קובי VS שאק VS דאנקן

אני ראיתי גם כן את המשחק כמה פעמים

והשיפוט היה בסדר גמור, היו אולי 3-4 שריקות שיש עליהם ספק נגד פיניקס אבל גם לא פחות נגד הספרס, השיפוט בכלל לא הכריע את המשחק.

Orenseg

New member
איך הוא לא בכלל לא הכריע את המשחק?

זה היה השיפוט הכי מזעזע שראיתי במשחק כדורסל, וטענתי את זה יותר מחודשיים לפני שנחשפה הפרשה. אני לא היחיד, וכבר צירפתי ציטוטים ולינקים בהודעות קודמות. אתה מוזמן לצפות בוידאו הזה, לעקוב אחר ההילוכים החוזרים ולשמוע את הקריינים של ESPN. אתה מוכן להסביר לי איך "השיפוט היה בסדר גמור"?!

הסרטון הזה רק מוכיח את צדקתי

אוהדי פיניקס שהכינו בוודאי את הסרטון ועברו על המשחק פעמים רבות הצליחו למצאו בכל המשחק כולה 7 שריקות שבהם הם טוענים שיש מחלוקת לרעת פיניקס, מתוך ה 7 שריקות האלו לא בטוח כמה מהם טעויות שיפוט. בוא נעבור על השריקות בסרטון שבהם יש טענות של פיניקס(לא צריכים להקשיב לקריינים של ESPN כי הם באופן מגמתי נגד הספרס): 1. ג'ינובילי נכנס לסל, יש קצת מגע מצד שני שחקני פיניקס - שריקה של 50-50. 2. חסימה של דאנקן על סטודמייר, 90 אחוז כדור -שריקה של 50-50. 3. סטודמייר מנסה לתפוס עמדה בפוסט, אוברטו נלחם על העמדה ומקבל מרפק לפנים מסטודמייר, נשרקת עבירת תוקף - לא טעות שיפוט. 4. עבירת חסימה של סטיב נאש על דאנקן, נאש בבירור מגיע באיחור, נשרגת עבירת מגן - אין טעות שיפוט. 5. דיאו נכנס בדאנקן ומפיל אותו, נשרקת עבירה לדיאו - אין טעות שיפוט. 6. עבירת תוקף של ברוס בואן, נשרקת עבירת תוקף של ברוס בואן - לא ברור למה המהלך הזה נכנס, השריקה הלכה עם פיניקס. 7. עיבוד כדור של סטיב נאש, אי אפשר לראות בבירור אם זו היתה חטיפה נקייה של בואן או לא. 8. עיבוד כדור של סטיב נאש, בבירור חטיפה נקייה של הורי - אין טעות שיפוט. הסרטון הזה הוא מצחיק, אוהדי פיניקס מכניסים לעצמם גול עצמי, בבירור אפשר לראות שהשריקות בסרטון הם שריקות לגיטימיות ואולי היו 2-3 שריקות לא נכונות נגד פיניקס שזה דבר לגיטימי במשחק כדורסל, אני בטוח שאם אוהדים של סאן אנטוניו היו משועממים מספיק הם יכלו להכין סרטון מאותו משחק עם לא פחות טעויות שיפוט נגד סאן אנטוניו! השיפוט במשחק הזה היה יותר מבסדר ובטח שלא מכור!!!

Orenseg

New member
בשתי מילים?

אתה חרטטן. אני אפילו לא מתחיל להתווכח על הסעיפים, כי הבנתי שאין עם מי לדבר. כשמדובר בספרס הרצפה תמיד עקומה: קרייני ESPN נגדם באופן מגמתי (ולא בגלל שהם ראו עבירות כמו כל שאר העולם), עבירות ברורות של הספרס הן מצבים של 50-50, הפלופים של ג'ינובילי הם תמיד סחיטות עבירות תוקף, הברכיה של השחקן הכי מלוכלך בליגה לביצים של נאש היא עבירת תוקף+טכנית למאמן ("Why start now? Why bother?") ולא פלגרנט 2 (הליגה שדרגה את העבירה רק לפלגרנט 1), שריקה באיחור של שלוש שניות ל"עבירה" על ג'ינובילי (ללא מגע) היא לא טעות שיפוט. ברור שהמשחק לא הוטה לטובת הספרס. במקרה כולם מחפשים את הספרס, ומזל שדונהי נתן להם תירוץ טוב להתלונן על זה. במקרה המשחק הותיר בקרב חלק משמעותי מצופיו רושם שנעשה פה חוסר צדק. במקרה התגלה לאחר חודשיים שהשופט המהמר שפט באותו המשחק והימר על +4 לספרס באובר/אנדר של 200.5. הכל מקרי, והכל משמש תירוצים לכל שונאי הספרס בעולם. אתה יודע מה? תהנה מ'צדקתך' במציאות המדומה שאתה חי בה. הדיון הזה לא הולך לשום מקום, אז חבל על הזמן.

אתה מדבר על רצפה עקומה

הרי זה אתה הוא שתמיד עיוור בדברים שקשורים בספרס ובבריאנט ועוד מוסיף נתוני שקר כדי להצדיק את עצמך, אתה לא מוכן לראות את האמת ולהודות שלא היה שום דבר יוצא דופן מבחינת שיפוט, אז היו 7 שריקות בכל המשחק שפיניקס טוענים שהם קופחו - רוב השריקות היו לגיטימיות בהחלט אז נגיד שב 2-3 שריקות יש קיפוח תיהיה בטוח שבאותו משחק היו גם שריקות שהספרס קופחו, זה כדורסל ולא היה במשחק הזה שום דבר יוצא דופן מבחינת השיפוט, אז מייק דאנטוני מתבכיין - מה חדש? אתה ועוד רבים טוענים שברוס בואן הוא השטן והשחקן הכי מלוכלך בהיסטוריה של האנושות אז אני אומר שזה נובע מהשנאה שלך ואותם אנשים לספרס שגורמת לכם להפריז ולהקצין כל דבר נגד הספרס, אם ברוס בואן שחקן מלוכלך אז יש עוד הרבה שחקנים מלוכלכים ואפילו גם לא פחות מבואן בליגה,רק בפלייאוף הזה ראינו הרבה עבירות מלוכלכות ושחקנים מלוכלכים, גם סטיב נאש שלך עשה בקריירה שלו לא מעט עבירות מלוכלכות, אבל לך ולאנשים רבים השנאה לספרס גרמה להקצין כל דבר שהוא נגד הספרס ובגלל זה אתם מחשיבים את בואן לשחקן המלוכלך ביותר מכולם דבר שהוא לא נכון. ESPN אכן באופן מגמתי נגד הספרס כנראה בגלל שהספרס לא מביאים להם רייטינג והם קבוצה לא "מושכת", יחסית לקבוצה גדולה הספרס מקבלים יחס גרוע מה ESPN וזה ידוע.

ולגבי טים דונגהי

אתה נותן נתונים שקריים, מדינת אריזונה לא העמידה את טים דונגהי לדין!!! מדינת אריזונה ביקשה באמצעות מכתב ל NBA ול FBI לדעת אם 2 משחקים של הסאנס בפלייאוף 2007 בהם שפט דונגהי הוטעו, לאור העובדה שדונגהי לא הועמד לדין ע"H מדינת אריזונה אפשר להבין שה FBI מצא ששני המשחקים הללו לא הוטעו.

Orenseg

New member
או לחילופין

ניתן להבין שמדינת אריזונה החליטה שלא לשפוט את טים דונהי על עבירה פלילית שבוצעה במדינות טקסס וקליפורניה. תבחר אתה במה להאמין.

88nothing

Active member
באמת שאני לא מבין אותכם

איך אתם חושבים שאתם מבינים כדורסל, וכל מה שאתם מסתכלים עליו זה סטטיסטיקות? טים דאנקן שחקן הגנה ענק לא בגלל שהוא חוטף או חוסם גדול ואפילו לא כי הוא ריבאונדר מצויין(והוא כזה) אלה בגלל הבנת המשחק שלו, הסגירה ההרמטית שלו של הצבע מבלי להיות סופר אתלטי או סופר גדול וחזק!!! הוא היחיד מבין השלושה שנבנה על הבנת משחק נהדרת בדיוק כמו בירד ומג'יק! לא יודע מה אתם כלכך אוהבים בכדורסל אבל מה שאני אוהב זה הבנת משחק, הקרבה ורצון לנצח תוך כדי מתן כבוד ליריב!! ובכל אלה דאנקן עולה על כולם!

rapgamer4ever

New member
הוא לא שחקן הגנה יותר טוב משאק

(כששאק היה בשיאו). שאקיל היה מפלצת בצבע גם בהגנה. הוא מרתיע הרבה יותר מדאנקן. מה שלא נמדד בסטטיסטיקה גם נותן יתרון לשאק על פני דאנקן. הדומיננטיות שלו זה דבר שאי אפשר לתאר. זה ממש לא שאלה של מי ומה אני יותר אוהב, זה שאלה של מי תורם יותר. מי טוב יותר. שאקיל בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות האלפיים הוא שחקן יותר טוב מדאנקן. אפילו שהוא לא חכם כמוהו ואדם מכבד כמוהו.

88nothing

Active member
שאקיל לא יותר טוב מדאנקן

הוא היה יותר דומיננטי מדאנקן! הם שחקנים מאוד שונים!! שאק אף פעם לא היה שחקן הגנה גדול, בטוח שלא כשהיה בשיאו ושקל המון! ודאנקן היה ועדין למרות שהוא משחק על רגל אחת! דאנקן פשוט לא עושה מספיק רעש אז לא מעריכים אותו מספיק מקצועית!! מי שמבין כדורסל ברמה של יותר מאיזה יופי של דאנק או איזה מפלצת הוא ידע להעריך את דאנקן! ועכשיו תחשוב שלולא הסל המטורף של פישר בסידרה נגד הספרס בשנה שדטרויט לקחו אליפות(היה 2:0 לספרס), וס"א היתה לוקחת עוד אליפות, האם עדין היה הדיון הזה פה? בגלל שהוא לא כלכך נוצץ(או בכלל לא) כשה להבין שדאנקן הוא ברמה של בירד ומג'יק! ואולי של עוד אחד.

rapgamer4ever

New member
חחחח אם לא הסל של פישר ס"א לוקחת אליפות?

גבר, להזכירך זה היה כולה הסיבוב השני. הלייקרס הגיעו לגמר ועברו את מינסוטה שקאסל נפצע באותה סדרה. ובגמר דטרויט פירקה להם את הצורה. לדעתי הפיסטונס 04' היא האלופה הכי חזקה שיצא לי לראות "לייב" במו עיני. נגד הלייקרס זה לא היה כוחות (4-1 כשהנצחון של הלייקרס בא מבאזר ביטר ששלח להארכה), ואין סיבה להאמין שנגד הספארס זה היה יוצא אחרת.

דאנקן תמיד היה שחקן הגנה יותר טוב משאק

לשאק תמיד היתה את הבעיה שהוא עושה הרבה עבירות, בעיה שנובעת מהגודל הפיזי שלו, הגודל שלו הפריע לו לשמור בלי לעשות עבירות דבר שדאנקן תמיד היה גדול בו שזה לדעת לשמור בצורה מצויינת ולהישמר מביצוע עבירות.

לא רואה מצב שבו שאקיל שחקן הגנה טוב יותר

מדאנקן. אם זה היה תארים בודדים או רק בקטנה או פשוט שחיתות קבועה של המצביעים הייתי מבין, אבל לשאקיל יש 3 פעמים ALL NBA בהגנה, וגם הם בחמישייה השנייה! לדאנקן יש 9 בחמישייה הראשונה ו3 בשנייה, זה בכלל לא כוחות
בשלוש השנים הכי דומיננטיות של שאק שהן 2000-2002 הוא לקח 3 פעמים רצוף קבוצה שנייה בהגנה, מי לקח ראשונה בכל 3 השנים האלה? דאנקן...

rapgamer4ever

New member
ההצבעות לשחקני ההגנה זה טמטום

קשר די מקרי בין החמישיות האלו לשחקני ההגנה הכי טובים. תסתכל על החמישייה השנה- אלה נראים לך באמת הכי טובים בליגה? שלא לדבר על קמבי. כששאקיל היה בשיאו, שחקנים פחדו להכנס לצבע. הוא לא היה שומר אישי טוב כמו דאנקן וגם לא חסם המון, בדיוק מהסיבה שגארדים פשוט העדיפו לא להתעמת איתו בפנים. גם לדוויט הווארד הייתה השפעה כזאת במשחק האחרון, לדוגמה.

אפשר להגיד טמטום על פעם אחת, פעמיים, שלוש

אבל בעקביות כזאת? אם גארדים כל כך לא רצו להתעמת איתו בפנים איך האו סיים עם 9 חסימות? הווארד היה פשוט מדהים, כמעט ולא הייתה זריקה בצבע בזמן שהוא במשחק שלא שונתה או נחסמה בידו, בזכות האתלטיות המדהימה שלו.שאקיל גבוה ממנו רק ב5 סנטימטר, והוא שנות אור פחות אתלטי ממנו, לכן הוא לא מסוגל להגיע לרמת חסימות של הווארד, שגם הוא לא חוסם מדהים לעומת בן וואלאס הצעיר, אולאג'ואן ושאר שחקני ההגנה הטובים ביותר אי פעם...

rapgamer4ever

New member
לא אמרתי שמטומטם לבחור בדאנקן

דאנקן שחקן הגנה מצוין. מ-10 הטובים בליגה עד לפני שנה-שנתיים. אבל אני רק אומר שאין מה להסתמך על הבחירות האלה. וזה שהוא נבחר לפני שאקיל לפני 8-9 שנה לא אומר שהוא באמת היה טוב יותר. בקיצור אני מסכים שדאנקן מצוין בהגנה אבל לא חושב שמס' הפעמים שנבחר לחמישיית ההגנה זה פאקטור. אני מניח שראית את המשחק של אורלנדו וראית שכמעט כל הבלוקים של דוויט היו דוקא בשמירה אישית ועל שחקני פנים. זה שהוא קופץ לשמיים זה אחלה וזה מדהים אבל לדעתי גארדים מעדיפים להתעמת איתו מאשר עם שאק בשיאו. זה לא משנה את הפואנטה... אתמול דוויט עשה הגנה מדהימה גם בעזרה וגרם לקובי לזרוק מבחוץ הרבה יותר ממה שהוא רגיל ביחס לכניסות לסל. גם בלי בלוקים. גם ראיתי את זה עשרות פעמים במשחקי עונה רגילה של המג'יק, אפילו שנה שעברה כשהיה לו ממוצע של 2 בלוקים או אפילו פחות. פשוט חשבתי שהדוגמה של המשחק האחרון תהיה מוחשית יותר. אגב שאק בשנות האלפיים לא היה רחוק שנות אור באתלטיות מדוויט. דוויט יותר טוב בהגנה כי הוא יותר נייד, אבל בהגנת פנים אני בכלל לא בטוח שאני מעדיף אותו על פני שאק בשיאו. וזה אומר הרבה, מבחינתי לפחות.

שאק לא חסם המון?! 2.35 חס' למש'

בס"ד 12 עונות של העונה הסדירה (מ-13 הראשונות למעט העונה המקוצרת בגלל השביתה ב-98/9' שאותה סיים עם 1.7 חס' למשחק) עם מעל שתי חס' למש', 5 עם מעל 2.5 חס' (המס' הנמוך יותר 2.76) ושתי עונות עם מעל 3 חס' למשחק (3.53 בעונת הרוקי ו-3.025 ב-1999/2000). לאחר 14 עונות (עונה סדירה - 941 מש' וגיל 33) ממוצע החס' שלו עמד על 2.53 למש', ולאחר 12 עונות (882 מש') הממוצע עמד על 2.58 למש' (וזה כולל כאמור עונה אחת של 1.6735 חס' למשחק בעונת השביתה). בפלייאוף הממוצע שלו הוא 2.2 חס' למשחק, ועד גיל 33 (עונת האליפות עם מיאמי) הממוצע היה 2.3. בפלייאוף 98' (13 מש') חסם 2.615 פעמים למש', בפלייאוף 99' (8 מש') חסם 2.875 למש', בפלייאוף 2000 (23 מש') חסם 2.39 למש', בפלייאוף 2001 (16 מש') חסם 2.375 למש', בפלייאוף 2002 (19 מש') חסם 2.53 למש', בפלייאוף 2003 (12 מש') חסם 2.83 למש', בפלייאוף 2004 (22 מש') חסם 2.77 למש'. ב-7 פלייאופים רצופים הנ"ל (113 מש') השיג 2.39 חס' למשחק לבין 2.875 חס' למשחק, וממוצע של 2.59 למש'. להוספה חס' שאק בגמרים: 2.67 ב-2000 (6 מש'), 3.4 ב-2001 (5 מש'), 2.8 ב-2002 (4 מש'), וב-2004 (5 מש') היו לו רק 0.6 למש' (סה"כ 3 חס' בסדרה), כשממוצע החס' לגמרים: 2.35 למש', ובאליפויות הממוצע הוא 2.93. אך מה זה לעזאזל "לא חסם המון"?

Orenseg

New member
מסכים עם ראמפה

ההצבעות האלה הן טמטום. יותר סטטיסטיקות ואבק כוכבים מהגנה אמיתית. מרכוס קמבי נכנס פעמיים לחמישיה הראשונה (כולל פעם אחת כשחקן ההגנה של השנה) ופעמיים לחמישיה השניה. ב04/05 לארי יוז נכנס לחמישיה הראשונה על חשבון צ'ונסי בגלל ממוצע של 2.9 חטיפות למשחק. ב2006+2007 קובי נכנס לחמישיה הראשונה למרות שהוא זרק 35% מסך הזריקות של הקבוצה שלו ושמר איזורית. חמישיות ההגנה לא באמת משקפות את ההגנה. בסה"כ הצבעות של עיתונאים, שרובם המכריע לא מסוגל לצפות ב1230 משחקי עונה סדירה ולדעת מי שחקני ההגנה הכי טובים בליגה.

למעלה