קרבות בסיסטמה

john woo

New member
קרבות בסיסטמה

השאלה מופנית לעוסקים בסיסטמה. האם אתם מתרגלים קרבות חופשיים ומה אופיים?

סיסטמתי

New member
סיסטמה אינה שיטה ספורטיבית...

ובתור שכזו אין בה קרבות חופשיים. אני מניח שכשאתה כותב קרב חופשי, אתה מתכוון לקרב בסגנון של MMA, פנקראס, וואל-טודו וכו'. במקרים כאלו גם הקרב למרות שהוא "חופשי" הוא מתנהל במסגרת של חוקים וכללים ספורטיביים שיש להן שתי מטרות: 1) למנוע ככל האפשר פגיעות קריטיות מהמשתתפים. 2) לגרום הנאה לצופים בקרב. 3) להראות עליונות של אחד היריבים. באופן אישי, אני לא נגד קרבות חופשיים במסגרת הוכחת יכולת אישית ובדיקת מציאות בתנאי לחץ של המתאמן עצמו. זו גם התפיסה ששמעתי בסמינר עם ולדימיר וסילייב. אבל אני אישית מתנגד להכנסת קרבות חופשיים במסגרת שיטה או א"ל פראקטית כמו סיסטמה, מהנימוקים הבאים: 1) א"ל צריכה בראש ובראשונה לדאוג לבריאות המתאמנים, ברגע שמתחילים לבצע קרבות, אפילו מבוקרים, היכולת להמנע מפציעה מצטמצמת מאוד. המשמעות של פציעה במקרה הטוב, היא בדרך כלל הפסקת אימונים לתקופה ומכאן שנעצרת ההתקדמות האישית של המתאמן. 2) א"ל קשורה קשר הדוק לבניית הרגלים ותגובות, ברגע שמתחלים להוסיף כללים לקרב, לדוגמה: "לא תנקר עיני יריבך" או "לא תחבוט באשכיו". ההרגלים במצבי לחץ משתנים ופתאום אדם מאומן יכול למצא את עצמו עושה שטויות במצבי לחץ - כמו למשל הדוגמאות שעלו בפורום, לגבי ירידה לקרקע במצבים של ריבוי יריבים או החמצת הזדמנויות שפשוט אינן רלוונטיות בזירה. 3) תרגול א"ל צריך ללמד א"ל, כאשר מתבצע קרב חופשי, הערך הלימודי מבחינת הלוחם הוא מה מידת ההפנמה של השיטות והעקרונות שלמד בתנאי לחץ, זהו מעין מבחן אבל היכולת ללמוד ממנו לגבי השיטה היא קטנה...במיוחד כשהיריב גדול
4) אחד מהדגשים בסיסטמה הוא עבודה מול ריבוי יריבים. קשה עד בלתי אפשרי לנהל קרב חופשי כזה בלי צוותים צמודים של זק"א. 5) כאשר השיטה מתחילה לכלול קרבות חופשיים, השיטה משתנה ומתחילים להתפתח דיאלקטים שמכוונים למטרות קרביות, למטרות שיטור ולמטרות ספורטיביות, זה מגדיל את המורכבות של השיטה וכשהמורכבות של השיטה גדלה, האפקטיביות שלה יורדת. 6) המטרה בסיסטמה היא לנהל את העימות במינימום נזק לך וליריבים, כל שאיפה להוכחת עליונות אינה מועילה, מכיוון שבמצבי אמת, תתכן העדפה לניתוק מגע ללא נזק, ולא להכרעה כששני היריבים מדממים זה על זה HIV לרוב. בסיסטמה מתבצעים תרגולים שהם חופשיים, אבל העבודה מאוד מבוקרת, משתדלים להיות איטיים כדי ללמוד את התנועה ויש מעט מאוד פציעות למרות שאנחנו עובדים על משטחים לא סלחניים וללא מיגון. למעשה רוב הפציעות שלי עד כה היו "מקטות יחידניות"
ולא מאימון משותף (כמו לחבוט לעצמי בעין עם מקל, לתפוס כדור כוח עם הסנטר ושטויות נוספות). הפעם היחידה שפוקקתי צלע היתה באימון עם אמריקאי שהגיע אלינו עם רקע של אגרוף תאילנדי וגם זה בגלל בעיית תקשורת. לסיכום, אני בהחלט בעד קרבות חופשיים אבל לא במסגרת השיטה אלא כמבחן אישי לעצמך, ולכן גם אני חושב שהגישה הקלאסית של איתגור מאסטרים בקונגפו אינה מאתגרת באמת את השיטה אלא את "המומחה" בה בלבד.

סיסטמתי

New member
צחוק טוב לבריאות...

הברייקדאנס הזה נראה מגוחך כמו שפוש הנדס או סטיקי הנדס נראה מוזר למי שמביט מבחוץ. וכמו שמי שנתקל לראשונה ב- BJJ חושב שהתרגילים שם פותחו על ידי
לטנטיים
...

sgracie

New member
על עבודת קרקע אני יודע דבר או שניים

ובניגוד ל"מי שנתקל לראשונה בBJJ" אני יודע להעריך מה עובד ומה לא. יש שני מאסטרים שסרטונים שלהם מעטרים את יוטיוב, רזה ושמן, אחד מהם ראיבקו, ואת שמו של השני אני לא זוכר. אז בסרטונים של הרזה הוא הדגים תרגילי קרקע שנראה שהבן זוג שלו לתרגיל משתף איתו פעולה. אז כמו עם המעללים של אורי גלר, אני יאמין כשאחווה את זה על עצמי (מה שכנראה לא יקרה כי רוב הטכניקות שהוא הראה לא יעבדו על מישהו שיודע קרקע, ואני יודע קצת) עדיין, תמיד הייתי סקרן לגבי סיסטמה, כי מצד אחד הסרטונים הללו ביוטיוב לא עושים לשיטה שירות טוב, מצד שני הספצנאץ משתמשים בה... אולי זה כמו קרב מגע אצלנו שלא עומד במבחן התוצאה אבל יש סביבו הייפ היסטרי.

ננדין

New member
לא הייתי אומר שקרב מגע לא עומד במבחן התוצאה..

אתה מכיר שיטה יותר טובה ללמד אנשים להתגונן בכמות שעות כל כך קטנה? (והתשובה היא עוד שעות...) כל הקטע של קרב מגע היא שביחס לזמן שלומדים אותה, מקבלים תוצאות מאוד טובות... לצבא האמריקאי יש יותר זמן (=כסף) ולכן הוא מאמן את החיילים שלו בBJJ, איגרוף, האבקות וFMA... אגב, לא הייתי מהמר על זה שהספטנאז באמת משתמשים בסיסטמה...

sgracie

New member
הקרב מגע מזמן יצא את כותלי צה"ל והפך לשיטה

כמו קראטה, ג'ודו וכו'. כזו שאנשים באים באופן קבוע להתאמן יומיים-שלוש בשבוע במשך שנים. לא המקור הכי מהימן אבל עדיין מספק http://en.wikipedia.org/wiki/Systema

ננדין

New member
כמה ציטוטים משם:

"Systema is often advertised as being a martial art employed by some Russian Spetsnaz units" There were and are a number of different combat arts trained throughout Russian special forces units, and Systema is only a minor one. ולגבי קרב מגע, אני חושב שעדיין, קרב מגע באזרחות מאפשר למידה מאוד מהירה יחסית של כלים להגנה עצמית, זה לא אומנות שיש לה את הכלים להתמודד בקרב MMA... להגנה עצמית בידיים ריקות אני מעדיף BJJ+מואי תאי/איגרוף, אבל גם קרב מגע מתאימה לא רע למטרה הזאת...

זקס11

New member
כשאתה אומר אצלנו אתה מתכוון לכדור הארץ?

עובדה שאין להתווכח איתה היא שקרב מגע מהווה שיטה מובילה בהכנת יחידות ביטחוניות ברחבי העולם. אני לא מאמין ששיטה שהיא רק בלון נפוח הייתה מצליחה כך. אני מתעתד להתחיל ללמוד קרב מגע בקרוב גם בגלל שזה קרוב למקום מגורי, וגם בגלל שהשיטה הזו מסקרנת אותי. אני מניח שתוך כמה חודשים אוכל לקבל רושם יותר מלא על השיטה.

sgracie

New member
אני אתווכח עם העובדה הזו, תביא הוכחות לכך!

ותגדיר מה זו שיטה מובילה

sgracie

New member
ישראל היא ממש מרכז העולם! מאמנים באותן יחידות

גם איגרוף, BJJ ועוד, אז איך אתה יכול להסיק משהו רק על קרב מגע? בזירות ה-MMA לא זכור לי שראיתי מישהו עושה תרגילי קרב מגע ומנצח בזכותן. בינתיים הלוחמים הכי טובים בעולם לא עושים קרב מגע, אפילו אלה שקצת פחות טובים מהם, וגם אלה שקצת פחות טובים מאלו וכן הלאה... בכוונה אני מתייחס לזירות הללו ולא לרחוב, כי ברחוב, בתור לוחם מיומן ולמוד שיטה כלשהיא, יש סיכוי גבוה שיריבך חסר כל הכשרה בא"ל אך בזירות ה-MMA יריבך מיומן והקרב מסמלץ בצורה הכי קרובה שיש קרב רחוב, בטוח יותר קרוב מכל תחרות קרב מגע, איגרוף תאילנדי, סיסטמה , קונג פו, השרדות וכו'. בשנות ה-90 (ועדיין קצת היום) הרבה אנשים בארצנו הקטנה ("פשוטי העם" - אלה שלא התאמנו כלל באומנויות לחימה) היו בטוחים שאין על קראטה, כנראה פועל יוצא של כל סרטי הקראטה, קונג פו, נינג'ות וכו' (שקוטלגו כולם תחת "קראטה" בשל חוסר הבנה). אני זוכר איך אבי דחף אותי ללמוד קראטה כאילו זה יהפוך אותי לאיזה גיבור על. האם מכך יכולנו להסיק משהו לגבי יכולתה של השיטה לקרבות אמיתיים? האם היינו צודקים במידה והיינו עושים זאת?

זקס11

New member
כמה מילים

תראה כפיר, אני לא מתכוון לחפש הוכחות לדברי. זה פשוט רושם שהגעתי אליו. שאנשי הקמ"י יעשו את העבודה הזו. בכל מקרה, אני מניח ששיטה זו שואפת להגיע לאפקטיוויות גבוהה ברחוב תוך מינימום מאמץ. הנחות היסוד ב MMA הן שונות לחלוטין, לכן נדרשות שיטות שונות. אני יכול להבטיח לך דבר אחד- אם השיטה הזו לא תהיה אגרסיבית מספיק, ולא תספק לי full-contact , אני לא אשאר שם.

sgracie

New member
תבין, אתה לא יכול להשתמש ב"עובדות" ולא להוכיח

אותם כשתדרש לכך, כי זה מציג אותך כחסר הבנה בנושא עליו אתה מדבר מה שבטוח, מאחל לך שתהנה באימונים האלו מהן הנחות היסוד ב-MMA ששונות בשיטות אחרות? הרי MMA אינה שיטה, אלא זירה שאליה יכולים להכנס ולהתחרות מתאמני ---כל--- השיטות

זקס11

New member
כתבו את זה קודם לפני, לא משנה....

זירות ה MMA הן מול יריב אחד ללא כלי נשק. זמן האימונים לזירות אלה הוא משרה מלאה, והמטרה היא להכניע את היריב לפי הכללים. האם אתה יכול לומר שכלים אלו יתנו את המענה הטוב ביותר ברחוב, כאשר מספר התוקפים הוא לא ידוע, וסוגי הנשק שלהם הם לא ידועים? אינני יודע אם קרב מגע, סיסטמה או כל שיטה אחרת הן האופטימליות לסביבת רחוב, אבל להסתמך על פתרון אופטימלי שמתאים להנחות אחרות הוא שגוי מיסודו. אני מניח שבטכניון למדת תכנות ליניארי (או שרשרות מרקוב). אם אתה עדיין זוכר את התחום, הרי אתה בוודאי זוכר כי הפתרון האופטימלי יכול להשתנות כאשר הנחות היסוד משתנות.

למעלה