צריך את עזרתכם!

iceviper

New member
מה אכפת לך לנסות?

לי כדתי לא היה אכפת לקבל תשובות לשאלות ממנהל אתר חופש. נסה לשאול מספר רבנים כדי לקבל נקודות השקפה שונות.

גוססי

New member
יש המון רבנים בשטח...

וכמה מהם אפילו השקיעו והתייחסו למאמרי דעת אמת. אחד מהם הוא דב שטיין שטרח וענה כמעט על כל המאמרים, אולם משום מה התעלם מהמאמר אודות מעמד הגויים בהלכה. מדוע?

snift

New member
עד כמה שידיעתי מגעת,

יש שלושה סוגים של "גוי". 1. שאינו יהודי ואינו מכיר באלוהים. 2. שאינו יהודי אך שומר על 7 מצוות בני נח. (חסיד אומות העולם - מכאן הגיע המונח שנלקח באשאלה לציון אלו שאינם יהודים אך עזרו ליהודים לאורך השנים). 3. גר. לכל אחד מאלו יש התיחסות שונה. למס´ 1 יש להתיחס בצורה גרועה מאחר ולפי המוסר היהודי הינו גרוע כרוצח (הסברים יבואו לפי דרישה). למס´ 2 יש להתיחס לפי מידת הדין, אין להזיק לו ויש לקרבו. מס´ 3 הינו יהודי לכל דבר למעט לצורך נישואין (אסורה לכהן) אך ילדיו הינם כבר "קהל ישראל".

aladina82

New member
הנה עוד דבר...

לא רוצה לתקוף אף אחד, אבל הנה, גם הכותב של ההודעה למעלה מערבב את המושגים גוי וגר, ומבחינתו הם, כנראה, היינו הך. אולי אין לי בכלל זכות להתווכח עם אנשים שלמדו יותר ממני, אבל אני יודעת, שגוי זה לא יהודי, ואילו לגר שני פירושים. אחד, אדם זר, מהתורה. ואחד, אדם שנתגייר, מושג מאוחר יותר. אבל גר במובן אדם שנתגייר הוא אינו גוי, הוא יהודי, ואסור אפילו להזכיר לו את חייו הקודמים. אבל עדיין, יש מעין רצון, כנראה, באנשים להזכיר לאדם את מוצאו, את זה שלא נולד יהודי, ולכן גם הכותב snift, מכליל את אותו ה"יהודי החדש" בהכלל גוי. ומדוע גר אינו קהל ישראל? גר הוא יהודי לכל דבר (חוץ מנישואין לכהן כמו שהזכרת, אך בזה גם אסורה גרושה). ואם מישהו רוצה לדעת, למה אני מתגיירת, תכתבו ואני אענה. (בכל זאת, שיעורי הגיור תופסים חלק נכבד מן היום שלי...).

אלי ו.

New member
יש גר תושב ויש גר צדק

קל לבלבל בין המושגים. וכן, רציתי לדעת למה את רוצה להתגייר.

הנה מקור אחד שיהיה לך לעזר

ספרו של הרב אברהם יצחק הכהן (הראי"ה) קוק "אורות", כשבעמוד קנ"ו הוא מביע דעתו בנושא בו אתה מתעניין: "ההבדל שבין הנשמה הישראלית, עצמיותה, מאוייה הפנימיים, שאיפתה, תכונתה ועמדתה, ובין נשמת הגויים כולם, לכל דרגותיהם, הוא יותר גדול ויותר עמוק מההבדל שבין נפש האדם ונפש הבהמה. שבין האחרונים רק הבדל כמותי נמצא, אבל בין הראשונים שורר הבדל עצמי איכותי". הספר הוא בהוצאת מוסד הרב קוק, ירושלים תשמ"ב.

שלום לך

יש ל"דעת אמת" מאמר על מעמד הגוי בהלכה היהודית, ואני ממליץ לך בחום לקרוא ולשנן אותו בעיון אפילו כמה פעמים... ואני יכול לצטט לך כמה הלכות מפלות, 1, אסור להחזיר השבת אבידה לגוי ז.א. שאם אתה מוצא חפץ של גוי {או של חילוני} אסוד לך להחזיר לו גם אם יש עליו סימן... 2,אסור להלוות בריבית ליהודי אבל לגוי מצווה להלוות בריבית,,, 3,יש גמרא שמדמה את כל הגויים לחמורים "שבו לכם פה עם החמור" עם הדומה לחמור... 4,אסור לתת צדקה לגוי,,, 5,גוי ששבת חיית מיתה,,,. ע"כ הציטוטים המבעילים מהמסורת היפה וההומניסטית של היהודים,,,

snift

New member
ישראל, עם כל הכבוד

הדת שאתה הכרת שונה מאוד מהדת שאני מכיר. 1. מותר להחזיר אבידה לגוי, אך אין חובה כזו. 2. מותר להלוות לגוי בלי ריבית, אבל לא חובה. 3. עם הדומה לחמור - הפירוש : עקשן כמו חמור. 4. מותר לתת צדקה לגוי, אבל לא חובה. 5. "גוי ששבת חייב מיתה" ???

איילת1974

New member
OK´ ונניח שאתה צודק

אתה אומר שאין איסור להחזיר אבידה לגוי, אלא מותר... זה יכול להיות נחמד, אבל ליהודי- יש חובה לחזיר האבידה. כמו כן אתה אומר שלהלוות בריבית נשך לגוי היא לא חובה, אך מותר, וזאת לעומת האיסור להללות בריבית כזו ליהודי. איך אתה טוען שהתנ"ך הוא מוסרי והומוניסטי עם יש כאלו הפליות גסות?

snift

New member
דבר ראשון

מוסרי והומניסטי הינו עניין של אופנה. דבר שלפני מספר שנים היה לא מוסרי הופך היום להיות להיות שיא המוסר ויכול להפוך שוב ללא מוסרי בעוד מספר שנים. אני, כישראלי, מעוניין ללמוד בארה"ב, אני יכול לקבל הלוואה ללימודים אך בריבית של p+3, אך אזרח אמריקאי מקבל את אותה הלואה בריבית P בלבד. האם זו אפליה נגדי ?

איילת1974

New member
לא, זו לא אפליה

אך אם בין אזרחי ארה"ב, נוצרים יקבלו P ריבית ויהודים (או כל גזע/עם אחר) יקבלו P+3 ריבית, אז תיהיה אפליה. החוקים הללו לא התייחסו לבין מי שחיי אז תחת ממלכת ישראל, אלא בין מי שהוגדר אז כיהודי לבין מי שלא.

snift

New member
יפה.

את מקבלת את ההבדל שבין "הבחנה" לבין "אפליה". מדוע אם כן, העובדה שבמקרה לא נולדתי בתוך ארה"ב מהווה אבחנה ולא אפליה ?

aladina82

New member
snift היקר

אני לא מבינה, איך כמישהו שחזר בשאלה, אתה תומך בדברים כאלה. לא חייבים להשיב אבידה לגוי לא חייבים להלוות לגוי בלי ריבית לא חייבים לתת צדקה לגוי נכון, אתה צודק, זה לא אומר שאסור, אבל זה בטח לא מעודד, אפילו במעט. מה שזה אומר ,אם עשית, טוב, אם לא עשית, גם טוב. לעומת זאת, לגבי יהודי, אם לא עשית, זה חטא, ואם עשית, זה מצווה. אם כן, איך זו לא אפלייה. ובדבר אחד אתה טועה- אם יש יהודי ולא יהודי ביחד, אתה לא יכול ליהודי לתת צדקה וללא יהודי לא לתת. "מפרנסים עניי עכו"ם עם עניי ישראל מפאת דרכי שלום". כך שכאן התורה וההלכה בהחלט הומניסטיות.... אבל... זה לא מסביר את שאר הדברים שהבאתי בפניך. טיעון נוסף, שהבאת פה למעלה, הוא שגויים רחוקים מיהודי יותר מבהמה, כי איך הם לא הופכים גרי צדק. מחשבה של רב קוק, שאתה גם תומך בה. אבל- היהדות היא לא דת מסיונרית, היא לא מעוניינת בגרים, היא אפילו מאד מקשה עליהם. חוץ מזה, אתה עכשיו, כבנאדם לא דתי, באמת מאמין, שהאנשים האלה שווים לבהמות, רק כי נולדו נוצרים או מוסלמים? הרי אתה יהודי כי ככה נולדת, לא בחרת את זה. אז הם נולדו ככה, אגב, מרצונו של הקב"ה, כי הרי הוא קובע הכל בעולם, אז מן הסתם הוא רוצה שיהיו גם עוד עמים חוץ מיהודים. אז איך הם בהמות? ואגב, היהדות לא חושבת שמיצוי אידאלי של כל נכרי הוא להתגייר. יש סיפור על כטמר שרצה להתגייר ובא לרב, אז הרב שוחח איתו ואמר לו לבסוף, שהוא ימצה את עצמו ואת רצון הקב"ה הכי טוב, אם יישאר לא יהודי, ויקיים 7 מצוות בני נח. אז איך אפשר לתמוך ברעיון, שנפשו בהמתית, כי הוא לא מתגייר. בקיצור, אני לא רוצה להשמע תוקפנית, אבל אני לא מבינה אותך. אם היית דתי, אז לא יכלת לחשוב אחרת, כי זה מה שמלמדים את הדתיים, אך בתור אדם החוזר בשאלה, אמורה להיות לך, לכאורה, ראיה ביקורתית.

אלי ו.

New member
עכשיו זה באמת מענין

למה את רוצה להתגייר? למה לך להיות חלק מדת שבעיניך שונאת זרים, ואינה מוסרית.

דור20

New member
תעשי טובה לעצמך

אל תקבלי על עיוור דבר ממה שאת רואה באתר הזה או באתר דאת אמת. "שהאנשים האלה שווים לבהמות"- שטות מוחלטת, לא היה ולא ניברא ודיברנו על זה פה בפורום, הנושא הועלה ע"י גוגסי מנהל הפורום ולאחר שעניתי לא שאני לא מכיר את המקור אבל בודאי דיברו שם על גויים שונאיי ישראל הוא הסכים איתי. לגביי "נפשו בהמתית" מדובר בבילבול מכוון של המבלבלים בדבר. כל התאוות האסורות והרצונות האסורים מקורם ב"נפש בהמית"-שגורמת לנו לרצות להתנהג כבהמות. -גם לי כיהודי יש כזו. ואין עניין מנקודת מבט יהודית שתתגיירי בהחלט כפי שאמרת 7 מצוות בני נוח ועשית את שלך. -אין כל כוונה לשנות אותך ממה שאת באמת!. אלא אם כן מבפנים ולא בגלל אינטרסים למינהם, את לא מזדהה עם גויים אלא עם היהדות, לתקן עולם במלכות שדי.

snift

New member
תשובות

אני בהחלט לא "תומך", אבל אני כן "מבין". אחד הדברים שמפריעים לי בפורום הזה הוא חוסר ההבנה של אנשים לגבי הרבה דברים, ולכן אני מסביר אותם. את צודקת שהיהדות אינה דת מסיונרית ואני מעולם לא טענתי ש"מיצוי יכולתו של הגוי הינה להתגייר". כתבתי שמיצוי יכולתו השכלית הינה הכרה באלוהים אחד, זאת אומרת, קבלת שבע מצוות בני נח. מה גם שהקפדתי לציין שזה לפי שיטתו של הרב קוק, לאו דווקא שיטתי. בהלכה מדובר הרבה על "דרכי שלום". יש הרבה תקנות שחז"ל תיקנו שטעמם הוא "מדרכי שלום" ואני מסכים עם רובם.

דור20

New member
אני קצת יעזור לך להבין

אם אחותך באה ואומרת לך שהיא צריכה כסף, ואדם זר בא אלייך ומבקש כסף זה אותו דבר? יהודי באשר הוא יהודי הוא בן משפחה.

איילת1974

New member
תתרץ כמה שאתה רוצה, אך בסופו של דבר

זו גזענות לשמה להבדיל בין מי שיהודי ובין מי שלא. שאחרים עושים את זה, אתה (לא אישית) זועק "אנטישמים".

הבדלה,,,

לא אשכח לעולם את המראה... הזמן מוצאי שבת ,המוני דוסים שזה עתה סיימו לאכול את האוכל היהודי{חמין=טשונט},במדינת היהודים,והנה רק נגמר השבת הם עושים הבדלה , {עם כל הריח של הבגדים המשונים...},ומה הם אומרים בהבדלה? המבדיל בין קודש לחול, בין אור לחושך, בין ישראל לעמים,,,, ואני שואל אם זה לא גזענות, מה זה גזענות? וגם בקידוש, שמקדשים על היין יש המון גזענות וריח לא דמוקרטי,,, קודם כל אסור לגוי {וגם לחילוני,,,}לנגוע ביין כדי שלא יהיה יין נסך,,, ועוד, בקידוש כל דוס וחרד צועק "כי בנו בחרת ואותנו קידשת מכל העמים,,," כנראה שהם חושבים שאלוהים טמבל,,, שמתוך המיליארדי העולמות שישנם , ומתוך האלפי הגלקסיות שיש, הוא החליט לבחור בכדור הארץ ,ועוד רק בעם אחד שהוא גם דפוק... אני חייב לציין שזה לא מריח טוב...

דור20

New member
אתה בכלל צריך טיפול פסיכיאטרי

כבר טענתה את הטענות האלה בפורום וענינו לך. ולגבי גזענות עניתי פה בהודעה למטה. ולמה הוא בחר אותנו לאיזה תפקיד? אתה יודע? ויש דעה שרק חרדים מהדרים בה. שאם מחלל שבת נוגע ביין אז זה כמו שגוי נוגע ביין, להלכה זה לא נכון זה לגוי בלבד. איך השחלת את המילה חילוני לשם? ואיך קבעת זאת להלכה?

למעלה