צריך את עזרתכם!

דור20

New member
כל מה שאתה יודע...

ואתה יודע הרבה. ובשביל השטות הזאת יצאת בשאלה? ולגביי סעיף 2 הריי ברור שזה רק בשביל לחזק מנהגים נכונים כדי שלא יפסיקו לנהוג כך.

snift

New member
יצאתי מאחר שאני יודע הרבה.

לא אמרתי שאלו הסיבות שעזבתי את הדת, אמרתי שאלו חלק הדברים שהניעו אותי. הסיבה שעזבתי את הדת היא פשוטה : גם אם נקבל את ההנחה שיש אלוהים - זה לא האלוהים הזה.

דור20

New member
יפה ../images/Emo13.gif

אז אתה עתיד לחזור בתשובה! -תמשיך ללמוד אחי!

דור20

New member
שאלה אלייך...

"שהשימוש במילה "גוי" מעליב ופוגע, ויש לו קונוטאציות שליליות" לא הבנתי מאיפה לקחת קונוטציות שליליות וממה בדיוק נפגעת? עם ישראל מתיחס אל עצמו כמשפחה אחת. ומפה כל ההבדל בין יחס ליהודים ויחס לבני עמים אחרים. כי אם אח שלי אני לא נוהג כמו אם אדם זר. במקום למנות את כל העמים כל פעם פשוט אומרים בקיצור גוים. -מה מעליב בזה?

גוססי

New member
אולי הקונוטציות האלה...

נמצאות בביטויים כגון "אשר בשר חמורים בשרם"...

דור20

New member
מה?

לא יודע על מה אתה מדבר. אבל סביר שאו שזה הוצא מהקשרו או שזה נאמר על גוים שונאי ישראל.

גוססי

New member
אכן, במקור נאמר הדבר על הבבלים

אולם היהדות - כדרכה בקודש - החילה זאת על כל הגויים באשר הם שם.

דור20

New member
תפסיק לבלבל שטויות...

גוי שמתגייר הרי נחשב כיהודי לכל דבר לגמריי, והיו אף תנאים קדושים שהיו גויים שהתגירו, משנה מסכת אבות: "בן הא הא אומר לפום צערה אגרא" למה הוא ניקרא בן הא הא?- כי הוא גוי שתגייר. אז מה התחלף לו הבשר?? דיי כבר לעוות.

דור20

New member
אנחנו תוחנים מים.

תלוי למה אתה קורה "שלילי" אם אתה קורה שלילי בגלל שיהודים מתנהגים אחד לשני כאוהבים וכבני משפחה. -(או בכל אופן כך אמורים) ולגויים לא מתנהגים כך. אז אתה צודק תקרא לזה שלילי אם אתה רוצה. אבל אם מישהו רוצה להרוג אותי ולהשמיד את כל היקר לי ואת משפחתי וכדומה אתה דורש מימני ביטויים עדינים כלפיו?

גוססי

New member
שלילי פירושו...

שהגוי החי תחת שלטון הלכה צפוי להיות מבוזה, דחוי לשולי החברה ואולי אפילו חייו לא יהיו מוגנים. גוי תחת שלטון ההלכה עשוי לזכות ביחס גרוע מזה שהיהודים קיבלו באירופה של ימי הבינים, וזאת בלי שום קשר לרגשותיו כלפי שכניו היהודים (רגשות שללא ספק יהיו שלילים ביותר לאור מעמדו החברתי).

דור20

New member
לא....

גוי תחת שילטון ההלכה הוא גר והדינים לגביו אחרים. נידמה לי שכבר מישהו אמר לך את זה. יחס גרוע במיוחד הוא לשונאי ישראל בלבד. לכל שאר הגוים שלא תחת ה"שילטון הלכה" היחס הוא כאל אנשים זרים. תכף תגיד שהיהדות היא "אנטי לא-שמים", זה רק מראה שאתה קורא את מה שכתוב באתר של חופש ובדעת אמת ולא מעלה על דעתך שכתובים שם הרבה שטויות במיץ כפי שאנו חוזרים ואומרים לכם שוב ושוב ללא הועיל. מה שכתוב שם בשבילי הוא מאוד משעשע רק אני עצוב שאתם לוקחים את זה ברצינות- כפי שכתב פה בעבר אחד אחר.

גוססי

New member
ועל סמך מה אתה אומר זאת?

נא הפנה אותנו לפסקי ההלכה הרלוונטיים.

דור20

New member
אני לא מחזיק

איצלי ספרים, יש לי פה רק לפטופ. אני אומר את זה מלימוד, אתה רוצה מקורות ספציפים. תשאל בחור ישיבה כמו קרוקודיל או סניפט. או שלשם שינוי תצא ותבדוק.

דור20

New member
אם אתה אומר אמת

בטח שאלת רב בכוונה מראש לא לקבל את מה שהוא אומר. או בציפיה לתשובה של 5 דקות שתיפרוס בפנייך עומק אדיר של פילוסופיה יהודית. או ששאלת רב והוא לא ידע, זה קרה גם לי כמה פעמים לעיתים רב שלא יודע מאוד מתבייש בכך ועונה בכל זאת משהו שהוא הגה ברגע זה. -באותו רגע הרב שוכח את "....ומה שלא יודע אומר, לא ידעתי ומודה על האמת..." מהמישנה. עובדה היא בפנייך שמר ידען כבר שנים מפרסם ומפיץ את כתביו בישיבות חרדיות ולא נושא הרבה פירות. כך כך מפיץ עד שהרב של הטכניון שמע עליו והציג בפני סטודנטים חילונים בקורס שלו טענה של ד"א וניתח אותה כשעה. (הוא דיבר על הקטע עם הכינים.) -אל תדאג הוא לא מחזיר בתשובה, פשוט סטודנט אחד שאל אותו בתוקפנות בפומבי אז הוא ענה על דוגמא.

גוססי

New member
עומק אדיר של פילוסופיה יהודית?

נו באמת. כל מה שאני מבקש הוא אוסף הלכות שידגימו כי היהדות מתייחסת לגוי בהגינות. בשביל זה לא צריך יום לימודים ארוך ובודאי שלא תואר שלישי בפילוזופיה יהודית.

דור20

New member
דיברתי

על ד"א באופן כללי. בשביל מה שאתה מבקש אתה סתם צריך לשאול רב. כמעט כל רב לדעתי-יענה או יגיד לך איפה לחפש.

גוססי

New member
לשאול רב? זו בעיה

אתה בודאי מתכוון לרב בשירות פעיל, כי רבנים לשעבר שאלתי גם שאלתי. הבעיה עם רבנים פעילים היא שכנציגי האידיאולוגיה אותה הם אמורים לפרש יש לחשוד בהם תמיד בהצגה מוטה של העובדות. אמירת דברים המשחירים את פניה של היהדות, גם אם הם נכונים, עשויה להחשב לחילול השם.

למעלה