ציונות - נוער מרצ ?

לא, מרצ היא ציונית בצורה ברורה מאוד

אין אף ח"כ במרצ שאינו מצהיר על היותו ציוני, ולמעשה מרצ מאחדת שתי מפלגות- מפ"ם שחרטה על דגלה סוציאליזם, ציונות ואחוות עמים ורצ, שהוקמה בתור מפלגת זכויות האזרח והשלום וגם הייתה מאז ומעולם מפלגה ציונית. בקשר ליהדות התורה- אתה טועה, ש"ס ויהדות התורה זה לא אותו הדבר. לש"ס יש המון מצביעים שבוחרים בה בגלל הפן החברתי והמזרחי שהיא מייצגת, בלי כל קשר לדת. יהדות התורה לעומת זאת מקבלת קולות מציבור המצביעים המשעמם ביותר שיש, הם גדלים כל מספר שנים רק בגלל שנוספים בעלי הצבעה ממגזר הבוחרים הזה. כל התפיסה שלהם מתרכזת בדת ותו לא, והם אנטי ציונים מתוך התפיסה שלמדינה יהודית אין זכות קיום עד שלא מגיע המשיח.

אני יודע את כל הסיפור של מרצ.

למה מרצ לא מייצגת פן חברתי מזרחי? רן כהן "השתכנז" אבל הוא עיראקי והוא נמצא במקום מאוד ריאלי ברשימת מרצ לכנסת.

זה לא קשור...

זה ממש לא משנה אם המועמד השלישי במרצ הוא אשכנזי עיראקי או עולה חדש. ש"ס מציגה את עצמה כמפלגה מזרחית, מרצ היא מפלגה שאמורה לפנות לכלל הציבור, מה שלא קורה בפועל.

במילים אחרות...

המפלגה הסוציאל-דמוקרטית. ואני מקווה שהדגש על ´אירופאית´ היא לא בגלל אפלייה עדתית בתוך ישראל, אלא בגלל השיטה הסוציאל-דמוקרטית שנפוצה באירופה. אני אישית חושב שדבקה במרצ תווית אליטיסטית לא בגלל פעילויות וסדר העדיפויות שלה, אלא פשוט בגלל קהל המצביעים שלה, וחשוב להבהיר את זה לאנשים- העובדה שמישהו מבציע מרצ לא צריכה למנעו ממך להצביע לה אם היא המפלגה הכי טובה בשבילך.

סוציאל דמוקרטיה

משטר דמוקרטי וחופשי (הדגש על הדמוקרטיה בא להוות משקל אל מול משטרים שוויוניים לא דמוקרטיים כמו הקומוניזם), שבו הממשלה לא מתערבת ברוב תהליכי השוק, אלא אם מדובר במשברים גדולים בשוק, או בתחומים שמעוגנים תחת זכויותיו הסוציאליות של האדם- חינוך, דיור, בריאות, אוכל...

pelegs

New member
לאו דווקא

בקומוניזם ההגדרה לדמוקרטיה שונה - יש דיקטטורה של הפרולטריון, שהוא הרוב בעם. לכן זוהי דמוקרטיה, המשתמשת בדיקטטורה כדי לבסס את עצמה, במדינה ובעולם כולו, לאחר מכן.

pelegs

New member
לא אמרתי שאני תומך בזה

עובדה שזה לא עבד, והכל היה מושחת שם. אני מתכוון שזאת הכוונה האידיאולוגית.

Alexco

New member
למה ?!?

למה סתם לזרוק סיסמאות דיקטטורה של הפרוליטריון זה מושג שתבע קארל מרקס על הסוציאליזם לא על הקומוניזם. קומוניזם על פי מרקס זה משטר אנרכיסטי !!!!! וגם בסוציאליזם הדיקטטורה של הפרולטריון אמורה להיות שלב מעבר קצר וזמני.

כמובן... טעות שלי ../images/Emo9.gif

וכדי להציג את המשפט בשלמותו: "כל שלטון עלול להשחית, ושלטון מוחלט משחית באופן מוחלט" -לורד אקטון

pelegs

New member
לא, ע"פ מארקס קומוניזם הוא שלטון

מאד מסודר, עד שהמהפכה תושלם. בינתיים הוא נשלט ע"י הפרולטריון.

Alexco

New member
לא

הפרולטריון שולט רק בהתחלה של הסוציאליזם, לא קומוניזם ! הסוציאליזם, ע"פ מרקס, הוא שלב בדרך אל הקומוניזם.

אלכס, תירגע קודם כל...../images/Emo13.gif

דבר שני, מרקס נתן הגדרה שונה למושגים מההגדרה שמקובלת היום, בכל זאת העולם השתנה מאז. הדיקטטורה של הפרולטריון היא דיקטטורה מכיוון ששולט בה דיקטטור, אבל לרוב העם יש כוח גם תחת הדיקטטורה הזו, או כך לפחות זה אמור להיראות על הנייר. את התוצאות כולנו מכירים, ואי אפשר להתכחש להן- הקומוניזם נכשל.

למעלה