קובי VS שאק VS דאנקן

תום116

New member
בקיצור,

אין לך עוד כלום להגיד חוץ מסטטיסטיקות. עדיין לא ראיתי פה מישהו רושם סיבה אמיתית. קובי הוא אחד המוכשרים בהיסטוריה של המשחק, תן לו קצת כבוד. לא הכל זה סטטיסטיקות והישגים(כאילו שקובי בסוף הקריירה שלו כבר, כאילו שהוא לא שבר כ"כ הרבה שיאים אישיים בעבר, כאילו שהוא לא זכה באליפיות). נדבר בסוף הקריירה של קובי. הוא לא צריך להיות במשוואות מהסוג הזה בכלל(בהנחה שלא ייקרה איזה משהו לא צפוי עם הקריירות של שאקיל וטים), הוא בשיא שלו, הוא שחקן טוב יותר מאשר אי פעם הוא היה(לחשוב על כך שאם גם הייתה לו את האתלטיות שהייתה לו כשהיה צעיר...אחח. אבל בגדול, קובי שחקן הרבה יותר 'שלם' היום מאשר היה אי פעם).

carmelo

New member
תן אתה כבוד להיסטוריה

אם אתה רוצה יותר מסטטס, תקרא כמה ספרים ומאמרים על התקופה של מג'יק וקארים ותבין איך בכלל נוצר הדימוי של הLAKERS כקבוצת שואו טיים פופולרית. זה שיש המון אוהדי לייקרס שבכלל לא אוהבים את קובי אומר הרבה...מג'יק תמיד יהיה מזוהה יותר עם המועדון. לא הכל סטטיסטיקות והישגים? מסכים איתך לגמרי. יש גם התנהלות מחוץ למגרש. קובי דרש "אני או הוא" בקיץ 2004 והיה חותם בקליפרס אם לא הטרייד על שאק; הוא דרש טרייד רק לפני שנתיים, כשבחוזה שלו יש סעיף שמאפשר לו להטיל וטו לגבי כל טרייד עליו, מה שהיה מאפשר לו לקבוע לאן יישלח ואפילו תמורת איזו חבילה. הוא ליכלך על ביינום, הדבר הכי טוב שיצא ללייקרס מעונת הלוטרי שנבעה מהטרייד על שאק.

somone4

New member
carmelo תן לי אוהד לייקרס אחד, אחד! שלא אוהב

את קובי! אבל לייקר אמיתי כן? לא חרטא. לגבי 2004, מאיפה לך שקובי דרש "אני או הוא". היית שם? בדקת? יש לך עובדות? הוכחות? מה? לזרוק באוויר גם אני יכול נכון? הוא דרש טרייד כדי לשפר את הקבוצה שלו, ואם לא האיום הזה איפה הלייקרס הייתה היום, חשבת על זה? עם ביינום, פישר מזדקן, וולטון, פארמר, סשה וכל אלה, לא עולים לפליאוף. בלי קובי, בלי גאסול, ואולי גם בלי פיל ג'קסון. ואפשר לחשוב איזה שחקן ביינום. מה הוא תרם בפלייאוף? נאדה. עוד גבוה נטול יכולות בסיסיות. הייתי עושה עליו טרייד.

somone4

New member
איזה מצחיק אתה יא אללה

קורא את ההודעות שלך ופשוט נקרע. קודם כל, קובי היה הכוכב הראשי בלייקרס אם כבר, אבל אני חושב שזו הייתה עבודת צוות מעולה בניהם. אתה כנראה שוכח שהלייקרס הלכו לקובי בכל שלושת האליפויות ברגעים המכריעים של המשחקים ולא לשאקיל, מה שאומר שבלעדיי הנק' שלו הלייקרס לא היו עם שום אליפות. לבוא ולהגיד ששאקיל היה הכוכב הראשי זה נובע משנאה לקובי ותו לא. קובי ושאקיל היו צוות, הם שותפים בכירים (היו מסביב עוד שחקנים כמו הורי, פוקס וכאלה) לאליפויות באותה מידה. אף אחד לא היה יותר טוב מהשני, כי אם אתה ממשיך בגרסה שלך אני יכול להביא לך אלף וחאז סטטיסטיקות כדי שתראה בעצמך. קובי היה יותר דומיננטי ברבעים האחרונים, עובדה. מג'יק לקח אליפויות בגלל קארים (ציני עכשיו...), או ההיפך. נו ב'מת. קבוצה אלופה זו קבוצה, הבנת? קבוצה, לא כוכב אחד. עד שפיפן הגיע לשיקאקו ג'ורדן השתין במכנסיים, ויש עוד אלף ואחד דוגמאות. קובי שחקן יתר מוכשר ממג'יק ובטח מקארים. לדעתי אין מה להשוות, קובי הלייקר הגדול בהיסטוריה, ויחד עם מייקל גם הטוב בכלל.

באליפות הראשונה עם שאק בטח שלא!

בס"ד ב-199/2000 שאק היה הכוכב הראשי הבלתי מעורער שזרק יותר זריקות מקובי גם בעונה הסריקה, יותר בפלייאוף, ויותר בגמר. בשנתיים הבאות זה היה מאוזן יותר, אך בגמר עדיין שאק היה דומיננטי יותר וגם בהם לקח את ה-MVP. רקמ-2004 קובי היה הכוכב הראשי בלייקרס. איך הוא הלייקר הטוב אי פעם, אם למג'יק, וכארים וגם לשאק יותר תארים אישיים (4 לעומת 2) ואליפות אחת פחות? גם השוואה למייקל לא רצינית: 1.מייקל לא היה יכול להיות גמר לא טוב ולקובי היו שתיים כאלו, וכן בגמר 2000 היו לו 36.7% מהשדה. למייקל לא היה ולא היה יכול להיות בשום גמר אחוזים לא טובים כאלו. 2. מייקל סחב קבוצה ל-6 אליפויות ללא קו קדמי רציני. לקובי בכל האליפויות היה קו קדמי טוב באופן משמעותי ממה שהיה למייקל. 3. מייקל מוביל על קובי כמעט בכל הנתונים הסטטיסטיים ובכן מוביל בהפרש גדול בתארים והישגים (6 אליפויות, 6 MVP של הגמר, 5 MVP של העונה, שחקן ההגנה של השנה, 10 פעמים מלך הסלים שמהן 7 ברציפות עד אחרי עונתו ה-12, כשלקובי, 4 אליפויות, MVP אחד של הגמר, אחד של העונה ופעמיים מלך הסלים ב-13 עונות.

דאנקן לטעמי אנדר רייטד

לדעתי הוא ושאקיל פחות או יותר באותו מקום מבחינת ראי ההיסטוריה. קובי עוד לא שם. לא ממש חסיד של דירוגים, ולכן אני אמנע מלומר מי לפני מי.

טימי ובגדול

מקווה שההיסטוריה תזכור לו חסד גם אם אין לו גינונים של סופרסטאר

rapgamer4ever

New member
שאק

כי השיא שלו גבוה בהרבה משל האחרים. שינו את חוקי הליגה בגללו. אם הוא היה מקבל כבוד מהשופטים אני לא יודע אם הערך שלו בשיא היה נמוך משל ג'ורדן. הרי עשו עליו פאול ממש כל התקפה, פשוט הוא היה עד כדי כך טוב שלא שרקו כמעט על אף אחת כי להתמודד מולו היה פשוט לא הוגן. זה לא רק המספרים שלו, זו הדומיננטיות. אני חושב שלשחקן לצד שאקיל בשיאו זה המקום האידיאלי לכמעט כל שחקן בליגה. אני לא מתלהב להכניס את קובי לדיון כבר עכשיו. גם הוא עדיין לא התקרב להישגים האישיים של שאק ודאנקן (4 אליפויות, 3 פיינלס MVP) וגם יש לו עוד הרבה שנים לתת. בינתיים אין ספק שבראי ההיסטוריה המקום שלו פחות עיקרי. זה לא אומר שמבחינת כדורסל הוא פחות טוב מדאנקן, אגב. למה לא דאנקן? בגלל כמה סיבות. האחת היא פופוביץ' שאני נותן לו המון קרדיט באליפויות. סאן אנטוניו התבססה הרבה יותר על שיטה מעולה עם טביעה של מאמן מאשר הלייקרס. השנייה היא שגם כשלקח אליפויות, הוא עשה את זה בצורה הרבה פחות מרשימה מהלייקרס שדרסה את הליגה. חוץ מזה, היו את פרשיות השיפוט של דונהי שזה בכל זאת כתם בין אם זה בגלל דאנקן או לא. וסיבה אחרונה- אני חושב ששאקיל בשיא פשוט שחקן הרבה יותר טוב. אם נשווה ביכולת שלהם במשך 10 שנים, שאקיל גם מנצח. אם כי בפחות. אבל ההבדל שעם שאק אתה יכול להיות בטוח שתיקח כמה אליפויות (כשהוא בשיא שלו שהיה 3-4 שנים), עם דאנקן לא. זה בא לידי ביטוי יפה באליפויות- לשאק יש 3 רצוף כשפשוט אי אפשר היה לעצור אותו, לדאנקן אין באק טו באק כי הוא מצוין לאורך זמן אבל לא מספיק מצוין כדי שתהיה בטוח שתיקח איתו.

כשמשווים בין שאק לדאנקן, יש להתחשב בממדי הגוף

בס"ד שאק רחב ממדים מאוד בגובה 2.16 מ' ומשקל 150 ק"ג עם עוצמה אדירה. דאנקן הוא 2.11 מ' ו-113 ק"ג ואין לו את הגוף העוצמתי של שאק. בגוף שלו ובממדים שלו ובסגנון שלו, דאנקן לא פחות טוב משאק, והוא מנהיג ווינר לא פחות משאק!

rapgamer4ever

New member
בגוף ובמימדים שלי גם אני לא פחות טוב משאק

אני יותר מהיר, יותר זריז, עם קפיצה אנכית טובה יותר, שליטה יותר טובה בכדור, קולע יותר טוב עונשין, חצי מרחק ושלשות. כמה חבל שזה לא מעניין אף אחד. בקיצור- כששואלים מי יותר טוב, פשוט עונים מי יותר טוב. זה לא משנה ששאקיל מפלצת גנטית במונחי NBA ודאנקן לא.

אין קשר בין המימדים לדירוג

לא מודדים שחקנים לפי יכולת PER סנטימטר... אני סתם ממציא אבל אם לדאנקן יש אייקיו יותר גבוה משל שאק, זה אומר ששאק יותר טוב PER נקודת IQ ולכן הוא השחקן היותר טוב? מזה השטויות האלה?

מה שאמרת זה בהחלט שטויות, אך לא מה שאמרתי!

בס"ד אם דאנקן היה בממדים של שאק אז הוא היה סנטר כשאק. מה שאמר כדאנקן כפאוור-פורוורד לא פחות טוב משאק כסנטר.

carmelo

New member
שאק, אבל...

אני לא מסכים שללייקרס לא היתה שיטה עם טביעת עין של המאמן - כאילו, התקפת המשולש?... שאק גם היה מוקף בקובי, גלן רייס, הורי צעיר יותר... אתה שוכח שהשיטה של פופ התבססה על דאנקן קודם כל. מבחינת שיפור משחקים לצידו, שאק אומנם אחראי להמון מבטים פנויים על קשת השלוש או מתחת לסל (עם המסירות הנהדרות שלו מעבר לכתף), אבל דאנקן אחראי לכך שפארקר וג'ינובילי נראו כבר בתחילת הקריירה שלהם הרבה יותר טובים ממה שהיו בפועל. אבל מסכים שהלייקרס ושאק בראשם, נתפסו כהרבה יותר בלתי ניתנים לעצירה. בפועל, אלו שני שחקנים די שונים. שאק היה סופר דומיננטי, אבל גם מבחינת האישיות שלו וזה תרם לפירוק הלייקרס, אולי גם מיאמי. דאנקן הוא מנהיג שקט. בראי ההיסטוריה, אני חושב שהוא ייתפס כפאוור פורוורד הכי טוב בכל הזמנים, בעוד ששאק מתחרה עם ווילט וראסל על מקום בחמישיה.

rapgamer4ever

New member
עד היום לא הבנתי מה מוצאים ב"התקפת המשולש"

כאילו סבבה, זה לא שהכל בנוי על אלתורים, אבל לא ראיתי שום גאונות או אפילו תחכום. אני מודה שלא ראיתי הרבה (את הלייקרס של תחילת המילניום ראיתי רק במשחקי פלייאוף נבחרים וכד') אבל בכל זאת... הקבוצות של פופוביץ' בעיני משחקות חכם בהרבה ומוציאות מעצמן יותר באופן יחסי. בשני צידי המגרש. זה שדאנקן ייחשב לפאוור הגדול בכל הזמנים זה סבבה, אבל זה לא פאקטור בהשוואה בינו לבין שאקיל. בחמישיית כל הזמנים עמדת הפאוור פורוורד נחשבת להכי חלשה, אפילו בפער די משמעותי. בעמדות 1-3 יש לך את מג'יק, ג'ורדן ובירד, ובעמדה 5 יש לך ארסנל של שמות גדולים שלגיטימי לראות בכל אחד מהם (חמישה במספר- שאק, האקים, קארים, ווילט וראסל) שחקן גדול יותר מדאנקן. אגב הייתי רוצה לראות את דאנקן גם בקבוצה אחרת, מחוץ לחממה של הספארס. זה כבר פחות רלבנטי כי הוא מעבר לשיא, אבל אני באמת בספק רב אם היה מגיע לאותם הישגים גם במקום אחר. שאק לדעתי הוכיח את עצמו גם באורלנדו, גם בלייקרס ובמידה מסוימת אפילו במיאמי.

doriso

New member
--->

דאנקן הוא החממה של הספרס. ובכלל, למה שתרצה לראות אותו מצליח בקבוצה אחרת? הרוב המוחלט של הגדולים באמת, כולל השילוש מייקל (לא כולל קאמבק שלישי לוושינגטון), מג'יק ובירד, לא עבר קבוצה אף פעם, בעיקר כי פעם היתה תחושת שייכות למועדון שנעלמה עם כניסת הכסף המוגזם.

למעלה