snift היקר
אני לא מבינה, איך כמישהו שחזר בשאלה, אתה תומך בדברים כאלה. לא חייבים להשיב אבידה לגוי לא חייבים להלוות לגוי בלי ריבית לא חייבים לתת צדקה לגוי נכון, אתה צודק, זה לא אומר שאסור, אבל זה בטח לא מעודד, אפילו במעט. מה שזה אומר ,אם עשית, טוב, אם לא עשית, גם טוב. לעומת זאת, לגבי יהודי, אם לא עשית, זה חטא, ואם עשית, זה מצווה. אם כן, איך זו לא אפלייה. ובדבר אחד אתה טועה- אם יש יהודי ולא יהודי ביחד, אתה לא יכול ליהודי לתת צדקה וללא יהודי לא לתת. "מפרנסים עניי עכו"ם עם עניי ישראל מפאת דרכי שלום". כך שכאן התורה וההלכה בהחלט הומניסטיות.... אבל... זה לא מסביר את שאר הדברים שהבאתי בפניך. טיעון נוסף, שהבאת פה למעלה, הוא שגויים רחוקים מיהודי יותר מבהמה, כי איך הם לא הופכים גרי צדק. מחשבה של רב קוק, שאתה גם תומך בה. אבל- היהדות היא לא דת מסיונרית, היא לא מעוניינת בגרים, היא אפילו מאד מקשה עליהם. חוץ מזה, אתה עכשיו, כבנאדם לא דתי, באמת מאמין, שהאנשים האלה שווים לבהמות, רק כי נולדו נוצרים או מוסלמים? הרי אתה יהודי כי ככה נולדת, לא בחרת את זה. אז הם נולדו ככה, אגב, מרצונו של הקב"ה, כי הרי הוא קובע הכל בעולם, אז מן הסתם הוא רוצה שיהיו גם עוד עמים חוץ מיהודים. אז איך הם בהמות? ואגב, היהדות לא חושבת שמיצוי אידאלי של כל נכרי הוא להתגייר. יש סיפור על כטמר שרצה להתגייר ובא לרב, אז הרב שוחח איתו ואמר לו לבסוף, שהוא ימצה את עצמו ואת רצון הקב"ה הכי טוב, אם יישאר לא יהודי, ויקיים 7 מצוות בני נח. אז איך אפשר לתמוך ברעיון, שנפשו בהמתית, כי הוא לא מתגייר. בקיצור, אני לא רוצה להשמע תוקפנית, אבל אני לא מבינה אותך. אם היית דתי, אז לא יכלת לחשוב אחרת, כי זה מה שמלמדים את הדתיים, אך בתור אדם החוזר בשאלה, אמורה להיות לך, לכאורה, ראיה ביקורתית.