אתה רוצה לקרוא תיגר עליהם? בשביל זה צריך למצוא דרך לבדוק מה השיטה היעילה ביותר, ואיך מודדים זאת(בתקווה שזה אפשרי). רק תזכור שמדובר בבעיה לא סימטרית (מספר תוקפים מול מתגונן יחיד), כך שפתרון MMA הוא ממש לא בכיוון. דרך אגב, אהבתי את החתימה שלך.

sgracie

New member
לא כתבתי ש-BJJ אינה אופטימלית למצב , כן כתבתי

והתכוונתי שב-BJJ אתה לא לומד "טכניקות" שיהדפו מספר תוקפים. כי כל שיטה שתלמד דבר כזה בעצם מ***נת את המוח. שיטה שמתמודדת פחות טוב משיטה אחרת עם יריב יחיד תדע להתמודד יותר עם מספר יריבים? מעניין... לפי הלך הדברים בשרשור, בניגוד למה שאתם חושבים BJJ לא אומר: אתה בקרב רחוב --> שב על התחת --> תזחל לאט ובטוח אל יריבך --> נסה לשכנע אותו בנועם לרדת לקרקע אל תוך הטריאנגל שלך --> אם באים חברים שלו לעזור לו שכב על הגב ותתגלגל תוך כדי שבועטים בך, לך תדע, בסיסטמה הגלגולים האלו ממש מפילים אותם

bmt29

New member
ציטוט:

"לא כתבתי ש- BJJ אינה אופטימלית למצב, כן כתבתי והתכוונתי שב-BJJ אתה לא לומד "טכניקות" שיהדפו מספר תוקפים. כי כל שיטה שתלמד דבר כזה בעצם מ***נת את המוח." האמנם? מעניין מאיפה הבסיס לנחרצות הזאת? האם הוא נעוץ בניסיונך העשיר של עשרות שנות מחקר על אומנויות הלחימה בעולם? חשוב פעמיים לפני שאתה קובע קביעות. JB

bmt29

New member
או איסאי?

אבל רק רצוי להדגיש: המשותף לשתי אומנויות הלחימה הללו הוא בחוסר ה"טכניקה" כנגד מספר יריבים (סיסטמתי תקן אותי אם אני טועה). סיסטמה ואיסאי מבוססות עקרונות. לא תמצא שם תרגיל ספציפי ללחימה במספר יריבים אלא לימוד של עקרונות שמאפשר לך לעשות זאת בהתאמה למצב הנתון. JB

סיסטמתי

New member
מעניין מאוד...

לא שמעתי על זה קודם, אבל אם אתה מתכוון לאיסאי הזה, אז הוא זז יפה מאוד! אני מאמץ את תרגול התנועה שלו בחום, במיוחד שאפשר לבצע את זה בדיסקוטק בלי שיחשדו שאתה בעמידת מוצא

zoti

New member
כל הכבוד!

הצלחתם להוציא את זה מהקבר. דעתי האישית היא שהשיטה הכי טובה ללחימה ביותר מאדם אחד היא אגרסיביות. פשוט להתפרע עד שאחד מהם נופל והשאר נרתעים. לצערנו, זה לא דורש אימון אלא אופי. איך אמר בראד ביפ בסרט "THE MEXICAN" (אל תתפסו אותי במילה. אני לא זוכר בדיוק) "אולי אני אמות היום אבל מישהו פה הולך הבייתה בלי ביצים". ביום שאני אראה מישהו נלחם (באמת. לא בהדגמה) נגד מספר יריבים ומנצח ע"י שימוש באמצעים שהעמידה לידיו השיטה שאותה הוא לומד אני אוכל להצביע עליה כשיטה ללחימה נגד יותר מיריב אחד. עד אז הכל זה תיאוריה.

Zegdel

New member
ביקשת-קיבלת

בסרטון המצורף אנו רואים את הסקייטר מייק ואללי נלחם ומנצח ארבעה אנשים. הוא לא מתגונן, הוא פשוט נכנס. בכלל, הבנאדם הזה הוא לוחם מלידה, לדעתי.

zoti

New member
כבר היה כאן לפני כמה שנים

וזה בדיוק מה שאני מתכוון אליו. מייק ואלי נלחם יפה מאד נגד 4 אנשים. הוא למעשה תוקף אותם ראשון ונראה שהם אפילו לא רוצים להילחם אבל מאד יכול להיות שהוא גם מקדים תרופה למכה.

ננדין

New member
לדעתי זה סרטון לא משהו בכלל...

הוא יזם את התקיפה והפתיע אותם וחוץ מאחד אף אחד לא ממש ניסה להחזיר לו (היחיד שהחזיר לו והכניס אותו קצת לבלאגן קיבל דאבל לג די גרוע אבל יעיל...) אם כבר, אני מאוד מאוד אוהב את הסרטון הזה בהקשר של הגנה עצמית מול מספר יריבים: http://youtube.com/watch?v=NiDTUog_QuE (עוברים ללמוד רק אגרוף?) בסרטון הזה מודגם איך תנועה רגליים נכונה דואגת שלא תתמודד עם יותר מיריב אחד בו זמנית (תרגיל ראש המשולש?) תנועת רגליים יפה, איגרוף בסיסי ויעיל וכניסות/יציאות מטווח מאוד יפות...

Boogieman

New member
מצטרף לננדין.

נראה שהוא סתם מרביץ לכמה חנונים שפוחדים להחזיר. רק אחד ניסה להשיב מלחמה שערה, עוד שניים נעלמו מהפריים, ואחד השתפן אפילו מלתקוף מאחור. הסרט הטורקי, לעומת זאת, בית ספר!

sgracie

New member
ה - ל - ל - ו - י - ה !!!

בדיוק מה שאני טוען, אך היטבת לנסח זאת

וואו.. וואו..

איך הוא הוריד את החולצה.. ואתה חושב שהודגם פה BJJ? אני דווקא רואה פה קרב מגע. ושרון יראה פה סיסטמה מצויינת. ואני אראה כאןו גם ג'ו-ג'יטסו יפני.... אין כאן מגמהכ מכוונת ללחימה מסויימת. פשוט אגרסיביות מצויינת.

zoti

New member
הוא בכלל לא טוען שזה BJJ.

עמית, אתה נובח על העץ הלא נכון.

sgracie

New member
אה צודק, שכחתי להוסיף:שעובדת,ולא נראית מגוכחת

תסתכל על הסרטונים של סיסטמה בהקשר הזה ותבין שהדרך היחידה לנצח את אותם יריבים בו זמנית זה אם הם יסתכלו עליך ויקרעו מצחוק תוך כדי התגלגלות על הריצפה. לגבי איסאי, אני אשמח לראות במה מדובר כי מעולם לא שמעתי על זה. יש סרטונים ברשת? אפשר לינקים?

bmt29

New member
במצב בו אתה קובע את טיבה של אומנות לחימה

על פי סרטון באינטרנט כל העניין מיותר בעיני. אתה מכפיש פה אומנות לחימה ללא שום הצדקה או ביסוס מלבד "סרטון ביוטיוב". איסאי? לפי ההתנסחויות שלך כלפיי סיסטמה עושה רושם שיהיה זה טיפשי לתת לך לנתח "סירטון". אם זאת אתה מוזמן בחום לבוא לאימון ולראות. JB

amir_aikido

New member
בלי להתייחס לשיטות ספציפיות

לא רוצה להתייחס לשיטות ספציפיות, פשוט משום שאני לא מאמין שיש לשיטה את המשמעות שאתם שמים מאחוריה. אבל ביחס לאמירה: "שיטה שמתמודדת פחות טוב משיטה אחרת עם יריב יחיד תדע להתמודד יותר עם מספר יריבים? מעניין...|" התשובה שלי היא - בוודאי, כשהנחות הבסיס והיעדים שונים:
בזירה הקרב הוא עד לנצחון חוקי על היריב, אם נשנה את היעד לבריחה מהמקום, הכלים האופטימליים ישתנו.
בזירה ההנחה היא שהיריבים ואתה שקולים, אם נשנה את ההנחה ליתרון שלך בידע על ולו על חלק מהיריבים, גם זה ישנה את הפתרון הרצוי. האמנות שאנו לומדים משפיעה מאוד על הטקטיקה שלנו. כבר סיפרתי יותר מפעם אחת על כך שבמשחקי הסימולציה שהיו בטקוואנדו, גיליתי שההתנהגות שלי היתה מכוונת טקטיקה ואסטרטגיה הרבה יותר מתוחכמת מזו שהיתה לאחרים שלא היה להם נסיון דומה. אמיר

למעלה