ציונות - נוער מרצ ?

Easter

New member
ציונות - נוער מרצ ?

שלומות לכל חברי הפורום רציתי לשאול מספר שאלות - האם הנוער של מרצ "מחשיב" עצמו כציוני?(השאלה מופנת לכל אחד ואחד מהחברים ולא לתנועה עצמה) והשאלה השנייה - מי שלא "מחשיב" עצמו ציוני - פרט מדוע? ומי ש"מחשיב" עצמו ציוני - מדוע כן? נ.ב לא באתי כדי לעורר מהומות בקשר לציונות - אלא רק שאלה מסקרנת..

Alexco

New member
אני לא ציוני

מכיוון שהציונות סיימה את תפקידה, ואנשים הנשארים לאחוז בציונות השמרנית של תקופת קום המדינה, עלולים לגרום לאפלייה חמורה של אזרחיה הלא-יהודיים של מדינת ישראל.

yotamstei

New member
אני ציוני!

אני ציוני ואני גאה בזה! ציונות היא לא מילה גסה בכלל....ציונות לדעתי זאת אהבהת הארץ, הרצון לתרום ולטפח את ארץ ישראל ולקדם אותה. אני רואה את עצמי כציוני למרות (או בזכות) שאני רוצה שתהיה מדינה גם לפלסטינאים...אני חושב שזה אינטרס ישראלי מובהק!

מה זו ציונות?

מולדת הצליחה להשריש בציבור את התפיסה שציונות זה כיבוש שטח, הריסת בתים, כריתת עצים, התעללות באנשים, אהבת מלחמה, ועוד דברים רבים אחרים. לפי תפיסה זו אף אדם שפוי בנפשו לא יכול להיות ציוני. יותר מזה, המטורפים האלה הצליחו להוליד את הטענה "ציונות היא גזענות". פעם ציונות נחשבה כהקמת מדינה יהודית ודמוקרטית בארץ ישראל. כל מי שגר פה ולא רוצה לגור בים הוא ציוני לפי התפיסה הזו. נוער מרצ בפרט תומך בציונות (אלא מה). יותר מזה קשה לומר, כי נוער מרצ מפולג קשות. מפלגת מרצ עצמה היא כמובן ציונית, וחבר הכנסת היחיד שבשירות קרבי פעיל הוא ח"כ מוסי רז ממרצ - הוא עושה מילואים בחאן יונס.

Easter

New member
תגובה - מה זו ציונות?

שלום אני לא שאלתי מהי ציונות - מכיוון שתשובה חד - משמעית אינה קיימת ולכן לא רציתי להיגרר לדיון בנושא הזה.. שאלתי הייתה האם אתה "מחשיב" עצמך כציוני (זאת אומרת לפי הגדרתך שלך לציונות) ? ומדוע?

יש המון גוונים וסגנונות לציונות

אבל השאלה היא על ההגדרה הכוללנית- האם אתה מאמין שלעם היהודי יש זכות למדינה משלו?

זה הכל? לי אמרו שאי-אפשר להגדיר

את זה. אני מאמין שיש לנו זכות למדינה אבל כשאני רואה את הסטיקר שכתוב עליו "הציונות תנצח" אני ישר חושב על הימין.

הסטיקר ´הציונות תנצח´ הוא של

הסוכנות היהודית, ואין לו שום קשר לימין/שמאל, אלא לעצם העובדה שיש לנו זכות למדינה. אין סתירה בין ציונות לבין הרצון לבנות מדינה פלשתינית לצידינו, ההיפך הוא הנכון- מתוך אמונה שלכל עם הזכות למדינה, גם לעם הפלשתינאי הזכות לאחת כזו. רוב הקשת הפוליטית בארץ היא ציונית. בכנסת יש 15 חכי"ם שאינם ציונים- החכי"ם של חד"ש ושל המפלגות הערביות, וחמשת החכי"ם של יהדות התורה, שיש בה כוח לשלל ארגונים וישיבות פוסט-ציוניות. בקיצור, הקשר בין המושג ציונות לבין ימין/שמאל בפוליטיקה הישראלית לא ממש קיים.... מרצ היא ציונית לא פחות ולדעתי אפילו יותר מחרות או ליברמן.

למעלה