ציונות - נוער מרצ ?

Deathatred

New member
מתי סינגרתי?

נ.ב. פעולות צה"ל בשטחים אינן פשעי שנאה ואפילו לא פשעי מלחמה.

אני אמרתי שסינגרת?

לא אמרתי ´אתה סינגרת´, אמרתי ´אל תסנגר´ בלשון עתיד... ולפי דעתי חלק מפעולות שמבצעים אנשים מסויימים בצה"ל על דעת עצמם הם פשעי מלחמה (לדוגמא, סא"ל במילואים שמתעלל מינית בבן 16, חייל שיורה למוות ללא סיבה נראית לעין בזקנה בת 95, שני חיילי גולני שמפשיטים משפחה שלמה במחסום בגשם, ועוד מקרים שבאמת ארעו והחיילים קיבלו עליהם עונשים אם כי לא מספיקים לטעמי. האם לפי דעתך חייל שהיה מאיים לפגוע באיבר מינו של תייר אמריקאי היה זוכה ליחס דומה ליחס בו זכה הקצין ההוא?), אבל המדיניות הרשמית של צה"ל בהחלט הולכת על חבל דק שבין הגנה על אזרחי המדינה לבין זכויות האדם של העם האחר. אני באופן אישי חושב שלשמחתי אנחנו עדיין לא בסכנה של ליפול מהחבל הדק הזה, אבל עדיין כדאי לנו להיזהר.

Deathatred

New member
ברי לכולם

שפעולות כמו זו של הקצין הנ"ל הן בניגוד למדיניות של צה"ל ולנורמות המקובלות בו וכולם מגנים אותם. צה"ל, אם אני לא טועה, הדיח את אותו קצין. בקשר למקרה של הזקנה, ממה שהבנתי, מדובר בחייל שירה אל עבר מונית שהוא חשד בה ולא ירה סתם באישה כדי להרגה. הירי היה במקרה זה לא מוצדק והחייל הנ"ל נענש.

eviv

New member
לשם ההשוואה

סרבן מקבל כ6 חודשים בכלא (יוני בן ארצי) האם צהל מעניש ביתר חומרה את הסרבן הפציפיצט או את הרוצח של זקנה בת 95 אם צהל היה רואה בפעולה דבר שהחייל חשב שזה חכול לסכן את חייו לא היה מכניס אותו לכלא כנראה שלא נשקפה סכנה לחייו של החייל

אז אתה טועה

בתור אחד שמעריך מאוד את צה"ל, יש לי בעיה אחת גדולה מאוד איתו שהיא חמורה ביותר- והיא העובדה שצה"ל מפקח על השיפוט הצבאי. הקצין הנ"ל לא הודח, כרגע הוא מפקד על חייליו בשטח בגדה המערבית. החייל ישב בכלא הצבאי חודשיים. אם הוא היה יורה מתוך חשד למונית והורג תיירת אמריקאית, הוא היה יושב שנתיים. אבל מי אנחנו שנשים לב להבדלים? בתור אחד הצבאות המוסריים ביותר בעולם, צה"ל חייב להקפיד שחיילים שרוצחים ומתעללים באזרחים תמימים ייענשו כפי שראוי.

Deathatred

New member
אוקיי

ממה שידוע לי הסא"ל הודח. בקשר לחייל שירה לעבר המונית עם הזקנה - הוא קיבל מהמפקד שלו 65 יום בכלא בנוסף לפתיחת חקירה במצ"ח והעמד לדין צבאי. בקרוב הוא אמור לעמוד לדין צבאי ואז לקבל עונש יותר גדול.

אתה צודק.

אני מתכתב עם פלסטינית נוצרייה שחיה בגדה והיא שלחה לי תמונה שרואים שם שני חיילים שמצטלמים עם גופה של פלסטיני. היא גם אמרה לי שהיא ראתה את הסרט "ג´ניו-ג´נין" ואמרה שהוא מאוד מציאותי.

למעלה