קסטרו מגעילים!

זה הרבה מעבר לאנמיה

לכל דוגמא שאני אתן לך, יש איזה משהו שאת יכולה לקחת (בין אם טבעי א תעשייתי)בשביל לעזור לזה. אבל העניין הוא שאת חייבת לקחת את כל זה מהסיבה שאת לא אוכלת בשר. אם היית אוכל בשר לא היית נזקקת בכל התחליפים/כדורים/ויטמנים וכו'... (והבנתי - את ספציפית עדיין לא, אבל כמה כן?! המונים!)
 
חכי את עוד צעירה כל החברות שלי בגיל

גדול יותר הצטרכו טיולים, כדורים והחריכו אותן להפסיק להיותצמחוניות כי זה לא בריא לגוף לחיות בלי בשר
 

BlackUnicorn

New member
אמא שלי צמחונית 30 שנה, לא לוקחת

אפילו B-12, פשוט כלום - וטפו טפו טפו בריאה כמו שור. לא רק היא, מכירה עוד כמה. גם אני נהייתי צמחונית לפני כחצי שנה - ואני מרגישה שהבריאות שלי משתפרת ולא להפך.
 

Endlessoul

New member
סלחי לי..

אבל מה שכתבת לגבי בדים סינטטיים שלא מאפשרים מעבר אלקטרונים או מה שזה לא היה, נראה לי כמו שטות אחת גדולה. אני מכבדת לגמרי כל מי שמחליט לאכול בשר, אבל לומר שצמחונות גורמת למחלות דם זאת טעות. כבר הוכח שתזונה צמחית לא פחות בריאה, במיוחד באופן שבו מגדלים את הבשר שאת אוכלת [עיוותים גנטים, מזון שאינו טבעי וכו'].. לדעתי אם יראו לכל העולם [תיאורטית כמובן] מה עוברים בעלי החיים בדרך לצלחת שלהם, חצי האוכלוסיה ואולי אפילו יותר היו מצתמחנים. הבעיה היא חלקו הגדול של העולם עיוור |וומעדיף להתעלם. בתאבון. :)
 
שטות זו לא

זה מחקר מדעי. זה לא מוכח, ולכן אמרתי "נחשד". אם היה לי כוח הייתי מסבירה לך. וכמו שאמרתי, העובדה שאתם (צמחונים שאני מכירה) אוכלים תחליפים בשר מצביעה על העובדה שבשר הוא מזון הכרחי לגוף, אחרת למה תחליפים? למה לא לוותר וזהו?!
 

Endlessoul

New member
כי זה טעים?

תחליפים הם פשוט חיקויים לטעם של בשר והם מכילים חלבון, כמו בשר. אפשר לקרוא להם באותה מידה שניצל תירס או אנאערף. בעצם, הם כל תחליפי בשר. הם מחליפים את הבשר בתזונה שלנו ונותנים לנו את אותם חלבונים וויטמינים. לדעתי בסופו של דבר המחקר הזה יתברר כשגוי. אנשים לובשים כבר ה-ר-ב-ה זמן בגדים מבדים סינטטיים ואין להם עודף אלקטרונים או משהו. לא יודעת. חג שמח.
 
אני חושבת

(למעשה די בטוחה) שאת לא ממש מבינה מה הכוונה "לא מאפשר מעבר אלקטרונים לאדמה,. אני מציעה לך לקרוא מחקרים בנושא, זה מרתק. אולי תחכימי.
 

victoria777

New member
הגוף שלנו לא אמור להגיב

בתגובות כימיות עם האדמה. נניח שהוא כן היה מגיב-אז הפתרון הוא ללכת בלי נעליים(כי הסולייה תמיד סינטטית ומבודדת את כף הרגל מהסביבה החיצונית). חוץ אני בטוחה בכך שאינך נמנעת מלבישת בגדים המכילים לייקרה,אקרילן וכו'.
 
חיכיתי שמישהו יגיד את זה

א. כימית? חחח אין קשר. מדובר בפיזיקה בסיסית. ב. ישנם מס' פתרונות שונים לנעליים בעלות סוליות סינטטיות (ואגב יש המון נעליים עם סוליות מעור - לאבא שלי יש נעלי "יציאה" כאלו, הן מדהימות ועשויות 100% עור מא' ועד ת'), אבל זאת לא הפואנטה. המטרה היא להמנע מדברים כאלו. המטרה היא ללכת בדרך הטבע וללבושבגדים כמה שיותר טבעיים וכמה שפחות חומרים סינטטים. אגב רב הסוודרים שלי הם מכותנה או מצמר (צמר רגיל או אנגורה), ויש מעט מאוד אקרילן ולייקרה בבגדים שלי (לפחות ככה אני משתדלת).
 

Prozaccc

New member
נכון ../images/Emo45.gif, פעם לא אכלתי בשר

תקופה די ממושכת, והיו לי הרבה בעיות, כמו מחסור בויטמינים, נשירת שיער ושבירת ציפורניים..
 

ס א י

New member
העובדה שיש תחליפים מראה שאנחנו

יכולים להסתדר טוב מאוד בלי זה.. וחברותת שלי למשל אוכלות בשר אבל מבינות את הטיעונים שלי..הן לא אטומות.. את...אעם כל הכבוד..אין מילה אחרת לתאר את זה....את רוצחת!!!!! שבני אדם מתים בשואה זה אסון .... (לא שאני חס וחלילה מזלזלת בשואה..ממש לא..) אני רק באה להגיד לך..שרוצחים מליוני בעלי חיים בשביל דבר כזה..בשביל שאת תאכלי אותם1!!!!!!!! זה רצח !! פשוט רצח...... אריה אוכל בשר רק שהוא רעב..לצורך השרדות..את אוכלת בשר כי את רוצחת..
 

BlackUnicorn

New member
חמודה, בדרך הטבע לא נזרקים לפח

מיליוני גופות של בע"ח לפח. בטבע, אמורים לאכול רק כדי לשרוד. כמה פעמים לא סיימת המבורגר והשלכת אותו לפח? כמה בשר מיוצר כל יום ונזרק? כמה בע"ח מומתים לחינם? כבר מזמן עברנו את שלב ה"טבע", מדובר כאן על טכנולוגיה ומודרניזציה נטו. את רוצה ללכת בדרכי הטבע? צאי החוצה ליערות ותצודי לך משהו, נראה כמה תתלונני כשזה יגיע... הרי בבשר שאת קונה יש כל כך הרבה חומרים משמרים, כימיקלים, הבשר לעיתים מתקלקל ואת אפילו לא יודעת על כך. טבע?! הצחקת אותי! ולגבי הבדים הסינטטיים - בולשיט. ואגב - כשאת לובשת צמר את לפחות לא הורגת את הכבשים... את סתם בחורה מפונקת שקשה לה ללבוש בגדים סינטטיים. את רוצה להגיד לי שכל הבגדים שלך, כולם כולל כולם לא מכילים חומרים סינטטיים? תסתכלי טוב על התגים שמצורפים לבגדים שלך לפני שאת אומרת שטות כזו... כמעט בכל חולצה היום יש רכיב סינטטי. לא נראה לי שאף אחד מת מזה. ואגב - מי אמר שלבוש שמכיל רכיבים סינטטיים הוא מתפרק מהר ולא איכותי? שטויות במיץ! כל חברה היום משווקת בגדים סינטטיים - האיכות תלוייה אך ורק בייצור הבגד (סוג הבד - יש בדים סינטטיים מעולים, רמת התפירה וכן הלאה). אז בבקשה - צאי מהבועה הזו.
 

victoria777

New member
לא רק זה

אלא שבדים סינטטיים לרוב יותר עמידים מ-100% כותנה למשל(אלא אם כן מדובר בג'ינס).
 
וואו מדברים על בועות

א. לגבי חיות שנהרגות לשווא, זה מכורח המציאות. אין מה לעשות נגד זה. ב. רב הבגדים שלי הם מחומרים טבעיים, זה לא עניין של פינוק. ואם כבר לא טבעיים 100% אז מעורבבים, אבל לא לייקרה בלבד וכאלה. אני מאמינה בהומואופתיה ורפואה משלימה/אלטרנטיבית, ואחד הדברים שאני מתעניינת בו זה המחקר הזה וזה בטח לא מזיק לי ללכת בבדים טבעיים בלבד (עוד, כותנה, צמר וכו'..). כמעט בכל חולצה? תלוי איפה קונים. כמעט כל מה שקניתי לחורף הוא 100% כותנה או צמר, לפעמים ערבוב. אכלתי ולא פעם (בחו"ל) בשר טרי - זה טעים מאוד. קצת מגעיל לראות את זה (ולכן אני לא מסתכלת). הלוואי והייתה לי האפשרות לאכול את זה כל יום. איך את יכולה להגיד בולשיט? האם את מדען חוקר? האם יש לך איזשהו ידע בנושא? את ממש מצחיקה אותי... גם צמחונות זה בולשיט. אם כבר אז טבעונות (כי אחרת זה סתם צביעות), ואם כבר אז לאכול רק פירות וירקות שנפלו באופן טבעי מהעץ. נראה אותך חיה עם זה.
 

BlackUnicorn

New member
אז ככה.

א. עובדה - אני לא הורגת בע"ח לשווא. אי אפשר לעשות שום דבר נגד זה? עובדה שאפשר. הכל שאלה של רצון. כן, כרגע זה נראה כמו בגדר חלום, אבל העובדה היא שאחוז הצמחונות והאנשים האכפתיים גדל משנה לשנה, ומה לעשות - כדי שדברים ישתנו צריך להתחיל מקטן. ב. "כמעט כל מה שקניתי לחורף הוא 100% כותנה או צמר". ומה לבשת בקיץ? צמר? עור? ברור שלרוב בדים סינטטים. ואני בטוחה שזה לא הרג אותך! פעם ראשונה בחיים שלי שאני רואה אדם שמתנגד ללבישת בגדים סינטטיים... (ושוב - אין רע בכותנה או צמר לדוגמא). את יורדת עלינו הצמחונים / אוהבי בעלי החיים שיש לנו דעות "מוזרות" כביכול, כשאת אחד האנשים היחידים שמאמינים בתאוריה הזו? קצת אבסורד, לא? ואני אומרת בולשיט כי זה עדיין לא הוכח. כשיהיו לך הוכחות - בואי נדבר. אני מבטיחה לך שאם מה שאת אומרת היה נכון, ובדים סינטטיים היו גורמים למחלות - מזמן הייתה פאניקה ברחבי העולם והבדים הסינטטיים היו יוצאים מחוץ לחוק. אבל בינתיים מדובר רק במחקר ותו לא, אז מותר לי להגיד בולשיט. ג. אפשר להיות צמחוני מבלי להיות צבוע. כן, אני אוכלת ביצים. אבל רק ביצי חופש שאני יודעת שהתרנגולות ששימשו לביצים האלו חיו בתנאים אידיאליים. כן, אני אוכלת מוצרי חלב - אבל אך ורק ממחלבות שמגדלות את בעלי החיים בתנאים אידיאליים, וכן הלאה. לא צריך להגזים ו"לא לקטוף פירות ישר מהעץ"... זה כבר סתם טמטום. זה כמו להגיד שצריך לחיות ברחוב ולחכות שמישהו יתן לך סנדוויץ'... בכל זאת אנחנו צריכים לעשות משהו כדי לאכול - אם זה לקטוף ירקות/פירות או לחלוב עיזים שגודלו בצורה אוהבת. ד. הכל עניין של אמות מידה. להרוג יותר מדי זה רע, להרוג בשביל פרווה זה רע. גם לחכות שפרי יפול מהעץ זה רע. הכל שאלה של מידה. אני לא נגד אכילת בשר, ממש לא, אבל כל עוד זה נעשה באופן הומני. ומה לעשות, בארץ - זה לא הומני. השחיטה הכשרה היא הנוראית ביותר שקיימת היום, היא גורמת לסבל הכי גדול בקרב כל שאר השחיטות. אם הייתי חיה באנגליה לדוגמא, לא הייתה לי בעיה לאכול בשר בקר לדוגמא, מתוך ידיעה שהפרות גדלות בתנאים באמת מעולים, ולאחר מכן נהרגות בסבל מינימלי ולא בהתעללות כמו שנהוג בארץ. היית פעם במשחטה? ראית פעם איך מגדלים פרות / תרנגולות בארץ? פשוט זוועה לשמה! ה. כשאני חושבת על זה עכשיו, נראה לי שהויכוח הזה מיותר... נראה לי שאת מאותם אנשים שסגורים על עצמם ולא מעניין אותם לשמוע שום דבר... בכל מקרה שיהיה לך חג שמח.
 

BlackUnicorn

New member
בעקיפין כשאת אוכלת - את הורגת.

אם לא היו צרכנים - לא היו יצרנים. כלומר אם את לא היית אוכלת, לא היו הורגים בשבילך, נכון?
 
למעלה