קובי VS שאק VS דאנקן

88nothing

Active member
אנשים אני מתפלא עליכם!

אתם משבחים את מג'יק על התנהגות מחוץ למגרש בנוסף ליחולת שלו ומשווים סטטיסטיקות. איך אתם לא רואים שדאנקן עולה על שניהם פי כמה! שאק וקובי הם שתי בלאגניסטים רודפי פירסום!! לכל אחד מהם יש פה יותר גדול משל מובי דיק! אין להם בעיה ללכך על כל אחד(להזכיר קובי עך ג'קסון) דאנקן הוא מופת למקצוענות!!! כל יום הבנאדם בא לעבוד, כבר 5 שנים בערך שהוא משחק על רגל אחת! האליפויות של דאנקן הרבה יותר מרשימות מאלה של שאק וקובי מכמה סיבות!(כולל הראשונה ואני אנמק הבמשך) דאנקן לקח אליפויות בלי עוד שחקן לידו בקאליבר של: שאק את קובי או ג'ורדן את פיפן או מג'יק את קארים ויש עוד כמה דוגמאות. האליפויות שלו נלקחו מול קבוצות נורא מעניינות: קליבלנד של ג'יימס(4:0), ניו ג'רזי של קיד(4:0 או 1 לא זוכר) שהגיע שנתיים רצוף לגמר, דטרויט הגדולה(אחרי ששנה קולם לכן פירקו את הלייקרס של שאק וקובי ובאותה העונה שחטו את מיאמי של שאק). לגבי האליפות הראשונה: הגיע בדיוק בסוף עידן שיקאגו, אף אחד לא ידע מה יקרה עם הליגה ובאו ס"א ופשוט הציבו עובדה של אנחנו כאן! את הMVP קיבל שחקן שנה שניה (דאנקן כמובן)! רוב הצפוים פשוט לא מבינים כמה טים דאנקן טוב! הוא משעמם, לא זריז, לא וירטואיז ,יש סביבו הרבה קלעים,משחקים בעיקר בן 2: וכל זה פשוט משעמם לצפיה! אבל מבחינת כדורסל נטו דאנקן פשוט הטוב ביותר מבין שלושתם! שחקן הגנה הרבה יותר טוב משניהם(למרות מה שאומרים על קובי), שחקן התקפה יציב מאוד והכי חשוב מנהיג!! היחיד מבין שלושתם שנשאר צנוע, לא מלכלך על אף אחד ונאמן קודם כל לעקרונות שלו! .

Oxycodone

New member
מסכים איתך בכל מילה

דאנקן לקח אליפויות עם קבוצה הכי חלשה....עם כל הכבוד לגינובלי ופארקר זה לא ברייאנט וממש לא וויד. הוא ניצח את דטרויט של 05 שהייתה הקבוצה הכי טובה בליגה אחרי שהם פירקו את הלייקרס ומיאמי.....אמנם בפוקס של הורי אבל במשחק 7 הספרס עשו הגנת מופת. חוץ מזה לקובי ולשאק אין 4 אליפויות אני לא מבין למה אנשים בכלל סופרים את האליפות של 2002 שהשופטים נתנו להם ? גם שאקיל וגם קובי עם אופי חרא ודאנקן הרבה יותר טוב מהם......אמנם נחלש אבל עדיין בן אדם עדיף תראה מה שאקיל אמר על דוויט

Orenseg

New member
אם לשאק מגיעות רק 3 אז גם לדאנקן

הרי ב2007 משחק 3 הוטה על ידי טים דונהי. הFBI הוכיח את זה. אני בכלל לא נכנס לעניין ההשעיות כרגע, משחק 3 היה מכור בודאות. אם אתה לא מחשיב את האליפות ב2002, אז אל תחשיב גם את 2007.

Oxycodone

New member
ממ

אבל לדאנקן לא היה שום חלק מההשעיות או מכירת המשחק.... לעומת זאת בלייקרס אי אפשר לדעת אולי גם חלק מהשחקים בקבוצה משלמים כסף כדי שיהיו לטובתם כמו ששחקני דנוור אמרו שהם שילמו כסף בסדרה נגדם .. וחוץ בסדרה של 2002 סקרמנטו הייתה יותר טובה מהלייקרס בכל המשחקים נגד פיניקס בלי קשר למשחק 3 הספרס היו יותר טובים בליגה עצמה וגם בסדרה עצמה, ככה שלמרות כל זאת הספרס היו יותר טובים. ומי אמר שבכלל פינקיס היו מנצחים את הגמר ?

Orenseg

New member
אז מה אם לא היה לו חלק בזה?

הוא היה אמור להיות מושעה ממשחק 5 לפי חוקי המשמעת של הNBA, וזה לא קרה. הספרס לא היו טובים יותר בעונה הסדירה ולא היו טובים יותר בסדרה עצמה: משחק 1 היה מאוד צמוד והוכרע לאחר שסטיב נאש נאלץ לצאת מהמשחק עם אף שבור 7 דקות לסוף המשחק. נאש חזר, החזיר את הסאנס למשחק אבל נאלץ לצאת ממנו לאחר שהצוות הרפואי של הסאנס לא הצליח לעצור את הדימום. הסאנס הפסידו את המשחק למרות שב10 הדקות האחרונות ההפרש לא היה גבוה מ3 נקודות (לכל צד), עד 9 השניות האחרונות. זה קורה בספורט, אף אחד לא באמת אשם בזה, אבל אתה באמת יכול להגיד שהספרס היו מנצחים גם אם נאש לא היה נפצע? במשחק 2 הסאנס ניצחו ב20 הפרש. משחק 3 היה מכור, ובכל זאת נגמר רק ב7 הפרש. במשחק 4 הסאנס ניצחו אחרי קאמבק עצום ברבע הרביעי. רוברט הורי שלח את נאש למזכירות עם צ'יפ-שוט וזכה לתהילת עולם בקרב האוהדים באלאמו. בוריס דיאו ואמארה סטודמאייר נכנסו לתחומי המגרש בעקבות הצ'יפ-שוט והושעו ממשחק 5. גם טים דאנקן וברוס בואן הפרו את חוקי המשמעת של הליגה כשנכנסו למגרש ברבע השני, אבל סטו ג'קסון ודייויד סטרן החליטו שלא להשעות אותם. במשחק 5 הסאנס שלטו כמעט לכל אורכו, כולל 15 הפרש ברבע השני, אבל העייפות ברבע האחרון (רוטציה של שישה שחקנים בלבד + 3 דקות מפט ברק) אפשרה לספרס (עם דאנקן ובואן) לרוץ עד לשוויון 81, ולעלות ליתרון עם שלשה של אותו הבואן שהיה אמור להיות מושעה. הספרס קיבלו מהשחקנים שהיו אמורים להיות מושעים 81 דקות, 30 נקודות, 19 ריבאונדים, 4 אסיסטים, 5 חטיפות ו5 חסימות. הסאנס קיבלו 0 תרומה מהשחקנים שהיו אמורים להיות מושעים, ונשארו עם גבוה אחד ברוטציה. אין מצב שהסאנס היו מפסידים את משחק 5 עם אמארה ודיאו, כי אפילו ברוטציה של ד'אנטוני נאש-בל-מריון לא היו מגיעים ל46/47 דקות במשחק בודד. העייפות הכריעה את המשחק הזה והספרס עלו ליתרון 3-2. 46 שעות אחרי סוף המשחק הקודם, הקבוצות עלו למשחק 6. הוא היה צמוד לאורך כל המחצית הראשונה, אבל גם כאן העייפות הכריעה (26% מהשדה ברבע השלישי). גם רבע רביעי עם 30 נקודות מאמארה ונאש ביחד (12 מ14 מהשדה, 4 מ4 מחוץ לקשת) לא הספיקו כדי לסגור את הפער לחלוטין, ובכל מקרה לא היה סיכוי לקבוצה העייפה הזו בהארכה. אז אולי את משחק 6 הגיע לסאנס להפסיד, אבל אלמלא נאש היה נפצע במשחק 1, או שדונהי לא היה מהמר על הספרס במשחק 3, או שדאנקן ובואן היו מושעים ממשחק 5, היינו מגיעים למשחק 7 בפיניקס. אתה באמת יכול להגיד שלספרס הגיע יותר לנצח? שהם היו טובים יותר בסדרה עצמה? בתור אחד שעקב אחרי העונה הסדירה ואחרי הסדרה, אני יכול להגיד לך שזה ממש לא נכון. אני לא יודע אם הסאנס היו מנצחים את הגמר. לדעתי כן, כי ראינו כבר שהיריבות בגמר המערב ובגמר הNBA לא היו חזקות במיוחד באותה העונה. יכול להיות שלברון היה עושה קצת יותר רעש ושהסדרה לא היתה נגמרת בסוויפ, אבל גם הג'אז וגם הקאבס לא היו אמורות לקחת את הסאנס בסדרה של שבעה משחקים. כך או כך, אנחנו יודעים שהספרס לא היו מנצחים את הסדרה אם הסאנס היו עוברים אותם (מה שלדעתי היה צריך לקרות) ושהיום לא היית מזכיר שלדאנקן יש ארבע טבעות ולשאק רק שלוש. ___ אחרי משחק 5 בגמר המערב 09' בין הנאגטס ללייקרס, אחד משחקני הנאגטס (שלא הזדהה) טען ש"הלייקרס קנו את הניצחון ב50K$". הוא התייחס לביקורת שהביע פיל ג'קסון על השיפוט במשחק 4, שהובילו את הליגה לקנוס אותו ב25K$ ואת הקבוצה עצמה ב25K$. הדברים של ג'קסון הפעילו לחץ על השופטים במשחק 5, ומכאן נובעת הביקורת של שחקן הנאגטס האנונימי.

Oxycodone

New member
תשמע

אתה אוהד פיניקס אז אתה מסתכל על זה מהצד שלך, זה כמו שאני אגיד שדטרויט הפיסדו ב2006 בגלל שהשופטים נתנו למיאמי ושגם בגמר דאלאס הפסידה למיאמי בגלל השיפוט. הסדרה של הספרס פיניקס הייתה מאוד קשה לשיפוט בגלל המלחמה בין השחקנים. אבל אם תסתכל על השנים האחרונות ועל כל הפלייאוף בכלל....וגם משחקים בליגה...הסאנס תמיד מפסידים בסופו של דבר לספרס. בלי עזרת השופטים או עם עזרת השופטים, הספרס פשוט גדולים עליהם ואין מה לעשות. זה שבמשחק 1 נאש נפצע וחזר באמצע לא אמר כלום...אי אפשר לדעת אם הם היו מנצחים איתו - אין אם בכדורסל. אני לא יודע מה החוקים בליגה אבל אבל קרה מה שקרה תהיה בטוח שדאנקן לא נכנס לפרקט להרביץ נכון ? אז למה להשעות אותו ? בכל מקרה אתה מדבר רק על הסימי פיינלס של המערב...זה אפילו לא גמר המערב. אז נניח שגם משחק 5 לא נחשב....במשחק 6 הייתה להם הזדמנות להשוות את הסדרה נכון או לא ? והם לא הצליחו הם לא הגיעו אפילו ל7 משחקים , ואתה גם לא יכול לדעת שאם במשחק 5 המושעים שלהם היו משחקים הם היו מנצחים בטוח. חוץ מזה מי אמר שהסאנס בכלל היו עוברים את יוטה בגמר המערב ? או מנצחים את לברון בגמר ? הספרס קבוצה יותר טובה אין מה לעשות, יכול להיות שבסדרה הזו השופטים עזרו להם, אבל כנראה שגם בלי השופטים הם היו מנצחים ואחר כך הם דיגלו מעל יוטה והקאבס בקלות משהו שלא בטוח בכלל שהסאנס היו עושים.

yoavj1

New member
נכון, אין אם בכדורסל

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1981&MessageId=130546243 "אמור להיות 3-1 לאורלנדו לא לפייקרס העלובים .." "אם קורטני לי היה שם את הלייאפ....ודוויט היה מכניס לפחות אחת אז כבר היה 3-1 ואליפות לאורלנדו !!" "עם השיפוט במשחק 2 לא היה לטובת לייקרס ודוויט היה קולע נורמלי מהקו - לא רק דוויט שאר שחקני אורלנדו הם היו לוקחים אליפות ! " "פתאום החולדה הזה פישר שהיה 0 מ5 לשלוש כל המשחק תוקע 2 שלשות הכי חשובות במשחק.....זה המזל הכי מסריח שיש בעולם" "ובכל זאת אורלנדו כמעט ניצחו אותם אלמלא הפוקס האדיר של האסיסט של קובי לגאסול והמזל של פישר." "אם גונסון היה משחק זה היה 3-1 לאורלנדו עכשיו" "הלייקרס הם הקבוצה הכי טובה בליגה בניצול חולשות, שריקות מהשופטים וחוסר מזל של קבוצות אחרות : הפציעה של יאו, גארנט,המזל הרע של אורלנדו, השריקות נגד ננה ובילאפס וכדומה....."

תום116

New member
../images/Emo45.gif

מה שמצחיק זה גם הדיבור על השיפוט, עוד אחרי המשחק האחרון!!! לא להאמין, אנחנו מנצחים למרות שיפוט שהיה מובהק לטובת אורלנדו, והוא עוד מדבר על שיפוט.

Oxycodone

New member
איך אתה מעז לדבר על שיפוט בכלל ?../images/Emo6.gif

הלייקרס זה כמו מכבי ושמעון מזרחי של ה nba .. על שיפוט אתה מדבר ? הליגה הביאה לכם את הגבוה אולי הכי טוב בליגה תמורת מלפפון חמוץ ואתה מדבר? אליפות גנובה של 2002 ללייקרס ועוד אתם מדברים ? מתחילת הפלייאוף הכל היה לטובת הלייקרס....אז פעם אחת יש שיפוט קצת ביתי לקבוצה אחרת ואתה מתבכיין ? את משחק 2 השופטים נתנו ללייקרס כל הרבע הרביעי לטובתם......פה סוף סוף האוורד קיבל קצת כבוד מהשופטים ואתה בוכה ? אורלנדו זו אולי הקבוצה הכי חסרת כבוד מכל הקבוצות הראשיות בליגה, והשופטים כמעט עשו כל דבר כדי להפגיש בן לברון לקובי. אז פעם אחת נתנו שריקה או 2 או שרקו נגד הגבוהים שמפוצצים את האוורד ואתה בוכה ? דרך אגב המהלך ההוא של השלשה...שנלסון נדחף או קיבל מרפק לאף מקובי...האוורד כל השנה מקבל על דברים כאלה אופנסיב

תום116

New member
אוי, זה היה כ"כ שקוף שתכתוב את כל ההיסטוריה ע

כשיו. אני ממש לא מתכוון להיכנס לכל השטויות מהעבר שוב, אלא רק לגבי הסדרה הזאת דיברתי- השיפוט במשחק האחרון נטה בבירור לטובת אורלנדו, אבל ברור שאתה תדבר על השיפוט במשחק השני(שודאי לא היה חד צדדי כמו המשחק האחרון). אז פשוט די להכניס את השיפוט לכל דבר, בסדרה הזאת בוודאי שאין לו מקום בינתיים בנוגע ללייקרס. ולא, לא הייתה עבירת תוקף של קובי במהלך הזה.

Oxycodone

New member
מה אתה גנוב ?!

איך אתה יכול לדבר על שיפוט ולא להתחשב במה שקרה בעבר ?! רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ? את משחק 2 השופטים נתנו ללייקרס כשברבע הרביעי הלכו 5 שריקות שגויות נגד אורלנדו..... בסדרה נגד דנוור השיפוט היה גרוע ל2 הצדדים אבל במשחק הכי קריטי דפקו את ננה ואת בילאפס או במשחק אחר נתנו לטובת דנוור בחצי הראשון אבל במאני טיים זיינו אותם , הא ואת כל ה40 שנה בליגה אתה גם רוצה לשכוח חח ואז להתבכיין שפעם אחת הלכו לטובת הקבוצה הביתית ?

Oxycodone

New member
פה זה לא "אם" חבוב

פה זו כבר עובדה חח ! היה צריך להיות עכשיו 3-1 לאורלנדו. במשחק 2 אמנם אורלנדו לא שיחקו כזה טוב אבל לקורנטי לי היו 2 לייאפים שיצאו החוצה שהיו צריכים לגמור את המשחק. המשחק האחרון - 8 החטאות עונשין רק ברבע הרביעי ....אין פה בכלל אם, פשוט חוסר מזל שאי אפשר להסביר, כמו משהו מתיקים באפלה. ואורלנדו נתנה שני משחקים בחינם, נניח שבמשחק 2 הלייקרס היו יותר טובים והגיע להם....אבל המשחק האחרון ? ראית פעם משחק ש50 שניות לסוף יתרון 7 נקודות והכל מתהפך ? כולל זריקות עונשין ? אתה באמת חושב ש3-1 זה יחסי הכוחות האמיתיים ? אם תסתכל על זה מבחינת מזל : כל הדברים הכי הזויים בעולם קרו והכל לטובת הלייקרס : הטרייד של גאסול, יאו נפצע, גארנט נפצע, בוסטון עפו על ידי אורלנדו, לברון עף על ידי אורלנדו, נלסון נפצע, קורנטי לי החטיא לייאפ שתתן לו 100 מצבים הוא שם 90 בפנים, טורקולו החטיא 3 עונשין ברבע הרביעי, פישר עם 0 מ5 מה3 פתאום קולע 2 שלשות.. וזה לא שאורלנדו קבוצת עונשין לא טובה זה פשוט חוסר מזל או לוזריות שאי אפשר להסביר כולל, אז בגלל זה זה לא "אם" .....זה פשוט היה צריך להיות 3-1 עכשיו או לפחות 2-2. סבבה שהלייקרס יקחו אליפות אין לי בעיה.......אבל אם אתם רוצים להציג את זה בתור הליייקרס ווינרים והכי טובים בליגה ? שיבושם לכם...מבחינתי אורלנדו האלופה כי היא גם הדיחה את האלופה...וגם הדיחה את הקבוצה עם המאזן הכי טוב בליגה.

תום116

New member
יאללה

כתוב ספר תיאוריות על מה היה קורה "אם" ו"אם" ו"אם". כאילו זה מעניין מישהו כל הדברים האלה, תן לי רק את האליפות הזאת כבר וכל שאר הדיבורים יכולים להיזרק לפח.

yoavj1

New member
מישהו דיבר על אובייקטיביות?

שמע, הטיעונים של אורן בנוגע לסדרה ב 2007 - אף שבור, משחק מכור והחלטה מאוד לא נכונה של הליגה הרבה יותר משכנעים לדעתי מהחטאות עונשין (האוורד לא ידוע בתור זורק עונשין מצטיין, גם אם בכמה משחקים בפלייאוף הוא זרק לא רע) וליי אפ שרוקי החטיא. אגב, טוב שלא אמרת שהלייקרס פצעו בכוונה את יאו (אחד השחקנים שהכי נוטים לפציעות בליגה בגלל הגובה שלו) או את גארנט (שהלייקרס אפילו לא התמודדו ישירות מול בוסטון). נלסון נפצע עוד בשלבים המוקדמים (יחסית) של העונה, בטח לא ממש לפני הלייקרס ואורלנדו שיחקו טוב מאוד כקבוצה גם בלעדיו. מובן שלא הזכרת את הפציעה של ביינום שהוא לא חזר ממנה אותו דבר. שלשות של פישר זה מזל? נכון שהוא התחיל את הפלייאוף לא טוב, אבל הוא ווינר מוכח. בכל מקרה, העובדה היא שהלייקרס 3-1 כרגע ובדרך הנכונה לאליפות, ובסדרה מול אורלנדו אי אפשר לתרץ את זה כעזרה מהשופטים. העובדה היא שכשזה נוח לך הדברים שלא מסתדרים הם עובדה, מתעלמים מהם ומכתירים את אורלנדו כאלופה, אבל כשזה לא זה רק ספקולציות ו"אם". ואגב, היתרון של אורלנדו היה 5, לא 7. זה לא כל כך יוצא דופן לחזור מפיגור כזה. אתה קורא לזה מזל, אני קורא לזה מזל של אלופים (או במילים אחרות ווינריות וניסיון במעמד הזה).

Oxycodone

New member
בוא נגדיר מה זה ווינריות סבבה ?

ווינריות זה שהיריב ביתרון 3 נקודות.......הכדור אצלו ביד..אתה חוטף את הכדור ודופק שלשה - למי שזוכר מה שראשיד וואלס עשה בדטרויט חטפו כדור והוא השווה מחצי מגרש להארכת זמן זה ווינריות. השלשה של פישר נגד הספרס זה ווינריות......גם השלשה בהארכת זמן סבבה ? אבל כשאורלנדו ביתרון 5 נקודות.... אחרי 2 סלים קשים של הידו - שלשה וזריקה קשה....שרק שניה לפני זה הוא החטיא 3 זריקות עונשין...שאגב אותם הוא קיבל בווינריות שסחט עברה מאודום...זה נקרא ווינריות. עכשיו 50 שניות לסוף שכולם ידעו שהמשחק גמור...ודוויט מחטיא 2 עונשין..ונלסון בטיפשות לא סוגר את פישר שעד הרגע הזה לא קלע אף שלשה גם שהיה חופשי זה לא נקרא ווינריות...זה פשוט ניצול של חוסר מזל או חוסר ניסיון וטיפשות של היריב זה הכל...... איך אני אסביר לך שתבין זה כמו אריה נגיד ? שנלחם עד שהוא מכניע את היריב שלו ? אז הלייקרס הם לא אריה.... הם כמו צבוע כזה שבא לגופה אחרי שהחיה כבר מתה, הם פשוט לקחו את השלל שלהם אחרי שאורלנדו דפקו את עצמם בגלל חוסר מזל מארץ הפוקסים. וגם תוסיף לזה את אלסטון ששיחק במדים של הלייקרס ברבע השלישי ובמשחק השני וטעות של סטאן עם הרכזים. עזוב מה שהיה ב2007 - היה להם משחק 6 להשוות, פה הקבוצה היותר טובה החטיאה איזה 8 עונשין רק ברבע הרביעי. ואם אתה מדבר על אף שבור......קובי ברייאנט שבר למייק ביבי את האף ב2002 ולא קיבל על זה כלום....אבל אם תסתכל על הדרך לגמר עד עכשיו...אורלנדו ניצחו את פילי את לברון ואת בוסטון, מה הלייקרס עשו ? עברו את יוטה.......התקשו מול קבוצה בלי סנטר.....היה להם מזל ב2 משחקים מול דנוור....ופה אורלנדו מגישים להם טבעת ...וגם בדרך עזרו להם להמנע מבוסטון או לברון. אתה קורא לזה מזל של אלופים ? אני קורא לזה מזל של מעמידי פנים...זכותי. וזה לא קשור לשנאה אני לא שונא את הלייקרס או משהו, אני פשוט אוהב ספורט הוגן, אני לא אוהב חוסר צדק - אני לא יכול להיות חיובי כלפי קבוצה שגנבה אליפות וקיבלה שחקן חיזוק משמעותי תמורת שוב דבר בחזרה ומבחינתי אורלנדו הם האלופים

yoavj1

New member
תגיד מה שתגיד

לקלוע שלשה במינוס שלוש שכופה הארכה זה סופר ווינריות. העובדה שאלסטון לא היה טוב היא נגד אורלנדו. אתה לא יכול להאשים את הלייקרס אם הקבוצה השניה עושה טעויות והיא מנצלת את זה. זה אבסורד. ומהצד השני, להחטיא כל כך הרבה עונשין ברבע הרביעי זה לוזריות. בכל מקרה, יוטה, יוסטון ודנבר הן קבוצות לא רעות בכלל, במיוחד השתיים האחרונות. יוסטון גם באו במומנטום לפלייאוף, והמצ' אפ שלהם נגד הלייקרס טוב במיוחד. בכל זאת, הלייקרס הביסו אותם פעמיים, פעם ב 40 נקודות ופעם ב 19 נקודות במשחק המכריע (למען ההגינות הם גם הובסו פעם אחת). דנבר היא קבוצה מצויינת, ובכל זאת לא טובה כמו הלייקרס. הלייקרס עברו אותם כי הם יותר טובים ושיחקו יותר טוב. בכל מקרה, כל הויכוח לא רלוונטי להודעה המקורית שלי. אתה פרסמת פה הודעות עם "אם" מפה ועד הודעה חדשה, ואז אומר לאורן שאין "אם" בכדורסל. במקום לבוא ולהודות בטעות אתה מתחיל לתרץ שאצל אורלנדו ה"אם" מוצדק והוא בגדר עובדה, וב 2007 "אי אפשר לדעת". אם אתה לא רוצה להיות אובייקטיבי ועקבי זאת זכותך, אני לא אכריח אותך לכתוב משהו מסויים, אבל לפחות אל תעמיד פנים.

למעלה