צריך את עזרתכם!

גוססי

New member
אם כוונתך לתורה שבכתב (החומש)...

הרי שלפיה הגוי אמור לקבל יחס טוב ואפילו שויוני ע"ס הציווי "וגר לא תונה ולא תלחצנו כי גרים הייתם בארץ מצרים". יותר מאוחר בהיסטוריה, ככל שעמישראל סבל יותר מנחת ידם של הגויים, הלכו והשתנו פני הדברים.

snift

New member
ההגדרה המלאה של התורה :

לגוי מגיע יחס טוב ושיויוני, ליהודי מגיע יותר. בגוי צריך לנהוג לפי מידת הדין, ביהודי צריך לנהוג לפי מידת הרחמים. וכו.. מכאן לפרשנויות : ניתן לראות זאת כאפליה לרעה כלפי גויים. ניתן לראות זאת כאפליה לטובה כלפי יהודים. ניתן לראות זאת כמחוייב המציאות משום שאדם תמיד קרוב אצל עצמו, כמו שאדם "צריך" להחשב יותר במשפחתו הקרובה, כך צריך היהודי "להתחשב" יותר בעמו כי היהדות רואה בכל בני ישראל כבני משפחה אחת. הכל בעני הצופה ...

marvel pepsi

New member
גר זה לא גוי

גוי זה גוי וגר שכתוב וגר לא תונה הכוונה לגוי שקבל על עצמו עול מצוות הכוונה לחבור ליהודים ולדת היהודית ואליו חייבים להתייחס כשווה - וגר לא תונה אני מקווה שאתה מבין את טעותך

גוססי

New member
הטעות היא שלך

המילה "גר" במקרא מתייחסת לאדם החי שלא בארצו.

marvel pepsi

New member
תגיד למורה שלך שתורה זה גם גמרא

התורה זה לא רק חמשת חומשי תורה תורה זה גם גמרא ופרשנים וכו ואתה יכול למצוא בזה הרבה חומר הרעיון הוא שכמו שאתה קונה מכונת כבסה יש לך ספר הוראות שמסביר לך כך התורה חמשת החומשים יש על כל פסוק בהם פרשנות שבתקופות הקדומות יותר ידוע אותם בע"פ (לכן נקראת תורה שבעל פה) ועם הזמן הפרושים האלו נשכחו לכן רשמו אותם ומה שהתקבל זו הגמרא אני ממש מתמצת לך כאן אבל זה הרעיון הכללי הגמרא דנה בענייני גויים המון אם אתה רוצה מקור טוב למשהו על גויים אפילו שיהיה לך קצת קשה להבין יש גמרא מסכת כתובות דף יא אם אני לא טועה שם מדובר על גוי שרוצה להתגייר ושאני מייחסים לו זאת כזכות וכדומה תוכל לישאול אותי שאלות נוספות אם תרצה וכן כל מי שרוצה להתעניין

aladina82

New member
כמישהי שנחשבת גויה...

...רק רציתי להגיד לכם, שהשימוש במילה "גוי" מעליב ופוגע, ויש לו קונוטאציות שליליות. העולם לא מתחלק רק ליהודים ולכל השאר, יש נוצרים ומוסלמים, צרפתים וערבים, יש כתות, לאומים ודתות. אז לקרוא לכולם בשם הכוללני "גויים" זה ממש מפלה, ומוזר לי שדווקא באתר חופש זה נראה לכולם כ"כ לגיטימי. ובתנ"ך "גוי" פירושו "עם", רק אח"כ זה הפך לסמל של כל הלא יהודים.

iceviper

New member
אלאדינה

גם אני ער לקונוטציות השליליות של המלה "גוי",ומשתדל להימנע משימוש בה. אולי זה יצחיק את החבר´ה פה אבל כל פעם שאני משתמש בה יש לי טעם רע בפה. אני אישית מאמין שבמונח "עם בחירה" עלינו לשאוף להנחלת קודים מוסריים וחברתיים.עשינו את זה פעם אחת באמצעות התורה שממנה התפתחו הנצרות והאיסלאם,עלינו להמשיך ולשאוף לאינטגרציה עם העמים האחרים,לא להתנשא עליהם חס ושלום.

אלי ו.

New member
אלדינה, אין כונה להעליב

ואין סיבה להעלב. המינוח גוי כונתו "לא יהודי" ואין בו כונת פגיעה. לעתים לצורך השיחה יש לדבר על לא יהודים, אני לא רואה איך הביטוי נוכרי עדיף. למרות זאת אשמח אם תציעי ביטוי אחר שפחות פוגע בך.

גוססי

New member
אבל כך היא היהדות

אם את מתכוונת להיות יהודיה "טובה" שומה עליך לדעת כי היהדות אכן מציבה את הלא-יהודים - כן, הגויים - מדרגה אחת מתחת ליהודים. לנוחותך מצ"ב קישור למאמר דעת אמת המסכם את מעמד הגויים בהלכה. ושאלה אישית, ברשותך: מדוע את שואפת להתגייר?

snift

New member
מבחינה סמנטית

היהדות לא שמה את הגוי מתחת ליהודי, אלא את היהודי מעל לגוי. בבהחנה הינה מאוד מאוד דקה. לפי היהדות יש לנהוג בכבוד ובהגינות בכל אדם (מידת הדין) אך בבני ישראל יש לנהוג עוד יותר טוב (מידת הרחמים).

גוססי

New member
זו סמנטיקה בלבד

אין שום הבדל מהותי בין שתי שיטות המינוח (מה גם שעובדתית המצב אינו מתאים לתיאורך, שכן יש פסיקות רבות המתירות - או אף מחייבות - יחס של חוסר הגינות כלפי גויים).

snift

New member
לעניין טענת חוסר ההבדל-

אין זו טענה נכונה, ההבדל שם, או שאתה לא רואה אותו, או שאתה מתעלם ממנו. לעניין פסיקות המחייבות יחס רע לגוי - במקור אין פסיקות כאלו, כל פסיקה כזו היתה עניין מקומי של צורך שעה בזמן שהיינו בגלות. כל הפסיקות הללו צריכות היו להתבטל ברגע שעלינו לארץ, אבל לצערינו קשה לשבור הרגלים ישנים. יש ביהדות שני דברים שמאוד מאוד קשה לי איתם והיוו את אחד המרכיבים החשובים ביותר ב"יציאה בשאלה" שלי : 1. "בטל טעם, לא בטלה תקנה". 2. "מנהג ישראל, דין הוא". שתי אמרות אלו הנם כנראה אחת הרעות החולות של הדת, למזלינו אין אלו הלכות אלא המצאה שלא קשורה לדת. אם (או כאשר) יבוא משיח, הוא יבטל אותן, והדת תחזור להיות כפי שהיא אמורה להיות, נאורה ומאירה.

גוססי

New member
אכן, איני רואה את ההבדל

ולשאר דבריך, הם כנראה נכונים ככל שמדובר בתורה שבכתב, אולם ההלכה המקובלת כיום התרחקה מרחק רב מהתורה הזו - הן לטוב והן לרע - וביטולה אינו נראה כאירוע שאפשר לבנות עליו.

מתחת או מעל - זו התנשאות גזענית

ביןאם טענתו של היהודי הדתי היא שהיהודי נמצא מעל לגוי, ובין אם שהגוי מתחת ליהודי נמצא - הכל חארטה בארטה - זו גזענות והתנשאות מבישה ומבזה את דובריה. ומאחר שאני יודע מה תהיה התגובה המיידית של כל מלחכי הפנכה - שאני "בור וחסר ידע ביהדות" - שהרי זהו הנשק הנגיש והזול שלהם כנגד אנשי החשיבה החופשית, הנה לפניכם ציטוט מדוייק מדברי חוכמה נפלאים, אנושיים ומוסרים של הרב אברהם יצחק הכהן (הראי"ה) קוק, בספרו "אורות",עמוד קנ"ו: "ההבדל שבין הנשמה הישראלית, עצמיותה, מאוייה הפנימיים, שאיפתה, תכונתה ועמדתה, ובין נשמת הגויים כולם, לכל דרגותיהם, הוא יותר גדול ויותר עמוק מההבדל שבין נפש האדם ונפש הבהמה. שבין האחרונים רק הבדל כמותי נמצא, אבל בין הראשונים שורר הבדל עצמי איכותי". סוף ציטוט, וכל מילה נוספת - מיותרת.

snift

New member
אתה צודק, כל מילה מיותרת.

גם הוא צודק, לשיטתו. כמו שאתם מתיחסים לחרדים פה בפורם כאילו הם משהו יותר גרוע מחיות, כך גם הוא טוען. טענת אנשי הפורום - לחרדי יש כח עבודה והתגייסות, אם הוא לא מנצל אותו אזי צריך להתעמר בו. טענת הרב קוק - לגוי יש את היכולת השכלית להבין את האלוהות ולבוא ולהיות גר צדק, אם הוא לא מנצל אותו אזי צריך להתעמר בו.

זו פאראנויה

לא קראתי בשום מקום בפורום ש"מתיחסים לחרדים פה בפורם כאילו הם משהו יותר גרוע מחיות". את צל ההרים אתה רואה כאנשים. והפירוש שלך לדבריו של קוק לגבי גוי "אם הוא לא מנצל אותו אזי צריך להתעמר בו" זו רשעות של ממש, שאפילו קוק לא ביטא זאת. אני במקומך הייתי בוש ונכלם לבטא דעה מעין זו לגבי בני אדם, שכל פשעם הוא שאינם דומים לך. אני מתבייש שבפורום כזה, בו אנשים מדעות ואמונות שונות מבטאים את דעותיהם, נשמעת הצהרה אנטי-אנושית מבישה כשלך.

snift

New member
../images/Emo13.gif

לא ממש טרחת לקרוא את שאר ההודעות שלי בפרום, הא ? אני מאוד מאוד לא נגד אנשים שחושבים לא כמוני, ביחוד מאחר שפעם (מזמן) גם אני חשבתי כמוהם.

aladina82

New member
זה פוגע

כתבתי לך תגובה אי שם בשרשו למעלה, אבל בכל אופן, זה שאמא שלי, לדוגמא, לא בחרה, עדין, להתגייר, לא משווה אותה לבהמה, או את נפשה לנפש בהמה. ולא משנה מה תגיד, אני לא אסכים עם זה.

למעלה