ציונות - נוער מרצ ?

לא לא, אני מדבר על פאביאניזם

הפאביאניסטים קראו לעצמם כך נראה לי על שמו של הגנרל פלאביוס מקסימוס הרומי, אבל אנ´לא בטוח בזה. הם האמינו שאסור שתתרחש מהפיכה קומוניסטית קיצונית, ושאת הצעדים מקפיטליזם לסוציאליזם יש לעשות בצורה דמוקרטית, איטית, ומחושבת. הם לא התנגדו לכל סוג של החזקת הון, אבל טענו שבתחומים בסיסיים על הממשל לדאוג לציבור ולא לפתוח את השוק לתחרות. הארגונים הפאביאניסטים הם למעשה הגרעין הגדול והחזק של מפלגת הלייבור הבריטית...

Alexco

New member
נעמן

בבקשה אל תשתמש במילים שאינך יודע מה הן אומרות. אין סוציאליסטים ברשימת מרצ לכנסת, לפחות עד כמה שידוע לי.

Alexco

New member
לא הגיוני

אני אודה לך אם תמצא את זה ותגיד לי איפה בדיוק

הנה (לקוח מתוך האתר):

רצ ומפ"ם אישרו ברוב גדול ומרשים את ההצעות הללו. שינוי דחתה ברוב גדול את הצעת האיחוד והחליטה לפרוש. עם זאת, כמה חברים בולטים משינוי ובראשם יושב הראש והמייסד, אמנון רובינשטיין, החליטו לחבור למפלגה החדשה. בפברואר 1997 התקיימה ועידת היסוד של מרצ החדשה, שהוגדרה כמפלגה סוציאל-דמוקרטית, וחברה לאינטרנציונל הסוציאליסטי ולמפלגת הסוציאליסטים האירופאים.

Alexco

New member
הא

אוקיי. האינטרנציונל זה משהו אחר. אבל עדיין כתוב שמרצ היא מפלגה סוציאל דמוקרטית, ולא סוציאליסטית.

Alexco

New member
אמונה?

סוציאליזם זה לא דת (כמו איסלאם, יהדות, חאמיצנע וכו´ ) לא מאמינים בזה. יש את השיטה הכלכלית בה דוגלת המפלגה. והיא סוציאל דמוקרטיה

הסוציאל דמוקרטיה לא מנותקת

מהסוציאליזם, היא סוציאליזם מתון ודמוקרטי יותר (ושוב, אני מציע לעיין בכתבים על הפאביאניזם כדי להבין טוב יותר- www.marxists.org

כשאמרתי אמונה לא התכוונתי לדת.

אני תמיד משתמש במושג הזה. התכוונתי שניא מאמינה בדרך של הסוציאליזם.

Deathatred

New member
תופעה מעניינת פסיכולוגית

למה כאשר השמאל שומע ציונות הוא ישר חושב על הימין? אם חלק לא קטן מהשמאל תופס את הציונות כמשהו ימני/לאומני/גזעני/פסול אין פלא שהמצב שלו בסקרים נראה כמו שהוא נראה. נתקלתי פה בפעיל/ה שהתבייש/ה להגדיר את עצמו/ה כציוני/ת. אני עוד זכר את ההחלטה של להוריד מהסטיקר את דגל ישראל כדי לא לפגוע ברגשות הפעילים האנטי-ציוניים שבנוער מרצ.

על אחת כמה וכמה...

למה כאשר הימין שומע ´זכויות אדם´ הוא ישר חושב על ארגונים אנרכיסטיים-קומוניסטיים-אנטי ציוניים? אמרתי לך כבר צחי שפעילי נוער מרצ חושבים בשביל עצמם ולא חייבים לייצג את עמדת המפלגה. רוב האנשים שענו לשרשור הזה הכריזו שהם אכן ציונים, וזכותם של אלו שאינם לחשוב כך. עמדת מרצ היא כן לציונות, והיא מבחינתי המפלגה הציונית ביותר, היחידה ששומרת אמונים למגילת העצמאות.

האם השמאל צריך לשאול את עצמו...

את זה? האם הימין לא צריך לשאול את עצמו כיצד קרה שהוא מתוך החלטה אסטרטגית הפך ציונות למשהו ימני? (גם השמאל חוטא בכך ד"א, התבטאויות בסגנון "הציונות של מרצ היא הציונות היחידה" הן פסולות בעיני)

אני לא חושב שהשמאל או הימין הפכו

אני חושב שהעם קיבל תמונה כזו, אני לא חושב שזו הייתה החלטה אסטרטגית של מישהו, אלא מציאות שנחתה עלינו פתאום מאמצע שום-מקום. האם אתה חושב שאתה יודע מתי בדיוק התחילה נורמת החשיבה הזו אצל אנשים? כי אני לא חושב שיש איזשהו היסטוריון שיודע למה לעאזאזל ככה החליטו אנשים להצביע ולחשוב.

Deathatred

New member
לצערי

אלה שקוראים לעצמם "ארגוני זכויות אדם" עסוקים יותר בלחבק את ערפאת ולהעליל עלילות על חיילי צה"ל מאשר לדאוג לרווחת הפלשתינים. מהפשעים של ערפאת ושל ארגוני הטרור הם לרוב מעלימים עין ולכל היותר כותבים מילה או שניים בנושא רק כדי לצאת ידי חובה. לקהילה הבינלאומית הם יקראו להטיל סנקציות על ישראל, לעומת זאת הם יבקשו שהיא תסייע לערפאת ותשלח לו עוד כספים. הניסיון היחידי של אחד מהארגונים הנ"ל (HWR) למנוע טרור היה שליחת מכתב מתנחנן לשייח אחמד יאסין בבקשה שיספיק את הטרור כי זה פשע נגד האנושות (ממתי דברים כאלה מעניינים את יאסין?). שליחת מכתב שכזה לא מעיד על רמת אינטילגנציה גבוהה או על הבנה אמיתית של מה שקורה כאן. אם הם באמת חשבו שמכתב ליאסין ישנה משהו אז הם כנראה לא מבינים כלום במה שקורה כאן ולכן צריך לקחת מאוד בזהירות את הדו"חות שלהם.

למעלה