אחרי שקראתי. בנקודות:
אין קשר בין השיר שלנו לנפילים. ההשוואות הללו נראות לי כקביעה ואני לא מסכים איתן ולא מקבל אותן. אבל כדעתך. אוסיף שאין שום קשר בין הפרקים. הפרק האחרון של השיר שלנו היה דרוש לסגירת מעגלים משום שלא תוכננה עונה נוספת. כאן תכננו, ו"למרות" פרק סגירת המעגלים הוא היה נחוץ ופותח עלילה לעונה הבאה. העונה השנייה תהיה עלילה נפרדת לגמרי, כמו סדרה בפני עצמה שמתבססת על עולם החוקים של הנפילים, ולכן היה חשוב מאוד לסכם את כל העונה בפרק אחרון מיוחד. עכשיו ראיתי אותו עם טלויזיה גדולה, בקול רם, ביס מאקס, איכות מעלפת, פעמיים ולא שעמם לי לרגע אחד. כ"כ מושלם. יותר מהפעם הראשונה שראיתי את זה. לגבי פרק 49. לא מסכים, אני לא חושב אז הבאזז היה גדול יותר. להיפך, אנשים היו מרגישים שלא מיצינו עד תום, שצריך ואפשר לסכם את זה ובלי שום קשר העונה הבאה זו עלילה נפרדת, כך שצריך לסגור את העלילה הקיימת בפרק אחרון. זה לא היה 5 דקות, אלא 10 דקות ראשונות שבהן נורו אסף ומנשה ונוח מת. לא בדיוק ציפיתם אחד לאחד את התוכנית של צורי וגם זה לפי שם הפרק "חמצן". אם זה לא היה ככה לא הייתם יודעים גם.. לפרק עצמו קוראים "רגיל". פרקים שסוגרים מעגל הם לא תמיד מותחים ועכשיו אני חוזר בי - כי היה מתח ואקשן ב10 הדקות האחרונות שזגרו הכל. ידענו שצורי ינצח, רק שלא ידענו איך, מה ומתי. הרעיון להעביר את הפיקוד לבחוץ היה גאוני מבחינת צורי ומבחינת התסריטאים. מיותר מאוד לעצור בפרק 49 ולהמשיך לעוד עונה. מיותר מאוד ולא קשור. כל השאר היו לא רק קטעים רומנטיים, אלא גם קטעים מרגשים ונחוצים וסגירות מעגל במישור האישי בין הדמויות. השיחה בין שלומי ושוקי, בין שלומי וליאה, בין ליאה-מאור-יובל-עדי-שלומי חשובה, בין עדי וצורי, בין צורי ואבי (וגם-שוקי) זה חשוב מאוד. אבי כמו תמיד אומר דברי חכמה והצופים למדים אודות המסרים והלקחים, ליאה ושלומי מסיימים בטוב, עדי משפרת את יחסה ליובל בנשיקה, יובל נחוש יותר ובא עם בטחון עצמי, עדי וצורי סוגרים את המעגל ונהפכים רשמית לחברים, הכל רגיל, יש שגרה. זה מה שהיה יפה ומיוחד בפרק. כל מה שקרה בזמן שלפני מה שמתואר בפרק ה1 זה השגרה המשעממת השקטה והעצלה שאנחנו לא מכירים. מאז שהגיע צורי הכול השתנה, קונספירציות,אקשן,נוח,נפילים,כוחות,ליאה וצורי חברים,צורי ועדי מתנשקים,ועוד... עכשיו חזרה השגרה שהם כ"כ חיכו לה והבליטו אותה כי היא ממש חסרה להם. אני מאוד אהבתי. 10 הדקות הראשונות עוברות לי כמו טיל כי אני נהנה מאוד מהאקשן. בדיוק כשאסף אומר שהוא מכיר את שלומי שלא ייפגע בחבר, במאית השניה שלפני שלומי יורה. זה לא צפוי, מפתיע ואפילו מפעים.פתאומי ביותר. ובסוף יש את החללית שפותחת עלילה חדשה. מה עם האפקטים? המוזיקה היפה? השירים? המשחק? הצילום? ציפיתי לקצת עומק והתייחסות. שימו לב לעוד דברים: סיטואציה: נוח מחזיר את שדה הכוח. מה קורה בעקבות זה? 1. שלומי ניצל ממוות ולא יורה בעצמו, וזה מוביל להשתלשלות העניינים. 2. נוח מוציא את שלב ב' בתוכניתו לפועל. 3. עוד משהו ששכחתי ואני אזכר בו היום בע'ה זוכר את הפרק שליאה וצורי מסתכלים לשמיים? היה יפה שהתסריטאים חיברו את זה עם ליאה ושלומי הפעם באמת פרק מושלם.