אז ככה.
א. עובדה - אני לא הורגת בע"ח לשווא. אי אפשר לעשות שום דבר נגד זה? עובדה שאפשר. הכל שאלה של רצון. כן, כרגע זה נראה כמו בגדר חלום, אבל העובדה היא שאחוז הצמחונות והאנשים האכפתיים גדל משנה לשנה, ומה לעשות - כדי שדברים ישתנו צריך להתחיל מקטן. ב. "כמעט כל מה שקניתי לחורף הוא 100% כותנה או צמר". ומה לבשת בקיץ? צמר? עור? ברור שלרוב בדים סינטטים. ואני בטוחה שזה לא הרג אותך! פעם ראשונה בחיים שלי שאני רואה אדם שמתנגד ללבישת בגדים סינטטיים... (ושוב - אין רע בכותנה או צמר לדוגמא). את יורדת עלינו הצמחונים / אוהבי בעלי החיים שיש לנו דעות "מוזרות" כביכול, כשאת אחד האנשים היחידים שמאמינים בתאוריה הזו? קצת אבסורד, לא? ואני אומרת בולשיט כי זה עדיין לא הוכח. כשיהיו לך הוכחות - בואי נדבר. אני מבטיחה לך שאם מה שאת אומרת היה נכון, ובדים סינטטיים היו גורמים למחלות - מזמן הייתה פאניקה ברחבי העולם והבדים הסינטטיים היו יוצאים מחוץ לחוק. אבל בינתיים מדובר רק במחקר ותו לא, אז מותר לי להגיד בולשיט. ג. אפשר להיות צמחוני מבלי להיות צבוע. כן, אני אוכלת ביצים. אבל רק ביצי חופש שאני יודעת שהתרנגולות ששימשו לביצים האלו חיו בתנאים אידיאליים. כן, אני אוכלת מוצרי חלב - אבל אך ורק ממחלבות שמגדלות את בעלי החיים בתנאים אידיאליים, וכן הלאה. לא צריך להגזים ו"לא לקטוף פירות ישר מהעץ"... זה כבר סתם טמטום. זה כמו להגיד שצריך לחיות ברחוב ולחכות שמישהו יתן לך סנדוויץ'... בכל זאת אנחנו צריכים לעשות משהו כדי לאכול - אם זה לקטוף ירקות/פירות או לחלוב עיזים שגודלו בצורה אוהבת. ד. הכל עניין של אמות מידה. להרוג יותר מדי זה רע, להרוג בשביל פרווה זה רע. גם לחכות שפרי יפול מהעץ זה רע. הכל שאלה של מידה. אני לא נגד אכילת בשר, ממש לא, אבל כל עוד זה נעשה באופן הומני. ומה לעשות, בארץ - זה לא הומני. השחיטה הכשרה היא הנוראית ביותר שקיימת היום, היא גורמת לסבל הכי גדול בקרב כל שאר השחיטות. אם הייתי חיה באנגליה לדוגמא, לא הייתה לי בעיה לאכול בשר בקר לדוגמא, מתוך ידיעה שהפרות גדלות בתנאים באמת מעולים, ולאחר מכן נהרגות בסבל מינימלי ולא בהתעללות כמו שנהוג בארץ. היית פעם במשחטה? ראית פעם איך מגדלים פרות / תרנגולות בארץ? פשוט זוועה לשמה! ה. כשאני חושבת על זה עכשיו, נראה לי שהויכוח הזה מיותר... נראה לי שאת מאותם אנשים שסגורים על עצמם ולא מעניין אותם לשמוע שום דבר... בכל מקרה שיהיה לך חג שמח.