צריך את עזרתכם!

צריך את עזרתכם!

אני תלמיד יא´ והמורה שלי לתנ"ך, החליטה שהכיתה שלי צריכה להגיש לה עבודה (עבודה רצינית ביותר, עם משקל של מבחן). העבודה יכולה להיות על כל תחום מרתק בתנ"ך אך חשוב שהמקורות יהיו אמינים והמאמרים עליהם אני מתבסס (כבר ציינתי "רצינית") חייבים להיות של חוקרים/פרופסורים ולא סתם אנשים מן השורה. עכשיו לעיקר: אני שוקל לעשות עבודה על ה"יחס של היהדות לגויים" כי גונב לאוזני שהיחס הוא מאוד מפלה, דבר בלתי הגיוני לכאורה, ולכן אני רוצה לחרוש את הנושא לעומק. פה אתם נכנסים לתמונה, אני יכול להביא בנקל פרופסורים מעין אלו שיאמרו שהתורה הומנית ומצויינת ביחסה לגויים, אך מן הצד השני של המתרס אני לא כל כך יודע מאיפה לדלות חומר ואני מבקש שתעזרו לי. חשוב מאוד המאמרים צריכים להתבסס על ה תורה בכבודה ובעצמה ולא על כל מיני פרשנויות של המקרה/תלמוד ודברים כאלה (לפי מיטב הבנתי)... תוכלו להפנות אותי לחומר טוב בנושא?
מראש.

דור20

New member
מהתורה לא תמצא

אם אתה רוצה להכפיש בניגוד לאמת אתה יכול למצוא פירושים של חילונים לדברים כתבו חז"ל. אם אני לא טועה בגמרה. בתורה: אפשר לפברק עכזריות מ "מחה את זכר עמלק... לא תשכח". תלוי אם המורה שלך שמאלנית. אם היא שמולאנית אתה יכול לחגוג על פרשת שמעון ולוי והאנס שכם בן חמור.

iceviper

New member
סליחה שאני אומר את זה

אבל התפיסה שלך פשוט מטופשת ומדהימה בעליבותה. מה הקשר למורה שמאלנית או לא? גם אני שמאלני,זה אומר שאני מפברק דברים שכתובים בתורה?! הרי על שמעון ולוי אמר יעקב "בסודם אל תבוא נפשי" בגלל מה שעשו. התורה תיארה מציאות,ונמנעה מאידיאליזציה של הדמויות. יהודה,למשל,חטא כשהלך מלכתחילה לזונה (למרות שלא ידע שמדובר בתמר כלתו). יעקב חטא כשלקח את הברכה מעשו במירמה.כתוב על עשו "ויצעק צעקה גדולה ומרה עד מאד",וחלק מהפרשנים טוענים שעם ישראל שילם על מעשה זה בזמן המן ואסתר,לומדים זאת מכך שגם שם נאמר "ויצעקו צעקה גדולה ומרה מאד". לפני כשזה היה כעס גדול בעולם הרבני על רב כלשהוא מירושלים שטען שסיפור דוד המלך ובת שבע היה רק אלגוריה ולא התרחש במציאות כי לא יתכן שדוד מלך ישראל יחטא וכו´. בקיצור,התורה מתארת את המציאות כמו שהיא ומתוכה מעוניינת לקבוע לנו חוקי חיים.

דור20

New member
קח את החיים בקלות...

אמרתי מורה שמאלנית כי שמאלנים רגישים במיוחד לסיפור ההוא- זה הכל. לא אמרתי שכל השמאלנים מפברקים ואפילו לא משהו קרוב לזה. סך הכל עניתי לו. ואגב, עשיו היה רשע אבל הוא לא היה גוי.
והנער שאל על מערכת יחסים יהודים-גוים. ואגב אני באמת חייב ללמוד את הקטע הזה עם דויד. (-לא את המריחה שלך ולא את מה שמכרו לנו בביה"ס.)

iceviper

New member
המריחה שלי זה מה שכתוב בתנ"ך.

וזה בדיוק מה שמכרו לך,ובצדק,בבית הספר.כי זה בדיוק מה שקרה.

דור20

New member
טוב

בינתיים הרב פה אמר שהוא יכול להסביר את זה ב 3 שעות. הוא כבר הסביר הרבה דברים בסגנון זה בעבר וקיבלתי את ההסברים. סביר שהוא לא משקר, בכל מיקרא אני יבקש מימנו להסביר את זה בקורס הומאני שהוא מרצה בסימסטר הבא עלינו לטובה.

אלי ו.

New member
הבנתי, קודם כל אתה מסיק מסקנות

ואח"כ מחפש סימוכין לדעות הקדומות שלך. אם זה מה שאתה מחפש יש אתרים כמו חופש ודעת אמת שנועדו בדיוק בשבילך. תמיד גם אפשר לגנות את חוסר הסובלנות של היהדות לעבודות אלילים ועשות מזה חגיגה גדולה. אם אתה מרגיש סלידה בין המשפטים שלי, אתה צודק. אני לא מעריך אנשים עם ראש סגור, בייחוד לא מגיל צעיר.

גוססי

New member
מה נטפלת אליו?

הרי הבחור כותב במפורש "גונב לאוזני שהיחס הוא מאוד מפלה, דבר בלתי הגיוני לכאורה", אמירה שעל פניה נובעת דוקא מראיית התורה כמתנגדת לאפליית גויים.

אלי ו.

New member
הבנתי אותו מצויין

ואם לא היה ברור לך, הוא כתב זאת בפירוש בהודעה למטה.

גוססי

New member
אה, אוקי

האם היית מתייחס אליו כבעל דעות קדומות וראש סגור אילו ביקש לעשות עבודה המדגישה את המצוות השוויוניות והסובלניות כלפי גויים שיש ביהדות?

אלי ו.

New member
כןֱ!

הייתי מתייחס אליו בכבוד אם הוא היה מחפש חומר על היחס לגויים ביהדות.

גוססי1

New member
למה?

אם נושא המחקר הוא "יחס ההלכה לגוי" אזי ברור שיש להביא את התמונה השלמה, אולם תחת כותרת כגון "אפליית גויים בהלכה" אין צורך ב"איזון". הכל תלוי בהגדרת המשימה.

אלי ו.

New member
אתה מניח הנחת מחקר מוטה

אתן לך דוגמאות שימחישו את זה: סימוכין ליהודים כקמצנים מדוע לאנשי חופש יש IQ נמוך מהממוצע הסברים למה חילונים נופלים אסתטית מדתיים קיפוח המגזר החרדי בקבלת משרות צבוריות הציונות כגזענות מחקר שתוצאותיו ידועות מראש הוא חסר משמעות מבחינה אקדמית. משמעותו של מחקר כזה הוא התעלמות מעובדות שנוגדות את התוצאות שנחזו מראש ותיעוד העובדות המתאימות בלבד.

גוססי1

New member
רוב הנושאים לגיטימיים

ניתן לערוך מחקר על כל ענין הניתן להגדרה אובייקטיבית, לכן הנושא היחיד ברשימתך שאינו יכול להיות נושא למחקר הוא נחיתותם האסתטית של החילונים (לפחות כל עוד אין בידך הגדרה אוביקטיבית למה שנחשב אסתטי).

אלי ו.

New member
אין בעיה עם הגדרה

(למשל קבוצת מיקוד שתעריך אסתטיות / סימטריה / דמיון למודל) אבל המחקרים האלה מתחילים מהנחת יסוד שאינה מבוססת ולכן הם מראש מוטים.

אלי ו.

New member
מחפש את הגבול, אה ../images/Emo13.gif

הנחת היסוד של המחקר שהצעת היא שהאנטישמיות קיימת. ומטרת המחקר הוא לתעד תופעות אנטישמיות (אם היו, והיו!) במאה ה 19. אין בכך בעיה, מכיון שהנחת המחקר מבוססת. האנטישמיות היתה קיימת במאה ה 19! (אפשר להתוכח ע"כ והויכוח יהיה על הלגיטימיות של המחקר) זהו מחקר שונה מ"היחס ליהודים במאה ה 19" מכיון שהדגש שלו הוא תופעות אנטישמיות והוא עשוי להתעלם מאלמנטים של שויון זכויות, ויחס טוב שניתן ליהודים במאה ה 19, אבל עדיין מחקר לגיטימי. בה במידה היית יכול לשאול על מחקר על השואה. השואה קרתה, זו עובדה, ולכן זה לגיטימי להתחיל מחקר מנקודה זו.

למעלה