לפי ההגדרה שלי, אני ציוני. ההגדרה שלי לציונות היא היותה של ישראל מקלט עבור העם היהודי. וכעת יהיו שיישאלו: "מה? מאור יסייע לקליינר להקים משרד לדמוגרפיה?". חלילה. אני מאמין כי אותו משרד הוא אנטי-ציוני במהותו, ופוגע באינטרס הישראלי ובקיומה של המדינה היהודית. להשקפתי, מדינת ישראל תהווה מקלט בטוח עבור העם היהודי רק כאשר תהיה מדינה שוויונית ומוסרית. המשמעות היא שהכיבוש איננו ציוני, וכמוהו גם האפליה העדתית, המינית וכמובן הלאומית. ה"ציונות" של הימין כרוכה ברמיסת זכויותיו של העם הפלסטיני. ברור לי, כמו לרוב כותבי הפורום, כי מדינתנו, הן כיהודית והן בכלל, תישאר רק כפיסת היסטוריה בבוא העת בגלל ה"ציונות" הזו. והערה קטנה - אני לא בטוח שקיומו של הדיון הנ"ל יעזור למרצ בבחירות. אתם יודעים - יש דעות ששומרים בפנים ויש דעות שמבטאים. ולא, אני לא מאמין שאנחנו צריכים לומר לכל שואל שכולנו ציונים, אבל הרושם של אדם שמתלבט במי לבחור לאחר קריאת השרשור הזה יהיה: "מרצ, מפלגה אנטי-ציונית. לא מצביע לה...". חשבו על זה.
מכיוון שבבוא היום נצטרך לעמוד מול מציאות של רוב פלשתינאי בין הים לירדן. אם עד אז לא יהיה בית לאומי לאותו רוב פלשתינאי, לא תהיה לנו ברירה אלא לבצע טרנספר (יהיה בלתי אפשרי ובלתי מוסרי), או לבטל את קיומה של מדינת ישראל כמדינה ציונית. ולפי כל ההערכות של טובי דמוגרפינו ומומחי דמוגרפיהמרחבי העולם, היום הזה קרוב אלינו יותר ממה שאנו משערים, בין 12 ל-20 שנה.
חברות וחברים, הפורום שבו אנו משתמשים, נקרא ונצפה ע"י גורמים חיצוניים וממשלתיים. גם אם הדיון אינו על פניה של התנועה, שהינה ציונית כשם מפלגת האם, מרצ,הדיון מזיק ולנוער מרצ. אשמח אם להבא יביע כל אחד דעתו בנושא זה באופן פרטי ובמסרים אישיים. כידוע, מותר לכל אחד לבחור דעתו בנוגע בכל נושא, וגם נושא זה כמובן,אולם,רצוי בנושאים רגישים לא לערב את שם התנועה ו/או כלי תקשורת שלה לנושאים אלו. תודה, רוני פרומן
שלום לך איני מבינה את כוונתך להפסיק את הדיון מכיוון שהוא "פוגע" באינטרסים של מרצ - האם יש משהו שהמפלגה מסתירה? - "נושאים רגישים" (ההתחמקות נראית מאוד ילדותית וטיפשית למדיי). בנוגע לשאר השירשור - אשמח אם תנמקו (אפילו בקצרה) את דעתכם בנושא - אם אתם ציונים מדוע? ואם לא הסבירו גם כן... ההודעה נכתבה על פי דעתי האישית בלבד .
המזכל אינו רוצה שגופים מסויימים יהיו מלאי סטיגמות המצע של מרצ פורסם ודיעותיו ידועות הדעות האישיות קיימות ותמיד יהיו חלק מהאנשים מאמינם בדבר וחלק שני לא חילוקי דעות זה דבר חיובי אבל לכל דבר יש את הדרך והמקום המתאים
מצד שני - אינני חבר באף ממוסדות מרצ. סתם אורח קבוע בפורום שמנסה לפתח דיונים מעניינים ועמוקים לטובת כולם. למה אני ציוני? כי אני תומך במדינה יהודית ודמוקרטית בארץ ישראל לעם היהודי בה הוא יוכל להגדיר את עצמו כראות עיניו, לחיות אורח חיים יהודי (לאו דווקא דתי), לפתח תרבות יהודית ולחיות בלי פחד לרדיפות, התנכלויות ופוגרומים נגדו רק בגלל היותו יהודי. אני תומך בזכותה של ישראל להתקיים ללא תנאי כלשהו על קיומה, אני תומך בזכותה להגן על עצמה מפני אויביה מבחוץ ומפני אויביה מבפנים, אני תומך באלה שמגינים עליה בגופם ובדמם ואני מצדיק את מאבקם המוסרי לשמירה על חיינו.
האמת היא שאני בכלל לא בטוחה בזכותה של מדינת ישראל להיתקיים, לא יותר מלמדינת פלסטין בכל מקרה. היו כאן אנשים לפנינו שהמדינה שהייתה אז שייכת להם כמו שישראל לנו ואנחנו פשוט גזלנו אותה מהם. הזכות היחידה שיש לנו על הארץ הזאת מבחינתי הוא הכוח שבעזרתו כבשנו אותה. אני לא מאמינה בתנ"ך.
קודם כל, אני לא חושב שהאנשים שהיו כאן לפני הם הפלשתינאים של היום. רוב הפלשתינאים הגיעו מסוריה וירדן אחרי ראשוני הציונים, אבל מה שבטוח שכל הקשקוש הזה על כך שהייתה להם מדינה הוא חסר כל אחיזה במציאות- לא הייתה כאן מדינה, כל האיזור מהגליל עד אילת נקרא ´ארץ ישראל´ בלשון הציונים או ´פלשתינה´ בלשון שאר העולם, והוא נשלט לחלוטין ע"י הטורקים, לא הייתה כאן שום מדינה וכמעט שלא היו כאן אנשים. למדינת ישראל יש זכות קיום בדיוק כמו לשוודיה, לדנרמק, לתורכיה, או למדינת פלשתין שעתידה לקום בגדה המערבית וברצועת עזה. מי שמתנגד לקיומה של מדינת ישראל אבל תומך במדינה פלשתינאית הוא צבוע, ועומדת לי על הלשון המילה אנטישמי- מכיוון שזו אפלייתם של יהודים לעומת אחרים.
הערבים יכולים אנטישמים. אומנם מהמושג הישיר של המילה הם לא, אבל כאומרים אנטישמים זו הכוונה. אנטישמים היו מאז סוף המאה ה19 ועד היום נגד יהודים וללא כל קשר לערבים. זוהי בריחה מהמציאות מה שאתה אומר. האנטישמיות מציגה בידיוק את שנאת היהודים ולא את שנאת הערבים.
כאשר אומרים "אנטישמים" מתכוונים לשונאי-יהודים. והקריקטורות האנטי-יהודיות שהערבים מפרסמים, שחלקם פשוט מועתק מהדר שטירמר, הם לא רק אנטישמיות ואנטי-יהודיות, אלא גם גזעניות ומסיתות. אז אם אתה רוצה לטמון את הראש בקיר עם טיעונים של ילד בן 4 ("הערבים לא אנטישמים כי הם שמים") אז בבקשה, אבל אל תשתמש בזה כדי להצדיק שנאה גזענית כלפי יהודים והתנכלויות אלימות כלפיהם.
כאשר אומרים "אנטישמים" מתכוונים לשונאי-יהודים. והקריקטורות האנטי-יהודיות שהערבים מפרסמים, שחלקם פשוט מועתק מהדר שטירמר, הם לא רק אנטישמיות ואנטי-יהודיות, אלא גם גזעניות ומסיתות. אז אם אתה רוצה לטמון את הראש בקיר עם טיעונים של ילד בן 4 ("הערבים לא אנטישמים כי הם שמים") אז בבקשה, אבל אל תשתמש בזה כדי להצדיק שנאה גזענית כלפי יהודים והתנכלויות אלימות כלפיהם.