צריך את עזרתכם!

דור20

New member
"גזענות"

כבר תיקנתי פה מישהו בעבר שחשב שזו ההגדרה של גיזענות. גיזענות היא שלילת זכות זו או אחרת או פגיעה באופן כזה או אחר, באדם אחר בגלל שמוצאו שונה. מה לפגיעה ולהעדפת מישפחתי? תתכף תגידי שכל הבדל בין עמים זו גיזענות!

אלי ו.

New member
האמנם? בואי ונבדוק

האם לפי היהדות חובה על הגוי: - להחזיר אבידה ליהודי? - להלוות בלי ריבית ליהודי? (את לא יכולה לומר שליהדות אין דרישות מגויים, יש ויש - 7 מצוות בני נוח, גוי המקיים אותן יש לו חלק בעולם הבא)

אסור להציל גוי בשבת,,,

הגמרא אומרת שאסור לחלל שבת .אבל לפיקוח נפש מותר , ואפילו ספק פיקוח נפש,,, ונשאלת השאלה אם חיי אדם ביהדות כ"כ חשובים למה אסור להציל גוי בשבת, ואפילו אם הוא הולך למות ,אסור לחרדי להזיז את השטריימל ואת הקפוטה ולהפסיק אם הטשונט, ולהציל את הגוי , איפה הצדק ???והשוויון?ואהבה??? בישיבה אצלנו הראש ישיבה צעק שהקדוש ברוך הוא מעניין אותו רק היהודים וכל המטרה של הגויים הוא לעזור ליהודים לעבוד את השם, ובפועל הם שווים פחות , בישיבה אצלנו היו מתנשאים על הרומני הגוי ,ובכל ישיבה חרדית מתנשאים ומזלזלים בעובד בזר, ואומרים שהוא מסריח{כאילו שהם מריחים גן עדן} {אבל מפני דרכי שלום , ז.א. שאם לא יצילו את הגוי אז יש חשש לשלום היהודים,אז מותר להציל את הגוי הנחות,,,}

קרוקדיל

New member
חלל עליו שבת אחת בשביל שישמור שבתות

הסיבה שמחללים שבת לפיקוח נפש היא חלל עליו שבת אחת כדי שישמור שבתות הרבה ואם הוא גוי הוא לא ישמור שבתות ולכן אין שום סיבה לחלל עליו שבת ולמה בכל זאת מחללים? בדיוק בשביל טיפשים כמוך שלא יגידו שלא מחללים שבת על גוי כי הוא גוי אז אני לא יודע איזה ראש ישיבה היה לך אבל או שלא הקשבת לו או שהוא לא ראוי לתואר ראש ישיבה

תודה רבה לכולכם! עזרתם לי מאוד, אני

מניח שעוד אזדקק לעזרתכם בהמשך, עוד דבר שמאוד יעזור לי, הוא הוכחות מהתנ"ך ואם לא אז מתושב"ע (אני מניח שטענותיכם צודקות וזה ייתקבל על המורה), סקרנתם אותי מאוד בקשר להוכחות לכך (ומאמרים אם אפשר, כמו המאמר המצויין שהפנתם אותו בדעת אמת) שהתורה כן מקבלת את הגויים כבני אדם וכשווי זכויות. אני מקווה שיש מאמר רציני בנושא, לדעתי צריך להיות כי זה נושא מאוד מהותי!!!

למעלה