קובי VS שאק VS דאנקן

carmelo

New member
חפש סרטי הדרכה על התקפת המשולש

יש לי חבר (אוהד לייקרס, אבל בסדר...) שסיפר לי איך פעם הוא וחברים שלו ניסו אותה במגרשים ורק ניצחו :) ואני לא נכנס פה לדיונים מי מאמן טוב יותר, פופ או ג'קסון (אני לא כ"כ מחזיק משניהם כפי שאמרתי פעם)...רק אמרתי שכמו שיש לספרס שיטה מובנית, אז גם ללייקרס של שאק היתה. דאנקן בקבוצה אחרת יכל להיות הרבה יותר דומיננטי לדעתי. לשאק לא היה מה להוכיח בתחנות השונות בחייו, הוא שחקן של פעם ביובל וכל קבוצה שהוא שיחק בה היתה צריכה להתאים את עצמה אליו, אחרת ההפסד כולו שלה. גם לדאנקן אין מה להוכיח בקבוצות אחרות, רק שאצלו הדומיננטיות היא פחות גופנית ויותר...פונדמנטלית :) אם כבר לראות שחקן מחוץ לחממה של הספרס (ואני מסכים עם דוריסו שדאנקן הוא-הוא החממה), אז טוני פארקר...

rapgamer4ever

New member
תגובה לשניכם

התקפת המשולש זה באמת סתם, הלייקרס שיחקו אותה גם השנה. זה לא שיא התחכום או שיא היעילות, זה סתם מסירות וחסימות שאתה נותן להן שם. זה אפילו לא תרגיל. ממש לא משהו שמנצח משחקים. אורלנדו בעצמה מגיעה הרבה פעמים לסיטואציה של "משולש" לא דרך התקפת המשולש אלא סתם דרך פיק אנד רול ושתי מסירות. השיטה של הספארס לדעתי הייתה הרבה יותר יעילה וחכמה, היא התבססה הרבה על תיאום ואינטלגנציה. כנ"ל ההגנה. אולי אני מפספס משהו, אבל באמת שלא ראיתי קבוצה של פיל ג'קסון (הלייקרס של היום או של לפני קרוב לעשור) עם טיבעת אצבע של מאמן כמו סאן אנטוניו. אני לא חושב שדאנקן הוא החממה, לפחות לא לחלוטין. לא כשאתה מוקף במאמן גדול, שחקנים חכמים, סולידיים וצייתנים ומערכת שקטה. הייתי רוצה לראות את דאנקן משחק ליד שחקן עם אגו, או שחקן מוכשר ולא ממש חכם, או מישהו סתם בעייתי. הייתי רוצה לראות את דאנקן במקום אחר כי יש לי ספק במה שהיה עושה במקום אחר. את ג'ורדן, בירד ומג'יק לא ראיתי גם ככה... כך שזה לא ממש מעניין אותי. אני חושב שלהגיד שדאנקן היה יותר דומיננטי במקום אחר זו ספקולציה. אני בספק. וכמו ששאקיל מנהיג קולני יותר וזה בעייתי לפעמים, גם השקט של דאנקן יכול להיות בעייתי במקום שהוא לא סאן אנטוניו. מנהיג שקט לא תמיד עדיף.

Or Amit

New member
../images/Emo45.gif כמו שאני כל הזמן אומר

דאנקן הוא קודם כל תוצאה של השיטה של סן אנטוניו. בדיוק כמו שלאף אחד אין ספק שמאלון לא היה כל כך גדול בלי סטוקטון לידו (וההפך, כמובן) ובלי השקט שיוטה וסלואן סיפקו להם, ככה גם דאנקן בלי פופוביץ' וההנהלה של ס"א. דאנקן מספיק חכם כדי לדעת את זה (ובגלל זה הוא לא הלך לאורלנדו יחד עם גראנט היל ב-2000) וההנהלה של SA מספיק חכמה בשביל לדעת איזה שחקנים משלימים להביא. אגב, חושבים שזה מקרה שפופוביץ' ודאנקן חתומים עד אותה שנה? (ועוד מעט גם ג'ינובילי יאריך את החוזה עד 2012)

carmelo

New member
אתה לא מעלה ספקולציות?

"איך דאנקן היה בלי פופוביץ'"...אני רוצה לראות את פופ מאמן את הספרס שאחרי דאנקן, או כל קבוצה אחרת. כל השיטה שלו מבוססת על דאנקן, אכן כמו שהתקפת המשולש היא לא כזה שוס גדול אלא אם יש לך כלים התקפיים כמו ג'ורדן-פיפן או בריאנט-שאק.... למה דאנקן לא עזב לאורלנדו? אולי מתוך נאמנות? סה"כ זה היה אחרי 3 שנים שלו עם הספרס. אני גם ממש לא בטוח שהם שיחקו אז באותה שיטה (אז רובינסון היה לצידו). לגבי המשולש סטוקטון-מאלון-סלואן, כבר שמעתי אמירות על כל אחד מקודקודיו שהוא לא היה כזה גדול בלי האחרים... לומר שדאנקן הוא תוצאה של השיטה זה פשוט זלזול בלתי יאומן באחד השחקנים השלמים והחכמים בתולדות הליגה. אני גם בטוח שרק כאן בארץ ואולי באיזורים פרובינציאליים נוספים באירופה מסוגלים בכלל להעלות על הדעת שדאנקן חייב לפופ את הקריירה ולא להיפך. יופי, אז פופ לומד מהכדורסל האירופאי...כל הכבוד לו, הוא עדיין לא מאמן גדול כמו שעשיתם ממנו.

rapgamer4ever

New member
(הכוונה היא אלי?) ודאי שכן

כי לדעתי לספקולציות האלה יש מקום. אני רק מזכיר לך שהראייה שלך, על פיה דאנקן היה יותר דומיננטי במקום אחר, היא גם ספקולטיבית. דאנקן לא חייב לפופ את הקריירה, פה אני מניח שהכוונה היא לאור ולא לי. אבל לדעתי פופוביץ' עזר לדאנקן יותר מאשר פיל עזר לשאקיל, ואני רואה בכך פאקטור בהשוואה בין השניים. סתם מתוך סקרנות- איזה מאמנים לדעתך יותר טובים מפופוביץ' (לדעתי אולי רק זליקו עם דגש על אולי)?

carmelo

New member
כן, אבל אתה התחלת...

איזה מקום יש לספקולציה אם אתה מעלה אותה ואז פוסל תשובה של אחרים בטענה ש"זו ספקולציה"?... מי מאמן טוב יותר מפופ מבין המאמנים הפעילים כיום? אדלמן, סלואן, לארי בראון. זה שאתה מציין את אוברדוביץ רק מחזק את המסקנה שלי שאתה מוטה לטובת הכדורסל האירופאי הגאוני כ"כ...אחרי שראיתי מה צסק"א ופנאתינייקוס עשו ברגעי ההכרעה של הגמר, אני מרשה לעצמי לא להתפעל מחוכמת המשחק האירופאית שכל הזמן מטיפים לה.

rapgamer4ever

New member
אני לא פוסל

אני מדגיש את הספקות שלי ואתה פשוט נשמעת לי בטוח מאוד בעצמך, זה הכל. אין לי שמץ של מושג מה יש בסלואן שאין בפופוביץ' אבל סבבה. הכדורסל האירופאי ברמה גרועה אבל אוברדוביץ' ומסינה מאמנים מצוינים. זה מתקשר גם לסקור הנמול בד"כ... הגנה תלויה יותר באימון ופחות בכשרון ביחס להתקפה. יש מאמנים ממש טובים (לא רבים אבל יש) ולא סתם אצל הקבוצות החזקות ההגנה היא הדומיננטית. וזה לא שהאירופאים כאלה חכמים, האמריקאים פשוט טיפשים.

אתה טועה לחלוטין! עמדה 4 לא חלשה כללן

בס"ד העומק בעמדה 4 הכוללת את (לאו דווקא בסדר הזה) בארקלי, ביילור, דאנקן, גארנט, ק' מלון, אלווין הייס, פטיט, קאנינגהאם, מקהייל, ג'רי לוקאס, דה-בושר ובוב מקאדו, ועוד שחקנים מצוינים, לא פחות מאף עמדה אחרת. דאנקן וגארנט הם כוכבי על בכל קנה מידה בשילוב היכולת ההגנתיות וההתקפיות ואופיים, כל אחד בסגנונו ואופיו המיוחד. בארקלי (פאוור פורוורד של פחות מ-1.95 מ') ומלון היו מהכוכבי העל המובילים בתקופה של מג'יק, אייזיאה, סטוקטון, ג'ורדן, דרקסלר, בירד, ד"ר ג'יי, כארים (בלייקרס), חאכים, יואינג ועוד. ביילור (1.95 מ' עם ניתור אדיר) וקאנינגהאם היו מהכוכבים הגדולים ביותר בימי אוסקאר רוברטסון, ג'רי וסט, ג'ון הבליצ'ק , וילט, ראסל ובלאמי, ובשורה הראשונה של שחקני הליגה יחד אתם. הייס, לוקאס, דה-בושר ומקאדו היו מכוכבי העל של הליגה בתקופת ג'אבאר (במילווקי) והיסס במיוחד נחשב לשחקן ברמה דומה לג'אבאר, אך גם האחרים היו כוכבים גדולים הקרובים ברמתם לשניים האלו. ציטוטים על כמה שחקנים מעמדה 4 מהנ"ל שיבהירו עד כמה עמדה זו אינה חלשה מהאחרות: בארקלי - "ביל וולטון סיכם פעם בצורה יוצאת מין הכלל "מיהו בארקלי". הוא הסביר: "שמתם לב שמלבד ווילט צ´מברליין כל השחקנים הטובים בעולם הם ´שחקנים ללא תפקיד´? מג´יק. מייקל. לארי בירד. צ´ארלס בארקלי. הם היו הכל: פוינט גארדים ושוטינג גארדים. סמול פורוורדים ופאוור-פורוורדים. הם כולם היו ריבאונדרים נפלאים, מוסרים עליאיים, קלעי שלוש כשצריך. הכל. הם שיחקו מה שמשחק זה או אחר דרש מהם. הלייקרס צריכה סנטר? מג´יק משחק סנטר. הסלטיקס צריכה ריבאונד? בירד משחק הערב בעיקר בפאוור. פילדלפיה צריכה ´הכל´? בארקלי משחק ´הכל´. הבולס צריכה קלעי מה-3? ג´ורדן עושה זאת, כפי שעשה נגד יוטה ונגד פורטלנד. לכן הם השחקנים הטובים ביותר לשחק הופס מאז ומעולם". "הוא היה אחד הריבאונדרים הטובים בתולדות המשחק (הוביל את הליגה שלוש פעמים בריבאונדים-התקפיים). הוא היה מגן מעולה - תמיד שמר על המסוכן בשחקני היריב הגבוהים - מוסר מעולה, וקלעי מצויין מקרוב, חצי מרחק, ואפילו מה-3." ביילור - "אבי ההאנג-טיים היה אלג´ין ביילור. בסוף שנות ה-50 וראשית שנות הששים הוא ביצע ריחופים ודאנקים שטרפו את הדמיון. הוא היה היחיד. הוא היה הממציא. הוא היה היוצר. לו יש את זכות הראשונים על תחרות הדאנק היום. ממנו למדו כולם." "הוא היה קלעי אופטימלי, אחד הריבאונדרים הטובים בליגה למרות קומתו הנמוכה, והיתה לו מסירה של פוינט-גארד מהטובים. צרתו היחידה היתה שהוא עשה את נפלאותיו בתקופה שלפני הטלוויזיה והאינטרנט, וכך מלבד כמה סרטוני שחור-לבן עליו, איש לא ראה את ריחופיו..." ג´רי ווסט על ביילור: "עד היום לא ראיתי יותר מ-2-3 פורוורדים שיכולים להשתוות אליו". ביל שרמן: "הוא היה איש הפינה (למרות ש"שחקן פינה" הוא השם העברי ל'סמול-פורוורד' הכוונה כאן לפורוורד שיכול להיות גם פאוור כפי שביילור היה - לי"ב) הטוב ביותר בתולדות ה-NBA. עד היום איני יכול לחשוב על איש פינה שהגיע לרמתו." רד אורבך: "איך אומרים על שוגר-ריי? ש´פאונד-פור-פאונד´ הוא היה המתאגרף הטוב מכולם? אז אותו דבר אני אומר על ביילור: ´פאונד-פור-פאונד´ הוא הטוב שהיה". קרל מלון - היה MVP של הליגה פעמיים (1997 ו-1999). 13 פעמים נבחר ושיחק באול-סטאר, מתוכן 11 פעם בחמישייה הראשונה. 3 פעמים בחמישיית ההגנה, פעמיים MVP של משחק האול-סטאר. היה בחמישיית ארה"ב פעמיים, עם "הדרים טים I" באולימפיאדת ברצלונה של 1992 (מדליית זהב) וה-"דרים טים II" שזכתה בזהב באולימפיאדת אטלנטה ב-1996. "´סלאם מגזין´ הציב אותו במספר 13 בין רשימת ה-75 הטובים ביותר בכל הזמנים שלו. לפניו? מייקל, וילט, מג´יק, אוסקאר, שאקיל, ביל ראסל, לארי, האכים, אייזיה וד"ר ג´יי. אחריו במקום 14 – אלג´ין ביילור." ג'רי לוקאס - "הוא היה השחקן היחיד שאני מכיר שהשתמש בכוחו השכלי וזכרונו כדי להפכו לאחד הטובים אי-פעם. שנים אחרי הוא גילה שהוא זכר כל תנועה של כל שחקן, בכל מצב, ובכל משחק ששיחק נגדו. כל האינפורמציה נשמרה בתאי מוחו הגאוני, ואינפורמציה זאת עזרה לו גם בהגנה, גם בריבאונד, וגם בקליעה. הוא הפך לאחד הריבאונדרים הטובים בתולדות הנבא למרות קומתו הנמוכה יחסית (2.03 מ´) ולמרות ניתור בינוני. כיצד עשה זאת? הוא זכר כל זווית זריקה של כל שחקן מכל מרחק, זכר את גובה קשת זריקתו, וזכר לאן רוב כדוריו החוזרים נופלים. זה גרם לו להתמקם טוב מכל שחקן אחר, כולל לארי בירד. אחרת כיצד תסבירו את ה-40 ריבאונדים שלקח במשחק נבא, שיא שלעולם לא יישבר לפאוור-פורוורד? הוא גם הכניס למחשב שבמוחו כל הטעייה וכל כניסה של כל שחקן. הוא ידע לפי מבע הפנים ולפי שפת הגוף מאיזה צד מתכונן המתקיף להיכנס לסל. הוא ניבא ברוב המקרים את הצד ממנו ייכנס התוקף. הוא גם זכר מבעי פנים לפני מבצעים מסויימים. הוא זכר שדייב קאונס מקריב את שפתיו לאפו לפני שהוא זורק הוק. קאונס לא עשה זאת בזריקות אחרונות. הוא זכר שבוב לנייר קוטף ריבאונד ומיד מעביר את הכדור למטה לאזור מתניו, כך שיכול היה לגנוב לו כדורים. זה לא נעשה במין 'רגע, תן לי להיזכר...' אלא פקודה אוטומטית ממוחו לאברי גופו." "על אף שהוא לא היה אתלט עליון, הוא היה שחקן קשה ביותר לשמירה. לקליעת ה-7-8 מטרים שלו קראו אז "THE LUCAS LAYUP". וכששומרו ניצמד אליו, היה לו צעד ארוך ראשון, ואיתו גבר על רוב השומרים בכניסה קלאסית לסל. לא היה שחקן אחר בנבא שהשתמש במוחו כג´רי לוקאס. הוא זכר כל תנועה, כל מבע פנים, כל זיק של סימן שזה או זה יקרה. אצל כל שחקן כמעט בכל מצב. הכל בא לו אוטומטית....הוא היה מוסר מצויין עם רגש מסירה של פוינט-גארד. הוא היה שחקן עם החבילה השלמה." דה-בושר - "גדולתו היתה הגנה. אבל היתה לו קליעה מצויינת מרחוק, בעיקר מהפינה הימנית, והרבה מתרגילי הניקס אז הסתיימו במסירה לדה-בושר בפינה. הוא קלע 16.2 נק´ בקריירה של 12 שנות משחק בתפקיד שקשה להגדירו. הוא תמיד אמר שהוא משחק 3.5 (חצי סמול-פורוורד, חצי פאואר פורוורד), ומספר הריבאונדים הממוצע לקריירה שלו, 12.2 הוא פנטסטי אם זוכרים שבחלקים גדולים של המשחק הוא היה ממוקם רחוק מהסל. אך גדולתו היתה שמירתו האישית: היתה לו מין אינטואיציה מיוחדת שעזרה לו "לדעת" מאיזה צד, ומתי, מנסה השחקן עליו הוא שומר להיכנס לסל. היה זה כמעט בלתי אפשרי לעבור אותו בכדרור. וכששמר על שחקן תחת הסל (פאור-פורוורד או סנטר), היה זה כמעט בלתי אפשרי לדחפו אחורנית כשהתוקף עם גבו לסל באזור הצבע." דברי ביל בראדלי, חברו לניקס בהלווייתו: "הוא היה הקטליסט הראשי של קבוצותנו אז. הוא היה הסמל של משחק קבוצתי בלי לשים לב בכלל לסטטיסטיקה אישית. הוא היה מנהיגנו..." פיל ג'קסון (שיחק בניקס אז כשחקן ספסל) באותו מעמד: "הוא היה ה-שחקן השלם: היו משחקים בהם קלע 4 נק´, 6 נק´, והוא עדיין היה גיבור המשחק, אבל רק אנחנו, השחקנים, ידענו זאת. הוא יכול היה לשלוט במשחק שלם עם 4 נק´ ו-4 ריבאונדים. איך? בחיסול כוכב הקבוצה היריבה, ומציאת ´האדם הפנוי´ פעם אחרי פעם." קאנינגהאם - "בילי קנינגהאם היה הפנתר הלבן של שנות ה-60, מין (כמעט) לארי בירד עם ניתור (כמעט) של ד"ר ג´יי." יש להוסיף שהוא היה מהיר מאוד ועם קליעה רכה.

Or Amit

New member
אתה מבין...

הפסקה הראשונה היא מצוינת לצורך הדיון(גם אם הכותרת לא), שתי הפסקאות הבאות הן לא רעות, אבל אז הבלוק הזה של הציטוטים... איך זה מקדם את הדיון כאן?

הציטוטים באלו מראים את גדולת השחקנים האלו

ועד כמה הם היו כוכבי על. ולבי, הכותרת, מה הבעיה עם כותרת התגובה הראשונה? הטענה שהגבתי עליה הייתה שהעמדה הזו היא חלשה, וכותרת תגובתי היא שזו טעות והעמדה הזו לא חלשה כלל! לכן הכותרת מתאימה בדיוק לדיון הזה!

המשך וסוף

בס"ד אלווין הייס - רשימה חלקית של השגיו: היה אול סטאר 12 פעמים, נבחר לחמישייה הראשונה של הליגה ב-75´, 77´, ו-79, *נבחר לחמישייה השנייה של הנב"א ב-1973 ו-1974 פעמיים בחמישיית ההגנה הוביל את הנבא בנקודות בעונת 1968-9 עם 2,327 נק´ (28.4 ממוצע) הוביל את הליגה פעמיים בריבאונדים - 16.9 ב-1970, ו-18.1 ב-1973. "בשנתו הראשונה כרוקי (נכנס לליגה יחד עם ג'אבאר) בסן-דיאגו רוקטס הוא כבר קלע 54 נק´ נגד דטרויט, וסיים את עונת הרוקי שלו בנבא כמוביל הליגה עם 28.4 נק´ ו-17.1 ריב´. עד היום הוא הרוקי האחרון להוביל את הליגה בקליעות וריבאונדים בעונתו הראשונה. "הסימן המסחרי שלו - TURNAROUND JUMPER, היה בלתי ניתן כמעט לעצירה. זה היה סמל מסחרו בכל שנותיו בליגה." בוב פטיט - "...שחקן מושלם כזה לא ראיתי עד אז. אלגנטיות משחק עם יכולת סיום וניתור לריבאונד שממש כישפו אותי. היה משהו בכל הופעתו שכאילו דרש כבוד. היה משהו במשחקו שנתן לך הרגשה שרק הוא יכול לשחק ככה. היו עוד 9 שחקנים, אבל בוב פטיט היה ההצגה כולה. כך הרגשתי כשחזיתי בג´ון הבליצ´ק. ככה הרגשתי כשחזיתי בוולט פרזייר. ככה הרגשתי כשראיתי את לארי בירד לראשונה, וכך הרגשתי עם מייקל ג´ורדן..." קווין מקהייל - בארקלי אמר עליו: "הוא הטוב ביותר. הוא הקשה ביותר לשמירה. אני שונא לשחק נגדו – איטריה עם זרועות של ענק ומרפקים חדים כסכינים". וכן אמר האציל על מקהייל שהוא "שתי הנקודות הבטוחות ביותר במשחק." "הנשק הארסי ביותר של קווין מקהייל היה ג´אמפ בניתור אחורנית שהיה בלתי ניתן לעצירה או חסימה. התקווה היחידה של המגן עליו היתה שהוא, פשוט, יחטיא... הוא היה רזה לכאורה (2.09-2.08 מ' ו-95 ק"ג - לי"ב), אך רזה חזק ביותר עם מרפקים חדים, מיקום מצויין, ואינטיליגנצית משחק גבוהה." יובי בראון אמר עליו: מקהייל הוא שחקן הלואו-פוסט הקשה ביותר לשמירה בליגה. זה בגלל הניתור לאחור שלו, מהירותו הרבה, יכולתו להטעות יריב כאילו הוא מנתר, ואז לקלוע ברכות מתחת ידיו של השומר. ומה שעושה ממנו אפילו יותר מסוכן היא העובדה שככל שהמשחק צמוד יותר, אחזו קליעתו עולה!". לסיכום: עמדה 4 היא חזקה לא פחות מעמדות האחרות עם כוכבי על לא פחות מכל עמדה אחרת!

המשתגר

New member
--- די כבר לספור תארים ולבדוק סטטיסטיקות! ---

מי שמנסה להסביר למה קובי לא שם, באותה השורה עם מג'יק/בריד/מייקל ושות' באמצעות השוואה של מספר אליפויות, תארי MVP, ממוצעים עונתיים וכדומה פשוט עושה עוול לכל האחרונים. קובי שחקן כדורסל מדהים! בהרבה מאוד אספקטים יש לקובי יתרונות של ממש על כל שחקן ששיחק אי פעם! הקליעה ה"טהורה" שלו כנראה טובה יותר מזו של מייקל, הוא בלתי ניתן לעצירה ברמה שבירד לא הגיע אליה מעולם... אבל - הוא לא מתקרב לרמת המנהיגות שהאחרים הגיעו אליה! הוא בכלל לא באותה הליגה. מי שמודד את מייקל לפי כמות הנקודות למשחק לא מבין מי היה ג'ורדן! מי שמודד את בירד לפי אחוזי הקליעה מאבד את כל המהות של בירד. מי שבודק את מג'יק לפי האסיסטים למשחק או כמות תארי ה-MVP שלו מפספס שחקן מדהים. כולם היו קודם כל וחשוב מכל: מ-נ-ה-י-ג-י-ם! כאלה שעשו בדיוק את מה שצריך מתי שצריך. כאלה שדאגו שכל שחקן בקבוצה ידע בדיוק מה התפקיד שלו. כאלה שדאגו שכל שחקן יתן הרבה מעבר למאה אחוז בכל משחק. כאלה ששחפו קבוצה שלמה אחריהם. כאלה שהיה מדהים לראות אותם משחקים גם כשהם בכלל לא נגעו בכדור. עם כל הכבוד לקובי, הוא פשוט לא כזה! אין לו את אותה המנהיגות. הוא שחקן מדהים לכשעצמו, אבל הרמה הגבוה ביותר שהוא הצליח להגיע אליה מהבחינה הזו, היא שהשנה הוא מפריע פחות לשחקנים שלידו. הבא שיזכיר תארי אליפות בדיון הזה יפוטר! הבא שיזכיר MVP יועלה לגרדום! בידידות

SHITBREAK3

New member
אבל אין פה קשר למייקל\מג'יק\בירד

השאלה היא אם אתה חושב שגם דאנקן ושאקיל היו (ועדיין...) מנהיגים בסדר גודל דומה? או לפחות יותר מרמת המנהיגות של קובי? ברור שאין מה להשוות בין קובי לבין השלישייה שרשומה בכותרת כי זה פשוט עלבון...

המשתגר

New member
הדיון גלש לכיוון הזה...

ולשאלתך (ושאלת הדיון): שאק מבחנתי נמצא באופן ברור מעל לשניים האחרים. בין דאנקן וקובי קשה לי מאוד להחליט! קובי לוקח בפוטו-פיניש, ואם תשאל אותי מחר זה בטח יהיה דאנקן (כי ככה זה אצלו, פעם כן פעם לא - בלי רצף).

דאנקן מנהיג ווינר יותר מקובי וברמה של שאק

בס"ד כך שהתחרות היא בין שאק לדאנקן על הבכורה בין השלושה!

OrEl74

Well-known member
מנהל
../images/Emo24.gif סוף סוף מישהו מבין אותי פה

שחקנים גדולים נמדדים גם בתארים

בס"ד שחקנים גדולים שהם מנהיגים ווינרים נמדדים גם בתארים, לא פחת מאשר במנהיגות ובוינריות, ויכולת המנהיגות והווינריות שלהם מתבטאת בהשגת התארים הללו (בעיקר מדובר בתארי אליפות ו-MVP של הגמר), בתנאי כמובן שיש עוד שני כוכבים קבוצה וגם שחקנים משלימים טובים.

למעלה