קסטרו מגעילים!

אני לא זאת שהגיבה לך קודם...

אני לא ידעתי על קיומך לפני שהגבת להודעה שלי, אז אני ממש לא מבינה על מה את מדברת. בכל מקרה, לדעתי תעשיית הפרוות לא יותר חמורה מתעשיית העור. הסיבה שבגללה עושים כזה רעש דווקא על תעשיית הפרוות ולא על תעשיית העור, היא שתעשיית הפרוות בעלת קהל קונים יותר מצומצם, והרבה יותר קל להשמיד אותה בארץ - זו הסיבה שבגללה את שומעת את הרעש הגדול על הפרווה ולא על העור. אני אישית יכולה להבין את שיקול הדעת - לאחרונה התחילו הרבה מותגים למכור פרוות, ואנשים שאיכפת להם פשוט לא רוצים שזה יתפשט בארץ ויהפוך למוצר שכיח כמו עור. ולסיכום, תעשיית הפרוות לא יותר גרועה מתעשיית העור, פשוט עושים עליה יותר רעש.

kakaman1

New member
יש לי תשובה..

אי אפשר לצאת נגד כל דבר שמשלב בו שימוש בחיות, אם זה מזון או פריטי לבוש כגון נעליים וחגורות כי איפשהו קיימת חירות הפרט, וכל אחד חופשי לבחור לעשות מה שמתאים לו, אבל יש דברים מיותרים שמכעיסים. ובמקרה הזה שימוש בפרווה בארץ בעלת אקלים חם כמו ישראל הוא לא מוצדק. בשביל וסט מיניאטורי או צווארון קטן אין הצדקה לפשוט את עורן של חיות, ואני בטוחה שאם הפרוות הללו יוחלפו בפרוות סינתטיות, רוב הנשים אפילו לא יחושו בהבדל. ואין כל קשר לאיכות, כשמדובר בחברה מכובדת אני בטוחה ששום דבר לא יתפרק, גם אם יוחלף בחומר סינתטי. אני לא מבינה איך אפשר לתמוך בשימוש בפרווה אמיתית, מה קרה? פתאום כל נשות ישראל נהיו אנינות טעם? שכחנו מהמיתון? לכולכן יש מאות שקלים להוציא על בגדים מפרווה אמיתית? ובשביל מה בנות מגינות על פריטים מפרווה, שגם ככה לא יהיו באופנה שנה הבאה? אני חושבת שקסטרו מפגינה חוסר טעם ורגישות, במיוחד מאחר וזו חברה שפונה לנערות ונשים צעירות, והנושא הזה מעלה בעיות מוסריות ומצפוניות קשות. חבל שזה המסר שחברת אופנה מובילה בישראל בוחרת לשדר, אבל כל עוד הכסף זורם אני בטוחה שאין להם בעיה עם זה. אני בטוחה שכמות הלקוחות שקסטרו יפסידו מהעניין הזה ממש לא יזיק להם, וגם אם כן, הם יפצו על זה באמצעות הסניפים החדשים שהם הקימו באירופה, ובסופו של דבר זה המניע להכנסת הפרווה לקולקציה. מניע כלכלי קר ומחושב. בסופו של דבר הנושא ישכח וקולקציה חדשה ונטולת פרווה תמלא את מדפי החנויות, אבל אם הקדשתן זמן לקרוא את ההודעה הזו, אז אולי תנסו לעשות חשבון נפש קטן ולחשוב מה התועלת שעולה מהפרוות המסכנות האלה, ועד כמה באמת הייתן סובלות אם הייתן מתעטפות בפרווה סינתטית?

yardenbm

New member
לא מסכימה איתך

אז מה אם אנחנו מדינה עם אקלים חמים זה לא אומר שאנשים פה לא טסים או לובשים פרוות בארץ יאלה חייבים כל דבר זה עניין של דעה וכוח רצון יש אנשים שיכולים להסתדר בלי בשר או בלי נעלי עור ויש אנשים שזה נראה להם חסר טעם לוותר על הדברים האלה. חוצמזה שלצאת על קסטרו זה נורא נאיבי יש איזה מליון חברות בארץ שמיצרות פרוות ומעלי עור רק שבקסטרו זה יותר גלוי אז פתאום זה מפריע לאנשים. אי אפשר לעשות הפרדה בין לאכול בשר לבין ללבוש פרוות כל אחד מה שנראה לו נכון

munge88

New member
זה לא המקום?!

הפורום הזה, לפי קסטרו, נחשב הפורום שלהם...

Johanna1

New member
הוא לא. זה שהם שמו אותו באתר שלהם..

..לא עושה אותו שלהם.

ס א י

New member
ממ..אדידס ופומה הן חברות לא

ישראליות..קסטרו לעומת זאת אכן חברה ישראלית... את יכולה להגיד..להמ יצאתם נגד מקדולנד ולא נגד חברות אחרות.. כע..זה נכוון...אבל הרעיון זה להתמקד בחברה אחת..מקדולנד שלמשל מעודדים קפטליזם וציוולציה..מפזרים טונות של פסולת בשנה ורוצחת מליוני חיות....ראוי שיצאו נגדם... קסטרו...שבאה ומוכרת פרווה שרצחו את החיות בצורה אכזרית כל כך דורשת שיבואו נגדה!! ודרך אגב..זה בהחלט המקום!!! צריך שאנשים יהיו מודעים למה שקסטרו עושים..ולמי לפנות? מן הסתם לאלו שעוסקים ואוהבים אופנה..שזה בהחלט המקום!

אפילו שלדעתך זה המקום,

תסכימי איתי בבקשה שכאשר טוחנים למישהו בשכל day in and day out על אותו נושא, באיזשהו שלב זה פשוט מתחיל להרגיז לשמוע על זה. בסופו של דבר זה לא פורום זב"ח, זה לא פורום קסטרו (והמימון של הפורום ע"י קסטרו לא נתון לשינוי על ידנו), ופשוט נמאס שכל הודעה עשירית היא "קסטרו רוצחים!!!111!!1 וגומר...". אחרי הכל יותר מדי ויכוחים, התדיינויות ותמונות זוועה יוצרות רתיעה בקרב בציבור, שזה בדיוק התגובה ההפוכה ממה שאתם מצפים. חבל. לי אין שום בעיה עם צמחונים/טבעונים/קראו-לזה-איך-שבא-לכם, יש לי בעיה עם הטפות בלתי פוסקות בפורום שבסופו של דבר לא נוגע לעניין. אני מוכנה לשמוע ומכבדת לחלוטין כל דעה של כל אחד, אפילו כשהיא כל כך נוגדת את שלי, אבל די עם זה כבר. צפינו, חתמנו, הסכמנו, שוחחנו, התווכחנו ופשוט נמאס לנו (לרובנו)!

BedRooM Bra

New member
אני מתעמקת בדברים אחרים והאמת

אף פעם לא ראיתי כאן מישהי קמה וזועקת כנגד נייקי אדידס שמנצלים ילדים בעבור שכר מינימום

טעות

אני ניסתי לדבר על זה, זה לא באמת מעניין מישהו. וחוץ מזה לגבי נייקי - זה כבר לא נכון. לפחות ככה אני הבנתי...

../images/Emo45.gif צודקת

וקסטרו הם גם לא החברה היחידה שמשתמשת בפרוות... תפנימו. מאז שרנואר הוציאו את הקטלוג עם הפוחלץ/ גוויה של השועל בידיים של מורן אטיאס, לא ראיתי שהיתה אפילו הפגנה אחת אפילו מול החנויות שלהם... להיפך- אנשים נכנסים וממשיכים לקנות שם יום יום. ואף אחד גם לא מוחה נגד יצרני הנעליים כגון נעלי אלדו ונעלי עמנואל שמתגאים בכך שהנעליים שלהם עשויות 100% עור... ולאף אחד לא מזיז בכלל שבכיפור שוחטים תרנגולות בעדון בחיים(!) לצורך מנהג עתיק ופרמטיבי של פדיון כפרות! ולכל אוהבי בע"ח לא ממש אכפת לרכוש תיקים של לואי ויטון באלפי שקלים שעשויות מעורות של חזירים... אז די להתחסד ולצעוק "איזה מזל שאני צמחוני/ת" כל פעם שצצה הודעה נגד קסטרו. אין שום קשר בין אכילת בשר לרצח בע"ח לשם תעשיית האופנה. במקרה של תעשיית האופנה- זה אכן עצוב ומיותר. אבל(!) האדם הוא טורף, והוא זה שצד בטבע, ובשר זה דבר שחינוי לאכול לשם בריאות תקינה. (תגידו מה שתגידו... אין תחליף לויטמין B12 בשום שניצל סויה/ טבעול!) ונכון, אני גם לא נגד הרג מיותר של בע"ח... אבל אם זה אומר שזה מה שעוזר לנו להתקיים- SO IT BE. יש לי חברה שהיתה צמחונית במשך כמה שנים. במשך כל אותו זמן, היא פשוט נראתה לא בריאה... היו לה סימנים לבנים מחוספסים על הציפורניים, שיער שנושר בכמויות, והיא היתה צריכה לקנות כדורים של תוספי ויטמנים יקרים, רק כדי לתת לגוף שלה את הדבר שכל כך חיוני לו, ושהיא מנעה מעצמה... אז תפסיקו עם הויכוחים המיותרים האלה- שכל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון, ושאיש באמונתו יחיה.. רק אח"כ אל תבואו ותזדעקו על כל הודעה שצצה נגד קסטרו.

victoria777

New member
אצל רנואר אמנם מפועיות פרוות בקטלוג

אבל הם לא מוכרים פרוות אמיתיות בחנויות.וזה שלאף אחד לא אכפת מתרנגולות בכיפור-זה ממש לא נכון.

BlackUnicorn

New member
כמה דברים

1. מצטרפת לקודמתי לגבי רנואר - הם לא מוכרים פרוות אמיתיות בקולקציה, וזה מה שחשוב. 2. לגבי יום כיפור - הייתה הפגנה באיזור בני ברק.. לאנשים כן איכפת, יותר ממה שאת חושבת. 3. כמו שכתבתי מקודם בשרשור - אמא שלי צמחונית 30 שנים, היא לא לוקחת שום תוסף, לא אוכלת אפילו תחליפים (היא אוכלת בעיקר טוסטים, סלטים, פסטות ומתוקים למיניהם... יש לה טעם מוזר חחח) - והיא בריאה כמו שור (טפו טפו טפו). כולם תמיד מחמיאים לה על איך שהיא נראית גם בגיל הזה. אני אישית הפכתי לצמחונית לפני חצי שנה והבריאות שלי רק משתפרת. אי אפשר לבסס את כל עניין ה"צמחונות זה לא בריא" על אדם או שניים... העובדה היא שרוב הצמחונים אכן בריאים. 4. ברור שכל אחד צריך לעשות מה שנראה לו לנכון, אבל אל תשכחי שבסופו של דבר, אם ההודעות האלו לא היו צצות, הרעש התקשורתי בעניין היה קטן בהרבה ולא היינו רואים תוצאות בשטח. יצא לך לראות תגובות לכתבה על קסטרו ב- Ynet? כל כמה הודעות כתב מישהו שראה את הסרט שהוא לא יקנה שוב בקסטרו... גם אני הפצתי אימיילים וזכיתי לתגובות מאנשים שאני מכירה שאמרו שהם פשוט הזדעזעו. יש דברים שאת חייבת להראות לעולם כדי לגרום לשינוי.. ברור שכאן בפורום זה כבר טחון, אבל בסופו של דבר התקשורתיות של הסוגייה עוזרת!

טוב, אז ככה...

1. גם אם הם לא מוכרים פרוות, בכל אופן, כשרנואר הציגו בקטלוג משהו שנראה כמו גוויה של שועל, לא קמה שום מהומה... 2. אמא שלך היא לא פונקציה. לא אמרתי שאין יוצאי דופן... אבל רוב האנשים לא מסתגלים למצב בו הגוף לא מקבל את כל הויטמנים שדרושים להתפתחותו ואז פשוט הם נאלצים לקחת תוספי מזון ולחיות על כדורים וויטמנים... 3. היתה הפגנה באיזור בני ברק- ו.. מה תוצאותיה? ולמה לא להפגין גם במקומות אחרים בארץ, שעושים את השחיטה הזאת..? ועוד משהו- אף אחד גם לא ממש מתעצבן מזה שתוכניות טלויזיה מפגרות כמו תוכנית הבישול של ישראל אהרוני לדוגמא (אדם מזעזע מכל הבחינות לדעתי) מראות כיצד שוחטים דגים כשהם בחיים! בתוכנית שהיתה לפני יומיים הראו איך הוא הולך לקניות בסופר עם איזו משפחה והם קונים דג חי וכולאים אותו בתוך שקית עם מעט מים, וזורקים על השקית הזו שקית אחרת והדג ממש נמחץ שם... אח"כ חותכים אותו בעודו בחיים, כדי להכין ממנו ארוחה! דגים הם לא יצורים חיים?! 4. ולגבי קסטרו- זה יעזור רק כשאנשים באמת יפסיקו לקנות שם..

BlackUnicorn

New member
תראי

1. לגבי רנואר - זה כן משנה. כי השועל שראית - א. לא בטוח שהוא אמיתי. ב. גם אם כן - הוא לא יוצא למכירה = רנואר לא עושים עליו כסף ולא הורגים עוד שועלים בשביל לקבל כסף. 2. לא מדובר רק על אמא שלי אלא על עוד רבים. בכל מקרה יש מספיק מזונות בטבע שמכילים את התוספים כך שלא חייבים לקחת כדורים בכלל. 3. תוצאות ההפגנה היו שהמוני אנשים החליטו לעשות כפרות בכסף ולא בתרנגולות. כמובן שהקיצוניים המשיכו להיות קיצוניים, אך בסופו של דבר נעשתה השפעה על הציבור, וזה מה שחשוב. למה הייתה רק בבני ברק? כי העניין לא זכה לכיסוי תקשורתי. אני לא ידעתי בכלל על קיומה של ההפגנה עד שקראתי עליה באינטרנט..למרות שתמיד התנגדתי לכפרות, זה מעשה מזעזע לחלוטין בעיני. 4. לגבי אהרוני - לא ראיתי את התוכנית שלו כך שאין לי מושג על מה מדובר. ומן הסתם שזה לא פורסם בכל מקום ורק מי שנחשף לתוכנית מכיר את העניין. בכל מקרה גם אותי זה מזעזע, מאז ומתמיד לא אכלתי דגים (מהיום שהייתי ילדה בו ראיתי את סוג הדג הזה שאוכלים שנשאר שלם על הצלחת.. זה שבד"כ רואים בחתונות. שהדג שוכב שם ומסתכל עלייך.. זוועה! והריחות.. פשוט גופה על הצלחת!) 5. לגבי קסטרו - המוני אנשים אכן הפסיקו לקנות שם.. תתפלאי כמה.

טוב.. אז...

1. לגבי רנואר- אומנם הם לא מוכרים שועלים או פרוות, אבל מיותר היה להציג משהו שנראה כמו גוויה של שועל בקטלוג שלהם, ותסכימי איתי שאנשים שאוהבים בע"ח די הזדעזעו מזה... 2. דווקא תתפלאי לשמוע שאין הרבה מזונות בטבע שמהווים תחליף הולם לויטמין B12 או תחליף בכלל. בסויה או בטופו או בכל דבר צומח אחר אין שום דבר שיכול לעזור לגוף שלך לבנות תאים ולהתחזק ולהתפתח כראוי. ואם מילדות היית גדלה רק על הדברים האלה, תאמיני לי שהיום מצבך היה ממש לא הכי טוב... 3. ואם כבר כפרות... מה עם עגלי החלב? על זה לא שמעת? לא חסרים מקרים, והעניין הוא שכשמדברים על תעשיית הפרוות מעלים את קסטרו בלי סוף לכותרות בגלל זה והפירסום עושה להם רק טוב! וקסטרו ממש (אבל ממש) לא היחידים! 4. גם אני לא אוכלת ומעולם לא אכלתי דגים. עניין של טעם. זה מגעיל אותי. 5. ומוזר, כשאני נכנסתי לקסטרו לפני כמה ימים, ראיתי תור של אנשים מכאן עד להודעה חדשה... זה נקרא "מפסידים לקוחות"? הם יתחילו להפסיד לקוחות באמת כשאנשים פשוט יפסיקו להיכנס לשם והם ירגישו שהם פושטים רגל.

למעלה